סרטון לידת בית חולים

debby12

New member
מנהל
../images/Emo2.gif

וכי מה רע באוננות? עדיף על פני לירות בילדים במקדונלד'ס - לא? האמת - עדיף אפילו על תמ"ל בעיני
. צחוק צחוק - אבל לא מצחיק בכלל....

את לא יודעת שזה גורם לעוורון?

וגם לנמק מיידי בפין ושלא נדבר בכלל על אוננות אצל בנות... וברצינות - איך אפשר להשוות אוננות (דבר טבעי, בריא, ואפילו רצוי
) ובין ירי או תמ"ל ( לא טבעי, לא רצוי, ובטח שלא בריא
)... העובדה שאנשים מוכנים ללכת כל כך רחוק (עד כדי פגיעה פיזית בתינוק שלהם) בשביל שהילד לא יאונן, נשגבת מבינתי.

debby12

New member
מנהל
בגלל זה לא עושים להן ברית מילה ../images/Emo6.gif

אופס - רגע - בכל מיני חברות באפריקה כן עושים להן
. אם ככה, המסקנה המתבקשת היא שרק בנות באפריקה מאוננות... <מסרבת לשים עוד סמיילי כי הנושא של FGM עושה לי צמרמורת ורע על הנשמה>

debby12

New member
מנהל
איזה קטע. במקור היו לי מרכאות סביב

צמד המילים "סיבות רפואיות" ובסוף התלבטתי והורדתי לפני ששלחתי משתי סיבות. ראשית כי אני לא מבינה בזה כלום - אז אין לי מושג אם יש או אין סיבות רפואיות. ושנית, כי לא רציתי לפגוע ברגשות של כותבות דתיות שאולי משוכנעות עמוק שזה גם רפואי. את יודעת מה? עכשיו העלית בראשי חובב הקונספירציות תיאוריה. אולי חלק מהסיבה שאחוזי ההנקה בארה"ב נמוכים מבאירופה קשורים למנהג הברברי הזה של ברית מילה ביום הראשון/שני לחיי התינוק. הרי גויים באירופה לא נוהגים למול - נכון? <מקוה שאני לא טועה בנתון הבסיסי.... אבל באירופה מניקים באחוזים יותר גבוהים - לא?>

ayala26

New member
האם שמונה ימים זה מספיק

בשביל לתת לתינוק ללמוד לינוק ולהתאושש מהלידה? אולי זו עוד סיבה למה מלים בגיל 8 ימים..

אם את שואלת לדעתי - אז לא.

דווקא אחת הסיבות שמלים בגיל 8 ימים (ולא בגיל חצי שנה למשל) היא בגלל שההורים עדיין לא הספיקו להקשר לילד (עאלק, וזה לא אני המצאתי, זה פירוש של הרמב"ם אם אינני טועה). אז אם בתיאוריה הם לא הספיקו, איך יספיק הילד להתאושש? ובנוסף לתיאוריה יש גם את התכל'ס של תינוקות שלוקח להם חודשים להירגע ולהתרגל לעולם (זו אח התיאוריות של הקוליק, שלא ברור מהיכן הוא נובע), או תינוקות שההנקה לא מצליחה להתבסס אצלם עד גיל מאוחר יותר נגיד חודשיים או שלושה). אני חושבת שהסיבה העיקרית שבשלה היהודים מלים בגיל 8 ימים היא כי זה הצווי האלוהי (למי שמאמין בכך).

ayala26

New member
גם אני חושבת כך

אבל יש אנשים שמוצאים כל פעם סיבות למשל שבגיל 8 ימים באורח פלא מתחולל איזה משהו בגוף שגורם לקרישת דם גבוהה.. הם מדברים על 150% רק ביום הזה! אני חושבת שבאמת לוקח לתינוק זמן להתרגל לעולם. הבן שלי בשבועות הראשונים כל פעם שהיה מתעורר משינה זה היה נראה כאילו הוא חושב שהוא נולד מחדש..

mise

New member
או לחיות?

מה שאנחנו בני האדם מסוגלים לעבור ולהמשיך הלאה..

למעלה