סתם משהו שחשבתי עליו הבוקר..

Arfilit

New member
ואם נכנסים לשם -

אז דוגמא מצויינת היא טענת "פרעתי" - אשר טוען מי שנתבע כחייב. אם נתבע טוען שהוא פרע את החוב - הרי שעליו חלה חובת ההוכחה בקשר לאותו פרעון. כלומר - שהכלל הוא - שהתובע צריך להוכיח את הבסיס העובדתי לתביעתו (עצם קיומו של החוב), ואילו הנתבע צריך להוכיח את הבסיס העובדתי להגנתו (הפרעון). וזה היה רגע של משפט...

marish

New member
המוציא מחברו - עליו הראיה

וטענת "פרעתי" היא טענת הגנה. אנחנו בוודאי לא צריכות להתגונן. התביעה של מישל פשוט צריכה להדחות על הסף מחוסר עילה. גם זה היה רגע של משפט

Arfilit

New member
אני יודעת שזו טענת הגנה

ולכן - מרגע שמי שטוען אותה צריך להוכיחה - ממילא גם על הנתבע חלה חובת הוכחה כלשהי.

מי עוד מנסח ככה?

" בטח היו לך חיים כ"כ מסריחים, וזה רק בגלל היחס שלך אליהם..." " אז בואו נראה אתכן עכשיו אומרות משהו נגד אותם שדים קטנים" "אתן מנסות להשפיע על ציבור שפוי בדעתו על ידי מנטרות שגויות מיסודן!" נכון שערבבתי את הרהוטה יותר עם הרהוט פחות...אבל אנשים שבאים לפורומים לא להם, אני מאמין, כי עושים זאת בשל העדר חיי חברה... לגבי הגיל...18, 6 מה ההבדל?

Arfilit

New member
ואני לתומי חשבתי

אתה מתייחס אליי (אמנם אומרים לי שאני נראית צעירה לגילי - אבל 6? את זה עוד לא שמעתי...)

עינת12

New member
עכשיו הבנתי.

וראה את הודעתה הנפלאה על עדר המיוחמות. נראה לי שאתה צודק. נראה אם תבין/יבין את הרמז ותסתלק מכאן סוף סוף. כי אם לא, בפעם הבאה פשוט
ו
למישל המתוק/ה.

עינת12

New member
עם רמת הטיעונים של מישל עד כה

גם "פריג'ידיות מיוחמות" לא היה נשמע תמוה.

gezer5

New member
כל הכבוד לנו

לא יאומן שיש אנשים כמו המורה הזה שעוד מפריע להם שאנחנו אומרות ונלחמות על דעותינו - אני לא ראיתי שיחה כלכך מרגיזה (אבל גם מעניינת) עינת12 אני חסרת מילים על הלחימה המדהימה שלך - אני במקומך כבר מזמן הייתי מפסיקה להגיב כל הקישורים למיוחמות או חסך ילדות או חינוך גרוע פשוט לא מובנים לי. לא רוצה ילדים - מה לא בסדר? ומה חשובה הסיבה? יאללללללללללללהההה זה יכול לפצוץ אותי כל פעם מחדש

מה הקשר?

אם אני לא רוצה אחריות על חיים של מישהו אחר, אם אני רוצה לחיות חיים חופשיים ולא להעמיד מישהו אחר לפני. מה הקשר פה באמת לעובדה שילדים הם חרא עם? לא כולם רוצים ילדים, וככה זה מכל מיני סיבות..

juggernaut

New member
כן אבל הם מדברים בפורום הזה

כאילו הילדים הם מפלצות מטורפות שצריך למגר. כאילו כולם חרא וכולם מזניחים ולכולם לא אכפת.

