"הדיסוננס הקוגניטיבי,וגם וידוי קטן!
אני סבור שהיו מי ששאלו מדוע בחרתי בניק הזה,שליווה אותי די הרבה זמן, כן,אצלי הרבה זמן,זה חודשיים שלושה..... אז זה לא היה בגללי,אלא בגללם. לא קישרתי את מושג הדיסוננס הקוגניטיבי לעצמי,אלא לאלה שאותם הייתי אוהב להכניס למצב של דיסוננס,מצב של עירעור התודעה.... הדיסוננס הקוגניטיבי,הוא המושג,והנושא הכי אהוב עלי מתחום הפסיכולוגיה ובכלל,באופן שהוא שזור בחיי היומיום של כל אחד ואחת מאיתנו,מקומנו בבוקר,ועד לכתינו לישון. הדיסוננס הקוגניטיבי,הוא חוסר איזון הכרתי בין קוגניציות(הבנות מסוימות) חוסר האיזון הזה נגרם כתוצאה מכך שאנו,בני האדם,מחזיקים בכל רגע נתון בדיעות,אמונות,וערכים שנים,שמידי פעם הם מתחלפים,חלקם מתבטל,ואחרים נוספים למאגר התאי במוחינו. ולמה חוסר איזון? מידי פעם מתערער מצב התודעה שלנו,מכיון שבמישואה שעד עכשיו היתה שלמה והגיונית,נוסף לו,צץ לו פתאום ערך נוסף,מידע נוסף,שמערער את היסודות של אמונתינו,ואז אנו נמצאים במצב של דיסוננס,מצב של חוסר איזון. אני פתרתי את בעיית הדיסוננס שלי בנוגע למראה החיצוני שלי,וגם בעניין הבריאות שלי בעתיד(?),בעזרת הדיאטה שהחלטתי לעשות,לאחר המון המון התלבטויות ומלחמות ביני לביני. למה הייתי בדיסוננס קוגניטיבי? דיסוננס(חסר איזון) קוגניטיבי(הכרתי,נלמד,מודיע) כי מצד אחד אכלתי המון המון,בכדי למלא חסרים מסוימים,ומצד שני ידעתי שזה יהרוג אותי באיזה יום,וכל זה במצב של הכרה,במצב של מודעות מלאה! הדיאטה,וההפסקה שלי ביום אחד לפני חמש שנים לעשן סיגריות,מתיישבות יפה עם מצב התודעה שלי שאומר ומבין שלעשן זה מאד מסוכן,ולאכול הרבה שומנים זה גם מאד מסוכן. אז עכשיו אני יותר רגוע,ופתרתי 2 מצבים שגרמו לי לדיסוננס קוגניטיבי. אם תירצה עוד ארחיב,מעייפת אותי הכתיבה,מקווה שזה הספיק בינתיים עוזי שחף