סקר - תכונה משותפת לחנונים באשר הם

cheetara

New member
סקר - תכונה משותפת לחנונים באשר הם

גיקיות היא עולם ומלואו, ידוע. יש בה זרמים וקטגוריות שונות ויוצאים מהכלל. אבל - אם הייתם חייבים להכליל ולמצוא תכונות שלכל (אוקיי, אז לרוב) החנונים יש, מה הן היו? נמקו והסבירו בבקשה.

טוב...

לפי דעתי לגיקים וחנונים על שלל סוגיהם יש, מעצם הגדרתם, תחומי עניין "נדירים", שונים מתחומי העניין ההממוצעים של בני גילם, הגיקים והחנונים גם ישקיעו אותם תחומי עניין יותר ממה שאדם שאינו נכנס להגדרה ישקיע בממוצע בשלו. (כמובן שיש יוצאים מהכלל) מעבר לזה, חנונים וגיקים יהיו חכמים יותר מהממוצע, או מצטיינים במיוחד בתחום כלשהו שאינו ממוצע (לדוגמה - נגינה בפסנתר). לחנונים ולגיקים יהיה מעגל חברתי "אליטי" אליו הם יכניסו רק אנשים שעומדים בדרישות הגבוהות שלהם, שלרוב יכללו חוש הומור מפותח ואינטיליגנציה גבוהה מהממוצע, כמובן שרוב חבריהם יחלקו איתם את תחומי העניין הביזריים של אותו הזן. החיבה למחשב ולשימוש בו גם כן מאפיינת את הגיקים והחנונים, למרות השימושים השונים שהם עושים בו. אם זוהי למידה, תיכנות, הרחבת המעגל האליטי, תיכנון מפגשים בין בני אותו הזן לצורך החלפת מידע ופרטים שונים והנאה משותפת מתחומי העניין היצירתיים שלהם, ושימושים רבים נוספים. זה, אם תשאלו אותי, מה שמחבר את כולם.
הנכתב לעיל הינו בעל נגיעה הומוריסטית, אל תתלוננו על סנוביזם נפוץ או משהו כזה :p

cheetara

New member
אני מחפשת יותר תכונות אופי

להיות חנון, לטעמי, זה בעיקר מי שאתה, ולא מה שאתה עושה. אדם יכול להיות חנון גם בלי לעשות דברים שנחשבים חנוניים. נראה לי שחוסר בטחון זאת התכונה מס' 1 בעולם הגיקי. וגם... רגשי נחיתות. אני גם לא בטוחה שהם יותר אינטליגנטיים. חרשנות, מה לעשות, רחוקה מאינטליגנציה.

הבעיה היא הפלגים,

בעולם הנארדי (החנון הקלאסי) חוסר ביטחון, רגשי נחיתות וחרשנות הם תכונות נפוצות ביותר. אבל בעולם הגיקי (המודרני יותר) התכונות הנפוצות ביותר שונות. אלו הם זוג הזרמים השליטים בחנונים כיום, לדעתי, הם מאוד שונים זה מזה אבל יש ביניהם חתך גדול מאוד ומה שמשלב ביניים הוא תחומי העניין השונים. למעשה, השילוב הקלאסי בין שניהם הוא הטראקי, חובב הסדרה הקלאסית מסע בין כוכבים מהווה ללא ספק שילוב בין השניים. ואינטיליגנציה? כן, לדעתי היא גבוהה מהממוצע, כל חנון מכל סוג שפגשתי בו נראה לי חכם מרוב האנשים, ככה שזאת בסך הכל דעתי מהניסיון האישי שלי. לא כל אדם אינטיליגנטי שפגשתי היה חנון, אבל כל חנון שפגשתי היה אינטיליגנטי, גם אם הראה את זה בדרכים מטרידות.

הכל כל כך נכון...

השאלה האם יש לפניכם ילד מסויים, בן 4 נניח, לפני שסיים את השלב הראשוני בחיים, האם הוא כבר חנון? האם אפשר לראות שהוא יגדל להיות חנון? האם זה קשור למשפחה? לגנים? לעיר שבה הוא גדל? האם באיזורים מסויימים בארץ יש יותר חנונים? האם נעשה כאן סקר על ה 20 אנשים שקוראים את הפורום הזה נקבל מפה מספיק מדוייקת של החנוניות בארץ? אילו שאלות אנחנו צריכים לסקר? איזור מגורים כמה זמן אתה מגדיר את עצמך חנון הנושאים שמגדירים אותך חנון מה דעתך על מדע? לימודים? מד"ב? מבחני IQ שעשית והציון? כמה בבגרות? כמה שעות אתה משקיע בספורט? האם היית מעדיף סדרה שאתה אפאטי אליה בערוץ המדע או סדרה "כללית" בערוץ 2? אז אילו עוד שאלות?

כנס עולמות מתקרב,

אם רוצים לבדוק את אוכלוסיית הגיקים בארץ זה יכול להיות ה-מקום. אני בעד שניקח את זה כפרוייקט, זה יכול גם לפרסם את הפורום ולמשוך לכאן אנשים איכותיים, גם לשעשע אותנו ורבים אחרים וגם להראות חתך די מדוייק של אוכלוסיית הגיקים. (אבל כמו שאמרתי, בכנס יהיו גיקים רבים, אחוז החנונים הקלאסיים יהיה קטן בהרבה). מה דעתכם?

יש לך את היד שלי בעיניין

בואו נתחיל בפורום ונתקדם לכל פורום אחר, תשלחו את הסקר לכל מי שאתם מכירים, נקים תיבת דוא"ל בשביל הסקר. נעשה את זה בסגנון דף דמות של D&D?
אדם

הו, גאוני!

גזע: חצי גיק מקצוע: באפיסט נטייה: רולפלייר ערסים רודפים אחרייך ברחוב בצעקות "פריק פריק!" זרוק גילגול הצלה.

noname202

New member
הייתי אומרת...

מעט חוסר בטחון [גם אם לא בולט
], אוהב ללמוד דברים חדשים

מסכים, ומוסיף

לא יודע עד כמה זה נכון מצידי לומר, אבל מדומני שבקרב החנונים יש אחוז שמנים נמוך יותר [כמובן יש את החנונים האלה של סטארוורלז והקומיקסים, סטייל ההוא מסימפסונס, אבל אני חושב שהם אחוז קטן יחסית לאוכלוסייה בכלל] חנונים נוטים יותר להיות לקויי ראייה [וכמובן שיש פה שוב יוצאי דופן] וזה מספיק בינתיים מצידי P:

שלוקמן

New member
למה לא תמיד..

אני מכיר חנונים שלב דבקה ליקויי ראיה, זואת בסה"כ סתיגמה. חנונים הם אנשים בדר"כ בישנים, סגורים, מופנמים...

תמיר1991

New member
טוב שרשמת "בד"כ" - אני לא ביישן,

לא סגור, ובוודאי שלא מופנם
תמיר.

תמיר1991

New member
לא מסכים, האם אני נראה לך כאדם

חסר ביטחון?
לגבי השני, מסכים בהחלט
תמיר.

למעלה