סתם בא לי לשאול שאלה:

בלינקה

New member
שאלה לא פשוטה

אמא שלי אשה חמה, אינטליגנטית, רגישה ואוהבת. אמא נהדרת. אני, כיום, אבל עד שהכרתי את האיש עוד הרבה יותר, אדם מאד סגור. אז מאז גיל 6-7 בערך קצת הרחקתי את אמא שלי מעלי. היא רצתה שאני אשאר הילדה הקטנה ששיתפה אותה בהכל, ואני לא הרגשתי נוח לשתף. ובכל זאת, כשהיה משהו רציני היא תמיד ידעה, ועד כמה שהיה לי קשה לקבל את זה, היא נתנה עצות נכונות. עם ההריון, ואחר כך עם שחר, התבגרתי עוד ונפתחתי עוד, והיחסים בינינו התחממו. אני מאד מעריכה אותה, לפעמים אני אפילו מראה את זה

חושחושה

New member
היי לכן, שאלתי שאלה ואני לא מוצאת

את הזמן לשבת ולענות עליה בעצמי, בינתיים אני מבינה שנגעתי בנקודה (אצל הרוב) מאוד טעונה וכואבת, טוב אז כמובן גם אצלי זה כך, אבל אני הטפשה לא מצליחה כנראה להפנים את אמא שלי והקור ששיוצא ממנה, גם אבא שלי לא מי יודע מה חמים... וזהו בסוף שבוע האחרון אחותי וילדיה היו אצלי, ושתינו ישבנו ורסקנו את נושא ההורים עד מוות, ואני פשוט חושבת שהורי ילדו אותי ואת אחותי, כי הם שייכים לדור שלא היה יכול להרשות לעצמו להחליט אחרת!!!! אמא שלי, חוץ מלדחוף אוכל (והיא לא ניצולת שואה) לא נתנה לי כלום מבחינה נפשית! לא חוזק, לא גב נפשי כלכלי אנושי, מתי התחלתי להגיב מזועזעת?... כמובן שנולד לי הבכור! ההורים האלה אם לא דורשים מהם שיקחו לפעמים את הנכדים אליהם (סבא וסבתא, לא?) לעולם, אבל לעולם זה לא יבוא מיוזמתם! נראה לכם נורמלי שזכרונות הילדות הכי הכי חמים שהיו לי ועדיין יש, הם מסבא וסבתא שלי? וכמובן מהצד של אבי! אני רוצה לומר לכם שהדבר הכי מאכזב בעולם, זה הורים, ובמיוחד אמא שלא יודעת לתמוך בבנותיה, אחרי לידת בני השני, סבלתי מדיכאון שאחרי לידה, תגידו, זה לא המקום שבו אמא צריכה להיות הכי הכי עם בתה? היא הצליחה בכל הדרכים האפשריות ל ה ת ח מ ק!!! טוב, האמת היא שאני יכולה לכתוב עוד המון דפים ולספר לכן כמה היא.... אבל זה מה זה כואב לי בלב, ושלא תחשבו שלא דיברתי איתה, אבל היא פשוט כמו בת יענה דוחפת את הראש לחול, לא מסוגלת לשום אינטימיות איתי או עם אחותי. והכי חשוב שאני רוצה לספר, זה שכל מי שמסביבה חולה עליה, סוגד לה, אוהב אותה, ויש לה חברות שמבחינתן היא כמו פסיכולוגית, עוזרת במתן עיצות, מרגיעה, מעודדת, מנחמת, מתסכל, נכון? חבל. מקווה שאני שונה עם ילדי, למרות שהם בנים, ויש לי תחושה שזה אולי פשוט יותר, אם אני הייתי מסוגלת להתרפק עליה כמו שבני מתרפק עלי ועל בעלי, היה הרבה יותר כייף לכולנו! טוב, תודה לכולכן על התגובות, ואני חייבת לציין שהייתי קצת בהלם לגלות שהמצב כזה טעון אצל רובנו.

