סקר על החינוך החרדי

taxi555

New member
סקר על החינוך החרדי

היי אני משה ואני חוזר בשאלה 12 שנה יש לי התלבטות לגבי החינוך החרדי אז כך שאם בא לכם להשתתף בסקר אז תרגישו חופשי להביע דעה וגם לתקן אותי אם אני טועה אז ככה. יש בדת הרבה דברים שמציקים אבל הרבה יותר דברים שהם מאד מועילים א. למרות כל מה שמדברים על דוסים אבל החסד שהם עושים לא קיים בציבור שלנו ב. אני עובד ממש הרבה עם נוער חילוני ודתי. (אני עובד בהסעות).והבני נוער החילוניים, בחלקם לפחות (ולדעתי מעל 50%) פשוט לא יודעים לכבד אנשים מבוגרים, או את חברים שלהם, או אפילו תהורים שלהם, ומזה אני ממש המום!! כזאת כפיות טובה כלפי מי שגידל אותך? וגידלו אותם ללא כפייה ג.בחיים לא הבנתי את הקטע של נידה (מחזור)אצל בנות שאסור להיתקרב לאשתך 14 יום וכל הבלאגן מסביב למה אסור וכו´ ורק אחרי שנפרדתי מחברה שלי לראשונה (וזה היה בגלל שחשבנו בעיקר על סקס ולא על אהבה)ורק אחרי זה הבנתי שאם כל פעם שהיה לה מחזור או משהו בסגנון לא הייתי מתקרב אליה אז אחרי שהיתה עוברת לה תקופת ההמתנה הייתי ממש רוצה אותה בטירוף כל פעם מחדש ולכן אחוז הגרושים אצל דוסים נמוך משמעותית מאצלנו וזה אפילו כשהם מכירים מישהי/ו רק בשידוך אז זה לבנתיים תרגישו חופשיים להעיר ולהאיר את עיניי ותוסיפו עוד נושאים באהבה משה!!

העלת לי את הסעיף ../images/Emo150.gif

-------- שיעשו חסד עם "החיים" ולא עם המתים ---------- אתה כנראה לא קיבלת חסד חם ורטוב מכל מיני מנוולים במקווה ואתה לא רואה סביבך את הגזענות כלפי מי שאינו במעמד שלך, שהוא כמובן אינו ראוי לחסד. "הכנסיה הקדושה" כמו שהיא קוראת לעצמה רדפה יהודים ונוצרים שלא הלכו בדרכם והכל מתוך חסד ואהבה לאין שיעור. בחייאת, אני ממש מעוצבן שאני צריך להסביר את זה כל פעם. הרי חרדי ממוצע יש לו שכן מלמעלה שהוא לא מדבר איתו כי הוא ספרדי ולכן הוא לא בדיוק ברמה שלו, שכן מלמטה שלא יכול לאכול איתו כי יש לו הכשר לא איי איי איי, שכן מעבר לדלת שלא נעים לדבר איתו כי הבת שלו לא משהו ויש רכילות עליו.... דייייי כבר עם הקישקוש הזה על החסד החרדי. האם שמעת פעם העל האגודה למלחמה בסרטן, על עלם, על אל-סם, על .. איידס (לא זוכר את הזם), על הלל, על עמותות מכאן ועד להודעה חדשה ולא עמותו פיקטיביות ומושחתות אלא עמותות שתומכות באנשים במצוקה ? לא שמעת על כל זה ? ועכשיו לסיפור קצר: שני דודים הקימו גמ"ח על שם סבתא שלי. כאשר שמעתי את זה הייתי מבסוט משאר הרוח שלהם... עד שנודע לי הסיפור.. הם ראו שיש כאן פוטנציאל. לאחר מות סבתי הם היו בבעיות כלכליות קשות וכדי לפתור את הבעיה הם הקימו את הגמ"ח והם מגייסים כסף בחו"ל למען הגמ"ח הזה. אחוז ניכר מהכסף נכנס בכיס שלהם וכך יש להם לחתן את הילדים וכו´ ואילו חלק קטן מהכסף מתגלגל בגמ"ח. איכסה פיכסה... זה מה שיש לי להגיד על החסד החרדי המושחת הזה. וזה הפעם האחרונה שאני שומע את הטיעון החרדיסטי הזה, דיייייי

