מה, לא נכון.
לגבי המשפט השני, לפחות.
לגבי הראשון, זה כבר נתון לפרשנות... בתור אחד שהתחיל את הסדרה והתחיל לקרוא את הספרים לפני חודשיים (כרגע שוקל אם להתחיל את השלישי, מבחנים עוד מעט...) - תמיד התנגדתי בחריפות להשוואה המלאכותית הזו בין ספר לאדפטציה שלו לקולנוע\טלוויזיה. הרי לא מדובר באותה המדיה, אי אפשר להעביר בסרט מה שמתואר בספר, בעיקר כאשר מדובר בעולמה הפנימי של דמות. מצד שני, אי אפשר לעשות המון דברים בספר מה שאפשר לעשות בסדרה. במקרה הזה, מכיוון שהסדרה (סדרת הספרים) מונעת בעיקר ע"י הדמויות, ההיסטוריה והתרבות של העולם שג'ורג' ר.ר. מרטין יצר, הספר יצר, בי לפחות, תחושת הזדהות חזקה יותר והותיר בי רגש עמוק יותר לאחר הקריאה, אפילו שקראתי אותו (אותם) לאחר הצפיה בסדרה. זה מרגיש קצת כאילו המון פרטי רקע חסרים בסדרה, שלא לדבר על תיאור תחושותן של הדמויות, בסצנות שלהן. הסדרה מרגישה פחות אישית, ממה שהספר מעביר: היא מנסה לתת איזושהי תמונת מצב של התרחשות האירועים, מלמעלה, ובצורה יחסית (יחסית(!) לספר) אובייקטיבית.
שלא תבינו אותי לא נכון, אני מת על הסדרה. זה הדבר הראשון שאני עושה כל בוקר שני, אך הספרים השאירו בי חותם עמוק יותר - יכול להיות שלזה הם מתכוונים כאשר הם אומרים שהספר טוב יותר.