טיפוטף

New member
../images/Emo24.gif גדול גדול

אני רוצה לומר לך כמה דברים, ואני באמת מאמינה בהם ולא רק "רוצה להאמין" - וזה לא משהו שאני אומרת סתם כך בשביל להרגיע או לשכנע את עצמי, אלא כפי שבוודאי ברור מהדברים שכתבתי, אני נושאת צלקות מאוד עמוקות ממערכת היחסים הזאת שאני הולכת איתם שנים רבות ועברתי כל מיני שלבים בהתמודדות עם המצב. תראי, אני משוכנעת בכך, שבאמת "מי שלא עושה לא טועה". אבל - וזה אבל גדול: בעוד שלחלק גדול מהנשים יש טענות וביקורות כלפי האמהות שלהן - ואולי זה לא היה נורמלי אם אישה שהיא כבר אם לילד לא תעבור ושם תהליך התפכחות ואל תוכל להצביע על שום קשיים בקשר עם אימה - עדיין, ולדעתי כאן טמון ההבדל הגדול בין מצבים קשים באמת לבין הרוב - ראי כמה רחוקים רוב התיאורים, מן המצבים הקיצוניים. אין לי שום ספק שלי ילדי יהיו טענות גם כנגדי, תהיה ביקורת וכעסים מסויימים וזה תהליך נורמלי לגמרי - שנובע מהתנגשות בין הרצון הטבעי שלנו כאמהות לגונן על הילדים שלנו, להחליט עבורם את ההחלטות הטובות ביותר - וככל שהם ייתבגרו, ויירצו להיות עצמאיים יותר, ותהיינה להם יכולות להחליט החלטות מתאימות בשביל עצמם (או לפחות שהם יחשבו כך תחילה), ההתנגשות חזקה יותר. ואין ספק שמערכת היחסים עם ילד מתבגר או בוגר צריכה להשתנות. בנוסף להתנגשות ה"אינהרנטית" הזו, אין לי שום ספק שלכולנו יש "דפקטים" - מכל מיני סוגים. אבל, וזה אבל גדול - אני מאמינה באמת ובתמים, שצריך כשרון מיוחד ונסיבות מיוחדות על מנת לפשל בגדול. כאשר ילד גדל בתחושה שהוא לא נאהב, שאין לו את מינימום היציבות בבית על מנת שיוכל להביא חברים וחברות הביתה, שהוא לא יודע מה יילד יום, שהוא לא יודע באיזה מצברוח תהיה אמא שלו היום, שברור לו שתחת מעטה הנורמליות הלכאורי של משפחה רגילה מסתתרות זוועות, והוא לא יכול אפילו לשתף איש במצב, שהוא לא קיבל שום מודל של זוגיות "נורמלית", ואני מדברת על נורמלי בטווח מסויים של נורמה, ולא על זוגיות מהאגדות כמובן - זה שונה לגמרי מהמצב של טענות וביקורת - כנות ככל שתהיינה. מה אני באמת רוצה להסביר? אין לי שום ספק, שהמצב עם ילדי יהיה שונה: אין שום סיכוי, שילדי יסבלו ממערכת יחסים זוגית כל כך גרועה בבית. מוטב היה להורי לו היו נפרדים - ואני לא חושבת שהסיבה להישארותם יחד היתה אך ורק הדאגה לילדים. במבחן התוצאה פרידה היתה משרתת את האינטרסים של כולם ביציבות ושקט נפשי. אבל בעיניהם היה זה נורמלי לחלוטין, שההורים חיים בבית אחד ולא מדברים זה עם זה, לתקופות של חודשים ואף שנה ויותר, בעצם יותר נכון לומר שהם דיברו זה אם זה במשך חודשיים רצופים ואז היו נתקים של חודשים