סקר קצר (עם מבוא ארוך)

התכניות האלו הן תכניות של ממשלת אונטריו שנועדו להקל

על מטופלים שזקוקים לתרופות יקרות ומתקשים לעמוד בהוצאות- אנשים בעלי הכנסה נמוכה ו/או כאלו שאין להם ביטוח שמכסה את התרופות. כיון שאלו תוכניות של ממשלת אונטריו הן מיועדות לתושבי אונטריו בלבד. לפרובינציות אחרות יש תוכניות דומות משלהן. האופן שבו תוכניות כאלו עובדות הרבה פעמים הוא שהמטופל משלם עבור התרופה ומקבל החזר מהתוכנית.

גם עם חברות ביטוח זה הרבה פעמים עובד כך: יש מטפלים שעובדים ישירות מול חברת הביטוח ואז הם יכולים להגיש את התביעה ולקבל ישירות את התשלום (ולפעמים גם לעשות בירור מול חברת הביטוח לפני הטיפול כמה הם יחזירו ומה הביטוח מאשר). במקרים אחרים המטופל צריך לשלם ואז לתבוע החזר מחברת הביטוח..
 
רגע אבל מי שמקל טיםול כימי או ביולוגי

נאמר במסגר אשפוז יום בבית חולים, התרופות לא כלולות בביטוח הממלכתי? או שיש כאלה שכן ויש שלא?
ועוד שאלה: בישראל שומעים על הרבה שנסעו לחו"ל לצורך השתלת מח עצם במקרה של סרטן הדם או שעברו כל מיני ניתוחים מסובכים אחרים בחו"ל והזדקקו לתרומות בשביל לממן את הדברים. איך זה בקנדה? האם ניתוחים מסובכים מוצעים בקנדה עמה או שצריך לטוס ומי מכסה את העלות? הביטוח הממלכתי או המשלים או שאף אחד מהם?
 
תרופות במסגרת בית חולים בד"כ מכוסות

בביטוח הפרובינציאלי. הבעיה היא במעבר מבית חולים לקהילה.

גם בקנדה וגם בישראל יש את היכולת והידע לבצע את רוב הפרוצדורות. בודאי דברים כמו השתלת מח עצם. הגישה של "חייבים לטוס לחו"ל בשביל הטיפול הזה" היא גישה מאד ישראלית שלא תמיד מבוססת על שיקולים רציונליים (למעט במקרים מאד מורכבים שבהם אין מספיק נסיון בישראל מעצם היותה מדינה קטנה). כפי שהוזכר למעלה, הסיבה העיקרית שבגללה קנדים עוברים את הגבול לקבלת טיפול רפואי היא זמני ההמתנה הארוכים בקנדה ורוב הביטוחים לא יכסו טיפול מחוץ לקנדה (בודאי לא הביטוח הפרובינציאלי)- למעט במקרה חירום ואם הביטוח המשלים כולל רכיב של travel insurance.
 

PuffDragon

New member
כרגיל עם ביטוח, זה לא משתלם - עד שקורה משהו

הנושא מורכב מאוד, אבל במקרים רבים העלות של תרופות מצילות חיים נופלת על החולה. אם בא לך לנסות להבין מתי ולמה, בבקשה - https://www.cancercare.on.ca/cms/One.aspx?portalId=1377&pageId=11829#1

אנחנו משלמים את ה $300 בחודש בשביל לכסות מקרי חירום של מחלה קשה או כרונית. ברור לי שזה לא ישתלם בשום מקרה אחר.
 
גם הביטוח שלי לא מדהים כשזה נוגע לטיפול אורתודונטי

עלות הטיפול לילדים שלנו היתה 6000 ו 7000 דולר. הביטוח מחזיר 50% עד תקרה של 5000 דולר- כלומר 2,500 דולר לכל ילד.
מה שכן כאמור ניקוי וסתימות לא הגענו מעולם לתקרה שמחייבת השתתפות עצמית. כתרים- ההשתתפות העצמית היתה זניחה (כמה עשרות דולרים אם אני זוכר נכון), עקירה של 3 שיני בינה- השתתפות עצמית של כ 300 דולר אם אני זוכר נכון. טיפול פריודונטי נדמה לי שהכיסוי היה גם 50% (על טיפול של כ 4000 דולר)
 

michaelbl

New member
זה מדהים ביחס למה שיש בשוק

כי כתרים הכיסוי הביטוחי הסטנדרטי די עלוב, וזה קרוב יותר למצב שבו חברת הביטוח נותנת כמה עשרות דולרים.
ושוב כיסוי של 50% לכל מה שהוא לא לכל היותר טיפול שורש זה מאד יפה, ויותר ממה שמרבית הביטוחים יתנו לך (בטח הביטוח הפרטי בסיסי של ה300$ לחודש)
 

DTUT

New member
ממה שאני רואה אצלי בביטוח

יש כיסוי80% עד 1500$ לשנה לרוב הפרוצדרות כולל טיפול שורש
 

TrigATUSA

New member
נקודת המפתח זה הגבול של $1500 לשנה

זה בקושי מכסה טיפול שורש וסתימה
&nbsp
 

DTUT

New member
ברור

אבל טיפול שורש זה לא משהו שעושים בתדירות גבוהה , אז נכון לעכשיו זה מספק.
&nbsp
 
דומה לשלנו

אורתודנטיה אותו דבר, ניקוי וסתימות מכוסה הכל, כתר יעלה $400 עקירת שיני בינה לא עלתה כסף
 
למעלה