סרטן והומואופתיה

סרטן והומואופתיה

איזה פורום מקסים, האנשים, התגובות, הרעיונות. ויותר מהכל האווירה של הקשבה וקבלה של האחר שקיימת כאן. באמת מקום נעים. רציתי לשאול על ההסבר של הומואופתיה לסרטן.

הומאפתיה וסרטן

שלום רב, הנושא הוא רחב ועמוק ואנסה לתת מעט דגשים. סרטן הינו סימבול להרבה דברים, אך הדברים הקשורים אליו רלוונטים לנושאים אחרים בהומאופתיה, להבנת מהות בריאות ומחלה. כשאדם שומע על המחלה, אין הוא שומע את הסטטיסטיקה של ההצלחות בריפוי, הוא שומע את המילה – מוות. מה אנו חושבים מידית לאחר השמעת המילה סרטן: הרס, כיליון עצמי, מפחיד,נתינת שליטה לאחר, אי יכולת לעזור לעצמך, הקורבן, בושה, כאב, כעס, יאוש, לא ניתן לריפוי, הסוף ו..מוות. כשבאים אלנו חולים בסרטן אנו צריכים כמובן למצא את "הטוטליות של הסימפטומים", אך גם להתמודד עם רגשותינו אלו. איך נעזור לחולה כשעולה בנו המחשבה שהחולה אינו ניתן לריפוי? זה בילתי אפשרי. קנט כתב מאמר שלם המסביר מדוע סרטן הוא מחלה שאיננה ניתנת לריפוי, אנו משוחדים! איך אם כן נגיע לטיפול, כמאמר הנימן, לא משוחדים…? האם זה אפשרי? לא, אך אנו יכולים להשתמש במשוחדות שלנו, ברגשות שלנו, להתבונן בהם ולעבוד איתם. על ידי הבנת רגשותינו מתאפשרת לנו הבחירה. הסרטן הוא מעשה "מחלה ויראלית" - תא אחד בודד מכל מיליוני התאים שיש לנו פועל בצורה עצמאית ומתחיל לשכפל את עצמו, וכאשר המערכת החיסונית מצליחה לאתר את הכשל לרוב מאוחר מידי. בטיפול עלינו להעצים, לתת כוח עצמי למטופלים שלנו. העצמת החולה פרושה שהחולה מקבל את כוחות השליטה, לקורבן אין כוח, ומשימתנו היא להחזיר למטופל את הכוחות, את תחושת השליטה. הסביבה שלנו היא "אלופטית" לפי הגישה האלופטית אנו קורבנות, קורבנות של כל אותם וירוסים קטנים, של אלו שמחוץ לגבולות, ואנו צריכים להגן על עצמנו מפניהם. זו חשיבה של מופרדות: חשיבה של מלחמה כנגד, של התגברות, הרס, וכו. מול החשיבה ההומאופתית – של שיתוף ועבודה יחד. בכבוד רב, שלומי זילברמן RCHom הומאופתיה קלאסית www.homeopathy.co.il

paikea

New member
מה דעתכם על זה?

קראתי מאמר מאוד מעניין על אפשרות ריפוי הוירוסים אשר בין היתר מחוללים את הסרטן. מה דעת המומחים על המאמר הנ"ל? ועל הרעיון המסתתר אחריו בכלל. כל טוב פאי http://www.nrg.co.il/online/15/ART/883/879.html

