סרטון לידת בית חולים

שָׂרָה

New member
סרטון לידת בית חולים

בלידה האשה שוכבת על הגב ומחלצים מתוכה את התינוק. זהירות זה קשה לצפייה. למה לעזאזעל הם תוחבים את הצינור הזה לאפו של התינוק? ואיך שהרופא מסובב את הראש של התינוק ומחזיק בחוזקה על הנקודה הרכה שבראש התינוק.. האם ככה הם מיילדים כל הזמן?

בלינקה

New member
ראיתי חמש לידות בית חולים

באף אחת מהן זה לא התנהל ככה. קודם כל, אין מסיכות על הפנים, לפחות לא בישראל. המיילדות לא נוגעות ולא מושכות את ראש התינוק, אם הן בכלל נוגעות אז זה רק בפירנאום, אותו הן מעסות בשמן (לא בלידת ואקום, אבל בשאר). לאחר שהראש יוצא הן מחלצות את הצואר מחבל הטבור אם חבל הטבור כרוך, מחלצות את היד אם היד מציצה יחד עם הראש (ראיתי בשתי לידות) ותופסות את התינוק מהכתפיים כשהאמא לוחצת את הגוף לחיצה אחרונה החוצה. בלידה אחת, שבה היו מים מקוניאליים סמיכים, ראיתי ששאבו מים מאף התינוק, אבל עם צינורית קצרה שרק נכנסת לתחילת הנחיר, ולא החדירו צינור, בודאי לא לעומק הזה. לצערי, הנשים בד"כ שוכבות על הגב, אבל לתדהמתי, לרוב בניגוד להנחיות המיילדות, שבשלוש מתוך חמש הלידות הנחו את היולדת לעבור לצד/שש, והיולדת סירבה. וכן, זה סרטון מזעזע

עופריקה

New member
לא הצצתי בסרט אבל רוצה לספר

ולשתף, שבדיוק שלשום ליוותי לידה, שבה הופתעתי לגלות את הדברים הבאים: 1. לידה בתנוחת ליטוטומי, כלומר, רגליים על ה"רגליות", בפישוק רחב ונעים.... (למי בדיוק?!?!) 2. איזור סטרילי - רגלי היולדות נעטפו בבד ירוק, שמוכן במיוחד עבור הרגליים (כפות הרגליים גם הן כוסו, מיותר לציין שרפלקסולוגיה להוצאת השלייה, נעשתה על הבד...) 3. טוב שהיולדת בקשה בכל תוקף שלא יחתכו אותה. טוב שדחפתי למיילדת ושפכתי לה שמן שקדים... (קרקע פיצפון, תודה לאל, ללא צורך בתפר). 4. נחשו איך היא "לחצה".... 5. וכן, הרגע הבלתי יאמן, שאני עדיין מעכלת: היולדת משכה בראש התינוק... אני חייבת לציין שהופתעתי בגדול מהדברים הבאים (מה אני עדיין מופתעת, אין לי מושג), כי המיילדת תמכה והובילה אפילו שינוי תנוחות (היולדת היתה עם אפידורל), כמובן כל עוד היא לא היתה בפתיחה מלאה. אני עובדת (בינתיים בראש) על משהו כתוב בעניין אלימות/כוחניות בלידה. ולמה אני מופתעת? כי באמת זכיתי ללוות לידות שבהן המיילדת ממש פיסלה את הפרינאום, כדי לאפשר לראש התינוק לעבור ללא חתך. לא ראיתי משיכות בראש. ואלי זה בגלל שלא רציתי לדעת. ועוד משהו, לכל אלו שהגיעו עד הלום - בערוץ החדש "ערוץ הבריאות" יש תוכנית שנקראת בית התינוקות או משהו כזה. על מרכז לידה בארה"ב, שמשום מה כולן יולדות שם בג'קוזי.... ב א ו ת ה ה ת נ ו ח ה, שהיא בעצם מעין ישיבה עם רגלים פשוקות. שיהיה. וההפתעה הגדולה: אחרי שהתינוק יצא, היה על האמא, שט בג'קוזי עם האבא (מקסים אגב), רואים את המיילדת עושה וואחד מקלחת לינוקא. מתחת לברז, חופפת את שערו ואת ורניקסו... ניסיתי לוודא את שנת הצילום, אבל לא מצאתי ממצאים. זה לא נראה מהשנים האחרונות.

התכנית הזו היא מהשנה האחרונה

היא משודרת גם בארה"ב וכאן נותנים בתפריט את השנה בה זה צולם (כולם מ-2005 עד 2006). אני לא מאוד אוהבת את הגישה בבית היולדות הזה. המיילדת הראשית שם מאוד לוחמנית, ולמרות שהיא בגישה טבעית וכל זה אני תמיד שמה לב שהיא ממש צועקת על היולדות המסכנות ולא ממש נותנת לכל הלידות להתפתח בקצב שלהן וליולדות לעשות את מה שהן צריכות לעשות בטבעיות... לא אהבתי איך היא צועקת עליהן לדחוף, או שהן דוחפות לא טוב, ושאר פנינים. באמת הרבה יולדות שם בג'קוזי בישיבה.

