סתירות

Deerest

New member
סתירות

מחשבות של סוף יום, קצת הרבה לפני השינה לא בטוח שאני מבין מה ברצוני לומר אולי בעזרתכם זה יכול להתבהר סתירה שבהתנהגות - דבר שלכאורה אינו מסתדר יחד, עבורי בכל אופן גורם לי בדרך כלל למעין חוסר אונים שבאי ההבנה אבל לפעמים, כאשר אני מצליח להבין את ההתנהגות, הכביכול סותרת... איך שהיא מקרבת בדיוק את מה שנראה שהיא מרחיקה... זה עושה אותי רחב ומלא אויר (אפילו יותר מאביבה) להתרחק כדי להתקרב ללחוש כדי לשמוע להפריד כדי לערבב ... לימוד סתירות משהו נפלא לילה טוב לכם, יקרים.

השאלה היא

אם משהו עוזר יכול להיות חסר תועלת? חלומות קסומים

Deerest

New member
עניין של תדירויות

מה שחשבתי במקור בנושא הסתירות קשור לסתירות שבהתנהגות, אבל אשמח לדבר גם על הגדרות. "זה עוזר לי מדי פעם אבל לא מביא לי ממש תועלת". מכירה? אני חושב שהדוגמא הקלאסית למצב כזה הם לימודים שהם לא למטרת עיסוק ופרנסה. זה עוזר לך מדי פעם שלמדת ביולוגיה (בעיקר כדי להרשים/להבין) אבל תועלת זה לא מביא לך. אני חושב שהמושג תועלת, עובר מבחן מצטבר ורק עם הזמן ניתן לומר אם יש או אין תועלת. בעוד שהמושג עזרה, נבחן נקודתית מדי פעם. עזר או לא עזר. שחור או לבן. לכן ההבדל. לאשתי לא הייתה שום בעיה, היא מיד אמרה לי שהיא מכירה לפחות דבר אחד שעוזר והוא חסר תועלת...

דירסט

אי דבר שעוזר,ולא מביא תועלת,וה"תועלת",כפי שאתה מפרש אותה כאן,היא תועלת במונחים שלך,וגם אם אמר מי שאמר,לאחר שלמד(ה) לתואר,שזה לא תועלת, בכל זאת ישנו החסר ו\או החסך שאותו מילא אותו סטודנט,הגברת הערך העצמי, התוכן הלימודי שהפנים,והעלאת ערכו בשוק העבודה,במיקרה זה. אני למשל לא מצטער על שום דבר שעשיתי,כי במונחים שלי,אם הייתי אמור להצטער על מה שעשיתי,אזי-לא הייתי מה שאני עכשיו....ולמה? כי מה שאני עכשיו,זה תוצר של כל מה שעברתי עד עתה! התועלת נדדת בטעות(גם אצל אותו סטודנט),כדבר חומרי,שאם לא בא לידי ביטוי אז אין תועלת,ולא כך הדבר. על אחת כמה וכמה כשמדובר בלקיחת תרופה שעוזרת רק לעיתים ררחוקות,כאן זהו מיקרה יותר קיצוני שבו לא ניתן לטעון "זה עוזר מידי פעם,לכן אין מזה תועלת".... לפי תפיסתי יש סיבה לכל פעולה,וגם ללימודים,שלעת עתה לא מצאו את ביטויים,בשם מי שלמד לתואר,ומבחן התוצאה,עם כל הכבוד,עדיין לא יכול לפסוק סופית שאין תועלת בלימודים האקדמיים. ולעניין אישתך,זה משהו שקשור בך? אז אתה מבין אותי דירסט? עצם הפעולה שאדם נקט,מצדיקה אותה בדיעבד,בלי שהתכוון לכך אפילו.... נסה להיזכר רגע: זוכר שאמרת,"לא יודע למה אמרתי את זה....?" אני מכיר הרבה כאלה,שאמרו משהו,והוא הסתבר כחסר תועלת,אבל היתה לו אחלה סיבה....צריך רק לחשוב לעומק. עוזי.

