סקר על החינוך החרדי

yariv~2

New member
בכל אופן..

זוהי התנדבות ברוכה, אומנם לא מגיע להם זרי פרחים ומשיכות בלחי, אבל... כתחליף לצבא זה יוכל להיות טוב מאד שהחרדים יתנדבו בתפקידים שכאלה במקום השרות הצבאי. מה גם שבכל מקרה החרדים לא רצויים בצבא, אתה באמת חושב שיהיה טוב להכניס לצבא 40.000 חיילים ששומעים לאיזה רב שלא מסכים לחטט באף בשבת? לא, זה לא רלוונטי, צריך שהחרדים ימלאו תפקידים בעורף, ויש הרבה הרבה משרות פנויות...

חרדית

New member
בשבת לדולפינריום?../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לפי מה ששמעתי ואני ממש התעצבנתי מזה אז אנשי זקא סרבו לקבור את הרוגי הדולפינריום מחשש גויים והם עיקבו את הקבורה ששאלו לתגובתם הם אמרו זה היה בשבת הפיגוע ולא ידענו שזה היה. אני שקראתי את זה לא האמנתי הם זכורים לי היטב מהנסיעות שלהם באמצע הכביש בשבת מוזר. אבל בכל אופן אני חושבת שלא ניתן להכליל את כולם עדין יש אנשים טובים שעושים את זה מתוך אהבה ואתם יודעים מה? לא אכפת לי למה הם עושים את זה אפשר לאמר על דוקטור הוא לא ראוי להערכה הוא עובד רק בשביל כסף כבוד ומשכורת אבל אם הוא ריפא את אחותך אתה רוצה לנשק לו את הרגליים ולא משנה לך למה הוא עשה את זה אותו דבר אני לא מקלפת חלקי גוף מהריצפה ככה שאני לא יכולה לפתוח את הפה עליהם אוקיי הם רוצים אקשן שירצו כל עוד שהם עושים את העבודה השחורה הזאת אני לא יכולה לדבר עליהם. חרדית.

משהו ל taxi555

כפיות טובה?! שיהיה לך ברור - בנים מעולם לא יכולים להיות כפויי-טובה כלפי ההורים כי אף אחד לא עשה להם שום טובה ואם עשו להם משהו זה רע ורק רע כי בעצם הבאתם לעולם מתבטא לו שיא של אגואיסטיות אבהית ואימהית. נ.ב : יצאתי בשאלה מאובדן אמונה ולא בגלל שום דבר אחר. מה לא ברור כאן? אתה יכול להיות גם חילוני ולחנך את בניך לערכים מקסימים (לא שחינוך חרדי הוא חינוך מקסים) חילוניות היא סך הכל החוסר באמונה

מטאור38

New member
תודה על כל מה שנתתם

אני לא יודע חלוק בית ידידי אולי אני לא מבין את ההקשר שבהם דברך נאמרו, אבל לך באמת ברור שילדים מעולם לא יכולים להיות כפויי-טובה כלפי ההורים שלהם ? ואף אחד לא עשה להם שום טובה ?וגם אם אתה לא רואה שום זכות בלהיות חי(ואני מוכן תמיד להרוג אותך רק תוריד תחלוק שנראה ממה אתה כל כך מאוכזב)אז ברור שהורות כאהבה ביילתי מוגבלת,כנתינה טהורה ,כסוף הדרך,זו ההורות המדוברת. אני באמת לא מבין, ציר לי מיקרה של כפיות טובה.נגיד מישהו נתן לך לאכול או מישהו נותן לך מקום לישון מחתל אותך מנייק אותך דואג לך שתדע לקרוא ואתה לא רק שלא אמרת לו תודה,אמרת לו אתה גם הולדת אותי אז מה עם קצת כסף אה? אני מרגיש שאני חייב הרבה להורים שלי.נכון שהם חתכו לי ביום השמיני,נכון שהם לא הבינו אותי שהיתי קטן,נכון שאני מוציא מאות שקלים על טיפולים פסיכולוגים,אבל כל פעם שאני פותח תחלוק....אני מתחיל להאמין שיש אלוהים >מטאור חווה על בשרו את צער גידול הורים<

טוב

New member
יש משהו בעייתי בדבריך

וכבר עמדו על זה פילוסופים רבים. וכך שמעתי ממורי הפילוסוף דני סטטמן: ישנה בעייתיות בנסיון להגדיר את מעשה הבאת ילד לעולם במונחים ערכיים (כפיות-טובה, אי- כפיות טובה). כיוון שכשאתה עושה מעשה, הוא מיוחס כלפי מושא המעשה. ואילו כשמישהו מביא ילד לעולם, אין עדיין ילד, ולכן עצם מעשה הבאתו לעולם לא יכול להיות אכזרי\בלתי אכזרי כלפיו. (כלפי מי? כלפי הילד? אבל הוא עוד לא קיים!). ברגע שכבר נולד הילד אכן קיים מושא להתייחסות, אבל אז כבר פעולת "הבאת הילד" נעשתה בעבר. עד כאן הפילוסופיה. אבל באשר לחיים עצמם- אכן יש אמת בדבריך.

