סתם כי זו שאלה מעניינת שבאמת מגיע לה נושא חדש

0Pandemonium0

New member
סתם כי זו שאלה מעניינת שבאמת מגיע לה נושא חדש

ואולי כי זה גם אקטואלי, אבל מה באמת דעתכם על הצבא?

סליידר

New member
באיזה אספקט?

צבא זה אחלה דבר, אם לא היה לך צבא - לא היינו פה עכשיו. אם לא היה גיוס חובה - אנשים טובים לא היו מתגייסים - צבא יותר חלש. ובקשר לצבא לא הומני, הצבא שלנו הוא אחד הצבאות הכי הומניים העולם. אם לא היינו כאלה הומניים במלחמת לבנון אולי היינו מנצחים. *מקווה שגיאלי לא תתנפל עליי* אבל גיאלי, אל תשכחי שאת הטיול שלנו בחיפה לא עשינו, מהסיבה שהיא היתה מופצצת בטילים ואפילו לבית שלי לא יכלנו להתקרב.

0Pandemonium0

New member
"צבא זה אחלה דבר". באמת?

כלומר, אולי התכוונת שזה אחלה דבר במדינה שלנו. אני בטוח שאתה, כמוני וכמו כולם, היית מעדיף שהמושג הזה לא יהיה קיים בכלל, נכון? אבל ניגש לנקודה: אומרים באמת שהצבא שלנו נורא הומני, אבל אולי רק מבחינה חוקית, לא? כלומר, מה שחיילים פרטיים עושים הוא מה שכל בני-האדם הפרטיים עושים, וזה לא תמיד טוב. יש הרבה מקרים שבהם נהרגו אנשים תמימים על-ידי חיילים. למשל ילד שהתקרב לגדר, ונחשד כ"מחבל". רק אחרי וידוא הריגה גילו שאופס, הוא בן ארבע. או חיסולים ממוקדים בעזה, שפוגעים במבנים ובאזרחים חפים מפשע. אנחנו יכולים להפעיל סוכני מוסד שירדפו אחרי נאצים עם מזרקי רעל בכל העולם, אבל קשה לשלוח כמה מסתערבים אל מעבר לגדר? ומה עם הדאחייה במלחמה האחרונה: אתה הזכרת את ההפצצות של חיפה האזרחית, אבל גם ביירות היא עיר אזרחית לחלוטין. או כמעט לחלוטין. בכל מקרה, הדיעה שלי עוד חצויה. אני חושב שצריך צבא במדינה, אבל לפעמים אני חושב שאולי הוא משתמש בכוח שלו יותר מדי, ובהשפעה הפוליטית שלו בשביל כסת"ח.

סליידר

New member
הדברים שאמרת הם תופעות לוואי של מלחמה

וזה קורה, מה לעשות. מי שלא מתאים לו יכול לקום וללכת, זה לא משנה את העובדה שאנחנו לא יכולים בלי זה. אה, ובמקום ללכת ולעשות כיסוי תקשורתי על הרג ילד שהתקרב לגדר, התקשורת שלנו היתה צריכה לשתוק קצת. אנחנו גורמים לעצמנו להיראות רע וזה משפיע עלינו.

0Pandemonium0

New member
אנחנו גורמים לעצמנו להיראות רע?

חשבתי שלהרוג ילדים זה רע גם אם לא רואים את זה בתקשורת. אתה מציע להכניס אותנו למטריקס, בעצם, לא? הצבא יעשה מה שהוא רוצה ואפילו יהיה "רע", אבל היי, אם אנחנו לא רואים את זה, למי אכפת?

סליידר

New member
זה לא טוב שהוא רע, זה לא אומר שצריך להראות את

זה. צריך לטפל בזה, מה התקשורת מתערבת? זה פוגע.

0Pandemonium0

New member
אז עדיף שהכל יעשה בשקט מבלי ידיעת הציבור?

