סרטים.

broken child

New member
הסרטים והספרים שלי...

סרטים-הנסיכה הקסומה,הסיפור שאינו נגמר,נערה בהפרעה,אינטיליגנציה מלאכותית,נסיך הגאות והשפל,סיכון מחושב,הצד העמוק של האוקיינוס,נפלאות התבונה,הטייס,מה עובר על גילברט... מממ, משעמם לי אז אני אכתוב עוד,את האהובים עליי שעולים לי בראש בנוסף למה שכבר כתבתי
GHOST,סוד הגן הנעלם,לעזוב את לאס וגאס,הכי טוב שיש,עיר של מלאכים,חופים [כמובן
],פ ו ר ס ט - ג א מ פ [!!!!!],מול פלאנדרס,ג'רי מק'גוויר,פרדי קרוגר [האחרון במיוחד],חיזור גורלי [מזוכיסטית,כבר אמרתי?
] מצויירים/דיסני:המסע לעמק החלומות,בת הים הקטנה [דיסני],היפה והחיה,גן עדן לכלבים. ומיצינו. ספרים:"אהבה זה לא סכין" "חמודית" "כוכב זוהר" "פרחים בעליית הגג" [כל הסדרה חוץ מהאחרון שלא קראתי] "ורוניקה מחליטה למות" "ייסוריה של אליס" "ילד ושמו זה" "אין מקום שהוא רחוק מדי"-ריצ'ארד באך "שקרים שסיפרתי לעצמי" לא עולה לי עוד. סליחה על המגילה,מחפשת דרך להעביר את הזמן...

BellA עלמה

New member
ספרים

דיבס ילד ושמו זה - ספר קשה ספרים של יורם יובל -שערת נפש ספר של יאלום הכל אודות אמר והריפוי של שופנהאואר חמודית ספר של חנה גרין מעולם לא הבטחתי לך גן של וורידם ועוד כרגע אני קוראת את אפלטון במקום פרוזק

סיכון מחושב,הצד העמוק של האוקיינוס-

לינורי, גם את מכורה למישלי? אוו מיי האישה הזאת עושה לי לבכות כל פעם מחדש. גאד גאד גאד פורסט גאמפ וסוד הגן הנעלם – אוישששששש גדלתי עליהםםםםםם
ו..וואי! ילד ושמו זה, באנגלית קוראים לזה It? כי שמעתי על זה מזה דברים.... אני ממש צריכה לקרוא. ו-ייסוריה של אליס, זה באנגלית go ask alice..? על הנערה שמכורה לסמים..? כי הספר הזה אשכרה שינה לי את החיים בזמנו. גאד.
וורוניקה – הנה עוד מישהו שאוהב. הרי לך, להבה. את חייבת לקרוא! |חיוך נצחון| חח

broken child

New member
לא מכורה למישל ../images/Emo13.gif אבל היא שחקנית

שכיף לצפות בה. אכן פורסט גאמפ וסוד הגן הנעלם-מדהימייים. לא יודעת איך קוראים לספר "ילד ושמו זה" באנגלית,אבל רוב הסיכויים שההימור שלך נכון. בקשר לייסורייה של אליס-זה לא על בחורה שמכורה לסמים,אלא על נערה עם ה"א שמאושפזת במחלקה פסיכיאטרית. יש לך טעם טוב בונבון

ניאו30

New member
לינור,אם יש לך כבלים הוט ../images/Emo124.gif

היום בהוט דרמה(12) שעה 19:25 -חופים,סרט נפלא עם שתי שירים פשוט מדהימים! בסוף שרק בשבילהם כדאי לראות את הסרט הזה. שידור חוזר-מחר ב-12 בצהריים.

hanaaat

New member
סרטים שתמיד כיף לי לראות:

מונטי פייטון והגביע הקדוש, כל הסדרה של בחזרה לעתיד, אינדיאנה ג'ונס הראשון, צלילי המוזיקה, רעל ותחרה, חמים וטעים, ועוד כל מיני קומדיות קולג'... פשוט כבר אין לי כוח לראות סרטים כבדים. כשהייתי פלצנית בת 16 הושפעתי עמוקות מסרטים של טרנטינו, מייק לי, השטויות המרושעות של לארס פון טרייר, ועוד. היום כל זה מאוס בעיני לגמרי.

