סתם כי זו שאלה מעניינת שבאמת מגיע לה נושא חדש

0Pandemonium0

New member
צריך את צה"ל, באמת לא היינו כאן בלעדיו.

אבל אולי משהו לא טוב קרה לו? אולי הוא קצת התקלקל? אולי אחרי שישים שנה, צה"ל סוף סוף הצדיק את הסיסמה: "כוח משחית"? צה"ל הוא אחד הצבאות החזקים בעולם משתי סיבות: המימון האמריקאי, ורוח הלחימה. כן, השנייה די נחלשה בשנים האחרונות ויש לנו יותר מדי הורים שמתקשרים למפקדים של הילדים שלהם כדי לעשות להם "נו נו נו", אבל אנחנו עדיין מספיק חזקים. השאלה היא אם אנחנו לא חזקים מדי. השאלה היא מה קורה לילד בן 18 שמקבל רובה בידיים ומרגיש כמו אלוהים.

Gilliana

New member
היֹה היה החזק בעולם

NOT ANY MORE - צה"ל של היום, ושל 10 השנים האחרונות רקוב מבפנים, מבולגן ומבורדק באופן שאני לא רוצה לחשוב מה יקרה למדינה הזו אם אנחנו יוצאים מחר למלחמה מלחמה בלי גיבוי אמריקני מסיבי. הבעיה היא לא רק ילד בן 18 שמקבל רובה ומרגיש אלוהים, הבעיה היא, בעיקר, המפקדים של אותו ילד, שמרגישים כמו אבא של אלוהים, אבל יש להם הבנה של תרנגולת במקרה הטוב.

slallum

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

אני לא מאמין בכלל שיש בעיה בילד המדובר. כלומר - ברור שיש בעתיות בזה שנותנים לילדים מסכנים בני 18 נשק, אבל זה דברים נקודתיים, ורוב הילדים כן יודעים שזה לא צעצוע. אני לא מסכים שהמפקדים שלנו מרגישים כמו אבא של אלוהים. יש מפקדים טובים בצה"ל, זה באמת קורה. ובחלק מהפעמים גם יש להם יותר הבנה משל תרנגולת. נכון שבהרבה מהפעמים קורה שיש מפקדים שלא מבינים מהחיים שלהם, אבל אני לא מאמין שזה מה שהורס את הצבא (בהנחה שהוא הרוס
)

Gilliana

New member
אני לא אומרת שאין גם אנשים טובים בצבא

ודאי שיש, אבל הצבא כארגון גדול סובל יותר מאשר משחיתות, ממה שנקרא בלשון העם ברדקיזם. בחלק מהיחידות יותר ובחלקן פחות. למשל, בחיה"א המצב טוב בהרבה מאשר ביחידות הירוקות.

"הצבא" או "צבא"

צבא היא מסגרת חירום קיצונית שנועדה להבטיח פתרונות במצבי חירום קריטיים של איום קיומי או איום בלתי נסבל על המדינה. לכן כל השוואה למסגרות "נורמטיביות" של מדינה, במיוחד דמוקרטית, יהיו חסרות ערך וחסרות פרופורציה. כמו כל אירגון, צה"ל לא חף מפגמים ובעיות (ארגון בהגדרתו סובל מבעיות שונות). עכשיו השאלה היא מה אתה בעצם שואל, כי עצם השאלה המעורפלת שלך היא נושא לדיון...

0Pandemonium0

New member
אני שואל מה אתה חושב על הצבא.

אתה יכול להתייחס לצה"ל באופן ספציפי או לצבא באופן כללי, הרעיון הוא לפתח דיון: מה זה צבא? האם אנחנו צריכים אחד? האם כל המדינות צריכות אחד?

אנחנו לא צריכים צבא

האזרחים צריכים ומסוגלים להתמודד עם חדירה של מחבלים מדרום וממזרח וצבא סדיר ורקטות מצפון.

שלום לכולם.

כמו שאני מעריך את היכולות האנושיות, צבא הוא פתרון שמגיע מתוך ה-10% של המוח שאנחנו טורחים להשתמש בהם. שימוש בכח ובהרג על מנת לפתור קונפליקטים הוא משהו שמעיד בעיניי על חוסר בטחון וחוסר אמונה ביכולות של אומה. יכול להיות שלצבא שלנו היה צורך קיומי בשנים הראשונות (עד 74 נניח). אבל האיום הקיומי בעיניי כבר מזמן לא קיים במימדים האלה. והאיום של הפרעה לסדר היום התקין בדמות הטרור אני לא מאמין שהצבא יכול לפתור באפקטיביות. זה לא מפתיע, אבל, כי כעם עם תודעת קורבן נרדף במשך כ"כ הרבה שנים, קשה לנו להשתחר מזה. זה כמו הילד בבי"ס שמתכופף להגן על עצמו ומילל "אל תרביץ לי". ברור שהכי בא לך לתת לו מה שהוא מבקש. בנוסף, הצבא מופעל ע"י הממשל (ולפעמים גם זה לא). וכשתהליכי קבלת ההחלטות של הממשל מונעים מהמניעים הלא נכונים, זאת בעיה נוספת.

