סתם תהייה 🤔 האם באמת חלה ירידה באיכות החיים עקב יוקר המחייה?

כולם בוכים על יוקר מחיה, רציתי לצאת לחגוג את חג האהבה וכל מקום שהתקשרתי אליו היה בתפוסה מלאה ונאלצתי להקדים את שעת היציאה אחרת לא היה לי מקום.
איך זה מסתדר עם זה שבוכים שאנשים עניים כאשר אין מקום במקומות הבילוי וכל בילוי הוא מאה ש"ח לקמצנים ולאדם הנורמטיבי הוא כמאתיים ש"ח ליחיד?

The Real Big Joe

Well-known member
כולם בוכים על יוקר מחיה, רציתי לצאת לחגוג את חג האהבה וכל מקום שהתקשרתי אליו היה בתפוסה מלאה ונאלצתי להקדים את שעת היציאה אחרת לא היה לי מקום.
איך זה מסתדר עם זה שבוכים שאנשים עניים כאשר אין מקום במקומות הבילוי וכל בילוי הוא מאה ש"ח לקמצנים ולאדם הנורמטיבי הוא כמאתיים ש"ח ליחיד?
אלה שחוגגים ולנטיין, שייכים לשכבה החברתית שמצליחה להתמודד. הם לא אלה שנמנעים מקניית עגבניות. אתמול התפרסם שיש ירידה של 8% בקניות מכולת. זה לא את למזלך, ולא אני. אבל יש רבים כאלה.

ai27

Well-known member
אלה שחוגגים ולנטיין, שייכים לשכבה החברתית שמצליחה להתמודד. הם לא אלה שנמנעים מקניית עגבניות.
:ROFLMAO:
לפידונים הפסיקו לקנות עגבניות?
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
אתמול התפרסם שיש ירידה של 8% בקניות מכולת. זה לא את למזלך, ולא אני. אבל יש רבים כאלה.
לפידונים ישלמו גם פי 2 יותר,
העיקר לא לקנות בחנות של ימנים...

SupermanZW

Well-known member
אלה שחוגגים ולנטיין, שייכים לשכבה החברתית שמצליחה להתמודד. הם לא אלה שנמנעים מקניית עגבניות. אתמול התפרסם שיש ירידה של 8% בקניות מכולת. זה לא את למזלך, ולא אני. אבל יש רבים כאלה.
אני מכיר זוג (מבוגר) שחי בקראוון (כאן קוראים לזה mobile home, אבל זה מה שזה), בקושי שורדים כלכלית, וחוגגים ולנטיינס, במסעדה, למרות שיעלה להם יותר מביום רגיל. נדיר שהם אוכלים במסעדות, הם חיים מהיד לפה, כי לא חסכו לפרישה אבל כבר פרשו. הם מכרו את הבית שלהם ועברו לקרוון מחוסר ברירה.

certified.woke

Well-known member
זה רק מחר, האין זאת...או שמא הוולנטיין מתחיל כבר עם שקיעת החמה כבלוח העברי...או שמא קובע מועד הסיום של החגיגה שהוא דרך כלל הרבה אחרי חצות, ב- 14 לפברואר?

SupermanZW

Well-known member
זה רק מחר, האין זאת...או שמא הוולנטיין מתחיל כבר עם שקיעת החמה כבלוח העברי...או שמא החגיגה נמשכת אל מעבר לחצות ומסתימת ב- 14 לפברואר?
לרוב חוגגים בערב באותו יום, חצות בו מתחיל היום אין לו חשיבות בולנטיינס, בניגוד ליום השנה החדשה, שחצות בו מתחלפת השנה הוא שיא החגיגה.

Harrington

Well-known member
מנהל

האם באמת חלה ירידה באיכות החיים עקב יוקר המחייה?​

מסוג הדברים שלענ"ד לא נכון לענות עליהם באופן גורף. אם נבחן זאת באופן כוללני-כללי-גורף, התשובה ככל הנראה תהיה שלילית, כפי שעולה מהדוגמאות שהבאת. אולם בהחלט יתכן שיש כאלה שאיכות חייהם נפגעה כתוצאה מיוקר המחיה ויתכן אפילו שמדובר במשפחות רבות בישראל (לאחר כתיבת הדברים ראיתי שעוד השיבו באופן דומה).

