סתירות

חתיך../images/Emo98.gif

תעשה סיבוב נראה

ירדתי בבוקר והשכנה אמרה לי:

"עוזי,כל הכבוד,רזית,מה זה?" אמרתי לה,"עשית לי את היום" ירדו כבר 4 קילו! עוזי שחף.

סתירות

מתישות והלואי והיה אפשר בלעדיהם מוותרת על הרחב ומלא אויר הזה במקרה של הבנת סתירה אני מקסימום מוציאה הרבה אויר ונחה אין ספק שהם התעלומות הכי קשות ועצובות מה אתה אומר על האדם עם הסתירות?

Deerest

New member
קרה לך פעם

פתאום, לשבריר של שניה שהבנת למה הוא/היא מתנהג כך ומשיג/ה בדיוק ההיפך (לפי תפיסתך) ובכל זאת זה מה שהוא/היא רוצה להשיג. אבל במקום לנסות להמשיך בכוון של התובנה המופלאה הזו חזרת למקום שבו הכי נוח לך - להרגל.

כן ולא

כן קרה לי ולא אף פעם לא חזרתי למקום שבו הכי נוח-להרגל חזרתי תמיד למקום חדש כתוצאה מהתובנה וכאן רוצה לשתף אותך קרה לי משהו מדהים גיליתי שמשבטוח חשבתי שהבנתי זה לא רק זה ואולי גם אחרת בקיצור מעייף
עד כדי שאני לא רוצה להבין יותר ככה זה ולא אחרת ומכאן הגעתי ל מה אני רוצה ולא אחרת.

Deerest

New member
פווףףףף

איזו הארה. אם אני מבין נכון מה אני רוצה ולא אחרת זה השגת שליטה על החיים שלך?

נכון

כל כך רוצה שתקרא את הספר "ריקוד הכעס" אין לי ספק שזה קרה גם בגלל הספר הזה וגם בגלל יוסי מקסים אחד מהפורומים שהמליץ לי על הספר שלא הרפה עד שקראתי את הספר תודה יוסי היכן שאתה נמצא

Deerest

New member
עוד

באילו מעגלי חיים השגת זאת? אישי, משפחה, עבודה, חברה... מי משלם את המחיר, אם יש? מהו? את יכולה להבחין בו? או שזה שווה אותו?

במעגל

הזוגי אין לי בעיה במעגלים האחרים(שם זה יותר קל) נראה כאילו שהוא משלם את המחיר אבל אין מחיר זהו פרס לשנינו

Deerest

New member
את יודעת

להרבה אנשים זה הפך לסיסמא אני שולט בחיי אני עושה מה שאני רוצה עד שהבן זוג רואה מה נעשה במחשב ללא ידיעתו/שיתופו וכו'... נראה לי שהמחיר זה רק מחשב חדש. לא? זול. גמני.

Deerest

New member
כן, הייתה כאן ציניות

אשה, תמיד יש איזשהוא מחיר כשמישהו עושה מה שהוא רוצה או שולט בחייו... השאלה היא מי משלם אותו ומתי.

כמה שאלות

מה זה בשבילך כשמישהו עושה מה שהוא רוצה או שולט בחייו? מה רע בזה שמישהו יעשה את מה שהוא רוצה? מה רע בזה שמישהו ישלוט בחייו? האם יש בזה גם חיובי?ומתי? תודה

Deerest

New member
וכמה תשובות

אין בזה שום כוונות לרוע, להרע, או כל רע אחר. להיפך, זה מאד רצוי וחיובי אבל (ואבל גדול) כאשר זה בא על חשבון תחומים של בן הזוג זה רע, רע מאד. ותמיד יש תחומים כאלו (לא אפרט, את בטח יודעת) הסיבות העיקריות בגללן שני אנשים הופכים לזוג הן בתחום הרגשי. סיבות אחרות לא בתחום של הדיון שלנו. הקו הרגשי שמפריד/מאחד בין השניים הוא מאד אמורפי ומשתנה הצרכים משתנים, בני הזוג משתנים אדם השולט בחייו המשותפים שולט חלקית גם בחיי השותף. אדם העושה מה שהוא רוצה, לעיתים נוגד במעשיו את רצון השותף. מה אומר, חתיכת משקל יש לשותף הזה. על כל אחד ששולט בחייו ועושה מה שהוא רוצה תמצאי שותף פחות דומיננטי בתחומים אלו. אני פשוט לא מאמין בדו קיום כזה לאורך זמן. ראיתי יותר מדי מקרים שחיי הזוגיות דמו יותר לעסק מאשר למשפחה.

לא

סיסמא זו הכרה עמוקה בזכויות בלי לפגוע בזכות של השני אני מדברת איתך על רמה אחרת חזרת עוד פעם עם אנלוגיה שלא במקום

Deerest

New member
מוכן ללקרוא וללמוד

על איזו רמה? במה דברים אמורים? רק זכרי שאני תחת הרושם, הדי מבוסס, שרבים מנצלים את אותה זכות למתיחת גבולות, למעשים שאילו בן הזוג היה יודע, זה עלול היה לקרוע את הגבול, את כתב הזכויות ועוד כמה דברים. תקני לי אותו, בבקשה.

רושם דפוק ../images/Emo163.gif

לא מדברים ברבים את מי זה מענין בכלל "רבים"? והספר מתייחס למעגל הכעס בכלל ובזוגיות דברים פשוטים של יום יום מה אתה לא מבין?

Deerest

New member
לא התכוונתי לספר

התכוונתי לקרוא את מה שאת תכתבי. על אותה רמה אחרת. כל זמן שלא אדע יכן והייתי שם יתכן ולא

מה אני רוצה ולא אחרת

זה דברים אישיים שלי שמשום מה היו על שולחן הדיונים בטעות בגללי בגלל החינוך שקיבלתי דפוס התנהגות שעובר מאם לבת אל מול דמותה של אמא נפלאה שהקריבה כל כך הרבה למען ילדיה הקרבתי גם אני כדי שיהיה בסדר את זה אתה יכול להבין?

למעלה