למה לסגור?

לא בטוח שהבנתי למה אתה מתכוון, אבל התשובה היא לא. קודם כל הצבא הוא אמצעי שמשרת מטרה. לדעתי המטרה השתנתה ולכן צריך לבדוק אם האמצעי משרת אותה. בעיניי זה אומר שהצבא קודם כל צריך לעבור שינוי כדי שיתאים למצב שבו אנחנו נמצאים. המעבר מהסתכלות על עצמנו כעם בהישרדות לעם בתהליכי הגשמה, יאפשר לנו להתחיל לנוע לכיוון הזה, לקראת מימוש גדול יותר של הפוטנציאל האמיתי שלנו. תהליכים לוקחים זמן. לאורך זמן, צבא יהפוך למיותר ומנוגד למטרות וליכולות.

MetalSinagouge

New member
אז ככה:

תמחק מהתודעה את המיתוס של שמימוש רק ב10% של המוח. יפה, עכשיו... אני מסכים איתך לחלוטין. על מה אנחנו (והם) נלחמים רוב הזמן? למה הייתה מלחמת עולם שנייה? בגלל שאיזה אידיוט היה חמדן. אני בטוח שאם נעשה אנליזה לרוב המלחמות, נגלה שהן לא נחוצות. אבל במקרה הזה... אני לא יודע אם להאשים את הדת בזה או מה, אבל גם אם הסיכסוך הפלשתינאי יפתר, יש גם את איראן וגם את החיזבאללה שרק מחכים לתירוץ. או יותר נכון, המנהיגים של מדינות\תנועות אלה.

למה למחוק?

קודם כל אני אשמח לדעת למה אתה חושב ש-10% זה מיתוס (אלא אם אתה חושב שזה פחות, ואז אני מקבל). מלחמת העולם השניה - היא היתה לא רק בגלל אידיוט אחד, זה יותר מדי כוח ממה שיש לו. זה שהוא לא האמין ביכולות שלו ולכן הלך לפתרון של להרוס (לכבוש, להשמיד להשניא...) זה דבר אחד. אבל הוא לא היה לבד. כל העם הגרמני הלך איתו, אם בשיתוף פעולה ואם בשתיקה פסיבית. גם היריבות שתפו פעולה בדרכן. מלחמות קורות כי כולם משתפים איתן פעולה. כי זה נורמטיבי בעולם שלנו. המנהיגים של איראן והחיזבאללה לא פועלים בוואקום. יש להם את המאמינים שלהם שהולכים אחריהם ונותנים להם גיבוי. מה צריך לקרות כדי שהמאמינים שלהם יוכלו להאמין שיש דרך אחרת להשיג מה שהם רוצים? העניין הוא שכולם פועלים לפי אותו מוסר. אי אפשר להגיד שטרור זה לא לגיטימי אבל הרג שנגרם ע"י צבא הוא כן. את מי שנהרג ומשפחתו (משני הצדדים) זה לא מעניין. לא להאמין ביכולות שלי כעם זה בדיוק מה שגורם לי להסתכל על הצד השני ולפעול בהתאם למה שאני רואה. אם אני מאמין בעצמי, אני פועל לפי מה שנכון לי, בלי קשר למה עושה האחר. ואגב, מנגנון ההצלחה של עם ישראל עד היום היה כשהיינו דוד מול גוליית, מעטים מול רבים, כך שצבא גדול ומשוכלל הוא לא בהכרח משרת את המטרה שלנו.

MetalSinagouge

New member
אחלה גישה מדעית../images/Emo13.gif

אני לא יודע למה אתה כל כך דובק בלתת פחות קרדיט ממה שמגיע למוח האנושי (ז"א אני מבין למה, 90% מתושבי כדור הארץ הם אידיוטים) אבל עדיין... נכון יותר לומר שלפעמים אנחנו משתמשים באזורים שונים של המוח יותר מבאזורים אחרים (כמו שסריקת MRI תוכל להראות) אבל תחשוב בעצמך: איזה הגיון זה מבחינת האבולוציה לפתח גוש רקמות לא פעיל? אלא אם כן אתה דובק בתאורייה שכולנו צאצאים של יבשת אטלנטיס שבה כולם ידעו חשבון אינטגרלי ועשו המון סקס. אני מאמין בדבר אחד. לא בעצם אני ניהליסט, אני לא מאמין בכלום והאמת היא שקטונתי מלנתח צבאית את צה"ל או כל צבא אחר. אבל איך אומרים- יהיה טוב. והנה דף בקשר לעניין של ה10%: http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html

להיפך.

