סתם כי משעמם לי-שאלון לביט

SunnySimantov

New member
אני היחיד ששם לב שהוא כתב שהלהקה הכי טובה היא

פאקינג פאנטרה?!?!?!
ROCK ON!

fatbery

New member
בטח אחי.

פנטרה זאת הלהקה הכי טובה שקיימת בכל תולדות המוזיקה.פשוט ככה.

tal2452

New member
היי!

אל תוריד את ערכה של מטאליקה!!! +איירון מאידן +לד זפלין +עוד הרבה...

fatbery

New member
לא לא.

עדיין .פנטרה הכי טובים.לא מוריד מערכם של כל אלה.אבל פנטרה הכי טובים.

SunnySimantov

New member
אני מסכים - פנטרה >> מטאליקה/איירון מיידן

איזה שירים לא מוכרים שלהם היית ממליץ לי לשמוע שלהם? אני מדבר על שירים שהם לא Walk, Cowboys from Hell, Revolution Is My Name, I'm Broken (שחרשתי אותם למוות כבר) נ.ב אני לא ממעיט כלל וכלל בערכם של מטאליקה ואיירון מיידן שהם אבני היסוד של הפלייליסט שלי!

liavii

New member
אני כל כך שונאת היסטוריה ><

היה לנו מבחן על היטלר משהו כזה ולא זכרתי שומדבר, התעצבנתי על המורה הוצאתי תמחברת העתקתי ובסוף היא תפסה אותי >< עולם רשעD:

ליעתע

New member
אני שונאת ספרות!!

נגיד, את זה אי אפשר ללמוד! סתם.. אפשר. אבל סיפור פשוט זה קקי. קקי אחד גדול. השנה מסיימים היסטוריה מתמטיקה ספרות ולשון ולא רואים את זה יותר בחחחייייםםםם

tal2452

New member
ספרות זה כל כך בולשיט..! שונאת את זה

אין לי בעיה עם ספרים אבל למה צריך את השיעור הזה?

helush716

New member
בדיוק כמו שצריך שיעור מתמטיקה. אבל בדיוק ../images/Emo13.gif

יש עוד דברים בחיים חוץ ממתמטיקה וכימיה. ובשביל שבן אדם יוכל להשתלב בצורה טובה בחברה ולא ישאר בור ועם הארץ הוא צריך השכלה שהיא גם השכלה תרבותית ולא רק לדעת למצוא שטח של מרובע ולמצוא פרמטר במשוואה. ואני חושבת שללמוד סיפורים של טולסטוי, ושירים של ביאליק ויצירות של ש"י עגנון זה כבוד גדול מאוד. והייתי נותנת הכול בשביל הכישרון המפותח הזה שהיה להם. כי ספרות היא החיים. בדיוק כמו אנגלית ומתמטיקה. עד כמה שזה נשמע טיפשי, זה ככה. ואני מאוד כועסת על הירארכיה המעוותת הזאת ששמה מקצועות כמו מתמטיקה ופיזיקה במקום הראשון. כי אני מכירה אנשים שהם כשרוניים מאוד במתמטיקה אבל פשוט בורים. שזה לא בסדר. לשום צד. ומהדברים הכי קטנים. הם לא יודעים מי זה סטינג, מכירים שיר אחד של הביטלס, לא יודעים מי כתב את ההמנון שלנו, לא יודעים את השמות של כל המלחמות שישראל עברה, מאיר שלו ועמוס עוז הם סתם שמות באוויר בשבילם, כשהם קונים ארטיק הוא עולה שתי שקל ולא שני שקלים, ואומרים "אני ילך" ולא "אני אלך". וכל אלה, ועוד רבים, הם מרכיב חשוב מאוד בתרבות ובחברה ובחיים של בן אדם. ואני אישית חושבת, וכמובן שזו דעה אישית בלבד וזו זכות מלאה ומכובדת לחשוב אחרת, שבן אדם צריך לדעת לדבר נכון ומי הקים את המדינה שלו ולקרוא ספר אחד עד הסוף לא כי הוא חייב, לפני שהוא יודע לפתור סדרה הנדסית באלגברה או למצור את רדיוס של מעגל. כמובן שמתמטיקה והמקצועות המדעיים והריאלים הם חלק חשוב מאוד מהחיים שלנו כי אחרי הכול הרבה דברים בנויים על מתמטיקה ופיזיקה, כולל מטוסים וכו' והידע הזה מאפשר לנו לעשות הרבה דברים ולהגיע רחוק. והוא לא פחות חשוב מהידע ההומני, אבל גם לא יותר. חשוב לי רק לומר.. אני לא באה בטענות אליך אישית, אני פשוט מגיבה ישירות להודעה שלך. ואני מכבדת את הדעה שלך, אפילו מאוד, כי גם אני לא מתחברת לאלגברה.. בכלל... עולם המספרים רחוק ממני שנות אור פשוט.. אבל אני יכולה להבין שאנשים לא אוהבים ספרות כמו שאני לא אוהבת מתמטיקה. אבל אני לא מזלזלת במתמטיקה ואני חושבת שלא צריך לזלזל גם בשיעורים האחרים. בית ספר, המטרה שלו היא להקנות ידע ולהכין אותנו לחיים, ויש חלק בחיים, שמה לעשות, הוא ללמוד את הסיפור "האדונית והרוכל" של עגנון, ולדעת על המרד הערבי שהיה פה ב-36-39, מלבד לדעת לחשב אחוזים. אז זהו..
מצטערת, זה פשוט נטף ממני

