סתיו של בחירות

Doctor Goblin

New member
אני לא חושד בדפני לפחות

אני למעשה יודע בודאות שיותר מהכל היא היתה מופתעת שמה שעשתה תפס כזו תאוצה. עכשיו היא מנסה למנף את זה למשהו חיובי. אני מקווה שתצליח.

בדיוק עכשיו אני שומעת את היומן

של רשת ב' ומן הסתם הוא עוסק במערכת הבחירות. אין ספק שהמחאה החברתית של השנה שעברה, העמידה סדר יום חדש למערכת הבחירות הקרובה. אף מפלגה לא יכולה להתעלם מכך שמאות אלפי אנשים יצאו לרחוב לא בגלל בעיות בטחון או הסכמי שלום אלא אך ורק בגלל בעיות חברה וכלכלה. לא היה דבר כזה כמעט מעולם ולא נעלם מעיני הפוליטיקאים, שהמחאה הזאת נתנה איזה שהוא זיק של תקווה בעיני הרבה מאוד אנשים. בדיוק על כל זה ועל כל מה שדיברנו כאן עד עכשיו, בדיוק על זה מדברים הבוקר ביומן החדשות ברדיו. אז לבטל את זה ולהגיד שאני נותנת יותר מדיי קרדיט, אני חושבת שזה לא נכון להגיד. אוליי לא קיבלנו את התוצאות המקווות, אבל קיבלנו סדר יום חדש. בזה אין ספק.

poseidon111

Active member
ראשית, עובדתית זה לא נכון. המחירים עולים

ועולים, מחירי הדיור חזרו לעלות, כל הרפורמה בדיור לא קיימת (שנה אחרי), ולצפות שמשהו ישתנה, זו ממש נאיביות.

מה השתנה מאז, בדיוק?
הרי הבטחות בכדי להשתיק את ההמון הרעב ניתנו מאז ימי המעברות.
הבטחות לשיפור תנאי המחיה ניתנו מאז קום המדינה.

לדבר על סדר יום חדש? כל מה שיאמר יהיה פופוליסטי בדיוק כפי שהיה לפני המחאה הזו.
אין חדש תחת השמש, ובטח לא המחאה הזו, שהיתה אמורה לסחוף את כל העם ובפועל הקימה עליה כל כך הרבה מתנגדים.
היה להם קלף עצום ביד והם מוססו אותו לחלוטין.

lefler11

New member
יחפה

אני חושב שמה שרוב האנשים בישראל מגדירים כמחאה חברתית היתה בעיקר מחאה תקשורתית...

זאת גם הסיבה העיקרית שעדיין מדברים על אותה מחאה בתקשורת...

אני לא חושב שהיא הביאה תוצאות - ההפך, לדעתי מאז אותה מחאה קצת יותר קשה לחיות בארץ (חוץ מהסלולר ששם המחירים ירדו - בשאר התחומים המחירים כל הזמן במגמת עליה), "שנאת החינם" שיש במדינה מגיעה לשיאים חדשים (שהערכתי עוד ישברו במערכת הבחירות הקרובה...) ומצב אמצעי התקשורת (אילו שבעצם ליבו וגרמו לאותה מחאה להראות כפי שהיא נראתה) הכי גרוע מהיום שהוקמו (הן כלכלית, והן מבחינת אמון הציבור).

משום מה ממש לא נראה לי שאותה מחאה תשחק תפקיד משמעותי במערכת הבחירות הנוכחית.

בואי נבדוק על מה היתה (כביכול) המחאה ומה קרה באותם תחומים:
מחירי הדיור - רק עלו (הן בעלות והן שכירות).
מחירי מוצרי המזון - רק עלו.
גיוס חרדים לצבא - ברור שהמחאה הצליחה

התחרות \ מונופולים \ פרמידות שקיימות בישראל נשארו בדיוק באותו המצב (ואפילו "כסחו" ועוד "יקצצו" לרוב הציבור מחסכונות הפנסיה שלו).
המצב עם שכנינו מעולה - מחר חותמים על הסכם שלום
(ולהזכירך מי שלא הולך קדימה, פשוט מדרדר לאחור...)
והכי חשוב - כל העולם כל כך "אוהב" אותנו.

באמת שאני לא מצליח להבין על איזה "סדר יום חדש" את מדברת... (זה אפילו קצת מדכיר לי את המונח "מזרח תיכון חדש" שאני עדיין מחפש את המשמעות שלו...)