עופריקה

New member
כנראה שמה שטבעי הוא

שלא משתמשים באפידורל, אפשר לנוע/לשיר/לרקוד עד לשלב הלחיצות
הבדיקות נעשות במרכז, ע"י המיילדת, לא מחוברות למוניטור כל הזמן, ובתוכניות שראיתי, גם לא עשו חתך חיץ.... כל השאר - פחות "טבעי". כנראה. גם אני לא אוהבת את התוכנית הזו. פשוט כשגיליתי אותה, ממש סקרן אותי איך מראים לנו קסם שכזה. מרכז לידה ולא בית חולים. אז רוני, את אומרת שזה מהשנים האחרונות? מעניין.

מה ש"טבעי"

זה שזה לא בית חולים, ושאין שם רופאים. זה כמו מין "צימר לידה" מורחב שהפך למרכז לידה. אין שם תרופות מזרזות לידה או משככי כאבים, אלא רק מה שמיילדת בית תביא עמה ללידה (רק שזה לא בבית). כלומר - ניטור בדופלר, תמיכה ביולדת ע"י מסאז'ים ותנועה וכדור וכו'... בעצן זה דומה למה שמנסים למכור לנו ב"חדר טבעי" בבית חולים, מינוס העובדה שזה לא בבית חולים ואין דרישות מיותרות כמו חצי שעה מוניטור על הגב... אגב, לא ראיתי שם אף פעם יולדת שילדה בכריעה או על שש - ראיתי בג'קוזי, ראיתי במיטה על הגב
או בחצי ישיבה (גם כן
) ובעצם גם בשכיבה על הצד ראיתי, עם רגלחת למעלה, שזה כבר קצת יותר טוב
אני יודעת בוודאות שלא כל מרכזי הלידה הם כאלו - זו רק דוגמה אחת למרכז אחד בפלורידה עם מנהלת בעלת גישה מאד מסויימת (שאני לא מתחברת אליה). עדיין זה עדיף לדעתי מבית חולים, אם כי אני אישית לא הייתי הולכת ללדת שם. מחשבה שעלתה בראשי בכלל זה, שממש לא מתחבר לי בכלל ללדת (או ללוות לידה) מול מצלמות TV בידיעה שזה ישודר בפני כל העולם ואשתו... אולי בגלל זה מרכזי לידה אחרים לא הסכימו שיצלמו אצלם, ודווקא זה הסכים (אולי כאסטרטגיה כלכלית? מי יודע...)

debby12

New member
מנהל
זה דומה בעיקרון למקום שבו אני ילדתי

אלא שבשלי לא היתה "מנהלת". אצלי זו למעשה קבוצה של מיילדות בית שיש להן מרפאה ביחד שבה הן עושות מעקב הריון וגם רפואת נשים רגילה (משטחי פאפ וכאלה), ובקומה השניה מעליה יש מין 2 צימרי לידה שכאלה. אבל רוב הלידות שהן מלוות מתרחשות בבית - הצימר הוא רק לכאלה שמסיבות שונות מעדיפות לא בבית. הן גם מעודדות/כמעט לוחצות ללדת בבית ולא בצימר אצלן. זה ממש ממש לא נראה כמו הסרטון המזעזע הזה. אף אחד לא לובש מדים ירוקים, גם לא היולדת. החדר יחסית חשוך, יש שקט נעים, לא מושכים כלום, לא עושים כלום בלי שאת נותנת הסכמתך ואין מצלמות. זה נראה כמו הבית שלי רק מסודר
<בעצם גם זה לא כי העפתי את הבגדים על הרצפה כשבאתי
>

הילהל

New member
לא עמדתי בזה

הפסקתי אחרי כמה שניות. נורא מידי. ולא, לא כל לידת בי"ח היא כזו. כשאני ילדתי את מיה לא היה רופא בחדר. אף אחד לא חילץ אותה ממני. ילדתי על הצד (ניסיתי כריעה - זה גרם לכאב גב נוראי. בדיעבד המיילדת אמרה שב"עורף לאחור" זה קורה שיש לחץ על איזה עצב בגב). האיש תמך בי מצד אחד והדולה מהשני. המיילדות בעיקר ריחפו מסביב, עודדו והשגיחו שהכל טוב. המגע של האיש והדולה בי היה תמיכה ברגליים, ניגוב המצח, החזקת יד, אף אחד לרגע לא נגע בי באזור ממנו התינוקת יוצאת - מה פתאום??? הייתי הורגת אותם על בטוח! מיה לא חולצה ממני, אני ילדתי אותה לגמרי בכוחות עצמי. לפי הבעל (זה החור בזיכרון שדיברתי עליו) המיילדת לקחה אותה כשהיא יצאה והניחה אותה עלי, מלוכלכלת ומחוברת לחבל הטבור, ורק כיסתה אותה בשמיכונת שמיועדת לזה. אחרי שהיא התחממה עלי חתכו את חבל הטבור ולקחו אותה ממני. בעלי היה איתה כל הזמן - לא דחפו לה שומדבר לאף. למה עושים את זה? אז לא, זה לא חייב להיות כך.

