סקר קצר (עם מבוא ארוך)

סקר קצר (עם מבוא ארוך)

בעקבות הכרזתו של הדונלד שהקנדים נוהרים בהמוניהם לבתי החולים בארה"ב בדקתי קצת את הנושא.
המחקר האמין ביותר התפרסם בכתב העת Health Affairs ומצא ש
Only 90 of 18,000 respondents to the 1996 Canadian NPHS indicated that they had received health care in the United States during the previous twelve months, and only twenty indicated that they had gone to the United States expressly for the purpose of getting that care

נתונים שעורכי המחקר אספו מבתי חולים בארה"ב מחזקים את הממצא רק כ-2 מכל אלף מטופלים קנדיים (0.2%) פנו לקבלת טיפול בארה"ב.

אבל המחקר הזה התפרסם ב 2002 ומתייחס לנתונים שנאספו ב 1996-1997. הנתונים שטראמפ התייחס אליהם (אם כי מהימנותם מוטלת בספק לדעתי) הם מ Fraser Institute ומדברים על כ 50 אלף קנדים בשנה שעוברים את הגבול לקבלת טיפול רפואי (עדיין מדובר בחלקיק זעיר מאוכלוסית קנדה אבל מספר לא קטן במונחים אבסולוטיים).
ברור לי שהפורום הוא לא מדגם מייצג ובכל זאת שתי שאלות:
1) האם אי-פעם אתם או מישהו ממשפחתכם הקרובה עבר את הגבול במיוחד לצורך בדיקות או קבלת טיפול רפואי?
2) אם לא: האם שקלתם לעשות זאת (ומה בסופו של דבר הכריע נגד)?

התשובות שלי

1. לא
2. לא, כיון שלא היתה בעיה רפואית משמעותית- כזאת שהיתה עשוייה להצדיק מהלך כזה.

PuffDragon

New member
לא משפחה אבל חברה קרובה.

חברה שלנו נסעה לארה"ב כדי לראות רופא עור. הבעיה שלה הייתה לא מסוכנת אבל שיבשה לחלוטין את חייה, והאפשרות האחרת הייתה לחכות 6 חודשים לרופא עור קנדי.

מעניין

בפעמים שאני או בני משפחה נזקקנו לרופא עור קיבלנו תור תוך שבועיים-שלושה. יכול להיות שזה קשור למקום המגורים או לסוג הבעיה שדורש מומחיות ספציפית.

אנחנו כמעט

אשתי קרעה את הרצועה בברך בתאונת סקי בארה״ב, כשחזרנו הביתה גילינו שכל האורתופדים שמתמחים בניתוחים כאלה עסוקים וניתן לקבוע ניתוח רק חצי שנה קדימה. מצד שני בקליניקות אמריקאיות אפשר לקבוע ניתוח תוך שבועיים ב 18,000 דולר. תוך כדי ההתלבטות מצאנו תור פנוי ואשתי נותחה בקנדה.
אני מאמין שרוב הקנדים שיורדים לארה״ב לצורך קבלת טיפול רפואי, עושים את זה בגלל זמני המתנה ולא בגלל איכות הטיפול. מערכת הבריאות האמריקאית ידועה בזמני ההמתנה הקצרים שלה לניתוחים אלקטיבים ופרוצדורות שאינן מצילות חיים

בטוח שבקנדה יש קדימות רק לניתוחי חירום?

המקרה של אשתך נשמע כמו מתכון לצליעה כי קשה לי לדמיין איך אפשר ללכת עם קרע ברצועה. זה אומנם לא מסכן חיים אבל אם אי אפשר ללכת, אז אי אפשר לעשות עוד המון דברים
בכל מקרה אותי מדאיג יותר מה קורה במקרה של מחלת הסרטן חלילה. בקנדה ביטוח משלים נעשה באופן פרטי ומי יודע אם מכסה גם כימותרפיה
נכן שכאשר החולה מאושפז בבית חולים או מרפאת חוץ בתוך בית החולים אז ההוצאות נופלות על הביטוח הפרובינציאלי אבל מה במקרים שבהם החולה יכול לקחת את התרופה בביתו? (יש כאלה מקרים שבהם התרופה לא ניתנת דרך הוריד אלא דרךהפה בכדורים רגילים). העלות יקרה האם הביטוחים מכסים זאת והאם אדם שמקום עבודתו לא מספק ביטח והתרופה יקרה מה הוא עושה?