עינת12

New member
ול-juggernaut

שבטוח שמפשחה = טיולים בשבת וכיף ואושר ושטוען ש"הם מדברים בפורום הזה כאילו הילדים הם מפלצות מטורפות שצריך למגר. כאילה כולם חרא וכולם מזניחים ולכולם לא אכפת." דוגמאות בבקשה. תודה

מאריונת

New member
נו באמת

במקרה עסקתי הרבה בתחום הזה ותני לי לספר לך שלרוב הקשישים האומללים האלו אין בכלל משפחה (יצא לך הפוך - לרובם לא היו ילדים אף פעם וחלקם לא בקשר כבר שנים עם הילדים). הם עריריים. חוץ מזה אני לא מבינה מה את מנסה להוכיח? שכל הילדים לא מטפלים בהורים זקנים? אף אחד לא חושב שילדים הם תעודת ביטוח. זה גם לא נכון להגיד שחצי מהם בטח עשו את הילדים כדי שיטפלו בהם. רוב האנשים עושים ילדים כי זה מה שכולם עושים בלי הרבה מחשבה. והאמת היא שלא מדובר במליונים של קשישים. נגיד שמדובר בעשרה בשנה? לפי מה שאת אומרת חמישה כאילו עשו ילדים שיטפלו בהם? אז יופי, יש לנו חמישה ילדים מגעילים (או הורים מגעילים). מה זה מוכיח? שבגלל זה לא נעשה ילדים? יש (לי לפחות) סיבות יותר טובות. והנתון הזה, שחצי מהם, מאיפה הבאת אותו? את סתם זורקת דברים באוויר כדי לעורר פרובוקציות עם אמהות מפורומים אחרים. אני אגיד לך מה אני חושבת- בגלל שאת כן אמא את אף פעם לא באמת תביני איך זה לא להיות אמא (והמרחק הוא ענקי בין להיות אמא לילד אחד לבין לא להיות בכלל) את מנסה להפוך את הפורום להתנגחויות עם אמהות (כי בעצם גם את אמא וזה מה שמעניין אותך-להיות מיוחדת בין האמהות) ולא להפוך את הפורום לדיונים יותר מעניינים לדעתי של החיים בלי ילדים (כי זה לא מדבר אליך-לך כן יש) ותסלחי לי, אבל לדעתי, כל הרעש והצלצולים שלך נועדו לעשות אותך מין יותר קדושה מהאפיפיור - להגיד אני כן אמא אבל יותר קיצונית ממכן. לדעתי יש בהחלט מקום לאמהות בפורום (למשל קאלה וערפילית וגם את) אבל אני הייתי שמחה אם היית נותנת לנו קצת מקום לדיונים חשובים ולא רק לריב עם אמהות על זה שאת יותר מיוחדת (כי זה תמיד ככה-פתאום בבוקר אחד את חושבת על זה שיש הורים שמתעללים בילדים שלהם, אז מה הם חושבים לעצמם, או שיש ילדים שמתעללים בהורים שלהם אז מה הןם חושבים לעצמם, או עוד מעט שיש סבתות שמתעללות בנכדים או בעלים בנשים או תינוקות במטפלות או גננות בפעוטות אז מה באמת הם חושבים לעצמם?! וכך מתעורר עוד דיון ענקי, שבעצם מתעסק בשאלה האם שלושת המתעללים האלה זהים לשלושת המסיונרים שיש פה ואם כל זה מעיד משהו עלך הכלל או לא? לדעתי, ממש לא).

XUXA141

New member
הציטוט היה מ"וואינט".

והוא הובא כאן כאנטי לאחד הנימוקים החזקים שהמסיונרים מנסים לדחוף - לעשות ילדים כדי שיהיה לך מי שיטפל בך לעת זקנה. אז יכול להיות שלא כל הקשישים קופאים אבל בתי אבות מלאים אנשים שהילדים שלהם לא ממש טורחים לטפל בהם או לבקר אותם, ולא אחת אנחנו קוראים על ילדים שמנסים לנשל את הוריהם או סתם מנתקים קשר. הנקודה היתה להפיל את הנימוק של ילדים כביטוח לזיקנה. זה שאת נהנית לעשות לי ניתוחים פסיכולוגיים מעמיקים על "את רוצה להיות מיוחדת" "קדושה מאפיפיור" וכו' , שיהיה לך לבריאות. אני כאן כי עלי, למרות שיש לי כבר ילד אחד, יש לחץ לא פחות כבד לעשות עוד ילד. ואני מתמודדת עם אותם לחצים משפחתיים כמו נשים שלא עשו גם את הראשון - כולל כל התירוצים, וגם התירוץ של "תעשי בת, שתטפל בך לעת זקנה". כל זמן שאני לא מנסה להטיף לעשיית ילדים, אני חושבת שיש לי זכות להיות כאן לא פחות מלכל אחד אחר.

למעלה