או שנים (הם גם גרו בחדרים נפרדים). מראית העין של משפחה נורמלית, היתה מתרחשת בחגים וארועים שונים, כאשר היו מארחים/מתארחים. אני יכולה לומר במלוא הכנות, שמצב כזה הרסני עבור הילדים. יותר מהמריבות והצרחות עצמן, טריקות הדלתות ושבירת החפצים, המהדהדים בבית ומרעידים את הגוף והנפש ככוייה בבשר החי - העמדת הפנים חמורה הרבה יותר. כל כך הרבה פחדים, מה יקרה, האם מישהו מהחברים/קרובי המשפחה ישים לב (עד כדי כך, שרק כעבור שנים, כאשר כבר העזתי לדבר על כך עם דודה, היא פשוט נדהמה לשמוע שהמצב היה כל כך גרוע). בגלל הפחד מהגילוי, הן מצד ההורים והן מצד הילדים, חיים בעצם בבידוד. לא הולכים לשום מקום, לא מזמינים אף אחד, מעבר למה שמתחייב על מנת לשמור על התדמית הנורמלית. העדר החשיפה למשפחות נורמליות, בעצם מחמיר את המצב - הילדים לא מקבלים שום מודל של משפחה וזוגיות נורמלית, ומאמינים שהמצב בבית הוא בגדר הנורמה. באשר ליחס לילדים, אבא שלי היה (הוא נפטר כבר) אוטיסט מבחינה רגשית. לא היו לו שום צרכים רגשיים. ובאשר לאמא שלי - מומחים ממני כבר קבעו שהיא סובלת מהפרעת אישיות נרקסיסטית. אין לי שום ספק, שכשיש ילדים, צריך לזוז צעד אחד לאחור, לאפשר להם לפרוח ולשגשג, ולא להעמיד את עצמך במרכז הבמה. לדוגמא: כאשר את הולכת לאסיפת הורים עם ביתך, זה לא בדיוק המקום להגיע עם תלובשת אקסטראווגאנטית, תיק עבודות וביקורות על תערוכות שלך, וכשאיך שהמורה מסיימת להפליג בשבחי ביתך בלימודים, לשלוף את החומר ולספר לה עד כמה את מצליחה. ועוד עניין. בעיני אמא שלי (ושוב, את אבא שלי זה לא עניין בכלל) - עידוד הילדים ליחסים טובים ביניהם לא היה בכלל אישיו. להיפך, אם אפשר להכריז כל הזמן ובכל פורום חברתי, ש- X הצטער שנולדה לו אחות ועד היום לא התאושש מזה, וש- Y אמרה שהדבר הכי טוב שיקרה זה אם X יעזוב את הבית והיא תישאר בת יחידה, אז למה לא? למה לא לשפוך שמן למדורה? תאמיני או לא, אמא שלי אהבה ללבות מריבות. היא היתה באה אלי ואומרת לי שאחי אמר עלי כך וכך, ושהיא לא היתה סולחת על אמירה כזו לעולם. קרוב לוודאי שגם מאחורי הגב שלי הלכה לספר לאחי מה אני אמרתי עליו. אני רואה כמה חשובים לחמי וחמותי שיהיו יחסים טובים בין ילדיהם, ופשוט מזועזעת להיזכר במה שהיה אצלנו בבית. בעיני אמא שלי זה היה מן מרוץ סוסים שבו היא עומדת ומריעה, מי ראשון (באנלוגיה להישגים בלימודים למשל), מי בעט במי (פיזית או מילולית), למי יש איי קיו יותר גבוה (כן כן) וכו' וכו'. טוב, אני צריכה לחזור לעבוד. אני מקווה שהבהרתי את עצמי. אני פשוט מאמינה שצריך מופרעות מיוחדת של שני ההורים, על מנת שיווצרו משקעים כל כך רעים.

