ביטוח משלים מכסה גם תרופות
שזה חשוב יותר כשיש ילדים קטנים (אנטיביוטיקה, משחות עיניים, משחות אנטי-זיהומיות וכו'). הבנתי שללא הביטוח המשלים מחירן גבוה מאד ושמה שעולה בישראל גרושים, יכול להגיע בקנדה לעשרות דולרים.
ולכן כמה שאלות:
1) מה קורה במקרה של מחלות כרוניות? נניח חולה לב שלוקח באופן קבוע תרופות נגד לחץ דם? האם במקרה שאין לו ביטוח הוא משלם כל חודש מאות דולרים לתרופות? ואם יש לו ביטוח משלים מה עלות ההשתתפות העצמית?
2) אחת המחלות היותר קשות היא סרטן שכוללת גם טיפולים כימותרפיים/ביולוגים שניתן לקחת בבית האם אז יש לשלם מחיר מלא או שזה מכוסה דרך הביטוח הממלכתי? בישראל הרבה פעמים קופת החולים לא מסבסדת תרופות אלו ואחרות כי יש סל תרופות ולא כולן נכללות בו ואז מי שנזקק לתרופה יקרה, פונה לתרומות. מכיוון שבקנדה התרופות הן עסק פרטי, אני מניחה שאין סל תרופות. האם במסגרת הביטוח הממלכתי כל תרופה אנטי-סרטנית ניתנת חינם? האם למי שיש ביטוח משלים הוא מכסה את רב העלות הכרוכה בתרופות אלו או שההשתתפות העצמית גבוהה מאד לעומת הכיסוי הביטוחי (דווקא כי עלותן מאד גבוהה)?
3) הבנתי שהסיטוח המשלים מכסה עוד דברים כמו פיזיותרפיה, אופטומטריסט, עזרים רפואיים אחרים (הליכון, מד לחץ דם), טיםול פסיכולוגי טיפול בדיבור ועוד מה ההשתתפות העצמית במקרים אלו והאם לאור כל הדברים שהביטוח מכסה עדיין לדעתך לא שווה לעשות ביטוח בעיקר כשיש ילדים קטנים (אצלי מדובר בילדים בני 5 ו-2 בעת המעבר)