על גמ"חים מחוט ועד שרוך נעל

פעם מישהו סיפר לי בהתלהבות על הגמ"חים לכל נושא בציבור החרדי, ושיש אפילו גמ"ח מוצצים, למקרה שהמוצץ אבד לתינוק בשבת. לא התאפקתי ושאלתי: וגמ"ח מוצצות יש?

taxi555

New member
לגבי גמחים

אני לא חושב שאתה יכול להביא דוגמא אחת ולהכליל אותה על כל הדוסים יש מספיק גמחים טובים שלא מקבלים שום הקצבות מאף אחד והם עושים את זה רק כדי לעזור ולגביי אנשים רעים שיש אצל דוסים? מה חשבת שכל הדוסים הם מל"ו צדיקים גמורים למה אין להם אין יצרים כמונו ואולי אפילו יותר ולמה אצלנו חסר אנסים וגנבים ובכלל חולירות התכוונתי שבסך הכל החינוך יותר טוב אבל תמיד יש יוצאים מהכלל גם אם זה 20% מהחרדים ולגביי מלחמות אשכנזים ספרדים אני היתי בישיבת מאור אליהו בטלז סטון וקצת סבלתי התחלה כי לא הסכמתי להיות משתכנז אבל כיוון שהייתי בין העילויים של הישיבה

taxi555

New member
לגבי גמחים../images/Emo24.gif

אני לא חושב שאתה יכול להביא דוגמא אחת ולהכליל אותה על כל הדוסים יש מספיק גמחים טובים שלא מקבלים שום הקצבות מאף אחד והם עושים את זה רק כדי לעזור ולגביי אנשים רעים שיש אצל דוסים? מה חשבת שכל הדוסים הם מל"ו צדיקים גמורים למה אין להם אין יצרים כמונו ואולי אפילו יותר ולמה אצלנו חסר אנסים וגנבים ובכלל חולירות התכוונתי שבסך הכל החינוך יותר טוב אבל תמיד יש יוצאים מהכלל גם אם זה 20% מהחרדים ולגביי מלחמות אשכנזים ספרדים אני היתי בישיבת מאור אליהו בטלז סטון וקצת סבלתי בהתחלה כי לא הסכמתי להיות משתכנז אבל כיוון שהייתי בין העילויים של הישיבה{ואני מצטער אם אני נשמע שחצן אני פשוט רק מציין תעובדה שבגלל זה לא סבלתי שם}הם דיי השלימו עם זה ובמיוחד עם זה שהייתי הילד הכי טרוריסט בישיבה אבל..... אצלנו לא חסר מלחמות בין ערסים לפריקים? בין מחנות אוהדים שונים? או בכלל כל מיני וויכוחים בין דעות שונות כמו סטרייטים הומואים?ימניים שמאלניים? אז מה הקשר וויכוחים תמיד יהיו ככה זה בני אדם אבל אי אפשר בגלל זה לפסול את כל העולם אז באהבה ובהצלחה לכולם והכי חשוב סבלנות !!! משה

