סקר קצר (עם מבוא ארוך)

המצב אצלנו...

אנחנו מעולם לא חצינו את הגבול בשביל לקבל טיפול רפואי. אבל, מכירים אישית כמה וכמה אנשים שגרים באיזורנו ועשו זאת. חלקם בארה'ב וחלקם במקסיקו. בעיקר טיפולי שיניים (שאין להם הסדרת תעריפים באלברטה), אורטופדיה כירורגית וניתוחים פלסטיים. כמו כן, הבת דודה שלי עושה זאת באופן די קבוע עם כל הצרכים הרפואיים שלה. מצד שני, יש לה אזרחות כפולה והיא גרה 45 דקות מבית חולים כללי לא רע במונטנה ושעה ורבע מבית חולים די מזעזע ב interior bc. אגב, אני מכיר גם מישהו שיצא לו זול יותר לטוס לישראל ולעשות שם עקירה כירורגית מאשר לעשות אותה בקלגרי.
 

PuffDragon

New member
אני מכיר הרבה אנשים שמנצלים חופשות בארץ

כדי לעשות טיפולי שיניים, וגם כמה שטסו במיוחד בשביל זה וחסכו אלפי דולרים.
&nbsp
 
אצלי רוב טיפולי השיניים מכוסים ע"י הביטוח הרפואי הקבוצתי

דרך מקום העבודה. על בדיקות שגרתיות וטיפולים קטנים (סתימות וכד') אנחנו לא משלמים כלום. בדברים גדולים- אורטודונט ופריודונט- יש השתתפות עצמית ניכרת (יותר מחצי מהסכום) אבל אלו טיפולים שגם בארץ הם יקרים. כשהשווינו למשל טיפול אורטודונטי עם קרובי משפחה בארץ יצא שאנחנו משלמים פחות- ובכל מקרה מדובר בטיפול ארוך טווח כך שממש לא פרקטי לעשות אותו בארץ.
 
אני לא בטוח שזה קשור לכך שזו אוניברסיטה

או לזה שמדובר במעסיק גדול. לגוף שמעסיק אלפי עובדים יש הרבה יותר כוח להשיג תנאים טובים יותר מול הביטוח לעומת גוף שמעסיק עשרות או מאות.
 

TrigATUSA

New member
זה נכון כמעט בכל מקום וגם בארה"ב

שם הביטוח הרפואי הפרטי לשיניים מוגבל בסכום שנתי ואחריו משלמים באופן פרטי
רופאי שיניים בישראל פשוט יחסית זולים יותר
 
יש לי רעיון

אומנם קטונתי מלייעץ לאנשים בנושאי בריאות אבל נראה לי שרב הבעיה בביטוחים הפרטיים והיוקר שלהם נובע מטיפולי שיניים יקרים ביותר. במקרים של חבלות בשיניים אין מה לעשות אבל בכל יתר המקרים הנובעים בדרך כלל מהזנחה למה שלא יקפידו אותם אנשים לצחצח אחרי כל ארוחה, לנקות עם חוט דנטלי ו/או לשטוף עם מי פה וללכת לניקוי אבנית אצל שיננית 2-3 פעמים בשנה ואז לא יצטרכו למשכן את הבית בגלל טיפול.
 

PuffDragon

New member
לא נכון.

הזנחה גוררת הוצאות גדולות בטיפולי שיניים,
אבל ההפך הוא לא בהכרך נכון.
 


 
יש לך ילדים?

טיפול אורתודנטי לילד זה 8000$
פיזיותרפיה זה בערך 100 לשעה
תכפילי בשלושה -ארבעה ילדים ותביני למה משפחה לא יכולה להרשות לעצמה לא להיות מבוטחת
חוץ מזה, מבחינת שקט נפשי, עדיף שלא יהיו השלכות פיננסיות לבעיות רפואיות.
 
בסדר ולכן גם שאלתי מקודם לגבי ביטוח משלים

אבל מה שכתבתי התייחס רק לטיפולי שיניים הכרחיים (יישור שיניים בדרך כלל טיפול אסתטי) ברב המקרים ש(מבוגרים) צריכים טיפולי שיניים יקרים זה נובע מהזנחה: לא צחצחו שיניים, לא ניקו אבנית צריכים סתימה ואם העששת ממש חמורה אז גם טיםול שורש ועקירה או שתל שעלותם גבוהה. אפשר להגיע למצבים האלה בגלל חבלה אבל בדרך כלל אצל מבוגרים מדובר בהזנחה
בישראל עקירה + שתל + כתר לשן אחת זה סיפור של 8,500-10,000 ש"ח
בשורה התחתונה אתה צודק שאם אפשר לבטח משפחה בסכומים שהדרקון ציין אז עדיף.
לי יש שני ילדים וברור שאעשה ביטוח כזה לכולנו ליתר ביטחון. השאלה היא גם מה הביטוח הפרטי מכסה מבחינת עלויות טפולי שיניים. מה גובה ההשתתפןת העצמית בטיפול אורתודנטי? או בשתלים? (אם צריך שתלים בכמה שיניים ויש השתתפות עצמית של נגיד 15% זה גם יוצא הרבה אז עדיף להימנע) או ביקור אצל קלינאית תקשורת?
 