Deerest

New member
כל מה שאני אומר

הוא על פי המונחים/הבנות/ראיה/פרשנות/משקפיים/המצאות שלי, כמובן. כמה שאני חושב על זה יותר, מסתכל אחורנית, לצדדים, למעלה ולמטה, תועלת (ולא חשוב מאיזו סוג) קשורה אצלי למימד הזמן. אחרי שהגבתי לאשה, הבנתי מאיפה באה השאלה שלה, אז גם שאלתי את המקור. איני חושב שיש כאן איזושהיא סתירה. לגבי אשתי, זו הייתה בדיחה. בעצם... אולי לא. אני מדי פעם עוזר לה, אין ספק. האם אני מביא תועלת? כנראה כבר לא.

קראתי הכל

אני הולכת לישון מחר אני אקרא שוב ואולי יהיה לי מה לכתוב ויש לי אליך שאלה דירסט איך הביאת תועלת פעם?
שניכם חמודים כאלה (אתה ודיסו),אולי תפגשו וזהו

Deerest

New member
אנלוגיה

תועלת זה כמו משאב במכרה הכורה צריך לדעת להפיק אותה גם כאשר היא לא נמצאת מעל פני השטח לילה טוב

מה אתה אומר../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

מתוק אתה
מכרה צריך לדעת להפיק אותה פחחחחח די די אל תקלקל עד עכשיו החזקתי ממך קום ,תתנער תפיק את עצמך תעזור ותועיל החיים קצרים

Deerest

New member
קשה לי קצת לשמוע

היש נימה של ציניות כאן? מקלקל מה? אני יכול לעזור ולהועיל רק למי שמסוגל לקבל זאת. כן, מסוגל, מלשון להסתגל. לסוג העזרה והתועלת. היא לא כל כך קונבנציונלית ולא כל כך מיידית ולא כל כך מורגשת ויש שיטענו שהיא לא קיימת. מה שאני מפיק אני שם על השולחן מי שרואה ורוצה יכול לקחת. בקר טוב לך, אשה (איזה שם בחרת לך...)

ברור שיש

בגלל שאתה לא יכול לשמוע דאגתי שתראה יש כאלה שלמענם תשבור את הראש אל תשן בלילה תשנה דרכים עד שתפיק את המקסימום תועלת שבך עבורם זה משתלם שמע לי זו
אל תקלקל לי את התמונה

Deerest

New member
ומה אם זה לא ישתלם?

האם זו הסיבה? ישתלם או לא? מה עם האכזבה מהציפיה? ומה עם ההתשה ממשהו שלא מגיע בקצב שאני מצפה? איני חושב שזו הדרך. מצד שני, יש הרבה במה שאת אומרת אבל זה מאד תלוי בצד המקבל ובמערכת היחסים. וממה את משתלמת.

בכל מקרה זה ישתלם לך

בכל יום אתה תוכל לתלות את המפתחות ולהגיד לעצמך עשיתי הכללל זה חלק מהאושר הפנימי שלי שאף אחד/ת לא יכולים לקחת לי זו הסיבה הבסיסית ואחרי זה באות עוד סיבות ועוד סוגים של משתלם האכזבה מהציפיות קשה תמצא מקום מעודד לרגעים הקשים וכל זה תלוי בבחירה אם יש בה דברים טובים בסיסיים ואם ידעת ימים של אהבה ואושר

כל יום אני נפגש איתו,אישה!

ואני כבר מזמן מבין שיש אינטרנט וירטואלי,ויש חיים "אמיתיים", תתפלאי,אבל אני רואה באינטרנט הרבה יותר א מ ת מאשר בחיים!... תחשבי על זה! למה הצעת לי להיפגש איתו אישה? אני רואה אותו המון כאן,ומדבר איתו המון,בניחותא,על כוס קפה,ותמיד מתי שנוח לי, ובלי קשר לזה,מי שרוצה לראות אותי יכול תמיד,אני לא חסוי! יום נעים,עוזון.

תראה

אתם שניים ואני לבד חחחחחחחח הצעתי לכם להיות חברים אביבה לא אוהבת אותי וטל רחוקה אין לי חברה בפורום
אווווווף

Deerest

New member
קצת נסחפת, לא?