ריפוי וירוסים, השתגעת ? ../images/Emo6.gif

לא חיבבתי את חיוכו שנראה לי מדושן משהו. ובכלל מי צריך לרפא וירוסים. צריך לרפא בני אדם ! זה כמו להגיד בואו נחסל את כל היונים בישראל כי הן
מטילות את ה-
שלהן על הכביסה הנקיה, בוא נחסל את כל הבלונדיניות
ואת כל בעלי השפם
. זה טימטום שדומה לתפיסה הקונבנציונאלית ורוצה להשתלב בתוכה. הוא שותק כדי שהירדנים לא יגנבו לו את הרעיון. כסף. ברגע זה ובכל רגע נתון, שורצים עלינו מיליארדי מיקרובים, חיידקים ווירוסים, מהי הסיבה שרק חלקנו מושפעים מהם וחלקנו לא ? כאן הפרופסור מהדסה טען טענה נכונה כשאמר שזה אינו תופס לגבי כולם, ולרגע חשבתי שנעשה הומיאופת. אבל תוך שורה חזר לעצמו. אין אפשרות לחסל את הנמלים ולא את היתושים והעכבישים, אין אפשרות כזו ! ומי שמתאים את טיפולו אל וירוסים ולא אל האדם כולו, תמוה בעיני. אם התכשירים שלו יהפכו למוצרי מדף שטובים נגיד לעור, נגד קשקשת נגד רפרפת ושלבקת, הם יהפכו לעוד תכשיר שמדכא את האדם ומחמיר את מצבו לטווח הארוך וטווח ארוך לא נותר הרבה. השולים הולכים ונעשים צרים. זו דעתי האישית. עם זאת איני משתווה לאדם בסדר גודל של קוסם. .

paikea

New member
אני משוגעת אני?../images/Emo122.gif

לא טוענת לכאן או לכאן, זה נשמע לי מעניין. ואגב, לפי דעתי הסיבה שחלק מאתנו מושפעים מוירוס זה או אחר תלוי בעובדה שאנחנו אנשים שונים ובעלי רגישות שונה. לא כולם אוהבים חלון פתוח, לחלק קר יותר ולחלק חם יותר. יש שממליחים את האוכל לפני שטעמו אותו ויש שלא ממליחים בכלל (אני למשל...) אז יש כאלה שרגישים למיקרוב כזה או אחר. אז אוקיי זו לא הומיאופתיה אבל זה בהחלט מעניין. מה שעוד מעניין שלו אינן תרופות אלא מעין תוסף מזון שהוא מתאים באופן אישי לאחר בדיקות דם אישיות. אז זה לא יהיה מוצר מדף גורף נגד רפרפת- למרות שאולי מוצר מדף נגד עוגות נשמע לא רע בכלל... יאללה יום טוב!

