קורה, הבהרה...
א. הרבנות. הם נותני השירות על סמך ההלכה והתורה היחידים שידוע לי עליהם כיום. מבחינתי, הדיינים ופוסקי ההלכה הם חלק מהרבנות.

ב. כשיש מחלוקת בין שני אנשים במדינת ישראל נפתר המצב בבית משפט על פי החוק האזרחי. כך שכשיש אי הסכמה בין בני איש לאישה הגיוני שהחוק האזרחי יטפל בכך.
מצטער, אבל נראה לי שאתה מערבב כי אתה לא מדבר על ההלכה או על החוקים שנמסרו מהתורה אלא על טיפול במצב בעייתי שנוצר מהתנהלות של שני אנשים. אם אתה אכן מדבר על חוק שנמסר מהתורה אז אשמח שתציג אותו למקרה שאיכשהו התפספס לי.

ג. כשאיש ואישה מחליטים לעשות קידושין שניהם מקבלים החלטה מודעת ובוגרת לעשות את זה. לכל אדם יש אחריות אישית על ההשלכות למעשיו. אף אחד לא מחייב אנשים לקבל החלטה שכזו כך שכן, מדובר פה באחריות אישית נטו. זה כמו שאם אקפוץ ממטוס בלי מצנח אאשים את המטוס בכך שאין לי דרך להינצל ממוות.

ד. בהחלט, ואני גם חתום על לפחות אחד כזה. סעיפים אלו שציינת קיימים אכן כדי לפשט מצבים מורכבים ולחזות מראש את כל האפשרויות. לצערנו (ואולי לשמחתנו) קידושין זה לא דבר שניתן לצפות מראש לאן הוא יוביל כך שסעיפים כאלו, גם אם תרצה לעשות, לא יכולים לכסות את כל האפשרויות.
אגב, אכן אנשים עושים חוזים כאלה כחלק מהליך הקידושין אבל זה לא קשור להלכה או לרבנות (כאמור, נותני שירות ולא צד בעניין). זה חלק מאותה אחריות אישית שציינתי ושמצופה מכל אדם בוגר שיהיה לו על מעשיו והחלטותיו.

לגבי הניסויים שלך. מול הבנק אתה החלטת לחתום על התנאים שהבנק הציג לך אז אתה אכן נדרש לשאת באחריות ולשלם בהתאם. בלי קשר, במציאות גם לבנק יש תנאים שהוא מחוייב אליהם והוא לא יכול לקחת לך דירה בלי לעמוד בתנאים אלו. קצת תקליט שבור אבל זה חוזר לאותה לקיחת אחריות של כל אדם או מוסד על מעשיו והחלטותיו.
אין פה עניין של מה מוסרי או לא בכלל...

מניח שאתה יכול לענות לעצמך בהתאם גם לגבי הגנב על סמך החוק האזרחי שכולנו חיים במסגרתו.

כאמור, אם אתה מעוניין לדבר על חוקי התורה אז בשמחה אבל לא ראיתי עדיין חוק מהתורה שמחייב אדם רגיל/ אישה רגילה לקחת חלק בקידושין בלי קשר לרצונם החופשי והחלטותיהם. ובהתאם הגיוני שלא יהיה חוק מהתורה שמחייב אדם לפרק את אותו קשר של קידושין בלי הסכמת שני הצדדים.
כיום לפחות, דברים כאלה הם בתחום האחריות הבלעדי של החוק האזרחי. וכאמור, נראה שהחוק האזרחי מפגר בהרבה בהתאמת ההליכים האפשריים למציאות כיום.