סקר על האגודה

amitk80

New member
רשמתי גם את זה

רשמתי גם את זה בקובץ וורד. את מוכנה לפחות רק להזדהות מאיזה חוג את?

IdanXP

New member
למה את חושבת שהאבטחה צריכה להיות כלולה...

בשכר הלימוד ?? מי אמר שזה צריך להיות כך ? שכר לימוד כשמו כן הוא... נועד לתשלום עבור הקורסים בלבד. אין מה להשוות בכלל בין אבטחה לבית קפה, לאבטחת מוסד ציבורי ובייחוד אונ' לצורך זה. דווקא התשלום הזה הוא לא הבעייתי (אם כי אולי יש לבדוק האם הוא לא מוגזם מדי...) התשלום האולי בעייתי הוא דמי רווחה ושירותים שהוא יותר עמום ואולי אותו כדאי לבדוק.

זה נראה לך הגיוני שיגבו על אבטחה

זה כמו שיגבו ממך כסף בכניסה למוסדות ציבוריים אחרים כמו משרדי ממשלה,ביטוח לאומי, מס הכנסה וכ'ו ודווקא בגלל שזה מוסד ציבורי לא צריך לגבות את התשלום הזה

IdanXP

New member
הגיוני מאוד

זה שלא גובים אבטחה בכניסה, זה לא אומר שאת לא משלמת על זה בעקיפין... ע"ע מיסים. דבר שני, את באונ' מתוך בחירה ואלה התנאים שהאונ' בוחרת להציג לסטודנטים שלה. זכותך לקבלם, וזכותך לא. דבר שלישי, בניגוד למוסדות שציינת בהן את מבקרת לעתים מזדמנות ואין לך שום חובה או הסכם איתם, עם האונ' יש לך "הסכם" וחוזה, ואת חלק אינטגרלי מהמוסד. ושוב אני אומר, אלה התנאים, את יכולה לקבלם ואת יכולה שלא. אין מי שיממן את האבטחה הזאת מלבד הסטודנטים (את רואה שיש שביתה גם ככה בגלל תקציב), וכיוון שזה שירות חיוני וחשוב (אם כי יש המון מקום לשיפור בנושא הזה באונ') - אני מוכן לממן את זה וזה מקובל עליי. כמו שכתבתי למעלה, אולי צריך לבדוק אם הסכום לא מוגזם מדי.

בעיני זה לא הגיוני

המיסים שני משלמת גם בעקיפין מגיעים בסופו של דבר גם לאוניברסיטה היות ותואר באוניברסיטה מסובסד חלקית בידי המדינה נוסף לכך אני גם צריכה לשלם לאוניברסיטה סכום שעומד על כ-240 ש"ח לאבטח את המקום בגדול באוניברסיטה לומדים בסביבות ה-17 אלף תלמידים ככה שיוצ שסה"כ אנחנו משלמים עבור האבטחה כ4 מליון ש"ח בשנה לא זה נראה אישית טיפה מגוזם וחצוף

ובעיני זה לא הגיוני...

שבן אדם באונ' כותב את כל הדברים שלו כמשפט אחד. על נקודות ופסיקים שמעת?

stkachov

New member
ובעיני זה לא הגיוני

שבן אדם שלומד באוניברסיטה, לא יודע שבאוניברסיטה לומדים גם ערבים, עולים חדשים, דיסלקטים ובעלי לקויות למידה שונות... שגם להם מותר לרכוש השכלה אקדמאית בימינו. ההערה שלך ממש לא לעניין

מה הקשר?

כמובן שגם לערבי, גם לעולה חדש וגם לדיסלקט מותר ללמוד באוניברסיטה. ערבי, עולה חדש ודיסלקט עלולים לכתוב עם שגיאות כתיב בגלל שהשפה חדשה להם או בגלל כל סיבה אחרת שקשורה לדיסלקציה או לקות למידה.. אך בן אדם אמור מבין שצריך להפריד את המשפטים איכשהו. בן אדם בעל לקות למידה אולי ישים פסיק במקום נקודה או ההיפך, אבל הוא ישים משהו.

stkachov

New member
הרבה לקויי למידה

לא יודעים איך להשתמש בפסיקים, איפה לשים אותם במשפט אם בכלל. אני לא מומחה בתחום, אבל אני יודע שזו אכן אחת הבעיות הקיימות אצל לקויי למידה, ואפשר לגלות טיפת רגישות לעניין.