השאלה היא גם מה בדיוק המבחן להשיב על שאלת השרשור (וגם זה כבר נכתב לפני). האמנם תפוסה לחג האהבה הלועזי יכול ללמד אותנו משהו בעניין הזה? האמנם העובדה שברוב ימות השבוע נתב"ג מלא עד אפס מקום מלמדת משהו? יש שלל דוגמאות כאלה ובכל זאת, אפשר בשקט להניח שיש אנשים שנפגעו מיוקר המחיה עד לרמה של פגיעה מהותית באיכות חייהם.

lemner40

Well-known member
אחד הנתונים הכלכלים פסיכולגים ידועים זה
כשהמצב הכלכלי נהיה יותר קשה
אנשים קונים פחות דירות
עוצרים הוצאות גדולות
דוחים קניית רכבים
לא עושים טיול גדול לארצות הברית
ומגדילים כפיצוי הוצאות קטנות
משפחה שעוצרת קנית בית ב5 מיליון שח כי היא לא תעמוד בהחזרים החודשיים
תוציא יותר בקניות של מאות שקלים, יציאות והליכה למסעדות
אין שום קשר לכמות אנשים ברחוב, במסעדות
ובמיוחד בחג האהבה לגבי מצב כלכלי
אפשר לראות נתונים שמחירי דירות יורדים בישראל
אותה דירה שווה היום כמה אחוזים טובים פחות מלפני שנתיים,
אגב, כשמסתכלים על נתונים הלמס, הם כמו תמיד מסתירים ומציגים נתונים אחרים.
2 דירות ששכרתי בעבר לפני כמה שנים
מוצגות היום ביד 2 ב20 אחוז פחות במחיר.
תבדקי כמה אנשים טסו מישראל בשנה האחרונה, מול לפני שנתיים, ותראי
את ההוצאות הגדולות ,הישראלים חותכים
אגב, בזמן האחרון הייתי מעורב במשא ומתן של חברת הייטק ישראלית שהיתה אמורה לסגור עיסקה במליארדים עם חברה בנלאומית, ועכשיו זה התפוצץ ונאמר לי שלמרות שהמוצר הישראלי יותר טוב, הם לא רוצים לפרסם שהם עושים כרגע עיסקאות עם ישראל,
זה רק ההתחלה, הרבה עסקים ואנשים יפגעו מזה שישראל מדינה מצורעת.

נערך לאחרונה ב:
לא ברור אם השאלה נובעת מתמימות או טיפשות,כי זה מסוג הטענות ששמעתי לפני הקורונה...

ז"א דעתך באמת נשארה מאז.

כבר אז זו הייתה טעות אבל היום זה כבר טעות מביכה.

ולעיניין:

בעיניני נדל"ן/טיפולים/ספא וכו' יש מקום מוגבל וכולם רוצים להיכנס בתאריך המיוחל

לסמן לנשים שלהם כמה הם מתים עליהם בשביל לקבל את התועלת במיטה...

במילים אחרות לא ניתן למקסם נושאים כאלה בלי לשנות למחיר גבוה ביום אהבה ושאר זמנים מבוקשים.

הבעיה עם שינוי כזה שהוא יכול להכעיס חלק מהלקוחות ולכן המוכרים התמימים(מפוחדים?) לא מעלים את המחיר.

ai27

Well-known member
כולם?
או לפידונים הזויים?

יוקר המחייה עלה ב3.7 אחוז בישראל
בארה"ב הוא עלה ב3 אחוז
הפער - נובע מעליית המע"מ באחוז שלם בינואר.

ובמקביל:
השכר הממוצע עלה ב4.4% בשנה האחרונה
שכר המינימום יעלה ב6.25% באפריל
וכל עוד השכר עולה מהר יותר מיוקר המחייה - לאנשים יש יותר כסף,
במקביל - היה זינוק משמעותי בחסכונות הציבור - כך שלפנסיונרים ולחוסכים פרטיים - יש יותר כסף לבזבז

כל זה מסביר - את התפוסה המלאה

SupermanZW

Well-known member
תפוסה מלאה מוסברת בכך שרוב האנשים חוגגים אירועים מיוחדים גם כשאינם יכולים להרשות לעצמם, והם מתרצים לעצמם תירוץ "זה פעם בשנה, אתאזן אחר כך" וכדומה. רוב האנשים אינם רציונליים.

הנה, עובדה שאת מתלוננת על יוקר המחיה ובכל זאת הזמנת מקום לחגיגת ולנטיינס דיי, למרות שיכלה לך הרבה יותר מאשר הסתם יום רגיל. את כמו הרוב.