לארס פון טריר

הסרט שלו שאני הכי אוהבת הוא "האידיוטים" (או משהו כזה). סרט קליל (או קליל לכאורה), על איך שהחברה מקבלת אנשים עם פיגור. בכל אופן, לכאורה או שלא, זה לא סרט כבד, והוא השפיע עליי המון - מבחינת מודעות לחברה, ליחס שאני נותנת לאנשים וכו'.

hanaaat

New member
פון טרייר וצלה"מ

פון טרייר מרתיח אותי. ראיתי את "הממלכה" ו"לשבור את הגלים" לפני גיל 18 והוא פשוט שבר אותי. אחרי שקראתי גם כמה ראיונות אתו הגעתי למסקנה שאו שהאיש חולה בנפשו, או שהוא פשוט רשע. ביורק נשלחה לטיפול פסיכיאטרי אחרי טראומה מהעבודה על הדמות ב"רוקדת בחשכה". המניפולציות הרגשיות שהוא מבצע על הצופים שלו מוגזמות לגמרי (והוא יודע לעשות אותן) והמסר לא שווה יותר מדי (נגד נשים, נגד נשים ו...נגד נשים) כך שהמניפולציה והאוירה הדכאונית מכסות על הכל. לא הגיוני שצופה ירגיש כ"כ רע אחרי סרט נטול קשר לחייו הפרטיים (כי אין יותר מדי קשר בין הסרטים האלה למציאות). וכל זה כי הבמאי פשוט יכול לגרום לו להרגיש כך, ונהנה מזה הנאה סדיסטית. באופן אישי אני מחרימה אותו. וצלילי המוזיקה, זה פשוט הסרט שראיתי כל הילדות, הוא לימד אותי אנגלית, היום אני אוהבת אותו פשוט כי אני יודעת את כל המילים ואוהבת לחקות את הדמויות תו"כ, ומכיוון שמדובר במשחק מוגזם זה משעשע...

שאלה

"לא הגיוני שצופה ירגיש כ"כ רע אחרי סרט נטול קשר לחייו הפרטיים (כי אין יותר מדי קשר בין הסרטים האלה למציאות" - זה ציטוט שלך. השאלה שלי היא: האם הגיוני שצופה יצפה נניח בסרט רומנטי וירגיש כ"כ רע עם עצמו (כי הרי המעמד הרומנטי שקורה בסרטים האלה כ"כ רחוק מהמציאות - שנות אור)? בעיני, הקולנוע הוא מדיה אמנותית, מופשטת. ובעיני זה יותר ממדהים כשמדיה, בצורת מסך - מצליחה לגעת במישהו חי בכל צורה שהיא. מה דעתך?

hanaaat

New member
תשובה

זה בסדר כשיש בזה שמץ של אמת, כשמישהו (אמן, במאי, תסריטאי) נתן שם משהו מעצמו, כדי לספר סיפור טוב, להעביר מסר חשוב וכו'. אבל כשמדובר בטכניקה קרה שנועדה לגרום לאנשים להרגיש רע עם עצמם, סתם, כי הבמאי יכול לגרום להם להרגיש ככה ובא לו לעשות את זה - זו רשעות. זה אפילו יותר גרוע מפרסומות שמנגנות על הרגשות כדי למכור משהו (כי לפרסומות יש מטרה ואנחנו יודעים את זה), או הכנסיה הקתולית בימיה"ב שגרמה לאנשים כל מיני תסביכים מיותרים כדי שילכו אליה (ואנחנו יודעים את זה היום במבט לאחור). ועוד כל מני דוגמאות, שעדיף שאני לא אכניס פה כדי לא לצאת מתלהמת לגמרי. פון טרייר פשוט משחק. הוא דופק לקהל שלו את המוח ומשחק לו ברגשות, לא כי יש מסר מאחורי הסרטים שלו אלא פשוט כי הוא עצמו נהנה לעשות את זה. זה אכן "יותר ממדהים שמדיה בצורת מסך - מצליחה לגעת במישהו חי בכל צורה שהיא" אבל זה גם מסוכן. זה יכול לתסבך וזה יכול להסית. באופן אישי אני מעדיפה לעמוד גם על הכונות של היוצר. לא תמיד הן מוסריות במיוחד. וכשהן לא, אני מעדיפה להוקיע.

behappy

New member
ראיתי סרטים אז לא יכולתי שלא :]