TheBigBrother

New member
../images/Emo45.gif

אני לא מבין בכלל למה כל ההתקוממות הזאת של דמי אבטחה מופנית לאגודת הסטודנטים. אם זה כל כך מפריע לך לכי לדיקנאט הסטודנטים ותבררי איתם איך זה שאנחנו צריכים לשלם דמי אבטחה והם לא כלולים בשכר לימוד או משהו. רק במידה וזו החלטה שרירותית של האונ', ולא משהו חוקתי, יהיה ניתן להילחם בזה בעזרת האגודה.

amitk80

New member
הנה אני אתרום משהו לדיון בנושא

אמנם אין לי הרבה מה להגיד על מצב האבטחה, אבל לי בתור סטודנט צורמת מאד העובדה שלמרות מאמצי האגודה האוניברסיטה לא נגישה לנכים כלל וכלל. אני חושב שהיה על זה דיון פה בפורום אבל אני מעלה שוב את הנושא. אני רוצה שתמשיכו להעלות דברים לשיפור כי אני מרכז את הכל ומתכוון להעביר את זה הלאה.

Alasse

New member
עמית, זה ממש לא נכון

ברור שיש הרבה מקום לשיפור, אבל להגיד שהאוניברסיטה לא נגישה בכלל לנכים- זה פשוט לא נכון

amitk80

New member
גם ציבור הסטודנטים הנכים חושב ככה

מפגישות שהיו לנו בנושא ומשיחות זה קו המחשבה שעלה. הנה למשל דברים לשפר בתחום הנגישות: 1. להעיף את הבטונדות שליד הדשא כדי שכסא גלגלים רחב יוכל לעבור מהדשא לכיוון רבין 2. להתקין קולן שמכריז על הקומה גם בבנין חינוך 3. להגדיל את שלטי האכוונה באוניברסיטה 4. לשים את מספר הכיתות בצורה שעיוור יוכל למשש וכך לדעת את הכיתה אליה הוא נכנס. 5 להנגיש את השירותים בקומה העליונה בבנין המשכן לאומניות כדי שכסא גלגלים יוכל לעבור והכי חשוב זה להעלות את נושא המודעות לנכים באוניברסיטה

אליהו ד

New member
כמו כל גוף אחר במדינה הזאת

עושים את המינימום כדי שלא יתקוממו עליהם

amitk80

New member
קצת סדר

נטו סטודנטים זה תא חברתי שמתמודד לאגודה כמו חד"ש וכמו בל"ד וכמו סל"ע.

ומה בנוגע לשאלות הראשונות?

מה זה אגודה בעצם? אירגון גג של כל התאים? האם לכל התאים יש ייצוג באגודה? או שהתא הנבחר הוא היחיד שבעל הדעה לאחר הבחירות?

amitk80

New member
הסבר על האגודה

מדי שנה מתקיים קמפיין בחירות שבו התאים נטו, בל"ד, חד"ש וסל"ע לוקחים בחלק בקמפיין. כל התאים מתמודדים על נציגויות החוגים השונים. באוניברסיטה יש 40 חוגים שלהם יש 40 נציגים. הסטודנטים בוחרים את הנציג שהם רוצים שאותם הוא ייצג מול האוניברסיטה. נגיד שתא סל"ע לקח 30 מנדטים (הוא לקח 30 נציגויות חוג) אז 10 המנדטים האחרונים נשארים לשאר התאים. כל נציג חוג שמתמודד לתפקיד מייצג תא מסוים. אתה בוחר רק את התא. האגודה מורכבת מכל נציגי החוגים מהתאים השונים.

למעלה