גלי ר

New member
הי paikea

איזה יופי של כינוי. Paikea - The Polynesian god of the sea היית בניו זילנד או באיי פולינזיה? בקשר לשאלה מה דעתנו (למרות שאני ממש לא "מומחים") התחום הזה של בריאות ורפואה בכלל ושל סרטן בפרט הוא מאוד מבלבל. למשל קחי את העובדה שבמחקר מדעי על כל תרופה כמעט (כינין, סמבוקול ועד כימותרפיה) אפקט פלסיבו (של מי שיקבל תרופה שאיננה מכילה דבר) מגיע עד ל 30% כלומר מספיק שאתה עושה משהו שאתה מאמין שעוזר לבריאותך וכבר סטטיסטית יש שלושים אחוז יותר סיכוי שתבריא ולפעמים תבריא פשוט כהרף עין. בנוסף בתחום הסרטן יש גם מקרים של החלמה ספונטנית, כלומר אנשים שלא עשו כלום והחלימו. (למשל ידיד שלי סיפר לי על דוד שלו שהוא מליונר ירדני קמצן ורע מזג בן 70, שהתגלה אצלו סרטן במצב כל כך גרוע שלא ניתן היה לעשות שום טיפול. לאחר שנה הדוד הזקן עשה בדיקות והסרטן נעלם). המסקנה שלי אחרי כמה חודשים של לימוד הנושא וחשיבה היא זאת. אני חושבת על הנושא של בריאות, מחלה וסיכויי החלמה כמו על "מגרשים". כל אחד יכול להחליט באיזה מגרש הוא משחק. למשל אם מישהו בוחר לעשן, הוא בוחר לשחק במגרש שהסיכויים הסטטיסטים שבו להתקף לב ולסרטן ריאות הם גבוהים יותר. אם מישהו בוחר לאכול מזון אורגני הוא בוחר לשחק במגרש שכניראה הסיכויים הסטטיסטים שבו לשמירה על הבריאות הם גבוהים יותר. אני זוכרת הרצאה מדעית ששמעתי בגיל 12 שעיצבה את החשיבה שלי. המרצה הראה מחקר שהוכיח שאנו כבני אדם נוטים לתת פחות מדי חשיבות לנתוני הרקע. כלומר אם לדוגמה אנחנו מתכננים טיול בסוף שבוע ורוצים לדעת האם ירד גשם אנחנו נבדוק את התחזית וגם נסתכל על השמיים וננסה לנחש בעצמנו. אבל רובינו לא יחשוב להסתכל על הסטטיסטיקות השנתיות של ימי גשם באותה תקופה של השנה. או דוגמה אחרת. בחור שרוצה להתחיל עם בחורה, ורוצה להעריך את הסיכויים שלו להצליח. הוא יקח בחשבון נושאים כמו האופן שבו היא חייכה אליו, אבל לרוב הוא יתעלם מנתוני הרקע ומההתיחסות וההענות הכללית של אותה בחורה כלפי בחורים שמנסים להתחיל איתה. גם שבדקתי אלטרנטיביות לטיפול בדקתי את ה"מגרשים" והסיכויים הסטטיסטיים שלהם. לגבי הומאופטיה החשיבה שלי עדיין רחוקה משלב המסקנות. ברור לי שזה עובד, מנסיון אישי ומנסיון של אנשים שאני מכירה. למרות שאני מכירה כמובן גם אנשים שזה לא עבד עבורם. בעשרים השנה האחרונות החלו להערך מחקרים על דיקור ועל תרופות סיניות שמראים את היעילות שלהם. על הומאופטיה אין מחקרים למרות שאם העוסקים בתחום יהיו מעונינים אפשר לבצע כאלו. לדוגמה אם לוקחים נושא כמו כניסה להריון ( אלישוע למשל באחת ההודעות בפורום סיפר על נשים שנכנסו להריון לאחר טיפול אצלו). אפשר לבדוק אחוזי הצלחה של טיפול הומאופטי. אני יודעת שזה נושא רגיש מאוד אצל הומאפטים, אבל מכיוון שהאמונה שלי היא שיש ממש בהומאופטיה המסקנה הלוגית שלי היא שעריכת בדיקה תוכיח את העוצמה של הכלי הטיפולי הזה וזו לדעתי הדרך שבה בעתיד הומאופטיה תוכל להיות כלי ריפוי מרכזי ומקובל על אוכלוסיות רחבות. ובקשר לדר´ בביקיאן. יש "מטפלים" שהמקצוע האמיתי שלהם הוא איש מכירות. אם הם אנשי מכירות טובים הם מנצלים את הכריזמה שלהם "למכור" לחולה שהוא עומד להבריא ואז הסטטיסטיקה של 30% פלסיבו נכנסת לתוקף. מספיק עשרים שלושים אחוז של חולים שהחלימו וביחוד עם חלקם החלימו כהרף עין כדי שאותם "מטפלים" יוכלו ליצור סיפור טוב ולהפיץ אותו בתקשורת כדי להגביר את המכירות. כל מה שהם צריכים זה להתעקש על כך שהם לא רוצים לנהל רישומים או כפי שכתוב בכתבה שצרפת: "פרופ' בביקיאן ממעט לרשום ולתעד את מצבו של כל חולה. הכל, לטענתו, נשמר אצלו בראש." ולסיום אני מצרפת לך שיר מאורי שמצאתי כשחיפשתי את התמונה של paikea. (אחרי 3 בתים של השיר מופיע התרגום). שלך בידידות גלי Uia mai koia, 1 whakahuatia ake; Ko wai te whare nei e? Ko Te Kani / Ko Rangi / Whitireia! 2 Ko wai te tekoteko kei runga? Ko Paikea! Ko Paikea! 3 Whakakau Paikea. Hei! Whakakau he tipua. Hei! Whakakau he taniwha. Hei! Ka ū Paikea ki Ahuahu. Pakia! 4 Kei te whitia koe ko Kahutia-te-rangi. Aue! 5 Me awhi o ringa ki te tamahine 6 a Te Whironui. Aue! 7 Nāna i noho Te Roto-o-tahe. 8 Aue! Aue! He koruru koe, koro e. Ask and you will be told; What is the name of this house? It is Te Kani / It is Rangi / Whitireia! Who is the carved figure above? It is Paikea! It is Paikea! Paikea emerges. Hey! A wizard emerges. Hey! A deep-water prodigy is wading ashore. Hey! Paikea lands at Ahuahu. Slap! Your identity is entwined with Kahutia-te-rangi. Amazing! You took into your arms the daughter of Te Whironui. - amazing! - who settled at Roto-o-tahe. Alas! Alas! You are now a figurehead, old one.