אפשר להגיד את זה על כל נושא, בעצם, לא? מה פתאום התקשורת חושפת ככה את השחיתויות של אולמרט? שהוא יטפל בזה בעצמו, לא כל העם צריך לדעת, כדי שחס וחלילה לא תשתנה דעתו על ראש הממשלה בבחירות הבאות. האם זה מה שאתה טוען? שכאשר קיים ליקוי כלשהו, ולא אכנס כרגע להגדרות של "רוע", חייבים להסתיר אותו מתחת לפני השטח ולעוור את הציבור? אני באמת לא מבין אם לזה אתה מתכוון, כי זה נשמע לי הזוי בצורה יוצאת-דופן.

סליידר

New member
לא, ממש לא

הצבא שלנו הוא נושא מיוחד. כל כתבה רעה על הצבא שלנו - מחלישה אותו. אין ספק שצריך לטפל בבעיות. אני בתוך המערכת ויודע מה הולך שם. ויש המון מקרים שצריך לטפל בהם, אין ספק. אבל! יש הרבה מקרים בשנים האחרונות שאובינו העלילו עלילות, ויצא לנו שם מאוד מאוד רע בעולם, כשזה לא היה נכון. ונגיד וזה היה נכון, עסקנו בזה כל כך הרבה. תחקירים וכו'. שתי דוגמאות שקפצו לי כרגע לראש: 1. הנערה בת ה-14 שכשביכול ביצענו בה וידוא הריגה. 2. הילד שהתסתתר ליד אביו בתמונה המפורסמת ואחר כך נטען שצבאנו ירה בו. זה לא היה כך. פלשתינים ירו בו. יש גם מקרים שבאמת אשמתנו בהם, אבל למה לא לפתור את הנושא בשקט? להסעיר את המדינה יפתור את זה בצורה שונה? אתה יודע כמה חשובה התדמית שלנו בעולם? מספיק פנאט אחת באיזה מדינה שמקים איזה עמותה לשחרור פלשתין ועושה תהלוכות כל שבוע נגדנו (ראה אירלנד, בריטניה וסקנדינביה, וכמובן, ברקלי :p[סתם]), ואנחנו נראים רע. כשיש לך תדמית רע בעולם, זה משפיע לרעה בהרבה צורות. אני יכול לפרט אבל אני חושב שהבנת את העיקרון. בקשר להשתקת דברים אחרים. כמו את השחיתויות של אולמרט. מה ההשוואה כאן? פה זה הצבא שלנו, ההשפעה של זה משפיעה באין סוף צורות ובסופו של דבר על הביטחון שלנו והמשפחות שלנו. אולמרט שיקנה מצידי 20 בתים, זה לא משפיע על הביטחון שלנו. (ה"עבירות" לא בוצעו בזמן כהונתו. אם משהו באמת מפריע לביטחון זה החקירות נגדו בזמן היותו ראש ממשלה). אגב בקשר לאולמרט 2 הערות: 1. אם מישהו מכם טרח לקרוא מה באמת עומד מאחורי פרשת בנק לאומי - זה פשוט בדיחה שחוקרים את זה. 2. אתמול אחד מהעדים המרכזיים בפרשות רבות נגד אולמרט חלה בצורה קשה שתשפיע על המשך עדותו. מכאן שכנראה לא ימשכו החקירות בזמן הקרוב.

slallum

New member
/tapuzforum/images/emo45.gif

בהחלט, אנחנו מתעסקים יותר מדי בדברים שלא בסדר אצלנו.

MetalSinagouge

New member
צבא זה מגניב.