(קוראת כאן קצת, מדי פעם, שלום
) יש כל כך הרבה. אני חולת קולנוע, תמיד הייתי. כילדה חסכתי את כל הדמי כיס שלי כדי ללכת לספריית וידיאו ולקולנוע
לאחרונה, אלה שהכי השפיעו- "הזר", בימוי כל כך טוב, רגיש,,,,,,, אוחחח איזה סרט כמובן, ספרות זולה. העיר אותי איכשהו. מבלייד ראנר נגנבתי, פעם ראשונה שהייתי מסוגלת לראות את כל הדם הזה ולהבין משו מעבר. יש סרט טוב טוב, לא הרבה שמעו עליו- "יצרים" (BLOW UP), מי שמתעניין בצילום ובאמנות הצילום, שישיג את זה איכשהו. הקטע של הסוף ענקי וגאוני בעיניי. אוהבת נורא את מייק לי. "עירום",,,, סרט שכייף לי לראות- אהבתי את חולת ירח עם שר. בכלל אוהבת לראות את שר משחקת. מעריצה את ג'ק ניקולסון, הסרטים איתו גורמים לי או לצחוק, או לבכות, או שניהם. אחהצ יפים יפים לכם! :)

ניאו30

New member
ואי,באמת שרשור כלבבי ../images/Emo9.gif

מיכל(קונג פו),מעתיקה ממני,הא?
...סתם!!
מטריקס-סרט פשוט מדהים בעיניי(מה,סתם אני בחרתי לעצמי את הכינוי הזה?)-המדהים הוא שיש הרבה אנשים שרואים בו סרט פעולה ומדע בדיוני משובח ולא הרבה יותר מזה.יש בו עומקים מדהימים.אני זוכר עדיין את הפעם הראשונה שראיתי אותו,אי שם באוסטרליה הרחוקה,מאז ראיתי אותו משהו כמו עוד 15 פעם...וכל פעם אני רואה בו משהו שלא ראיתי קודם.הכוונה כמובן רק לסרט הראשון,את השני ראיתי פעם אחת,ולא קרה אותו דבר,אבל בהחלט ייתכן שבצפיות נוספות זה ישתנה.את השלישי עוד לא ראיתי,אבל יש לי טלויזיה של הוט וראיתי קדימון לסרטים שיהיו בפסח,ויש שם את המטריקס,אבל אני עדיין לא יודע איזה מהם...אבל יש למה לחכות...בכל מקרה,אני לא מרחיב על ה"למה" הוא בעיניי מדהים אבל אם תרצו אז בשמחה!! כמישהו שאוהב סרטים בצורה יוצאת דופן,יש לי הרבה סרטים שהשפיעו וממשיכים להשפיע על חיי,את חלקם האמת הזכירו פה.אני אוהב בעיקר סרטים הקשורים להתגבות על מכשולי חיים,להתגברות על התחלות קשות,להתגברות על מגבלות שונות(גוף,נפש).אז הרי הרשימה החלקית ביותר(!!) שלי-פאטש אדאמס הוא ראש וראשון בהם(בעיקר בכוונה העתידית שלי לעבוד עם ילדים),ועוד-צלילי המוזיקה(למה קיטש?סרט נפלאאא!),המופע של טרומן,הכי טוב שיש,פורסט גאמפ,הקוסם מארץ עוץ (פשוט נפלא!!),החברים של אלכס,כנשיקת מלאך,האחות האחרת(נפלא ומעורר השראה!!),אינסטינקט,סיפורו של אלוף,למצוא את ארץ לעולם לא,זה יכול לקרות גם לך,לאדוני באהבה,השמן של לורנצו(!!), רודי,סיפורו של וויל האנטינג,בנוגע להנרי,מה עובר על גילברט,נסיך הגאות והשפל,גברים לא יכולים לבכות,שתי פנים למראה,מכתב בבקבוק,הלוחש לסוסים,גרין מייל,איש על הירח,אני והחברה,אמריקן ביוטי,חומות של תקווה(פשוט מעורר השראה!!),תעביר את זה הלאה ,תהילה(הסרט), פלאשדאנס, פוטלוז,ריקוד מושחתכל סרטי הריקודים ביחד...), הדוקטור, הומלס בהווארד,לשחרר את ווילי,איש על הירח(מצחיק ומרגש),פילדלפיה,נולד בארבעה ביולי,קצין וג'נטלמן,דלתות מסתובבות ועוד ועוד ועוד(אני לא אגזים אני אומר שהייתי יכול בקלות להוסיף כאן עוד מאה ללא מאמץ)... it's keep on coming... אחחח,אין כמו פרץ של נוסטלגיה על הבוקר.

opalit

New member
יודע/ יודעים אולי איך נקרא

"נסיך הגאות והשפל"? (באנגלית)

ניאו30

New member
the prince of tide ../images/Emo9.gif

ברברה סטרייסנד וניק נולטה בסיפור מקסים על התאהבות בין אח של מטופלת אצל הפסיכולוגית,לבין הפסיכולוגית...אמממ,נשמע קצת מסובך אבל זה...באמת כזה!

למעלה