סרטן והומואופתיה

גלי ר

New member
שלומי יקר

אני בטוחה שלא התכוונת לפגוע בי. אתה אומר: תפני למאה אנשים שונים ושאלי אותם מה הדבר הראשון שעולה להם בראש כאשר הם שומעים את המילה סרטן. אני לא בטוחה שזה רלוונטי. אני יכולה לפנות למאה אנשים ולשאול אותם מה הם חושבים על הומאופטיה ועדיין מה שהם יגידו לא צריך להשפיע לא עליך ולא עלי. נפגשנו כאן במפגש שיש לו כניראה משמעות גם לגביך וגם לגבי. הזמן והמקום חשובים מאוד. הזמן הוא פסח, זמן של ביעור חמץ, ביעור הגאווה והאגו המנופח (ואני יכולה להגיד לך שאני רואה היטב את זה שלי, כפי שאלישוע ראה את ה- 1 שבלי לחשוב צרפתי אותו לכינוי שלי) המקום הוא פורום הומאופטיה קלסית. נוכחתי לא פעם כי כל סדנא או מקום שבו אנשים נפגשים למטרה של צמיחה אישית, והחלמת גוף ונפש - שם צירופי המקרים והאירועים שיש להם משמעות עמוקה מתחוללים עוד יותר מאשר בכל מקום אחר. אני צריכה לשאול את עצמי איך זה שהכניסה שלי לפורום יצרה את צירוף המקרים שבו ביום הראשון (שבו ניתן לבחון את תגובת הנגד של ה"רמדי") אף לא אחד ברך אותי בבירכת ברוכה הבאה. האדם היחידי שהגיב לדברי היית אתה והחלק מעצמך שאותו הבאת בתגובה לפנייתי היה חלק מסויים, וקרוב לודאי שיש בך חלקים עדינים הרמוניים ורגישים פי כמה. אני יכולה לקבל את ה"הנחה" שאלישוע נותן לי ולהגיד לעצמי שזו השפעת הכימוטרפיה שיוצרת את ה"רעש" אבל אז לא אלמד את השיעור. זה לא הכימותרפיה, אלא משהו ישן שבי, שהגיע הזמן שינשור ממני. ובקשר אליך. אתה הבאת את עצמך לפורום לא רק כאדם אלא גם כמטפל, והשיעור שלך בפורום הזה כניראה הוא בשני הרבדים האלו. הדברים שכתבתי אליך, מתיחסים אליך כאדם וכמטפל. אתה מכיר את ספרו של אנדרו ווייל "ריפוי ספונטני"? ספר נהדר. יש שם פרק שנקרא "פסימיות רפואית" והוא אומר שם את הדברים באופן טוב יותר משאוכל לנסח אי פעם. חג שמח שלומי שלום ושלווה לך ולדורשי שלומך שלך גלי

גלי אני חושב ששלומי

לא התכוון לפגוע בך. הוא דיבר ברמה העקרונית. יש נקודות שאני מסכים איתו כי אני מן הסתם הומיאופת גם כן. אבל מאחר ועוררת נושא שהוא רגיש ומתנהל במקומות שרוב בני האדם אינם מתהלכים שם, נוצר מתח. איש אינו שופט אותך או בכלל מסוגל לכך. ואת צודקת בעמדתך. רק חבל על העצבים. הומיאופתיה יכולה לעשות המון דברים אבל לא תמיד היא מצליחה, לא בגלל שהיא מוגבלת אלא בגלל מוגבלותו של המרפא, של הנסיבות ושל כוח החיים של האדם. אישית אני קצת מרגיש שמילותייך נוגעות גם בי. ואם טופלת בהומיאופתיה קלאסית, הרי שאת יודעת את עומקה, ואף שמח לדעת שטופלת בהצלחה על ידה. הומיאופתיה אינה עושה נסיונות על בני אדם, ואינה מונעת על ידי כבוד, היא נעה על ידי אמת. חולה אינו יכול לדעת מה עובד. אם היה יודע זאת מלכתחילה לא היה חולה. הבעיה המרכזית שבשילובי טיפולים ושיטות היא שקשה מאוד לנהל מעקב ותכנון אסטרטגיה טיפולית. מה עשה מה ( לא מי ), ולא מתוך אגו אלא מתוך הבנת השתלשלות האירועים, האם האדם מבריא או נעשה חולה יותר. אחרי אנטיביוטיקה יש הטבה די מהירה, האדם מרגיש הקלה, אבל האם זהו ריפוי ? האם לא יגבה תשלום ? וזה מה שלא מבינים מתוך חוסר דעת. והנטיה היא להאשים את ההומיאופתים הקלאסים באנטיפטיות ואנוכיות, ( למשל מי שמכיר אותי כמרפא לעולם לא יוכל לטעון זאת ) זו טעות רווחת. מבחינת המטופל והמטפלים השונים (יתכן שלמעט ההומיאופתים הקלאסים ) אולי אין זה משנה מה עשה מה. וכל זמן שהעיניינים מתנהלים טוב אז אין בעיה, אבל כאשר לעיתים העיניינים מסתבכים וצצות בעיות חדשות ולא צפויות כתוצאה מהטיפולים השונים, איך ניתן לדעת מה עושה מה ? ואיך להתייחס אל השינויים, אולי מהרמדי, אולי מהדיקור, אולי מהסטירואיד, לעיתים רק השד יודע. זו אחת הסיבות שבגללן קשה לנהל תהליך ריפוי של מחלות כרוניות הכרוכות בתרופות כימיות יומיומיות. הרמדי ההומיאופתית היא כמו איוושת רוח לוחשת וכימיה כמו צרחה מחרישת אוזניים. מי יוכל להבחין בה, האם הגוף יהיה פנוי להתייחס אליה ? כשיש כימיה וכימותרפיה בסביבה יש הרבה רעש. קחי את עצמך לדוגמא. הופעת לפורום בפתיחה נעימה ומפרגנת ומהר מאוד חשת מאויימת ומותקפת. זו עדות לרעילות כימית. הומיאופתיה אינה נעה בצורה כזו, אפילו לא דוקרת. זה ילך וישכך ככל שתתנקי מהכימותרפיה ותשובי לעצמך כפי שהופעת בתחילה. האמת שאני אישית קיבלתי ואקבל לטיפול חולי סרטן שיפנו אלי, מעולם לא דחיתי איש. אבל אני יודע במה זה כרוך, ושלעולם אני ולא המתרפא נדע מה עשה מה, ואיך להעריך, בקושי המצוננים יודעים. לכל היותר ישארו חיים טובים, אהבה ואמון. ומה בסך הכל אנו מחפשים. אין מדובר בדת פאנטית, מדובר בדרך בעלת חוקים וכללים ברורים. אבל לא כל אחד מסוגל לנוע בתוכם, ואלה שהחליטו כן להצטרף, ההומיאופת, כמורה הדרך, אמור לדעת עד לאן ללכת איתם ומתי להניח להם, מתי להרפות ומתי להמשיך. זה כמו מסע. וכשיש נופים יפים והבנה פנימית, נשארים. ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע.