אני למשל הולך להזמין משלוח (משלוחים עולים אותו הדבר גם במועדים מיוחדים) ולחגוג עם בת זוגי בבית. אני מתוך עיקרון לעולם לא מוכן לשלם מחיר "מיוחד" (הכוונה בהכרח לגבוה מהרגיל) אף פעם, ובת זוגי כמוני. שאלו אותנו איפה אנחנו הולכים לחגוג ולנטיינס, ענינו "בבית", כולם הרימו גבה, ואנחנו חייכנו, איזה מפגרים כולם.

ai27

Well-known member
תפוסה מלאה מוסברת בכך שרוב האנשים חוגגים אירועים מיוחדים גם כשאינם יכולים להרשות לעצמם, והם מתרצים לעצמם תירוץ "זה פעם בשנה, אתאזן אחר כך" וכדומה. רוב האנשים אינם רציונליים.
זה המצב - בקנדה
כי בחרתם בטרודו, שגרם לתל"ג לנפש לרדת - בזמן שבארה"ב וישראל הוא עולה.
לכן השכר אצלכם - לא עולה,
בזמן שיוקר המחייה - דווקא כן
אני למשל הולך להזמין משלוח (משלוחים עולים אותו הדבר גם במועדים מיוחדים) ולחגוג עם בת זוגי בבית. אני מתוך עיקרון לעולם לא מוכן לשלם מחיר "מיוחד" (הכוונה בהכרח לגבוה מהרגיל) אף פעם, ובת זוגי כמוני. שאלו אותנו איפה אנחנו הולכים לחגוג ולנטיינס, ענינו "בבית", כולם הרימו גבה, ואנחנו חייכנו, איזה מפגרים כולם.
אתם הרי זוג ערירי
0 ילדים בבית
איזו סיבה יש לכם לצאת מהבית, בו יש לכם פרטיות מלאה?

ועם הזינוק במחירים הקנדים
אתם חייבים לחסוך כל פרוטה לפנסיה. וסיפרת לנו כבר שבקנדה זו משימה קשה.

SupermanZW

Well-known member
זה המצב - בקנדה
כי בחרתם בטרודו, שגרם לתל"ג לנפש לרדת - בזמן שבארה"ב וישראל הוא עולה.
לכן השכר אצלכם - לא עולה,
בזמן שיוקר המחייה - דווקא כן

אתם הרי זוג ערירי
0 ילדים בבית
איזו סיבה יש לכם לצאת מהבית, בו יש לכם פרטיות מלאה?

ועם הזינוק במחירים הקנדים
אתם חייבים לחסוך כל פרוטה לפנסיה. וסיפרת לנו כבר שבקנדה זו משימה קשה.
מה אני יכול לעשות? הייתי נגד טרודו מהתחלה. עכשיו 70% מהקנדים נגדו וזה כבר לא משנה, ממילא הוא התפטר, אבל הנזק נעשה ואי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.

אם רוב האנשים היו רציונליים לא היו מחירים "מיוחדים" לחגים ואירועים, כי אף אחד לא היה מוכן לשלם אותם, אבל הרוב לא רציונליים ואני לא אשנה את העולם, אז יצאתי מהמשחק ואני לועג למפגרים שנשארו בו.

זו לא ממש משימה קשה לחסוך לפנסיה בקנדה, אבל הקנדים הם פזרנים ובזבזנים, מאוד לא אחראים כלכלית, יש להם "ידי מסננת", ולכן רובם נופלים דראסטית ברמת חייהם מרגע הפרישה, מי שנוהג באחריות לא קשה לו לחסוך לפנסיה.

ai27

Well-known member
מה אני יכול לעשות? הייתי נגד טרודו מהתחלה. עכשיו 70% מהקנדים נגדו וזה כבר לא משנה, ממילא הוא התפטר, אבל הנזק נעשה ואי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.
אם רוב האנשים היו רציונליים לא היו מחירים "מיוחדים" לחגים ואירועים, כי אף אחד לא היה מוכן לשלם אותם, אבל הרוב לא רציונליים ואני לא אשנה את העולם,
אל תהיה לנו סוציאליסט. המחירים המיוחדים נובעים מהכי טובה לגשר על הפער בין היצע לביקוש.
כל השנה הביקוש נמוך והמחירים בהתאם
ולפתע בוולנטיינז הביקוש מזנק - והמחירים בהתאם.
אז יצאתי מהמשחק ואני לועג למפגרים שנשארו בו.
בהחלט יצאת מהמשחק. החלטת להיות ערירי
וזו בדיוק הסיבה שאתה המפגר שלועגים לו.
זו לא ממש משימה קשה לחסוך לפנסיה בקנדה, אבל הקנדים הם פזרנים ובזבזנים, מאוד לא אחראים כלכלית, יש להם "ידי מסננת", ולכן רובם נופלים דראסטית ברמת חייהם מרגע הפרישה
קל להאשים את הפרט - אבל כשזו תופעה גורפת, זו היתממות.
בישראל יש פנסיה כמעט-גורפת. רק מעטים נמנעים ממנה (בעיקר מי שמעולם לא עבד או עצמאיים עם שכר נמוך, ולרובם יש סידור אחר)
וזה בלי קשר לביטוח הלאומי.

