סקר

סקר

אם על הפורום היה מוטל לעשות שיחות שלום מה הייתם עושים: א. לפלשתינאים-עם איזה אנשים מהימין הקיצוני פה כן הייתם מנסים לנהל דיאלוג לשלום ועם איזה אנשים כבר הייתם פוסלים מיד? ב.לציונים- עם מי מהערבים הייתם מנסים לנהל שיחות שלום ואת מי הייתם פוסלים מיד? ג. שאלה לציונים- בשיחות השלום מה הקו האדום שלכם ועל מה תסכימו להתפשר ד. לפלשתינאים- בשיחות השלום מה הקו האדום ועל מה להתפשר ה.עוד 5 שנים מה לדעתכם יהיה מצבו של המזרח התיכון תענו במשפט או שניים. בבקשה תתייחסו לסקר ברצינות ואל תתחילו לתקוף רק בגלל שאני העלתי את הסקר תודה מראש על תרבות דיון מסודרת ועניינית

גידעון1

New member
דעתי בנושא

הייתי מנהל שיחות שלום עם וויזרד וג'ונייר ואלי אפילו עם סלטעון כי למרות שהוא פאנט קיצוני הוא לפחות לא כל הזמן בורח מדיונים בתירוצים מפגרים כמו אנשים אחרים בפורום(אני לא רוצה לנקוט בשמות כדי לא להעליב אף אחד ולכן אני לא אנקוב בשמו של מוחמד5. כמובן שעם סלטעון אחרי מה שהוא גילה לי אני לא יכול לנהל איתו מו"מ כי לא משנה לאיזה הסדר אני אגיע איתו ממילא החמאס יהרוג גם אותו ולא משנה עד כמה הוא בעדם. קוד אדום לא להסכים אפילו לאדם אחד שיחזור במסגרת זכות השיבה. פשרה מירבית נסיגה ממרבית קווי 67 וחילופי שטחים כולל אוכלוסיה בין ישראל לפלסטינים. עוד 5 שנים המצב ימשיך להיות אותו דבר. יתכן שתהיה עוד מלחמה אבל בסך הכל המצב ישאר זהה

mike00

New member
דעתי

שיחות שלום עם וויזי,ג'וניור,מוחה ואשתו שצריכה לכתוב פה יותר,גוגי למרות שהוא מבין רצח מתנחלים,תינו שכבר הרבה זמן לא היה פה וכל מי שירצה להצטרף....הרי אם אני אצליח להסכים עם וויזי לצורך העניין קרוב לוודאי שלא כולם יאהבו את ההסכם.. אני רוצה לראות את כולם בשיחות.. קו אדום-זכות השיבה,מקומות הקדושים בירושלים,פינוי 400,000 איש מבתיהם... וויתורים-מזרח ירושלים בתנאי שהתושבים שם יוותרו על אזרחותם הישראלית,גבולות 67'.. מעוניין בחילופי שטחים ואוכלוסיה.. עוד 5 שנים לצערי אני מאמין שלא הרבה ישתנה....

תשובות:

- קודם כל, רוב הציונים כאן הם מהמרכז והשמאל הציוני, לא מהימין ובטח לא הימין הקיצוני, הניסוח של השאלה מגעיל ושקרי, לא כל ציוני הוא ימני, ציוני שבעד 2 מדינות ל2 עמים הוא לעולם לא "ימני". - אני הייתי עושה שיחות שלום עם וויזארד, עם האחרים לא. - פשרות וקווים אדומים: קודם כל, ה"פשרות" שלי, מבחינתי הן לא פשרות אלה התאמה למציאות ומענה על האינטרסים שלי, אני בחיים לא אתפשר על ביטחון וזכות ההגדרה הלאומית שלי כאן. אם לפרט אותן אז זה אומר: מדינה פלשתינית עצמאית ורציפה, גם ללא הסכם שלום, מדינה בשטח מקביל בגודלו לשטחי 67' (6,205 קמ"ר), העברת השכונות הערביות של מזרח י-ם לריבונות פלשתינית (אותו הדבר הייתי עושה עם המשולש וואדי ערה כי הם פלשתינים שונאי ישראל ולכן אין שום סיבה שיקבלו מישראל זכויות וביטוח לאומי!), אני בעד לעזור הומניטרית לשיקום הפליטים - לא בישראל!, פינוי מרבית ההתנחלויות אך לא את מרבית המתנחלים כי יש 400 אלף כאלה והמחיר החברתי והכלכלי שישראל תשלם עבור פינויים הללו גדול בהרבה מכל רווח עתידי - זה ימוטט את ישראל ולכן מבחינתי עדיף שישרף כל העולם היקום ואחותו לפני שאני מפרק לעצמי את החברה. הקו האדום הכי קריטי - לא, לא ושוב פעם לא לזכות השיבה, לא לאיזרוח של פלשתינים במדינת ישראל, לא באמצעות איחוד משפחות ולא באמצעות שינוי חוק השבות, כאשר הפליטים עזבו הם עזבו ארץ ולא מדינה, היום אנחנו מדינה ולכן הארץ מתה!, אין להם יותר ארץ, תהיה להם מדינה - מדינת פלשתין ובה הם יתאזרחו. המצב עוד 5 שנים: ישראל מול הפלשתינים - אחרי או במהלך הכרעה צבאית נגד הפלשתינים לאחר שרשות תקרוס, בכירי הפת"ח יברחו והחמאס ישתלט, יהיה כיאוס מוחלט ואלפים יהרגו חלקם המלחמת אחים וחלקם ע"י ישראל, כוח בינלאומי בסופו של דבר ישתלט על השטח וימשול בו עד רגיעה מוחלטת ועדש שתבוא הנהגה שפויה ונורמלית שתבין שאין טעם להלחם בישראל. לגבי שאר האיזור - איראן תתגרען, החיזבאללה ישתלט על לבנון, סוריה תנסה להלחם בישראל כדי להחזיר את הגולן, תהיה כאן מלחמת עולם קטנה ובסופו של דבר איראן סוריה ולבנון יהיו הרוסות כליל, העולם הערבי במשבר קשה ביותר, ישראל, אומנם פצועה ומדממת, תשרוד, כי אין לה ברירה אחרת...