אתה סותר את עצמך

אתה כתבת החסד שהם עושים לא קיים בציבור שלנו . אז זה, מסתבר, לא נכון. יש שם גומלי חסדים אמיתיים ויש מושחתים. יש בציבור החילוני אנשים נפלאים, גומלי חסדים שמשקיעים ימים וכסף בנזקקים ויש מושחתים. ההילה הזאת סביב החסד בציבור החרדי ממש לא נכונה. (אגב, אבא שלי, שנזקק לא פעם להלוואה מגמ"ח, חולם להקים גמ"ח משלו ביום מן הימים. אני בטוחה שהוא יעשה את זה מכל הלב ומאחלת לו שיהיה לו את הכסף למטרה הזאת) לגבי אפליה עדתית - גם פה בא נראה מה אמרת: אני היתי בישיבת מאור אליהו בטלז סטון וקצת סבלתי בהתחלה כי לא הסכמתי להיות משתכנז אבל כיוון שהייתי בין העילויים של הישיבה הם דיי השלימו עם זה אז הם מקבלים את מי שלא אשכנזי או לא? צריך להיות עילוי כדי להתקבל כאדם מן הישוב, מה שלא נדרש ממך אם שערך זהוב... לא! בציבור החילוני זה לא קיים כמו בציבור החרדי. יש מלחמות בין כנפיות (לא איפה שאני חיה, לשמחתי) אבל אנחנו לא מדברים על כנופיות. אנחנו מנסים לברר מה קורה בציבור ה"מהוגן". בציבור החילוני (וגם הדתי-לאומי) יש אינסוף נישואים בין בני עדות שונות, לא מתייחסים אחרת לשכן מעדה אחרת ומקבלים ילד מזרחי בבי"ס כמו כולם גם אם הוא לא עילוי. חנה

taxi555

New member
חנה זה בדיוק מה שאני אומר

התכוונתי שלא להכליל את כולם וזה המילה הכי חשובה בקטע הזה יש ויש אז לא לפסול את כולם בגלל כמה חולירות והתכוונתי לחסד יותר בגילאי הנוער והילדים שבציבור החרדי דיי עובדים על זה הרבה יותר מהציבור החילוני ביי

grinberg

New member
כמו שיידשיסט אמר

לפענ"ד נ"ל שהחסד שהחרדים עושים זה רק בשביל עצמם, הם מרגישים את עצמם כמיעוט וכמסכנים, ולכן כדי לברוח ממצוקת הרגשת הנחיתות הם יוצרים קהילה תוך עצמם של חסד ועזרה והכרה במי שדומה להם, אין שום מידות טובות אמיתיות אצלהם הכל זה בגזענות, ואכ"מ.

adam222

New member
אאאההה... |משחיז-קצות-אצבעות|

ובכן, אני לא אגיב על כל מה שאתה כתבת מכיון שאני מסכים עם כל מילה שאידישיסט ענה לך... אך אני אתייחס לנקודה שאליה הוא לא התייחס... מין & שמירת הטהרה... א. נידה זה לא מחזור - נידה זה שם כינוי לתקופה של המחזור + שבוע אחרי (או לחילופין שבעה נקיים). ב. אסור - כי משהו החליט שלא לאפשר לך לשכב עם בת זוגתך כשהוא מחליט שאתה לא תשכב איתה!!! ג. נפרדת ממנה כי אתה חושב עם הזין!, יש בעיה לשכב עם בחורה במחזור ואם היא לא סירבה לך ובגלל זה הייתם צריכים להיפרד... הבעיה היא אצל שניכם (בלשון המעטה)... בעיית סקס במחזור הינה רפואית אין לה הגנה חיסונית באיברי הרבייה בתקופת המחזור... עכשיו ´מה שמיטה להר סיני´??? מה הקשר לעוד שבוע המתנה (החיים עפ"י ´עילית´ שבועיים כיף-כף, שבועיים פסק-זמן???????????) ד. אחוז הגירושים גבוה בגלל חוסר האמונה שארבעים יום קודם יצירת הוולד מכריזים בשמים בת פלוני לבן פלוני... שטויות ברסק תפוחים... החילונים מאמינים שכאשר דברים לא מתקדמים, אולי מתדרדרים, לא צריך לנסות בכל זאת למשוך את זה עוד חודש ועוד 4 ילדים שרק מחמירים ת´מצב.... לסיכום: לחילונים יש מודעות שכשבחורה אומרת לא זה לא, או לחילופין כאשר היא במחזור לא זה לא! לחילונים יש ערך עצמי גבוה מלדוסים ואף אחד לא יחליט בשבילם עם מי עילהם להיות לא אלוהים ולא הרב!!!!!!!