די מזעזע ../images/Emo10.gif

גם לי לא זכור שלובשים מסכות וגם לא שיוצרים איזה מין שטח סטרילי נפרד עם הוילונות הירוקים המזעזעים האלה... כאילו מפרידים את הלידה ואת הנרתיק מהאשה עצמה. הצינורית מזעזעת - אצלי לא השתמשו בזה. הם תקעו אותה כל כך עמוק, למה זה טוב?? תינוק מסכן
וכמובן שהאשה מגולחת למשעי - עוד דבר שנראה כאילו נועד להפריד את אקט הלידה מהאשה עצמה, מהגוף הטבעי...

בלינקה

New member
אני יותר ויותר חושבת שאולי היתה שם

מצוקה. או שזה צולם לפני 10-15 שנה או יותר. ולגבי הגילוח - את לא יודעת כמה יולדות מגיעות מגולחות מהבית. בעיקר הערביות, אגב.

debby12

New member
מנהל
אין לי מושג מה היה שם

אני נוטה לחשוב שאם היתה שם מצוקה לא בדיוק היו נותנים לצוות צילום להיות נוכח. וקשה לי להניח שזה צולם לפני 10-15 שנה והעבירו את זה למדיה דיגיטלית (לא יותר נוח פשוט לצלם דיגיטלית לידה חדשה?) בכל מקרה, העובדה ש-5 לידות בית החולים שראית בישראל לא נראו ככה לא מפחיתה בעיני מאותנטיות הלידה (הזוועתית) שבסרטון.

Merav B R

New member
לא ראיתי את הסרט,

אבל בהחלט שמים בדים סטריליים על הרגליים והבטן כשהלידה מתחילה. מסכה לא שמו לי, אבל המילדת כנראה שברה לבכורתי את עצמם הבריח במהלך הלידה (ו"לא שמו לב" לזה בבדיקת יילודים, עד שהגעתי לרופא ילדים כעבור שבוע של צרחות).

debby12

New member
מנהל
אוי ואבוי. מה עושים בכזה מצב?

אפשר לגבס את עצם הבריח? <זו העצם הזאת מקדימה בבסיס הצוואר - לא? מודה שאני בורה באנטומיה>. מסכנה התינוקת - התכווצתי לקרוא.

Merav B R

New member
לא עושים כלום, מחכים שהיא תתאחה

לבד (ומקווים לטוב, שלא יהיה נזק למוטוריקה העדינה בגיל מתקדם, בינתיים טאץ' ווד היא כותבת ומציירת מצוין
). הסיפור היה לידה לא קלה (לא טראומטית אבל די התערבותית)+מיילדת מתחילה ככל הנראה (ואחראית חדרי הלידה של שיבא נושפת בעורפה לראות שהיא עושה "כמו שצריך")+שליפה מהירה של התינוקת לאחר שלב לחיצות ארוך (וכמובן חתך עמוק) = חום שהעליתי (כנראה בגלל הסטרס) ושגרם לאנטיביוטיקה לי ולה (לה לוריד ליומיים), צרחות וחוסר שינה מוחלט במשך שבוע (כמובן שחשבתי שאין חלב וניסיתי בקבוקים אם כי לא בצורה עקבית וזה מה שהציל את ההנקה), פנייה לרופא בגלל נושא "שולי" (אחות טיפת חלב לא הבינה למה השד שלה גדוש) וגילוי "דרך אגב" של הרופא שהעצם שבורה ושלא נשכיב אותה על הצד הזה (מיותר לציין שבטח השכבנו אותה לפני כן כי לא ידענו :(). אה, וכמובן שהוא לא הודה שזאת גישה מיילדותית שהיתה די שכיחה (אבל כנראה יחסית נגוזה, אבל למזלנו הרע לא במקרה שלנו), אבל הבנו את זה יותר מאוחר מרופאים אחרים, הרופאת-מעקב בטיפ"ח ועוד... אבל שוב, עבר ונשלם, לשמחתנו
. הלידה השניה היתה "תיקון" גדול עבורנו...

למעלה