SunnySimantov

New member
אני מסכים שחשוב לדעת ספרות והיסטוריה, אבל

ה'שיטה' של היום דפוקה מן היסוד. מכריחים תלמידים ללמוד מקצועות כמו היסטוריה, תנ"ך וספרות בשביל תעודת בגרות, וככה גם תלמידים שמוציאים מאיות במקצועות האלו יישכחו אותה תוך כמה שנים אם זה לא מעניין אותם, והם יחזרו להיות "בורים". מי שלא מתעניין בחומר, אומנם ידע אותו, אך לאחר שהצורך בידע הזה ייסתיים, כלומר לאחר הבחינות, הוא יישכח אותו. אין ספק, לידע היסטורי יש חשיבות רבה היום, אך מה הפואנטה בלדחוף לתלמידים את הידע הזה בניגוד לרצונם? זה לא עובד. צריך גישה שונה ללימוד המקצועות האלו כראוי. אני, כדוגמא, לא אהבתי את מקצוע ההיסטוריה, בעיקר בגלל המורה. הציון שלי בהיסטוריה א' הוא 91 ובהיסטוריה ב' הוא 93. בכל זאת, אם תשאלו אותי היום על המנדט הבריטי בישראל, אדע מעט ורק באופן כללי.

tal2452

New member
מסכימה איתך ועם חלי,

גם אני לא בעד הבורות הזאת שיש היום, וכמו שאמרתי, אין לי בעי לקרוא ספרים, ואני קוראת ספרים. אני גם מאוד מעריכה את הכישרון של כל סופר וסופר לא משנה מי הוא ומאיפה הוא בא אבל המקצוע הזה, ספרות... אולי זה יעזור לכאלה שלא קוראים ולבורים כאלה שדיברת עליהם אבל אני קוראת ספרים, ואני לא מבינה למה צריך לנתח כל שניה ושניה בספר או לדעת מהכותב הרגיש, כל הכיף בלקרוא זה להיכנס לעולם שלך ולראות את מה שהולך בספר בדמיון שלך. אבל אני לא צריכה איזה מורה פלצנית שתגיד לי מה לחשוב או מה להבין. או בכלל- מה לקרוא. לזה התכוונתי בזה שאני שונאת ספרות. לא אמרתי שזה מיותר בבצפר או לפחות לא ברמה שאת אולי חשבת שהתכוונתיואולי כן, אנשים בורים צריכים את זה אבל אני פשוט לא אוהבת את זה

helush716

New member
נכון..