שיפסלה

New member
אני חושבת שגם את צריכה ../images/Emo24.gif

הסיפורים שלך כ"כ קשים. אני שמחה שאצלנו המצב הרבה יותר "נורמלי" גם אני מאמינה שלילדינו יהיו טענות כלפינו (ככה זה עם ילדים, לא?). אבל רוצה להאמין שנהיה טובים לילדינו ושהטענות שלהם לא יהיו קשות

משוש30

New member
איזה סיפור נוראי! ../images/Emo24.gif

איך מתגברים על סיפור כזה? איך מנהלים חיי משפחה נורמליים?

טיפוטף

New member
אותי שאלת? (עונה בכל מקרה)

א. מתגברים זו מילה יפה. בהתחלה באתי לכתוב "לא מתגברים". כי אי אפשר לשכוח דברים כאלה. רק שהם הולכים ונמוגים, ואז פתאום צומחים למימדי ענק בגלל משבר כלשהו בתחום אחר של החיים או זכרון שמכה פתאום, ואז מתרחקים שום. כמו עדשה של מצלמה שעושה זום אין וזום אאוט. כל פעם בכיוון אחר. כל פעם על פרט אחר של התמונה. אבל באופן כללי האפקט הולך ונחלש. ואז חשבתי, זו בדיוק משמעות המילה "להתגבר", לא? לא שוכחים, כן מתגברים. ב. הפוקוס בחיים משתנה. מההתמקדות ב"אני", הפוקוס עובר לילדים, לצרכים שלהם, רגשות שלהם. ואז כבר פחות עוסקים בזה. אני מוצאת את עצמי לא חושבת על הילדות שלי ועל ההורים שלי חודש, ואז פתאום אני נורא מתעסקת בזה שבוע שלם. בזמן העבודה, בחלומות בלילה, דווקא ברגעים הכי שקטים. אבל באופן כללי כמו שכתבתי - ההתעסקות בזה הולכת ופוחתת. פעם לבי היה נצבט למראה אישה עם עגלה ואימה לצידה (כלומר הסבתא). כיום - זה לא מזיז לי. ג. העדר האובייקטיביות כילד - היא אחת הבעיות המרכזיות. כי כמובן, שבעיני אמי אני האדם הכי נורא בעולם. לוקח המון המון זמן להפנים, שבעצם המצב הוא לא כזה. והיא פשוט חולה (שלא מוכנה לקבל שום עזרה). כילד, אין שום יכולת למינימום של חשיבה ביקורתית. כמתבגר, יש ניצנים של התרסה ומרידה וכבוגר - הבנה והכרה במצב, אבל את רגשות האשמה קשה מאוד לדכא. אני חייבת להודות, שעם השנים אני הולכת ומגיעה לידי השלמה גם עם עצמי, כי ממש עד לפני זמן לא רב, היתה בי תקווה, הייתי אופטימית לגבי מערכת היחסים הזו, שאיכשהוא יהיה לה סוף טוב, ושאולי, אם הייתי עושה כך ולא אחרת, המצב היה שונה... אחרי שפעם אחר פעם חטפתי זבנג בפרצוף, אחרי שעשרות אנשי מקצוע ניסו להתערב וחטפו גם הם, הבנתי סופית - זה לא אני, זו היא. והעיקר - הרגשתי שאני מצידי עשיתי הכל. עשיתי עוד נסיון, ועוד נסיון, דברים שייראו מהצד כמו התבזות מוחלטת, אבל בעיני, לא הכבוד העצמי שלי הוא הדבר החשוב. לצערי, היא שונה לחלוטין בעניין הזה. כל נסיון מצידי להביע התחשבות, עניין, אמפתיה, מניב לבסוף התקפה מצידה. בפגישה האחרונה שהיתה לפני כשנה, היא הביאה אותי לפסיכולוגית על מנת לבקש ממני, שאבטיח שלא לשלוח לה יותר ברכות לחג, ליום ההולדת וכו' ובקיצור לא לפנות אליה בשום צורה יותר (ואני תמיד חשבתי, שלמרות המחאות שלה, אולי בכל זאת זה עושה לה משהו בלב, לדוגמא לקבל תמונות של הנכדים שהיא לא רוצה לראות), כי היא לא מוכנה שאני אשתלט לה על החיים. אז פשוט הפסקתי, הבטחתי שאני יותר לא עושה שום דבר, שום נסיון, והאמת, האנרגיות הלכו וירדו. ד. כפי שכתבתי, אני מאוד ממליצה, למי שמצוייה במצב בו יש קווי דמיון למה שאני עברתי, להיעזר באיש מקצוע, שיידע להעמיד בפניה תמונה אובייקטיבי ככל האפשר של המצב. כי מבפנים, פשוט אי אפשר לראות את הדברים נכוחה. ה. איך מנהלים חיי משפחה נורמליים. בעניין הזה, אני חייבת לומר קודם כל, שאני רואה את עצמי כמי שרגליה נטועות עמוק עמוק בקרקע, יציבה כסלע איתן ובריאה נפשית. דווקא יכולת ההתמודדות שלי עם המצב, ההכרה, הכנות, הנכונות להיפגע פעם אחר פעם, להתמודד, לנסות לפתור את הבעיה ולא להסתיר אותה - הם דברים שבעיני לפחות עומדים בבסיס היציבות הזו. אני לא מתכחשת לכלום, לא מדחיקה ולא מסתירה. אני לא טוענת שמבית כזה יכול לצאת בנאדם נורמלי - אני אמנם אומרת שמדהים עד כמה אני ואחי יצאנו נורמליים מהבית הזה, אבל אין לי ספק שיש כאן נכות שלא תחלוף לעולם. אבל כל אחד מהבעיות שלו, לא הייתי רוצה להתחלף עם איש, ובסה"כ אני מאוד מרוצה מחיי, למרות ובגלל. למזלי, בעלי הוא בדיוק ההיפך ממה שאבא שלי היה, אני מספרת לו הכל, הוא שותף מלא לרגעים הטובים ולרעים ויש לו את היכולת להעניק תמיכה אינסופית וקרבה רגשית. וכמובן, לומדים מטעויות של אחרים. זה אולי המסר הכי חשוב מכאן - לא צריך להיענש פעמיים. היתה לך ילדות דפוקה, או קיי, אבל האם לדפוק לילדייך ולעצמך את שארית החיים? למה? למה לא להפוך את זה לסיפור של הצלחה, אומץ וגבורה?