אני לא יודע אם אני אומר את זה רק כי מצותתים לי לחיבור, אבל... צבא מעניק משמעות לחיים לאלפי אזרחים. תחשבו על זה: אין בגרות? פרצוף על הפנים? קח נשק ביד, ותרגיש גבר! לא, סתם. צבא זה חשוב, ואני מסכים איתך בקשר להומניות (על מה היא אמורה להתנפל עלייך, על זה שבזמן שאתה משרת את המדינה ומגן על הבית שלך היא קוראת את חומסקי באיזה בית קפה ליד ברקלי? סעמק הסמולנים האלה) אבל הקמפיין האנטי-השתמטות+הקמפיין של לחלק מדליות משוקולד לקרביים זה הדבר הכי מטומטם שהיה פה בארץ, והיו הרבה דברים מטומטמים. למרות כל המחדלים, הטרור בנתיים מנצח מקסימום במלחמת דיבורים, או לפחות עד הקסאם הבא שינחת לו בעדינות על גן ילדים מלא. ההבדל בין צה"ל לבין ארגוני טרור הוא שכשצה"ל פוגע בילד הוא עושה את זה בטעות, ואילו כשהמצב הפוך, הם עושים את זה בזדון ומחלקים סוכריות אח"כ, לא שזה משנה משהו. גם אם צה"ל היו מכינים לוף מדם של ילדים פלשתינים, להתנגד למערכת ששומרת על התחת שלך זה לא נבון.

MetalSinagouge

New member
יש.

אבל פה זה עשבים שוטים (או לפחות כך אני מאמין, שוב- כי כשצה"ל עושה את זה הוא מגנה את התנהגותו, בעוד שכשהטרור עושה את זה הוא רואה בזה הצלחה). יש הרבה אידיוטים, קשה להפריד בין המורעלים לבין אלה שסתם רואים בצבא סיבה לקבל נשק.

Gilliana

New member
אתה מתכוון לצבא הישראלי?

אם כן, אז לא נעים לי לומר - אבל לא ממש ראוי להגדרה "צבא". הגיע הזמן לבטל את גיוס החובה ולהפוך את צבא ישראל לצבא שכיר, מקצועי ומהימן - בניגוד לקרקס שיש לנו עכשיו במקום צבא.

Gilliana

New member
זה רק נדמה לך

אלמלא ארה"ב לא הייתי נושמת עכשיו.

MetalSinagouge

New member
נו, מסתבר שתסמונת היהודי המתלונן לא...

פוסחת אפילו על הטובים ביותר. אומנם לא הייתי בגבולות ליד הרצועה, ואני גם ניזון רק מחדשות אבל אני די בטוח שמי שנמצא במסוק מעל עזה הוא חייל צה"ל, מי שמפעיל את מערכות הנ"מ והטנקים הוא (כן כן) חייל צה"ל, מי שמקשיב לשעות על גבי שעות לשיחות של טרוריסטים כדי למנוע את הפיגוע הבא בדיזינגוף הוא גם חייל צה"ל ומי שאחראי על זה שלפחות קאסאם אחד פחות יפול על שדרות היום הוא גם... חייל צה"ל.

Gilliana

New member
אני לא מתלוננת, אני רק מציאותית

ודווקא משום שאני מכירה את הצבא טוב מבפנים, ויודעת איזה ברדק הולך שם - שאילו הייתי רק מתחילה לספר לך עליו, היית מתפלץ (אבל אני כמובן לא אעשה זאת), אבל בתכל'ס - דברים פשוט מפחידים וכשאתה רואה אותם, אתה בכלל לא מבין איך הצבא הזה עדיין מתפקד.

MetalSinagouge

New member
מקובל הרבה פעמים..

להחליף בין המושג מציאותיות לפסימיות, אני חושש. את מכירה הרבה דברים מבפנים, כמו את פרשת רבין, את הצבא, את מערכות המחשב, וזה גורם לי לתהות האם באמת כל החומרים האלה נמצאים במצב כל כך מוזנח שכל אחד יכול להגיע אליהם. הצבא הוא לא מושלם, הוא אף פעם לא יהיה. מצב אידיאלי של צבא מושלם הוא מצב בלי צבא, אבל זה מה יש, ואם זה שומר עלי מלהתפוצץ בדרך לקניון, אני מרוצה.

Gilliana

New member
מעניין שאתה חושב שאני "כל אחד"

ואם זה מה שאתה חושב, אז אתה ממש טועה.

למעלה