טוב - לא הבנת אותי כראוי

הכפיות טובה מתייחסת להורים שבאים בטענות כלפי ילדיהם על כפיות טובה ואמרתי שאין כאן ולא תהיה כאן מעולם כפיות טובה שכמה שהורים יתנו לילדיהם - הילדים לא חייבים להורים מאומה ולגבי הבאת הילד טענתי שזו פעולה אגואיסטית וזה מסתדר גם פילוסופית

אחר

New member
הבאת ילדים-הנקודה המשפטית

בפסק דין שעורר הדים רבים, אם אני לא טועה הוא היה באנגליה אבל יתכן שבארה"ב, עלתה השאלה האם יכולים ילדים לתבוע את הרופאים שלא איבחנו אותם בעודם עוברים שהם ייוולדו נכים. מדובר בסוג נכות שהאפשרות היחידה הייתה לעשות הפלה- לא הייתה אפשרות לרפא אותם. אם אני זוכר נכון, הרוב קבע שניתן לתבוע מבלי שהתייחס לנקודה הפילוסופית. דעת המיעוט הייתה שלא ניתן לתבוע אדם בגלל שהוא אחראי לזה שנולדת, אפילו אם נולדת נכה, כאשר האפשרות הייתה "להיות או לא להיות".

taxi555

New member
כוונתי לכפיות טובה של הנוער החילוני

התכוונתי לשנוער החילוני אין כבוד להורים שלהם והם דיי כפויי טובה ולא רק להוריהם והם גם לא מחשבנים למבוגרים כגון לא שמתי לב שבני נוער חילוניים ממש מקפידים לתת למבוגרים לשבת באוטובוס כשאין מקום ישיבה פנוי וכו´ וכו´ תודה

שטויות במיץ עמבה

טוב, קראתי את כל הפתיל ואני כבר לא זוכרת מי אמר מה, ואני מסכימה עם הגובות שתואמת לכותרת ההודעה. מה שרציתי להגיד: הקביעה הזאת (שחינוך זה או אחר מוכיח את עצמו לעומת אחרים) היא מאוד סובייקטיבית, והיא קשורה בקשר הדוק לתפיסת עולמו של הקובע. בכל המגזרים יש טוב ורע (כולל הכיפות הסגורות, הם מלח הארץ? הצחקתם אותי!), ופילוח עפ"י מגזרים הוא אדיוטי, כוללני, רדוד ומגמתי. >ספל חמאה מוותרת על דוגמאות פיקנטיות מחוסר זמן<

avidadon

New member
החינוך החרדי מתבסס על

שני דברים: פחד ולחץ חברתי. פחד- מאלוהים, מהעונש, (ומאידך הציפיה לשכר) לחץ חברתי- אני לא חושב שצריך להסביר אפילו.. כולנו מכירים את זה.. חוץ משני אלו- אין ערכי מוסר אמתיים, אין הומניות, התורה היא הרסנית ביסודה, משום שאתה (המאמין) מקיים את הכתוב בגלל שכך כתוב אז אם תקיים תקבל שכר ואם לא תענש..

מטאור38

New member
תרגיע

כשקראתי החינוך החרדי מתבסס על שני דברים: פחד ולחץ חברתי לא הסכמתי אבל מי אני שיגיד על מה מתבסס החינוך החרדי אני למדתי בבית ספר יסודי התורה בת"א בית ספר של החינוך העצמאי זה נחשב חרדי? אבל באמת לא משנה לי, כי האקסיומה "החינוך החרדי דפוק נקודה "מספקת אותי אבל כשכבודו אומר התורה הרסנית ביסודה,זה שטויות וגם אם אתה (המאמין) מקיים את הכתוב בגלל שכך כתוב אז אם תקיים תקבל שכר ואם לא תענש..אתה שוכח שיש אנשים שעושים את זה מאהבה שבאמת מנסים להבין את המוסר המחשבה הטוב והיגיון שבדברים..ויש אנשים שמחנכים לזה תתפלא אז תרגיע אחי טוב? >מטאור מגדיל תורה <

taxi555

New member
נראה לי שבאתי מכוכב אחר

חברים אני לא יודע מה קורה אתכם אבל בדת יש הרבה דברים מאד הגיוניים בקשר למה שמותר ואסור והרבה דברים לא מוסברים אבל..... לגביי לא לגנוב או לגביי לעזור או בכל דבר אחר יש דבר מאד הגיוני בזה שמסתכם במשפט הזה מה ששנוא עלייך אל תעשה לחברייך+ואהבת לרעך כמוך זאת אומרת אתה לא רוצה שיגנבו ממך אתה לא רוצה שירביצו לך אתה לא רוצה שיתחצפו אלייך הילדים שלך וזה בקטע של מה שלא יעשו לך רע אז אותו דבר אל תעשה למישהו אחר כולל הורייך.. ועכשיו לקטע של לעשות כמו שהיית רוצה שיעזרו לך אם תצטרך עזרה כמו עזרה כספית או סתם טרמפ באמצע כביש או להניע לך תאוטו אם נתקעת פתאום או כל עזרה שהיא שהיית רוצה שיעזרו לך אז כשאני רואה מישהו כזה אני עוזר כי הייתי רוצה שיעזרו לי אם אני יצטרך עזרה!!!!! אז היגיון יש ולדברים האלה התכוונתי לדברים שבין אדם לחבירו בזה יש היגיון ממש רציני בדת ואת זה הציבור החרדי יותר מעריך מהציבור החילוני ולדוגמא:אדם דתי יעצור טרמפ לכל אדם אבל אדם חילוני לא יעצור לכל אחד ולפעמים זה אפילו עלוב שהוא מעלה חייל ואתה בתור אזרח ובמיוחד אם אתה חובש כיפה תשמע תמילים האלה אני לוקח רק חייליםחחחח תחשבו על זה ביי

taxi555

New member
חברים/ות זה לא בושה!!!!!

להודות שיש גם טוב אצל הדוסים לפחות בחלקם ויש גם רע אצל החילונים בחלקנו

למעלה