משוש30

New member
לא נותר לי אלא לשלוח לך חיבוק גדול

ולהוריד בפניך את הכובע. את צודקת כמובן וטוב שהמשכת הלאה אבל זה כל כך לא הוגן וכל כך כואב לשמוע על מערכת יחסים כזאת. ללא ספק אמא שלך הפסידה אותך ואת הנכדים שלה אבל הרי אין מנצחים בסיפור הזה. כולכם הפסדתם ואני כואבת בשבילך. למזלך יש לך בעל מדהים וילדים ומערכות יחסים נורמליות וזה כבר המון

שיפסלה

New member
אני חושבת שאמא שלי

קצת דומה לאמא שלך. כולם מאוד מחזיקים מאמא שלי (פסיכולוגית, מרגיעה וכד'). ורק אני רואה כל מיני פוילעשטיקים. אבל כמו שאמרתי אני כבר בשלב של לא מצפה ממנה כלום. ורק מנסה להבין אותה. לפעמים אני חושבת שאולי ההתנהגות שלה נובעת מחום ורגש שגם היא לא קיבלה בילדותה ולכן לא יודעת להשליך את הצורך הזה על בני משפחתה. העצה שלי: תלמדי לחיות עם המצב ולחשוב חיובי. אז את יודעת שאין לך מה לדרוש מאמא שלך. קבלי את אמא שלך כאדם שהיא רוצה להיות, כפי שהיא מחצינה. ותהיי את אמא טובה כמו שאת חושבת שצריך להיות. תתני לבני משפחתך את כל הדברים שאת מרגישה שחסרים לך אצל אמך.