גם לי דוחפים ידע במתמטיקה בניגוד לרצון שלי. אני יכולה להבטיח לך שאני שלאחר הסיום של התיכון אני לא ארצה לשמוע את השם בני גורן מצלצל באוזניים שלי, ואני לא אפתור משוואה ריבועית שוב. ואני ככול הנראה אשכח איך פותרים משוואה ריבועית, אבל את הניתוח של "האדונית והרוכל" של עגנון אני לא אשכח. אני לא מאמינה בללמד בכוח. אבל כולנו לומדים גם דברים שאנחנו לא אוהבים. אצל אחד זה ספרות ואצל השני זה מתמטיקה. מה שמעצבן אותי, זו העובדה שאי אפשר להתקבל ללימודי ספרות בלי תעודה של מתמטיקה, אבל אפשר להתקבל ללימודי כימיה למשל, בלי תעודה של היסטוריה או ספרות, ובגלל זה כולם משקיעים בבגרות במתמטיקה ופחות בבגרויות אחרות. ואני רואה את זה אצל הרבה אנשים. אני לא אתקרב למתמטיקה בחיים שלי. לעולם. אז למה שאני לא אפסיק ללמוד את זה כבר עכשיו? כולנו לומדים דברים שאנחנו לא אוהבים וצריך לקבל את זה, ולנסות להיות טובים בהם עד כמה שאפשר. ואני מסכימה איתך שלכל אחד יש את המקצועות המסויימים שהם בעלי חשיבות בעבורו ואת המקצועות שהם ללא חשיבות בכלל, וסביר להניח שהוא לא יפגוש בהם יותר, למשל, אני ומתמטיקה.. אבל "ההבדלי מעמדות" האלה שיוצרים בין המקצועות הריאליים להומנים.. זה משהו שאני לא מוכנה לקבל. אני לא מוכנה שיגידו לי שלדעת מתמטיקה, יותר טוב מלדעת ספרות או פסיכולוגיה. כי לדעת איך האדם חושב ולמה דברים קורים כמו שהם קורים זה שווה ערך בדיוק ללדעת לפתור מתמטיקה של 5 יחידות ויותר.

SunnySimantov

New member
הנה הסיבה למה צריך מקצועות ריאליים בשביל אוני

ברסיטה: באוניברסיטה רוצים שיהיו סטודנטים חכמים. הבנת מתמטיקה דורשת חוכמה לא מעטה, ולכן בחינות בגרות במתמטיקה זו שיטה לא רעה לקבוע אם התלמיד חכם, וככה יהיו רק סטודנטים חכמים באוניברסיטה. לעומת זה, ספרות והיסטוריה דורשים בעיקר שינון - לא יכולות שכליות מיוחדות כמו ראייה תלת מימדית שדרוש במתמטיקה. אז כן, באיזשהו מובן לדעת מתמטיקה טוב יותר מלדעת ספרות או פסיכולוגיה. כמובן, אני לא מזלזל במקצועות האלה ומי שמבין בהם - אני מקווה שהוא נהנה מזה. אותו דבר לגבי פסיכומטרי. לא תקבלי שם שאלות בספרות או היסטוריה. פסיכומטרי זו בחינה ריאלית לכל דבר. זאת משום, כמו שאמרתי, שבחינות ריאליות עוזרות למדוד את חוכמתו ויכולתו השכלית של הסטודנט, בניגוד לבחינות במקצועות ההומניים (לפחות במתכונת הנוכחית) שם צריך בעיקר לשנן חומר בעל פה ולשפוך אותו במקומות המתאימים.

dweck2k

New member
אתה טועה ביג טיים

בתור מי שמסיים תואר שני בפילוסופיה והיסטוריה, אני יכול לומר לך שאתה ממש טועה. אתה לא מסוגל להבין היסטוריה אם אתה רק משנן, את היכולת לעשות הקשרים לוגיים, לצייר תמונה רחבה, לתאר מציאות ולעשות סינון לטענות ולאתר את הנראטיב המקורי - כל אלו אי אפשר לעשות שינון. הפסיכומטרי בא לבדוק את היכולות הללו, היכולת לפשט מידע ולהוציא את המידע הבסיסי ממנו. מתמטיקה היא לא יותר מאשר עוד שפה מופשטת, בה במידה בה היסטוריה וספרות הם לא יותר מאשר מידע על בסיס הנחות לוגיות כאלו ואחרות. התפקיד של הסטודנט הוא לאתר את ההנחות הללו, לדעת להבחין בשפה המובלעת בשצף המידע ולהוציא משם רעיונות תרבותיים, נראטיבים, לצייר קו רציף של מציאות וכיו"ב. לא כל מי שלומד מתמטיקה/פיזיקה וכו' יכול להבין היסטוריה וספרות ולהיפך. כל בחינות הבגרות והפסיכומטרי מיועדות לבדוק את היכולת של תלמיד להשליך עקרונות בסיסיים ולהבין את המשמעות שלהם. מי שמשנן אולי יכול לחמוק מתחת לראדאר (אגב, זה נכון גם לגבי מתמטיקה),אבל בטווח הארוך אם לא הפנמת את המהות של של מערכת החינוך בכל מה שקשור לעקרונות בסיסיים - אז אבד עליך. דוויק

למעלה