הקרדיט שאני נותן למוח האנושי וליכולות האנושיות בכלל הוא עצום. אני חושב שהשימוש בפועל הוא רק בחלק קטן מהיכולות האלה. לא כי החלקים לא פעילים. אנחנו נולדים עם חלקים פעילים, אבל בשלב מסוים על מנת לאפשר הישרדות כמו שנתפס בעיני ילד כחלק מתלות אדירה בהוריו, אנחנו מסגלים "דפוסי הישרדות" שמונעים מאיתנו לממש את הפוטנציאל האמיתי והמלא שלנו, ו"שוכחים" את היכולות האמיתיות. משהו בסגנון: "אני, ילד קטן שתלוי בהוריו, חייב לעשות מעצמי טיפש ולהאמין בזה כדי לקבל מה שחשוב לי מההורים". הבעיה היא שאנחנו מאמינים בזה כ"כ, שאנחנו שוכחים מה היכולות האמיתיות שלנו. לגבי הקישור: אני לא מדבר על פעילות פיסית של 10% מהמוח, אלא על אמונה ב-10% מהיכולות שלנו (קצת כמו ניאו שנופל בקפיצה בגלל fear, doubt and disbelief). בהקשר לצבא: זה פתרון שמגיע בעיני מהמקום של "דפוסי השרדות" ושל שכחת היכולות האמיתיות. זה בעצם המטרה של המטריקס: לגרום לאנשים לשכוח את היכולות שלהם ולהיות אסירים של אמונתם שלהם לגבי עצמם.

MetalSinagouge

New member
נשמע הגיוני, אבל המספר ראנדומלי.

ז"א אני לא יודע איך אתה יכול למדוד את זה (מה גם שבהתחלה כתבת בפירוש את העניין עם המוח). אתה מתרגל זן או משהו? הדרך הרביעית? טארוט?

המספר לא חשוב.

זאת מטפורה. הרעיון הוא שאנחנו משתמשים באחוז קטן מהיכולות שלנו. מספיק להסתכל סביב מה קורה בעולם כדי לראות את זה. למדתי אימון אישי שהנחת היסוד שלו היא שהאדם הוא שלם, יצירתי ובעל תושיה, ומכוון להגשמה של מה שמתאים לכל אחד. אבל גם לפני האימון, מאז שאני זוכר את עצמי, האמנתי ביכולות של המין האנושי. זה לא סתם שהמטריקס הוא הפייבוריט שלי. כשראיתי אותו הרגשתי בבית. וכך עם דברים נוספים שאני רואה/קורא/חווה, מה שאני אוהב מתלבש על משהו שהרגשתי אבל לא קיבל עדיין חיזוק.

הצבא נועד להגנה על קיום המדינה

ותתפלא לשמוע משהו שינפץ את הססמאות שלך - בצבא יש תהליכי חשיבה ותכנון קצת יותר מעמיקים מ"כח והרג". אין ספק שיש איתו הרבה בעיות אבל אתה לא יכול לטעון שהצבא לא נחוץ.

הססמאות שלי לא כ"כ קלות לניפוץ.

אני בהחלט יכול לטעון שהצבא לא נחוץ, בין במתכונתו הנוכחית ובין כרעיון בשלב עתידי. אבל השאלה הרלבנטית שלי אליך: האם בהנתן מצב שבו ישראל יכולה להתקיים בבטחה ואפילו להגיע למימוש הפוטנציאל הגלום בה, גם ללא צורך בצבא, האם גם אז הצבא נחוץ בעיניך?

כן ולא

מבחינה אידיאלית, הצבא הוא פתרון לבעיה, וללא בעיה (או בעיות - בטחוניות) אין צורך בצבא. אך המציאות היא שגם בלי בעיות בטחונית בהווה, צריך לשמר צבא (אפילו מינימלי) כי הזמן הדרוש כדי לבנות ולאמן צבא מאפס אינו קצר. לראייה, גם מדינות שלא היו מעורבות בעימותים צבאיים למעלה מ-50 שנה כמו קנדה מחזיקות צבא. אפילו שוויץ מחזיקה צבא סדיר קטן, בדיוק לצורך הזה.

למעלה