אני כמה שאני זוכרת את עצמי

פשוט הערצתי את אמא שלי , אני אהבת אותה יותר ממה שאני אוהבת את עצמי, אולי אפילו באותה רמה כמו את גיא (שאני לא מדמיינת יום אחד בלעדיו,אז ככה גם בלעדיה) תמיד היינו מאוד קרובות,חברות הכי טובות שיש. ויום אחד שהייתי חייבת לעבור עיר וכמעט שנתיים גרתי במרחק נסיעה 60קמ''ש ממנה היה לי מאוד מאוד קשה. אנחנו מדברות לפחות כמה פעמים ביום. שכחתי לציין שאני בת יחידה. וחודש לפני הלידה שלי,אמא ואבא גם לא החזיקו מעמד במרחק כזה ,עזבו את הכל באשדוד,דירה שלהם,ועברו אלי לכפר-סבא לשכירות והפעם במרחק 7 דקות הליכה. זה אותו רחוב. אחרי שילדתי,אמא שלי היתה מתייצבת כל בוקר אצלי ב-8 בבוקר ועזרה לי עם גיא. כל יום נתנה לי לישון בצהריים,הכינה לי ארוחות וכד'. וכך במשך 3 חודשים עד סוף החופשת לידה. אחרי שחזרתי לעבודה,לקחתי מטפלת. אומנם אמא שלי לא עובדת,אבל זה גם מאוד קשה לה כל היום לטפל בילד פעלתן שאהב רק ידיים. ועד אותו זמן היא גם טיפלה 17 שנים באמא שלה שהיתה מאוד מאוד חולה,אז לא רציתי להעמיס עליה. ומאז עד היום אמא שלי כל יום מחליפה את המטפלת ב-16 ונמצאת איתי עד 20-21 אבא גם כל יום מצטרף אלינו אחרי העבודה. ועד שרון חוזר. הם מתים עלי וגם על גיא ולא מסוגלים לחשוב על יום אחד בלי לראות אותו וכמובן שאני לא מונעת מהם. בסופי שבוע אני מעדיפה שהם ינוחו ולא יבואו,אבל עדיין הם קופצים לחצי שעה רק לקבל מאיתנו נשיקה. העיקר שיהיו בריאים
ואני מאחלת לעצמי שהילדים שלי יאהבו אותי ככה ויהיו כ''כ קרובים אלי

חושחושה

New member
../images/Emo24.gifאני מאחלת לך, את מה שאת

מאחלת לעצמך! אני יכולה לומר, שאני נשרפת מקנאה? שלא תחשבו שלפני שילדתי, ילדים קטנים ותינוקות "עשו לי את זה" ממש לא, אבל משהחלטתי שאני רוצה והופכת להיות אם, אני פה למענם! תמיד! ואני מנסה לנווט, ולקחת לי ולאיש שלי את הזמן שלנו לבד (אם היתה תמיכה ועזרה זה היה יותר פשוט), כוונתי היא שאני לא עבד של אף אחד, לא קרבן של ילדי והבית, אבל עם זאת אני חושבת ומרגישה שאנחנו אבא ואמא הדבר הכי חזק והכי בטוח שיש להם, זה לא בא לי בקלות, כי אני קצת ביקורתית, אבל למען השם, אני מודעת לזה, ועובדת על זה 24 שעות ביממה, ואני כן יודעת שאימי לא קיבלה חום ואהבה בילדותה, ולפי דבריה היתה פנצ'ר, דבר מזעזע לדעת אותו, אבל אי אפשר כל החיים להתנהג בצורה דפוקה בגלל ילדות כזו או אחרת, לא? היו לה, ויש עדיין מספיק שנים להיות איתנו, להבין כמה אני ואחותי שונות ממנה, ו ל ל מ ו דדדדדדדדדדדדד! זה מה שמטריף אותי, היא פשוט אטומה! ושוב אני אומרת, חבל!