ושוב אחזור על טענותי

דיני הנידה היהודים נכתבו ע"י אדם חכם שהבין קצת באנטומיה של האישה. זאת דרך מצויינת לעידוד הילודה שמוכיחה את עצמה: מחזור ממוצע = 5 ימים. ביוץ ממוצע ביום ה 14. אם נוסיף לימי המחזור 7 ימים נקיים, הגענו ליום ה -12. הגבר והאישה שנפרדו לשבועיים חוגגים יום-יומיים לפחות וכך מגיע הזרע למטרתו בדיוק ביום הנכון להפריה והרי לנו ילד נוסף! כמובן שאצל נשים לא ממוצעות יש לפעמים בעיות אבל זה כבר שייך לפורום אחר... כדי להסביר לנו עד כמה ההלכות חכמות ועוזרות לנו מנסים להסביר כמה הריחוק הזה עוזר לאהבה בין איש לאישתו. אני מכירה זוגות מאוהבים מאוד שלא שומרים על דיני נידה ומכירה זוגות לא כל כך מוצלחים שכן שומרים. לא ההלכות האלה הן שיגרמו לאהבה ולמתח המיני שלנו לשרוד לנצח. סורי... רוצה להחליט בשביל עצמי מה לעשות ומתי. חנה

החינוך החרדי(על סמך 12 שנות לימוד)

הוא גזעני, צבוע ומתנשא. אני זוכרת יחס מפלה ושחצני כלפי החברות הספרדיות שלי, צביעות מתחסדת והמון המון סנוביות.

צדק איתך

בתור אשכנזי שגדל והתחנך הישיבות של אשכנזים את עוד ממעיטה בצביעות ובסנוביות שבחברה החרדית

spinoza

New member
אוביקטיבי !

אם אני בודק ענינית את טעונתיך אני מסכים איתך. לחינוך הדתי יש יתרונות ! אולי תאשימו אותי בחוסר אוביקיביות ובהתנשאות אבל לדעתי בני נוער סרוגים הם יותר טובים. מבחינה פראקטית החינוך הדתי עובד, וביחוד בשכבות הבנוניות. השאלה האם אין אלטרנטיבה חינוכית ללא "האח-הגדול-הצופה", וללא התבססות על התנ"ך מאת ה´. במפגש התחלנו להתווכח אפה יש יותר פושעים חילונים דתיים. הכף נוטה לטובת הדתיים. תפתחו כל יום עיתון ותספרו את מספר האנסים והרוצחים הדתיים והחילוניים. (אתם אפילו לא צריכים לנרמל לפי גדלי האוכלוסיות ) ולנושא הנידה : לפני כשבועיים נערך סקר ב"לאישה" שקבע כי 97% מהנשים בישראל ניסו מין מזדמן, וכן שנשים דתיות נהנות יותר ממין. הסקר עשה כותרות והגיע לכנסת, ידה ידה ידה ידה. שפינ´ >> שקר הסקר, והבל היופי <<

אני לא מסכים

"תפתחו כל יום עיתון ותספרו..." זה לא הוכחה לשום דבר. מה מידת הפתיחות בציבור החרדי לדווח למשטרה או לעיתונות ? זאת שאלה קריטית בעניין הזה. אין לי זמן להסביר את הטיעון שלי שהמצב שוויוני או קרוב לשיוויוני. כמובן שאין לי הוכחה חותכת אבל אני מוכיח שהטיעון של "כתוב בעיתון" אינו רללוונטי. אתה בטח זוכר את הטיעון שלי.

איך קורה שאנשים הופכים לפושעים?