גלי ר

New member
גלי1ישראל = גלי ר

הי paikea לשם השירשור, כפי שכתבתי לאלישוע בתגובה. אני מקבלת את עצתו ומותרת על ה"1" שהופיע בכינוי שלי.

paikea

New member
את נהדרת תודה!

אהבתי את פאיקאה מהסרט לרכב על לויתן וזה הפירוש של הכינוי. הדברים שכתבת נפלאים ועמוקים ואני חושבת שאת אדם מיוחד, מקסים ורגיש. תודה על השיר מאחלת לך רק טוב!
הגר

גלי ר

New member
../images/Emo51.gif paikea תודה מעומק ליבי

היי הגר ממש עשית לי טוב. הייתי מאוד זקוקה למילים שלך. היה לי מאוד קשה עם כל הקטע של הכניסה לפורום הזה. מעולם קודם לכן לא נרשמתי לפורום באינטרנט וגם לא השתתפתי בצאטים וכדומה. לפני כמה ימים התקשרתי לאלישוע ובמהלך השיחה הוא הציע לי להצטרף לפורום. למחרת נכנסתי וקראתי במשך הרבה שעות ואהבתי את האווירה והאנשים וההרגשה של מקום טוב, בטוח, מפרגן... ביום שלאחר מכן נרשמתי, בכרטיס האישי שלי סיפרתי בפתיחות על עצמי, ובפורום כתבתי הודעה קצרה: "סרטן והומאופתיה". בלילה כרגיל הייתי עם התינוק שלי וישנתי את הזמן שהוא השאיר לי. ולמחרת בבוקר, ממש בהתרגשות חכיתי לפתוח את המחשב. וזאת היתה פשוט מכה. כל מה שחיכה לי שם זו התגובה של שלומי, והתגובה של אלישוע אליו "אהלן שלומי: תסביר למעננו את המושג "טוטליות של הסימפטומים", לא כולנו מבינים". אני לא כל כך מבינה איך קרה שאף אחד מהפורום לא שלח לי הודעה של ברוכה הבאה. זה מנהג מקסים שלכם בפורום הזה. כניראה שזה סתם צירוף מקרים, ולא הייתי צריכה לקחת ללב. זה טפשי לקחת ללב אבל אני ממש
... אז המון תודה. מאוד התרגשתי לקרוא את מה שכתבת לי. הרגשתי שאת שולחת לי חיבוק אמיתי. תודה, גלי