מוחמד5

New member
הגישה שלי

1. לנהל דיון עם כל אדם ,בתנאי שישמור על הכלל הבסיסי ביותר, כבוד,כבוד הדדי,להקשיב .ובלי קללות והשמצות. 2. קו אדום ! אי דיון בנושא ירושלים,אי התיחסות לנושא הפליטים.חילופי אוכלוסיה(שכל אחד יבחר תחת איזה שלטון רוצה לחיות ). זה בתור התחלה. 3. מצבו של המזרח התיכון רק יחמיר מבחינה ביטחונית ,בגלל הכיבוש האמריקאי והנסיונות להתערב כל מה שקורה במדינות ערב.נגיע למצב בו הבעיה הפלשתינית תשכח.לא יהיה שלום עם סוריה. קשרי המסחר בין ישראל למדינות המפרץ ישגשג.

מוחמד5

New member
על קצה המזלג

שתי בירות בירושלים.כל השכונות החדשות שסופחו לירושלים יעברו לשטחי הרשות, הבעלים של אותן קרקעות . הבעיות הפליטים חייבת להגמר, חלק יחזרו לגבולות 48 ,והחלק השני ל גבולות 67 , ומי שרוצה להשאר בחו"ל שישאר ושיוותר על זכות השיבה. דיון על גובה הפיצויים למגורשי 48. ההתנחלויות יפונו (לא לפרק התנחלויות ) המתנחלים יפוצו בצורה הולמת. מי שרוצה להשאר תחת שלטון פלשתיני ישאר ויזכה ליחס שווה. אין ולא יהיה דיון בנושא חילופי אוכלוסיות .

mike00

New member
עוד קצת בבקשה...

1.מה יהיה על המקומות הקדושים? 2.מה זה חלק?[אני מדבר על אלה של 48']... 3.מה הכוונה לא יפורקו התנחלויות? 4.למה שלא יהיה דיון בנושא חילופי אוכלוסיות?

מוחמד5

New member
אתה מקשה עלי

המקומות הקדושים וחופש הפולחן ישמר ,לא תחת פיקוח בינלאומי ולא בטיח. בעת של שלום הכל יראה אחרת. לא יהיה צורך במגבנק"ים ולא בפתחאוים. 48 ! אלה שעדיין נמצאים בחיים .... טוב ארוחת ערבבבבב האשה קוראת לי.

mike00

New member
בגלל שהיא נשמעת נחמדה אני מוותר לך.....זמנית

בכמה אנשים מדובר?[48] מה יהיה על ההתנחלויות לא הבנתי.... ומה בקשר לחילופי אוכלוסיה?למה לא?

מוחמד5

New member
היא גם בשלנית מעולה

תשאל את סלטעון (אגב יש חומוס תוצרת בית סלטעון ..רוצה שנשמור לך קופסא !). 48- להחזיר את מי שניתן להחזיר לישובים ערביים\מעורבים קיימים ,ולא למקומות שכבר קמו עליהם ישובים יהודים. השאר מי שרוצה יכול לחזור לערים פלשתיניות חדשות שיקומו במקום ההתנחלויות שיפונו במסגרת ההסכם. והשאר יקבל פיצוי כלכלי. ההתנחלויות,הביטוי גושי התישבות הוא מושג שהומצא בכדי להנציח את הכיבוש ועל מנת להציב מכשול בפני הסכמי השלום,הקמת הגושים האלה לא יותר מאשר הצבת עובדות בשטח, הפתרון פינוי אותן התנחלויות ,אם יהיו יהודים שירצו לגור בשטחי הרשות ,תחת שלטון פלשתיני זו זכותם. חילופי אוכלוסיה !! כאילו דה !!!אלה שטויות במיץ של פולטיקאיים נטולי השארה ומעוף. כמובן שהכל בר ביצוע אם הכוונות הן כנות ואמתיות.(לך תשאל אירופאי לפני מתיים שנה אם היה מאמין שיהיה ניתן לעבר ממדינה למדינה ללא דרכון ).

mike00

New member
בדיוק היום הכנתי חומוס וטחינה....

אבא שלי שיגע אותי.....
בקשר לשאר אני יענה מחר בערב כי אני חייב לצאת עכשיו.....יש צלילה בקיסריה ב-7 בבוקר

מה קשור

זה לתת שטח שיש בו רוב גדול של ערבים ולהשאיר מקומות שיש בהם מספר גדול של יהודים למה הוא נגד זה רק אלוהים יודע, כנראה הוא מאלה שרוצים מדינה פלסטינאית לצד מדינה פלסטינאית נוספת.

מודה שמרתו למוחה בשלנית מעולה!

ומוחה עזיזי מש לאזם תיתירקולי אלחומּוס בלעלבי, עלאוא קונת ה2דר אסּא אג'י בסּ לל2סף ענדי חפלי מוהימּי אלסבת אלג'אי לאזם אד'לּני אתמרּן בלבית

מוחמד5

New member
בל נג'אח כיא עמית

מרתי בתחכילאכ חחחחחחחח לתנסאש אל מרה אל ג'איי תג'ייב מעק אל עולב אל פאדיה

למעלה