michaelbl

New member
חברות הביטוח לא פראיירים

כשזה מגיע לטיפולי שיניים הם מכסים יפה רק ניקוי וסתימות פשוטות, ככל שהטיפול יותר יקר הכיסוי שלהן הולך ודועך ולטיפול אורתודנטיים הכיסוי שלהן זניח יחסית, כנל לכתרים ושתלים.
היה לי בזמנו ביטוח דרך מקום העבודה בחברה של 200 איש כך שנראה לי שזאת היתה פוליסה די מייצגת.
כיום אין לנו ביטוח משלים כי מדובר על בערך 250 לחודש שזה בערך 3000 בשנה, 30000 בעשר שנים וכן הלאה, ובמשוואת הסיכון סיכוי לא נראה לי כדאי. אם הסיבה לעשות היא טיפולי שיניים אז זה ממש לא כדאי (למיטב זיכרוני הכיסוי שהיה לטיפול אורתודנטי היה משהו כמו 1500 למשפחה לכל חיי הפוליסה), אז אל תיקחי את הכיסויים שקיפי מתאר כמייצגים. הוא היוצא מהכלל, לא הכלל. מה שכן יש סיכוי סביר שלעובדי מדינה יש כיסוי דומה, כי התנאים של עובדי מדינה בקנדה היו גורמים לעובדי הנמלים וחברת חשמל להתבייש בועדים שלהם.
 
ביטוח משלים מכסה גם תרופות

שזה חשוב יותר כשיש ילדים קטנים (אנטיביוטיקה, משחות עיניים, משחות אנטי-זיהומיות וכו'). הבנתי שללא הביטוח המשלים מחירן גבוה מאד ושמה שעולה בישראל גרושים, יכול להגיע בקנדה לעשרות דולרים.

ולכן כמה שאלות:

1) מה קורה במקרה של מחלות כרוניות? נניח חולה לב שלוקח באופן קבוע תרופות נגד לחץ דם? האם במקרה שאין לו ביטוח הוא משלם כל חודש מאות דולרים לתרופות? ואם יש לו ביטוח משלים מה עלות ההשתתפות העצמית?

2) אחת המחלות היותר קשות היא סרטן שכוללת גם טיפולים כימותרפיים/ביולוגים שניתן לקחת בבית האם אז יש לשלם מחיר מלא או שזה מכוסה דרך הביטוח הממלכתי? בישראל הרבה פעמים קופת החולים לא מסבסדת תרופות אלו ואחרות כי יש סל תרופות ולא כולן נכללות בו ואז מי שנזקק לתרופה יקרה, פונה לתרומות. מכיוון שבקנדה התרופות הן עסק פרטי, אני מניחה שאין סל תרופות. האם במסגרת הביטוח הממלכתי כל תרופה אנטי-סרטנית ניתנת חינם? האם למי שיש ביטוח משלים הוא מכסה את רב העלות הכרוכה בתרופות אלו או שההשתתפות העצמית גבוהה מאד לעומת הכיסוי הביטוחי (דווקא כי עלותן מאד גבוהה)?

3) הבנתי שהסיטוח המשלים מכסה עוד דברים כמו פיזיותרפיה, אופטומטריסט, עזרים רפואיים אחרים (הליכון, מד לחץ דם), טיםול פסיכולוגי טיפול בדיבור ועוד מה ההשתתפות העצמית במקרים אלו והאם לאור כל הדברים שהביטוח מכסה עדיין לדעתך לא שווה לעשות ביטוח בעיקר כשיש ילדים קטנים (אצלי מדובר בילדים בני 5 ו-2 בעת המעבר)
 

michaelbl

New member
כמה תשובות

הביטוח המשלים מכסה תרופות מרשם, כך שמשחות עיניים ונגד זיהום לא כלולות. אכן אנטיביוטיקה עולה כמה עשרות דולרים, אבל 3-4 פעמים בשנה עדיין לא שווה כמה אלפי דולרים בביטוח.
ההשתתפות תלויה ברמת הביטוח, בזמנו כשהיה לי זה היה 5 דולר.
תרופות כרוניות משלמים לבד אם אין ביטוח. לגבי תרופות מצילות חיים לשמחתי אין לי מושג ומקווה גם לא לדעת.
בכל מקרה יש סידור של סכום מסויים מההכנסה מקבלים החזר ממס הכנסה.
 
אתה יודע מה קורה מבחינת העלויות אם

מתגלה מחלה כרונית (למשל מחלה אוטו-אימונית כמו טרשת נפוצה, מחלת לב, סוכרת וכו') ורק אז עושים ביטוח משלים? אני מניחה שחברות הביטוח שואלות כבר בהתחלה אם ידוע על קיום מחלה. כמה עולה לעשות ביטוח כזה אז?
אתה כותב שיש אפשרות להחזר מס אבל ה עם מי שמראש מרוויח כל-כך מעט שהוא אפילו לא משלם למס הכנסה? (למרות שבקנדה זה בטח שונה מבישראל איפה שיש נקודות זיכוי)
 
אז אם כך עדיף שיהיה ביטוח משלים

מחלות כרוניות הן לא נדירות ואם הביטוח הממלכתי לא מכסה תרופו כלל אז זה יכול להיות בור ללא תחתית ומי בכלל יודע מה העלות של תרופות כאלה באופן פרטי
דבר אחד שלא הבנתי מהלינק ששלחת לגבי תרופות לסרטן: הם עשו שם רשימה של על מיני תכניות המכסות תרופות ואמרו שהן רק עבור מי שתושב אונטריו עם כרטיס ביטוח של OHIP אבל אז הם דיברו על החזר עלויות. אז לא הבנתי אם התכנית ממנת את עלות התרופות לתושבי אונטריו, על איזה החזר מדובר?
 
למעלה