סתם כי משעמם לי-שאלון לביט

ליעתע

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק דיברנו על זה אתמול בשיעור ספרות חח שילדים התלוננו שהשאלה במבחן לא הייתה על חומר שלמדנו. היינו צריכים להסביר למה המחזה אנטיגונה נכון גם ליימנו ואנשים עדיין מתחברים אליו, והיינו צריכים להסיק את זה מכל מה שלמדנו. אבל כשמלמדים ואתך בבצפר ללמוד כמו תוכי אתה בחיים לא תדע לענות על השאלה הזאת

SunnySimantov

New member
לא דיברתי על היסטוריה בחיים. בהיסטוריה בבגרות

צריך רק לשנן. כמו שאמרתי, יש לי 90+ בהיסטוריה בעיקר כי אני למדתי את החומר כמו שצריך. היסטוריה בבגרות, דגש על בגרות, זה לא לחכמים אלא למי שיודע ללמוד את החומר היטב. "כל בחינות הבגרות והפסיכומטרי מיועדות לבדוק את היכולת של תלמיד להשליך עקרונות בסיסיים ולהבין את המשמעות שלהם" זו קביעה כללית מאוד. בכל אחת מהבגרויות ישנם עקרונות שונים, והגישה והלמידה לכל אחת מהבגרויות היא שונה. לליעתע - אומנם לא למדתם את התשובה לשאלה הזו מראש, אבל כן היה צורך לשפוך את הידע לגבי אנטיגונה ולעצב אותו בצורת כתיבה מסוימת (בשאלה כזו באה לידי ביטוי יכולת הכתיבה של התלמיד, וגם ידע עולם של התלמיד). אגב, אני החלטתי שאנטיגונה יהיה הפרק בבגרות שאלמד הכי פחות טוב אליו. אני מעדיף את הפרקים על השירה והסיפורים הקצרים. (בעיקר גם כי למדתי את המחזה שנה שעברה, עם מורה אחרת וטובה פחות).

ליעתע

New member
סיפורים קצרים זה יאק.

ואנטיגונה זה הכי קל בעולם :) ברור שצריך ללמוד את החומר שהכתיבו בכיתה. אבל נגיד בהיסטוריה, אם אתה רק משנן כל מני דברים ולא באמת מבין מה קרה שם אז יהיה לך מאוד קשה לזכור משהו.

fatbery

New member
למה כולם פה חופרים על לימודים?

קקי.בואו נדסקס על קקי זה הכי טוב.אני הכי אוהב את הקקי קסם..שזה בעצם זה שאתה עושה קקי ואז אתה לא צריך לנגב.הכול התחיל מהאינדאנים.שבעצם לא היה נייר טואלט אז התחת שלהם ניגב את עצמו.ואז בעצם הם חירבנו בלי לנגב.איזה תענוג. בתודה ברי!

helush716

New member
דרך אגב..

העניין הזה של לשנן מתמטיקה. זה נכון.
מאוד. אני תמיד אומרת על עצמי שבמקרה שלי, במקצועות הריאלים [טוב לא נכליל, כי הבעיה היא באמת רק באלגברה] אני משננת חומר, ובמקצועות ההומנים אני פשוט קוראת ומבינה אותו. אני מצליחה לראות את הדברים שמדברים עליהם בעייניים. במתמטיקה, מנגד, אני צריכה לזכור שכשיש לי מצב של ככה וככה אז מצמצמים פה בשבר, ואת זה אסור לכפול עם זה. אין לי ראיה במתמטיקה. אני לא רואה לבד דברים. אני מבינה אותם אחרי שמראים לי אותם, אבל אני לא מצליחה להגיע אליהם לבד. לעומת זאת, אם ישאלו אותי על פירוש אפשרי לשורה מסויימת בשיר, אפילו הקשה ביותר, אני אקום ואציע 80 רעיונות, ככה, בהינף יד, ואחד מהם יהיה נכון בטוח. ולכל הח'ברה פה שעושים בגרות.. זיכרון במבחן הוא יותר מחצי ממה שנדרש בכדי לעבור אותו [היסטוריה, ספרות וכדומה..] אבל אם לא מבינים את התמונה הכללית ומאיפה הדברים באים, אי אפשר לשבת על 100 בשום דבר. לא מספיק לזכור מושגים ותאריכים. צריך לדעת להבין את התקופה. היסטוריה וספרות
וכימיה ואנגלית

SunnySimantov

New member
לגבי הלב האחרון:

אני אוהב אנגלית כי זה המקצוע היחיד שאפשר לא לבוא לאף שיעור ובכל זאת להוציא בו 100. נ.ב: יש לי מחר מגן במתמטיקה ולא שיננתי שום דבר... הממ...

helush716

New member
זה מה שקורה כשמבינים מתמטיקה ../images/Emo13.gif

בהצלחה רבה רבה

fatbery

New member
עם מדברים על מתמטמיקה חבורת חלאות!

קיבלתי מאה!!!!!!!פאקינג מאה!!!!

יערולה13

New member
אני אוהבת לקרוא אבל שונאת את השיעור

כי הם אומרים לי מה לקרוא ואני שונאת שאומרים לי מה לקרוא אני אוהבת לבחור מה לקרוא לבד, כי בתכלס אני אוהבת לקרוא. וזה נכון שצריך להקנות לנו מידע בסיסי ותרבותי, אני נגיד בסדר עם כל השיעורים חוץ מספרות זה קל והכל אבל אני פשוט שונאת שהמורה בוחרת לנו סיפורים תנו לי סיפור בסיגנון שאני אוהבת ואני יקרא אותו בכיף אבל ספרים כמו שהמורה נותנת לנו אני משתעממת, כי בעיקרון כשאנחנו קוראים אנחנו צריכים לאהוב את מה שאנחנו קוראים.

SunnySimantov

New member
בגלל זה מנסים לשלב הארי פוטר וצופן דה וינצ'י.

נשמע לי רעיון לא רע. הלוואי ותהיה בחינת בגרות על הארי פוטר!

dweck2k

New member
הלוואי ולא.

צופן דה וינצ'י ספר רדוד בטירוף. הארי פוטר זה נחמד אבל זה לא עמוק מספיק או יצירת מופת. דוויק

SunnySimantov

New member
לגבי צופן דה וינצ'י, אוקי אפשר להסכים.

אבל לגבי הארי פוטר - לא עמוק? מה לגבי הרובד הסמוי של מלחמת העולם השנייה?

dweck2k

New member
אם כבר שר הטבעות זה רובד סמוי של מלחמת העולם

זה סתם שטחי, מאבק דל של הטוב והרע. דוויק

בסדר, יש ספרים..שחובה לקרוא..

אם את לא תלמדי טשחניחובסקי/צ'כוב/יש עוד מלא... אז? לא הכל צריך להיות עדכני, יש ספרות שצריך לשמר וללמד.

למעלה