גלי ר

New member
ועוד

אני מנסה שוב לשלוח לך את התמונה של paikea ולמקרה ששוב לא אצליח צרפתי גם את הלינק. איזו עוצמה מדהימה, נכון? שלך גלי

enatti

New member
לפאי וגלי

KIA ORA! (שלום במאורית) תודה שהחזרתן לי את ניו זילנד ליום אחד. רק חזרתי משם לא מזמן והגעגועים שלי רבים. פאי- אני אוהבת לקרוא את מה שאת כותבת, יש בך תעוזה וכוח. כמו בכינוי שבחרת לך-אוי כמה שהכינוי שלך נפלא, "לרכוב על לויתן" הוא אחד הסרטים היותר נצפים אצלנו בבית. הבנתי שלא קל לך בזמן האחרון ואת מחכה לתוצאות של בדיקות הדם כדי לדעת מה קורה איתך. אני יכולה רק לאחל לך הרבה הצלחה ולשלוח לך חיבוק חם מרחוק. אני באמת מציעה שתבחרי סוג של טיפול שיעשה לך טוב בנשמה וישיב אותך לבריאות. אוקיי אז אני משוחדת בקטע של ההומיאופתיה אבל גם אני אכלתי הרבה חצץ (ורמדיס) אצל מטפל אחד ורק כשהגעתי למטפלת אחרת זכיתי לראות את האור של הבריאות והאיזון וכל זאת אגב קרה כשכבר הייתי כמעט בסוף לימודיי ההומיאופתיה שלי ואפילו כמעט נואשתי מהדרך... חזקי ואמצי! ולך גלי שהפצעת כמו שמש בימים האחרונים, אני לא יכולה שלא להסיר בפניך את הכובע על הפתיחות, הנחישות והרצון העז להחלים בדרך הטובה ביותר. אני מבינה לגמרי את הנושא של לנסות הכל כדי להצליח. אבא שלי חולה מזה שנה וחצי בסרטן שלפוחית השתן והוא הבן אדם הכי בריא בעולם, אוכל מזון אורגני ומטפל ברפואה סינית. גם הוא מנסה הכל ולא היה מוכן אפילו לשמוע רק על הומיאופתיה למרות שהוא היה בטיפול אצל הומיאופת מדהים הוא המשיך לקחת פורמולות שונות ותוספי מזון בנוסף להומיאופתיה. הוא טען בפניי :"מי יבטיח לי שרק ההומיאופתיה תרפא?" ובאמת לא יכולתי להבטיח לו דבר. אני משוכנעת שהוא עשה את הבחירה הנכונה ביותר עבורו ולכן לא ישבתי לו על הוריד מתוך האמונה שלי, שמה שנכון לו ומרגיש לו טוב, כבר יקדם אותו הלאה בריפוי. זהו סיימתי את הנאום
שולחת לכן חיבוקים ומאחלת לכן Arohanui nga hoa mai הרבה אהבה בשפה המאורית. ענת

בנות, במיטוטא ומבלי להפר את האחווה

אחלא מפגש. עכשיו אני נזכר שסיפרת כאן בפורום שחזרת משם והלויתן עלה. אז יאללא נרכב על הלויתן. אולי זו גם ההזדמנות לספר שיש רמדי שעשויה מלויתן, את יודעת AMBRA GRISA. מה הסיפור שלה ? מישהו זוכר משהו ?

enati kia ora to you too

walla you realy were back from the dolphins and the whales now i recalll woow you are a live example for life hugs from abroad happy passover daniel

enatti

New member
היי איש העולם הגדול

המילים שלך מחממות גם באנגלית! שיהיה לך ולמשפחתך פסח נפלא!
Ka kite ano (מקווה שתשוב בקרוב) ענת

גלי ר

New member
תודה ענת

תודה על כל מה שכתבת. אני מאחלת לאביך החלמה שלמה. ולך ולכל אהוביך הרבה בריאות. הייתי שמחה לשתף אותך בדברים שיתכן ויהיו מענינים לאבא שלך. האם זה מעניין אותך או שאת מתענינית אך ורק בהומאופטיה? Arohanui nga hoa mai גם לך. חג אביב שמח גלי

למעלה