לא הצצתי בסרט אבל רוצה לספר
ולשתף, שבדיוק שלשום ליוותי לידה, שבה הופתעתי לגלות את הדברים הבאים: 1. לידה בתנוחת ליטוטומי, כלומר, רגליים על ה"רגליות", בפישוק רחב ונעים.... (למי בדיוק?!?!) 2. איזור סטרילי - רגלי היולדות נעטפו בבד ירוק, שמוכן במיוחד עבור הרגליים (כפות הרגליים גם הן כוסו, מיותר לציין שרפלקסולוגיה להוצאת השלייה, נעשתה על הבד...) 3. טוב שהיולדת בקשה בכל תוקף שלא יחתכו אותה. טוב שדחפתי למיילדת ושפכתי לה שמן שקדים... (קרקע פיצפון, תודה לאל, ללא צורך בתפר). 4. נחשו איך היא "לחצה".... 5. וכן, הרגע הבלתי יאמן, שאני עדיין מעכלת: היולדת משכה בראש התינוק... אני חייבת לציין שהופתעתי בגדול מהדברים הבאים (מה אני עדיין מופתעת, אין לי מושג), כי המיילדת תמכה והובילה אפילו שינוי תנוחות (היולדת היתה עם אפידורל), כמובן כל עוד היא לא היתה בפתיחה מלאה. אני עובדת (בינתיים בראש) על משהו כתוב בעניין אלימות/כוחניות בלידה. ולמה אני מופתעת? כי באמת זכיתי ללוות לידות שבהן המיילדת ממש פיסלה את הפרינאום, כדי לאפשר לראש התינוק לעבור ללא חתך. לא ראיתי משיכות בראש. ואלי זה בגלל שלא רציתי לדעת. ועוד משהו, לכל אלו שהגיעו עד הלום - בערוץ החדש "ערוץ הבריאות" יש תוכנית שנקראת בית התינוקות או משהו כזה. על מרכז לידה בארה"ב, שמשום מה כולן יולדות שם בג'קוזי.... ב א ו ת ה ה ת נ ו ח ה, שהיא בעצם מעין ישיבה עם רגלים פשוקות. שיהיה. וההפתעה הגדולה: אחרי שהתינוק יצא, היה על האמא, שט בג'קוזי עם האבא (מקסים אגב), רואים את המיילדת עושה וואחד מקלחת לינוקא. מתחת לברז, חופפת את שערו ואת ורניקסו... ניסיתי לוודא את שנת הצילום, אבל לא מצאתי ממצאים. זה לא נראה מהשנים האחרונות.