ומה עם קנדה?
מעל 60 אחוז מהקנדים זכאים רק לCPP
800 דולר קנדי לחודש. בערך כמו ביטוח לאומי פה בארץ...
אז לרוב הקנדים - אין פנסיה. רק ביטוח לאומי

אז איך ישראל יכולה לעודד חיסכון לפנסיה וקנדה לא?
מי שנוהג באחריות לא קשה לו לחסוך לפנסיה.
אז למה קנדה לא נוהגת באחריות כלפי אזרחיה?
למה היא מרמה אותם וגורמת להם לחשוב שיש להם פנסיה יציבה, כשכל מה שיש להם זה ביטוח לאומי מזערי, שנועד למנוע מהם לגווע ברעב?
למה היא מנפחת בועות נדל"ן - במקום לדאוג לתושביה?

התשובה - ידועה
ככה קנדה גורמת לתושביה לבזבז כמה שיותר, ממקסמת את הרווח שלה ממיסים,
ואת ההטבות שהיא מחלקת להם מהם כדי שימשיכו לתמוך בממשלה הנוכחית
מה אכפת לממשלת קנדה מה יהיה עם תושביה עוד 4 שנים ומעלה?
זו תהיה בעיה של ממשלה אחרת

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
אל תהיה לנו סוציאליסט. המחירים המיוחדים נובעים מהכי טובה לגשר על הפער בין היצע לביקוש.
כל השנה הביקוש נמוך והמחירים בהתאם
ולפתע בוולנטיינז הביקוש מזנק - והמחירים בהתאם.

בהחלט יצאת מהמשחק. החלטת להיות ערירי
וזו בדיוק הסיבה שאתה המפגר שלועגים לו.

קל להאשים את הפרט - אבל כשזו תופעה גורפת, זו היתממות.
בישראל יש פנסיה כמעט-גורפת. רק מעטים נמנעים ממנה (בעיקר מי שמעולם לא עבד או עצמאיים עם שכר נמוך, ולרובם יש סידור אחר)
וזה בלי קשר לביטוח הלאומי.

ומה עם קנדה?
מעל 60 אחוז מהקנדים זכאים רק לCPP
800 דולר קנדי לחודש. בערך כמו ביטוח לאומי פה בארץ...
אז לרוב הקנדים - אין פנסיה. רק ביטוח לאומי

אז איך ישראל יכולה לעודד חיסכון לפנסיה וקנדה לא?

אז למה קנדה לא נוהגת באחריות כלפי אזרחיה?
למה היא מרמה אותם וגורמת להם לחשוב שיש להם פנסיה יציבה, כשכל מה שיש להם זה ביטוח לאומי מזערי, שנועד למנוע מהם לגווע ברעב?
למה היא מנפחת בועות נדל"ן - במקום לדאוג לתושביה?

התשובה - ידועה
ככה קנדה גורמת לתושביה לבזבז כמה שיותר, ממקסמת את הרווח שלה ממיסים,
ואת ההטבות שהיא מחלקת להם מהם כדי שימשיכו לתמוך בממשלה הנוכחית
מה אכפת לממשלת קנדה מה יהיה עם תושביה עוד 4 שנים ומעלה?
זו תהיה בעיה של ממשלה אחרת
הביקוש היה זהה כל הזמן אם אנשים היו רציונליים, אבל הם לא. אני לא פראייר ואני תמיד אשיג תמורה מקסימלית למחיר. לא מתאים לי לנהוג בטיפשות לא רציונלית ולכן יצאתי מהמשחק. לא אכפת לי מה חושבים עליי, אני מרוצה מבחירתי. אני רואה איך העולם רק הולך ונעשה יותר גרוע ולכן גאה בעצמי שהחלטתי לא להביא ילדים לעולם הנורא הזה. ב2020 עברנו את נקודת האל חזור, ממנה ואילך יהיה רק יותר גרוע, וטוב שאני לא צריך לסחוב על מצפוני סבל עתידי של מי שלא היה רוצה להיוולד לו היה נולד ומגלה שכך יראו חייו. אני לפחות הספקתי לחיות כמחצית מחיי כשהעולם עוד היה נורמלי, פחות או יותר. למי שנולדים בימים אלה צפויים חיים איומים ונוראים.