תודה אלישוע... והצעד הבא

המון תודה על המילים שלך ועל הנעימות שלך. כמו שאמרתי ה"רומן" שלי עם ההומאופטיה לא התחיל מהיום. מזה חמש שנים אני מטופלת אחת לחצי שנה או שנה. מי שהיה המטפל שלי הוא זאב בולגר, שלמרות שאמרתי לחובתו כי הוא לא הצליח לאבחן את הסימפטום שהופיע כמצביע על סרטן, הרי שיש לי הרבה מאוד לומר לזכותו ולזכות הטיפול שקיבלתי ממנו שהביא להתקדמות בחיים ובבריאות. בפגישה הטיפולית שהיתה לנו סיפרתי לך על הסרטן ועל חיי, במיוחד על הקרירה שלי שיש בה דפוס שחוזר על עצמו. מצד אחד ישנה המקוריות והמצאת הרעיונות שלי שנראה שפותחת לי דלתות ומצד שני שוב ושוב התקשרתי עסקית עם אנשים שנצלו את התמימות שלי והקרירה שלי כולה רצופה בפרוייקטים שנתקעו ומיזמים שלא נשאו פרי. בסוף הפגישה שאלתי אותך מה הצעד הבא. התשובה שנתת הקסימה אותי, ואני מוצאת את עצמי מהרהרת בה שוב ושוב והיא נותנת לי כוח וכיוון והנחיה. מה שאמרת היה "הצעד הבא הוא להאכיל את הראויים ולהפסיק להאכיל את הבלתי ראויים". שאלתי: איך אפשר להצליח בזה. ואתה ענית: הפוטנץ יעשה את זה. מאז הפגישה עברו כמה חודשים, השלמתי את ההריון והלידה והיום התינוק שלי מלמד אותי מידי יום את הפרק המקסים שנקרא "להאכיל את הראויים". בקרוב חופשת הלידה שלי תסתיים ואני חושבת הרבה על ההמשך. נראה לי כי ניתן להסתכל על הדפוס החוזר ולומר כי "האור שלי לא מאיר למרחב". לדוגמא היתה סדרת ספרים אותה ערכתי, סדרה שזכתה לביקורות טובות מאוד, אבל לקוח גדול של המוציא-לאור פשט את הרגל וכתוצאה מהקשיים של המו"ל הסדרה לא תורגמה ולא הופצה בעולם כמו שתוכנן בתחילה וגם ההפצה בישראל מנוהלת על ידי המוציא לאור בצורה רשלנית מאוד. ויש עוד לא מעט דוגמאות כגון זו. באיזה אופן שהו זה נראה לי קשור לסרטן, כאילו שמכיוון שהאור והאנרגיה לא פורצים החוצה הם "מתבשלים" בפנים ופוגעים בגוף.

גלי שלום ותודה שבאת.

תודה על כל הברכות. ניכרת בך נדיבות רבה ונשמה שוחרת הרמוניה. תשארי איתנו, אנשים כמוך חיוניים. ברכות ושפע מכל טוב. אלישוע.

גלי ר

New member
../images/Emo51.gif שרון, תודה

תודה על המסר האישי ועל החיבוק. שלך גלי

gali - take a hug

just wanted to tell you how brave you are that you allowed us to participate in your inside your reaction was understood by me it is mistakes i do too and learned it by the "hard way just remember you know for yourself exactly what is best for you you can choose your teacher your healer and your doctor trust yourself for you are the only one besides god goddes and all the love there is and there is may this passover or - pesach - pe=mounth sach=speaking will be a freedom of speach instead of mitsrayim - which were narrow tsarim what led to parooh - pe=mouth ra=evil and thatnks to rabbai mordechai gafni fpr the idea lots of love daniel

גלי ר

New member
Toda

תודה דניאל, על המילים ועל החיבוק. ובקשר לפסח. פסח בתנך פרושו גם שמר והציל, כמו למשל בדברי הנביא: "גנון והציל פסוח והמליט" (ישעיהו לא ה). אנו חוגגים את הגנת הבורא, רעיון המופיע למשל בשיר הפסח "והיא שעמדה". אז שיהיה לכולנו פסח שמח. שנזכור כי אנו מוגנים ושמורים. הרבה אהבה, בריאות ושמחה לכולם. גלי

yishar koah !!! may all be protecte

d that is a sherrif... cheers

למעלה