סרטים

einat162

New member
לדעתי הפוך -

גרין מייל לצהריים, כי הוא מאוד כבד, מדכא, ואפלולי (לראות עם החבר/ה -
).
K-פקס הרבה יותר קליל- בגלל זה לדעתי מתאים לערב.

לא אוהבת לראות סרטים כבדים בערבים, אח"כ צריך ללכת לישון עם זה בראש.

bikingstudent

New member
אומנם יש בזה משו....

-אפלולי לא הייתי אומר אבל כן כבד.
דיכאוני לא יודע, אומנם ראיתי אותו לפני שנים
אבל אני זוכר בסוף את הקטע עם העכבר,
העכבר הזקן שמלווה את הסוהר הזקן עוד מפעם.. כשהוא עבד בכלא..

-אין עכברים שחיים כלכך הרבה זמן.
העכבר הזה חי!
נכון שאומנם זה לא סוף שמח..
אבל סוג של.. ניצוץ של תיקווה אני חושב

einat162

New member
כי זה באמת סרט אפלולי/אפל /כבד

שיש בו אומנם טיפת אופטימיות - אבל הוא באופן כללי די שחור (גם מבחינת הנושא, גם מבחינת עיצוב הסט והתאורה, גם מבחינת התחושה).

Cade Foster

New member
אזרח שומר חוק

לדעתי זה בדיוק הסרט בשבילך כי בשום שלב בו אין מצב לסוף טוב.

גם תא 211 אותו כנ"ל אם לא אכפת לך לראות סרט בספרדית.

NEO83

New member
אבל

כל העונה השלישית דיי מעפנה, רק הפרק התשיעי, כמה דקות שלו מתעלים על כל העונה....

TheSecretWithin

New member
מה פתאום... היו עוד כמה פרקים מדהימים!

אני סטרייטית , יש לי חבר מדהים שאני מאוד מאוהבת בו,
אבל דינאריז הצליחה לגרום לי להתאהב בה... במיוחד בפרק ש.. אני לא אגיד יותר מזה כדי לא לעשות ספויילרים למי שלא ראה.

TheSecretWithin

New member
נראה לי במקרה הזה עדיף לראות את הסדרה

קודם כדי להיות ממש מופתעים.
בספרים תמיד יש נטיה לתת לקורא תחושה של מה שהולך לקרות.

Palindrome

New member
מה, לא נכון.

לגבי המשפט השני, לפחות.
לגבי הראשון, זה כבר נתון לפרשנות... בתור אחד שהתחיל את הסדרה והתחיל לקרוא את הספרים לפני חודשיים (כרגע שוקל אם להתחיל את השלישי, מבחנים עוד מעט...) - תמיד התנגדתי בחריפות להשוואה המלאכותית הזו בין ספר לאדפטציה שלו לקולנוע\טלוויזיה. הרי לא מדובר באותה המדיה, אי אפשר להעביר בסרט מה שמתואר בספר, בעיקר כאשר מדובר בעולמה הפנימי של דמות. מצד שני, אי אפשר לעשות המון דברים בספר מה שאפשר לעשות בסדרה. במקרה הזה, מכיוון שהסדרה (סדרת הספרים) מונעת בעיקר ע"י הדמויות, ההיסטוריה והתרבות של העולם שג'ורג' ר.ר. מרטין יצר, הספר יצר, בי לפחות, תחושת הזדהות חזקה יותר והותיר בי רגש עמוק יותר לאחר הקריאה, אפילו שקראתי אותו (אותם) לאחר הצפיה בסדרה. זה מרגיש קצת כאילו המון פרטי רקע חסרים בסדרה, שלא לדבר על תיאור תחושותן של הדמויות, בסצנות שלהן. הסדרה מרגישה פחות אישית, ממה שהספר מעביר: היא מנסה לתת איזושהי תמונת מצב של התרחשות האירועים, מלמעלה, ובצורה יחסית (יחסית(!) לספר) אובייקטיבית.
שלא תבינו אותי לא נכון, אני מת על הסדרה. זה הדבר הראשון שאני עושה כל בוקר שני, אך הספרים השאירו בי חותם עמוק יותר - יכול להיות שלזה הם מתכוונים כאשר הם אומרים שהספר טוב יותר.

TheSecretWithin

New member
ללא ספק, אני אוהבת ספרים. השאלה הייתה מה עדיף

קודם?
לקרוא את הספרים ואח"כ לראות את הסדרה? או ההיפך.
לדעתי, בגלל שהסדרה נותנת לך פחות פרטים, זה פחות צפוי מה הולך לקרוא, אתה מופתע, וכן עדיף במקרה הזה, קודם לראות את הסדרה, ואח"כ להעמיק בעלילה עם הספרים.

h a j b i

New member
לדעתי תצטרכי לקרוא את הספרים קודם

יהיה לך מאוד קשה להנות מהספרים כשאת יודעת מה הולך לקרוא. פשוט תאבדי את הסבלנות באמצע.
אבל הפוך זה יהיה יותר קל.

Black Balloon

New member
מסכימה לגמרי

זה גם די מבאס לקרוא ספר אחרי שאתה יודע מה מתרחש, גם אם לא תמיד הסדרה נאמנה לספרים (והיא בהרבה מקרים לא).
וזה דווקא כיף לקרוא ספר שיש לך בו רמזים (דקים) להמשך ואז להגיד "אהההה עכשיו זה מתחבר", אני חושבת שזה הרבה יותר מגניב משזה קורה בלי קשר לכלום ונופל ב-"בום".

NEO83

New member
תמיד תמיד אבל תמיד

עדיף לקרוא ספרים מלראות סרט שמבוסס על אותו ספר.

TheSecretWithin

New member
השאלה היא מה עדיף קודם?

כי זו סדרה ממש טובה, וזנ גם כיף לראות אותה יחד עם אנשים בניגוד לספר שאפשר רק לבד.
במידה ויש ספר טוב שממנו עשו סרט\סדרה טובה.
מה עדיף קודם?בהנחה שאתה בסופו של דבר גם תקרא את הספר וגם תצפה בסרט\סדרה.

למעלה