נו באמת
במקרה עסקתי הרבה בתחום הזה ותני לי לספר לך שלרוב הקשישים האומללים האלו אין בכלל משפחה (יצא לך הפוך - לרובם לא היו ילדים אף פעם וחלקם לא בקשר כבר שנים עם הילדים). הם עריריים. חוץ מזה אני לא מבינה מה את מנסה להוכיח? שכל הילדים לא מטפלים בהורים זקנים? אף אחד לא חושב שילדים הם תעודת ביטוח. זה גם לא נכון להגיד שחצי מהם בטח עשו את הילדים כדי שיטפלו בהם. רוב האנשים עושים ילדים כי זה מה שכולם עושים בלי הרבה מחשבה. והאמת היא שלא מדובר במליונים של קשישים. נגיד שמדובר בעשרה בשנה? לפי מה שאת אומרת חמישה כאילו עשו ילדים שיטפלו בהם? אז יופי, יש לנו חמישה ילדים מגעילים (או הורים מגעילים). מה זה מוכיח? שבגלל זה לא נעשה ילדים? יש (לי לפחות) סיבות יותר טובות. והנתון הזה, שחצי מהם, מאיפה הבאת אותו? את סתם זורקת דברים באוויר כדי לעורר פרובוקציות עם אמהות מפורומים אחרים. אני אגיד לך מה אני חושבת- בגלל שאת כן אמא את אף פעם לא באמת תביני איך זה לא להיות אמא (והמרחק הוא ענקי בין להיות אמא לילד אחד לבין לא להיות בכלל) את מנסה להפוך את הפורום להתנגחויות עם אמהות (כי בעצם גם את אמא וזה מה שמעניין אותך-להיות מיוחדת בין האמהות) ולא להפוך את הפורום לדיונים יותר מעניינים לדעתי של החיים בלי ילדים (כי זה לא מדבר אליך-לך כן יש) ותסלחי לי, אבל לדעתי, כל הרעש והצלצולים שלך נועדו לעשות אותך מין יותר קדושה מהאפיפיור - להגיד אני כן אמא אבל יותר קיצונית ממכן. לדעתי יש בהחלט מקום לאמהות בפורום (למשל קאלה וערפילית וגם את) אבל אני הייתי שמחה אם היית נותנת לנו קצת מקום לדיונים חשובים ולא רק לריב עם אמהות על זה שאת יותר מיוחדת (כי זה תמיד ככה-פתאום בבוקר אחד את חושבת על זה שיש הורים שמתעללים בילדים שלהם, אז מה הם חושבים לעצמם, או שיש ילדים שמתעללים בהורים שלהם אז מה הןם חושבים לעצמם, או עוד מעט שיש סבתות שמתעללות בנכדים או בעלים בנשים או תינוקות במטפלות או גננות בפעוטות אז מה באמת הם חושבים לעצמם?! וכך מתעורר עוד דיון ענקי, שבעצם מתעסק בשאלה האם שלושת המתעללים האלה זהים לשלושת המסיונרים שיש פה ואם כל זה מעיד משהו עלך הכלל או לא? לדעתי, ממש לא).