PuffDragon

New member
תעשה ביטוח פרטי.

זה עולה 200-300 לחודש למשפחה. זה מה שאנחנו עושים (אני עצמאי).
&nbsp

Anonymizer

New member
מה זה הביטוח הזה?

מה הוא מכסה? האם זה כמו הביטוחים "המשלימים" מהעבודות פה? כלומר, שיניים, בדיקות ראיה וכד'?

PuffDragon

New member
בדיוק

מכסה תרופות, שיניים, משקפיים - היקף הכיסוי תלוי בפרמיה.

לשכירים יש הרבה פעמים ביטוח רפואי קבוצתי דרך מקום העבודה

התנאים בביטוח כזה מבחינת הכיסוי והפרמיה שמשלמים משתנים בהתאם לגודל המעסיק ויכולתו ללחוץ את חברת הביטוח אבל בד"כ הם יותר טובים ממה שאפשר להשיג לבד.

ביטוח משלים בקנדה זה לא כמו בישראל

ביטוח משלים בקנדה מכסה שיניים, משקפיים, תרופות או חדר משודרג בהחלמה מניתוח. הוא לא מכסה את הניתוח עצמו או כל פרוצדורה אחרת שקשורה ישירות לבעיה הרפואית עצמה. אין רפואה אפורה בקנדה
במקרה של קרע ברצועה אפשר ללכת אבל אי אפשר לרוץ, זה מציק אבל זה לא מחייב ניתוח דחוף

TrigATUSA

New member
להבנתי תרופות מצילות חיים

כמו לסוכרת או לסרטן מקבלים דרך הביטוח הרגיל
ובכל מקרה המחירים בפיקוח כלומר זולים בהרבה מבארה"ב

TrigATUSA

New member
ומבחינתי

1. לא. כמה פעמים היו לי פציעות לא רציניות (נפלתי מהאופניים) וקיבלתי את הבדיקות (צילומים) מייד.
בפעם אחרת כשהייתי צריך אולטרא סאונד, גם כן לפגיעה לא דחופה, הייתי צריך לחכות 3 חדשים
&nbsp
2. לא, אבל בפעם היחידה שהייתי צריך MRI לא דחוף לברך הייתי במסגרת העבודה באירופה ואז כבר עשיתי את זה שם (בעזרת מערכת הבריאות הציבורית!) בלי המתנה בכלל

PuffDragon

New member
אני קבלתי MRI בקנדה, לבעיה לא דחופה, אחרי 3 שבועות

אבל הבדיקה הייתה ב 3 בבוקר. ברצינות. הם מריצים את המכונות האלו 7\24

הביטוח הממלכתי כיסה לך צילום MRI בחו"ל?

זה לא היה במסגרת הביטוח המשלים שכולל תרופות ושיניים בין היתר?

בחלק מהמדינות באירופה (דנמרק למשל)

גם תיירים זכאים לטיפול רפואי חינם במקרה של מחלה או פציעה- בדיוק כמו אזרחים או תושבים. באופן כללי, התפיסה האירופית היא ששירותי בריאות הם חלק מזכויות האדם (בניגוד לתפיסה האמריקאית למשל שרואה בשירותי בריאות מוצר צריכה)

בכל מדינה צתייר יזכה לטיפול במקרי חירום

אפילו בארה"ב אם אדם יפונה לבית חולים עם התקם לב קשה לי להאמין שיזרקו אותו ויתנו לו למות אבל לאחר מכן יגיע החשבון שבארה"ב יהיה מאד גבוה.
גם בגרמניה שנחשבת מאד סוציאליסטית בהרבה מובנים ציירים נדרשים לשלם עם שירותי רפואה במידה ואין להם ביטוח. אני לא חושב שיש בכך פסול
מה שכן מהודעתו של טריג משתמע שהביטוח הפרובינציאלי שלו מקנדה כיסה את ה-MRI שאותו עשה באירופה וזה מבחינתי חידוש מרענן

אני הבנתי מטריג שההוצאה כוסתה ע"י אותה מדינה באירופה

למיטב ידיעתי הביטוח הפרובינציאלי של אף פרובינציה אינו מכסה הוצאות מחוץ לקנדה.

TrigATUSA

New member
נכון

מכיוון ששהיתי לצרכי עבודה תקופה ארוכה באירופה ושילמתי מיסים נהייתי זכאי לביטוח הרפואי המקומי

למעלה