../images/Emo24.gif

אני מאחלת לך שכל החום ואהבה שאת נותנת להם עכשיו עם השנים תקבלי הכל חזרה ובגדול!!!

חושחושה

New member
../images/Emo13.gifתודה, ורק לספר לך, ששם סבתי

האהובה, שהזכרתי למעלה, היה....ויטה! סתם.

ofik

New member
השאלה מה אנחנו לוקחות ../images/Emo36.gif

אני חושבת שיותר ממה שהורינו עשו או לא עשו לנו, חשוב מה אנחנו כאמהות ונשים בוגרות לוקחות איתנו. אני גדלתי עם אמא ממוצעת הייתי אומרת, לא מושלמת אבל כן אוהבת, לא תמיד תומכת במקומות הנכונים לא טובה בחיבוקים וחום, אבל זה מי שהיא ומה שהיא יודעת לתת. המדהים הוא שהיום כשאני בוגרת בעיני היא ממש בסדר והיחסים מאד טובים, ואחותי שגדלה באותו בית עם אותם הורים מלאה כעסים ולו כתבה כאן אני בטוחה שלא הייתם מנחשים שמדובר באותה האמא. בקיצור המון תלוי בכמה אנחנו כבוגרות מצפות מהן ומקבלות את המגבלות הרגשיות שלהן. לי כמעט אין צפיות ממנה, אז מה שיש לה לתת נפלא בעיני, ומה שאין אני לא מצפה, ואם זה חשוב לילדי אני נותנת. הרי בסופו של דבר היא מוגבלת במה שהיא ולצפות ליותר זה רק לחפש אכזבות. אז לילדי יש סבתא שמבחינתם היא סבתא טובה ואם היא אף פעם לא תיזום חיבוק, הם יזמו כי אצלנו בבית יש המון חום ולמרות זאת יש לשאר שלהם תהינה תלונות אחרות עלי, אבל אבל אני מקוה שגם הם ילמדו לקבל אותנו כמו שאני מקבלת את הורי. וציטוט של אבא שלי כשמישהו מתלונן עליו : אני עשיתי את הכי טוב שידעתי ואם זה לא טוב לדעתך תעשי יותר טוב עם הילדים שלך ואני ממש מאמינה שהוא עשה את הטוב ביותר שלו ומקוה שאני אוכל להגיד את אותו הדבר ביושר. עופיק

חושחושה

New member
היי עופיק! זה לא שלא השלמתי עם המצב

ואני ממש יודעת עם מי יש לי עסק, ואני ממש אבל ממש לא מצפה, ולכן אני זו שמבקשת מהם מפעם לפעם דברים, לא מחכה (עד סוף החיים) שהם יזמו. אבל לפעמים..... זה תוקף ככה בתוך הלב, הפיספוס הזה, ואז..... אני פה מנדנדת לכן הבנות הכי הכי תומכות ומבינות שאני מכירה!

ofik

New member
היי חמודה, זו לא היתה ביקורת

זה פשוט נושא שמעסיק אותי בזמן האחרון. היחסים עם אמא שלי שכבר מאד מבוגרת ולפעמים יותר קשה איתה מצד אחד ומצד שני ברור לי שאין לנו עוד הרבה שנים ביחד וחבל לי על הזמן שהולך לאיבוד. והיחסים עם הילדים שלי שהגיעו לגיל ההתבגרות ומלאים עלי ביקורת כרימון. האם זה משהו שאני עושה או הציפיות שגידלתי אצלם, והאם שלב הביקורת הזה יעבור להם? עופיק

למעלה