בואו נחשוב על זה. ככה, בהכללות... * אין כסף - מחפשים פתרונות אחרים. * השפעה סביבתית גרועה. כשחיים בתוך חברה סגורה ומסוגרת יש הרבה פחות השפעה של סביבה לא טובה. החיים בחברה החרדית בהרבה מיקרים "עושים את העבודה". לבוש אחר, התרחקות מכל מה שזר, השמצה של מי שלא כמוך וכו´. אני נוטה להאמין שיש אצל החרדים הרבה פחות פושעים בסגנון "שוד הכספות הגדול". לא בטוחה בכלל לגבי שיטות אחרות להשגת כסף. כמובן שאין בכלל הבדל בשאר תחומי הפשע כמו אונס אבל מה שלא מדווח לא רואים וגם לא כתוב בעיתון. חוץ מזה, הרבה מאוד פושעים הם "מסורתיים", לא? מקפידים לנשק את המזוזה בכניסה וביציאה מהבנק בזמן שוד
(או שזה קורה רק כשנכנסים לבית סוהר?

הסטטיסטיקה.....

לדעתי יש בחברה החרדית באחוזים אותו אחוז של פשע כמו החברה החילונית,עם פעם יעשו מחקר מקיף בנושא,ויעמידו את החלק היחסי של החרדים בחברה מול החלק החילוני לדעתי הצנועה ימצאו שוויון,הכל ענין של מספרים

ומי עומד מאחוריה

ומה רוצים למצוא בסוף >ספל חמאה יודעת שגם מספרים אפשר לכופף<

מסכים ולא מסכים

התמונה מאד מגוונת ויש בה צדדים שונים. אני מאד מעריך את הקהילתיות והעזרה ההדדית אצל החרדים אבל צריך גם לזכור שחלק גדול מההתנדבות שלהם מבוסס על זמן פנוי- דהיינו פעילות במקום לימודים בישיבה. לאף חילוני או סרוג אין שפע זמן כזה. דבר שני : מתוך הכירות עמוקה ומקצועית אני יכול לאמר לך שבשנים האחרונות נחשפים יותר ויותר מקרים של אלימות מינית כולל הרבה מאד גילוי עריות בציבור החרדי. המזעזע מכל הם אותם המקרים בהם החברה החרדית מגנה את הקורבן ומגינה על העבריין. וראה המקרה המפורסם של בן האדמור מרטה, שנדון ל - 12 שנות מאסר וכל בני הקהילה ואישי ציבןר נכבדים כולל עובדיה יוסף לא מפסיקים לדאוג לו. הסלחנות כלפי עבירות כאלה היא מבחילה בעיקר כשמוכנים לשבת שבעה על מי שיצא בשאלה גם אם היה צדיק גדול ביחסיו עם אנשים. דבר שלישי : אכן גם לי, כמי שגדל וחי בציבור החילוני יש ביקורת קשה מאד על התנהגותם חסרת המשמעת של רבים מבני הנוער החילונים. השתדלתי לחנך את ילדי לדרך אחרת. אני גם ביקורתי מאד על כך שרוב הציבור החילוני הוא אגואיסטי וקמצן.עובדה שה.ל.ל טרם מצאה את הלב לבייב החילוני שלה . ואחרון חביב : בניגוד לחילונים ודתיים רבים אין לי רגשי נחיתות מול החסד החרדי בגלל כל האמור לעיל. אבל, לא פעם אני מוצא עצמי מקנא בדרך החיים הסרוגה, ביחוד של הזרמים המתונים דתית ופוליטית. מהם יש לנו מה ללמוד!!

דעתי על מעשי החסד הרבים

וכמי שנמצא - לפחות בגופו - ממש בפנים, הרי שאני רואה זאת משני צדדים, מצד אחד, אכן מדת החסד והעזרה ההדדית שיש בקהילות החרדיות, אין כדוגמתה בשום קהילה / שכונה חילונית בארץ. אבל הסיבות לזה הן קצת פחות יפות. 1. הצעירים החרדיים מחפשים ´אקשן´, והדרך היחידה שלהם זה על ידי התנדבויות שונות ( הצולה, זק"א ועוד). 2. כל הארגונים האלו, מכוונים בראש ובראשונה פנימה לתוך הקבוצה, ואינם באים מתוך איזו תחושת שליחות לאומית או מצווה גדולה, פשוט הקהילות החרדיות עדיין מתנהגות כמו בגלות, אנחנו נגד הפריץ. >אתאיסט היה רוצה לקחת איתו את הדברים הטובים<

למעלה