יש לי הרגשה שמערכת הבחירות הנוכחית תתמקד ותוכרע על רקע "איום" הגרעין האירני (תבדיקי אותי עוד כמה חודשים - אני ממש מקווה שאני טועה...
)

יכול להיות שאתה צודק

לא התעמקתי יותר מדיי בתוצאותיה או אי-תוצאותיה של המחאה הזאת, ואם אתה חושב שהתקשורת יצרה אותה, אז לא אתווכח על כך. העובדה היא שכרגע היא על סדר היום, למרות שאני מאמינה שינסו להסיט את סדר היום לבעיות עם אירן ולבחירות בארה"ב ולשאר ירקות שיאביסו את מוחם של הישראלים המטומטמים... כמו שאמר הרבי לאשתו: גם את צודקת!

lefler11

New member
אבקש להבהיר

לדעתי לא התקשורת גרמה \ אשמה במחאה.

המצב הפוליטי-מדיני-כלכלי שתקוע (שלא נאמר מדרדר לאחור) הוא זה שגרם לאותה מחאה לפרוץ.

ומי לדעתך אשם באותו מצב פוליטי-מדיני-כלכלי
(בגדול - ש י ט ת ה מ ש ט ר, ביותר קטן - ה מ מ ש ל ה...)

לדעתי התקשורת היא זאת שליבתה את היצרים של המחאה (כדאי לצאת נגד הטיקונים, מדובר במחאה של שמאלנים, מחאה של סטודנטים יפי נפש שכל היום יושבים בבתי קפה וכו') ועשתה אותה למשהו שונה לגמרי ממש שהמחאה הזאת היתה צריכה להיות.

ממש חבל - אבל זה מה יש

ועוד משהו "בקטנה" - לדעתי מחאה צריכים לעשות מול הכנסת ומול ביתו של ראש המששלה - ממש לא מול בתי הקפה והמסעדות ברוטשילד...

Doctor Goblin

New member
אני משוכנע שהתקשורת דאז דוקא הרגה את המחאה

דוגמה המתייחסת למה שאמרת: בימי המחאה ההיא, שיר אלוני ניסתה לעשות מחאה מול הכנסת. הדבר לא צלח כי רבים לא נענו לקריאתה משום שהתקשורת העדיפה את רוטשילד והציגה אותו כמוקד המרכזי. עד כדי שכאשר סתיו שפיר ודפני ליף נעו למאהלים אחרים (למשל של מחוסרי דיור בחולון) התקשורת ביקרה אותן כאילו הן נותנות רק לאחרים לישון באהלים ברוטשילד.

lefler11

New member
דוקטור - אתה כמובן צודק

אבל זה לא סותר את מה שאני אמרתי.

התקשורת היא זאת שלקחה בשלב הראשוני את המחאה לגבהים שטרם נראו בישראל אבל לדעתי (ופה אני כמובן מסכים איתך) היא גם זאת שכוונה את המחאה למקומות \ לכיוונים הלא נכונים.

תוך כדי המחאה התקשורת הבינה שהיא בעצם "דופקת" את עצמה, כלומר תקציבי הפרסום עליהם מבוססות רוב ההכנסות של אמצעי התקשורת נחתכו בצורה משמעותית...
לכן התקשורת גם סייעה לאותה מחאה "לגווע" יחסית מהר
(ומן הסתם מבלי שהמחאה תשיג בעצם שום דבר - אפילו לא הישג מינימלי...).

תודה

אני מאותגרת בכל מה שקשור לתמונות, כי יכולתי לגגל ולמצוא אותה, אבל לא עלה על דעתי

בכל אופן, ראי תגובתי לדוקטור

רינתי77

Active member
זאת בדיוק הנקודה שלי.

אם המטרה היא דיון, הרי שיש לפתוח דיון. לכל הפחות
לשאול משהו בסגנון "מה דעתכם על זה?".

במילה אחת, דוקטור? יאק.

ובמשני משפטים, זו אחת הפרסונות המאוסות והמזיקות שמינו עצמן
ברב חשיבות למובילי המהפכה החברתית.
ועתה, גם תוריד מערכה של מפלגת העבודה ברב חשיבות לנחיצותה
המגלומנית

Doctor Goblin

New member
אני לא ממש מסכים, במיוחד עם הסיפא

מפלגת העבודה רוצה למצב עצמה כאלוטרנטיבה חברתית, אז היא צריכה אנשים שעשו בתחום הזה. אני חושב שהיא דמות ציבורית שאכן הביאה אג'נדה חברתית ברורה. זה עדיף בהרבה על עוד רמטכל לשעבר.

פייר אינאף, אני אומרה. בעיניי היא פישרית

מהשמאל הרדיקלי (שגם אני נמנת עליו כזכור)
אשר בהתנהלותה המטופשת והנרקסיסטית
הבאישה את הלגיטימציה של ההפגנות.

דיבבלעס

New member
מה היא עשתה שהיא זוכה לכינויי גנאי שכאלה

מצידך?
"הבאישה את הלגיטימציה של ההפגנות"??
ובכן, אם את מעלה טענה כזו מן הראוי שלפחות תסבירי איך היא הבאישה ומה בהתנהלות שלה לדעתך היה לכאורה פסול??

למעלה