מאין לך הבטחון שאני זה הוא, אולי אני היא? את לא לבד, בכל אופן לא יותר מאיתנו, כאן. ותמיד את יכולה להצטרף, שלישיה זה עדיף. ועכשיו לפתוח את המחברת ולרשום שאלות לבית: האם את שמה עלייך איזושהן מגבלות התבטאות כאן בפורום? מה ההתיחסות שלך של "אביבה לא אוהבת אותי"? האם ה"לא אוהבת" זה ההיפך מ"אוהבת" או שזה "לא אוהבת" כמו שמישהי שזה עתה הכרת "לא אוהבת" אותך גם? אפשר להיות חבר שלך? אפשר גם להביא חבר?

מה זה זה ../images/Emo6.gif

"שלישיה זה עדיף" השתגעת
נגיד שבעלי קורא את זה הוא שורף את המחשב חחחחחחחח יוווווווווווו דירסט אני חשדנית וזהירה אבל אתה חבל על הזמן אתה אמרת שאתה זה הוא ואני מקבלת ואם אתה זה היא....אז דיסו בכלל יהיה מבסוט
וחוץ מזה אני בעננים היום...אז אל תוריד אותי משם ולתשובות כן,אני מגבילה את הצחוק ואת העצב בפורום כן לא אוהבת זה ההפך מאוהבת לא אוהבת אותי כמו מישהי שהספיקה להכיר חלק מהמחשבות החשובות שלי(זו ההרגשה שלי) אתה יכול להיות חבר שלי בתנאי שתתנהג יפה חחחחחחח ואם החבר שלך יתנהג כמוך הוא גם יכול להיות חבר שלי

אביבה,ו spectacular,בואו לחבק אותה!

אישה אורחת צריכה חיזוקים, בואו נתאחד יחד וניתן לה המון אהבה, לילך,מה שלומך? הכל בסדר עכשיו?

אביבה לא רוצה לענות לך

תפסיק לקרוא לה מה קורה לך? דיסו רוצה אמא? היא רוצה לבוא לבד...מתי שבא לה וגם אל תנצל את השרשור בשביל זה חחחחחחחחחחח
לילך זה שם יפה
אני בסדר גמור

אישה,בכל צחוק יש גם משהו רציני!

אני לא סבור שמנהלת הפורום ברוגז איתי,למרות שמידי פעם היו בינינו חילוקי דעות,גם על גבי הפורום,אולי במידה מעט חזקה יותר מהמקובל,ובכל זאת,בואי ואימרי את דעתך בעניין,כי יחסים תקינים בין בני אדם,הם פן מאד מאד חשוב של העצמה אישית,על אחת כמה וכמה,כאשר במערכות יחסים בין אנשים ישנו תהליך של העצמה הדדית! מה את חושבת על "שולם-ברוגז-שולם"? כשיש ברוגז באמצע,בין שני ה "שולמים"? את סבורה שזה תורם להעצמת הקשר שיש בין אנשים שכותבים בפורומים,או אנשים שחיים יחד,או אפילו מכרים..? אגב,מה הקטע של האמא של דיסו,מדוע לדעתך זה במוחך? האם נראה שאני מחפש דמות אימהית? רצתי היום כמעט קילומטר בערב,אחרי 6 שנים של לנסוע באופנוע למכולת... נפתחו לי הריאות להמון אויר,ואני עד עכשיו בשכרון חושים,תחושה של כיף ענק שזורם לי בורידים,אנדורפינים,ככה אומרים לי... זה כל כך טוב,שאני מעוניין מחר בבוקר לפתוח בריצה,הלוואי שאצליח,.. אני שוב חש תחושת העצמה נפשית וגופנית,והיום קיבלתי "זבנג",של החיבור הכל כך הדוק הזה,של גוף\נפש! אכן,יש קשר חזק ביניהם,והיום קיבלתי שיעור חזק מאד,כי הרגשתי הרבה מאד! לילה טוב עוזי שחף.

למעלה