ai27

Well-known member
הביקוש היה זהה כל הזמן אם אנשים היו רציונליים, אבל הם לא.
או שאתה סוציאליסט
או שלא הבנת מהם היצע וביקוש
ואיך מווסתים מצב של עודף ביקוש בשוק תחרותי
אני לא פראייר ואני תמיד אשיג תמורה מקסימלית למחיר. לא מתאים לי לנהוג בטיפשות לא רציונלית ולכן יצאתי מהמשחק.
משמע - אתה קונה תמיד רק כשאין עודף ביקוש. שזה לפעמים הגיוני ולפעמים לא
למשל - כשיש מצב של רעב - לרעוב למוות רק כדי לא לצאת פרייאר - זה מטופש
לא אכפת לי מה חושבים עליי, אני מרוצה מבחירתי. אני רואה איך העולם רק הולך ונעשה יותר גרוע ולכן גאה בעצמי שהחלטתי לא להביא ילדים לעולם הנורא הזה. ב2020 עברנו את נקודת האל חזור, ממנה ואילך יהיה רק יותר גרוע, וטוב שאני לא צריך לסחוב על מצפוני סבל עתידי של מי שלא היה רוצה להיוולד לו היה נולד ומגלה שכך יראו חייו
אתה מדקלם תעמולה לפידונית,
ואז מסרב להבין למה קוראים לך לפידון
להתדרדרות המצב בקנדה - יש קשר ישיר לבחירות שהקנדים עשו (טרודו)
בישראל - נמנעו מבחירה במפלגות סוציאליסטיות - ולא חלה התדרדרות דומה
ובארה"ב - שזיגזגה בין משטר קפיטליסטי סביר לטמטום סוציאליסטית - ראינו מחזורים של התדרדרות והתאוששות

אז הפיתרון שלך הוא לדפוק את עצמך במדינה סוציאליסטית?
ועוד להפוך לערירי - כדי למקסם את הנזק שסוציאליסטים עשו לך?
נשמע הכי דפוק שיש
אני לפחות הספקתי לחיות כמחצית מחיי כשהעולם עוד היה נורמלי, פחות או יותר. למי שנולדים בימים אלה צפויים חיים איומים ונוראים.
הכל תלוי בבחירות שהם יעשו.
לקנדי שנולד בימים אלו (עם הוריו כמובן) - עדיף להגר לארה"ב, כל עוד הם מעניקים לכם הקלות הגירה
לישראל תמיד תוכל לחזור לפני הפנסיה - הרי אתה יהודי
ואין סיבה שתקפא למוות בקור הקנדי

אבל בוא נשאל גם לגבי הרווח שיש לך מהבחירה הזאת
אחרת תגיע למצב שתגיע לישראל בגיל פנסיה - בלי גרוש על התחת
לנו יש בחסכונות קצת יותר ממליון דולר קנדי - בגיל 45
לא כולל נדל"ן
אתה באמת מצליח לחסוך לפנסיה בקנדה?
כמה חסכת עד כה?

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
או שאתה סוציאליסט
או שלא הבנת מהם היצע וביקוש
ואיך מווסתים מצב של עודף ביקוש בשוק תחרותי

משמע - אתה קונה תמיד רק כשאין עודף ביקוש. שזה לפעמים הגיוני ולפעמים לא
למשל - כשיש מצב של רעב - לרעוב למוות רק כדי לא לצאת פרייאר - זה מטופש

אתה מדקלם תעמולה לפידונית,
ואז מסרב להבין למה קוראים לך לפידון
להתדרדרות המצב בקנדה - יש קשר ישיר לבחירות שהקנדים עשו (טרודו)
בישראל - נמנעו מבחירה במפלגות סוציאליסטיות - ולא חלה התדרדרות דומה
ובארה"ב - שזיגזגה בין משטר קפיטליסטי סביר לטמטום סוציאליסטית - ראינו מחזורים של התדרדרות והתאוששות

אז הפיתרון שלך הוא לדפוק את עצמך במדינה סוציאליסטית?
ועוד להפוך לערירי - כדי למקסם את הנזק שסוציאליסטים עשו לך?
נשמע הכי דפוק שיש

הכל תלוי בבחירות שהם יעשו.
לקנדי שנולד בימים אלו (עם הוריו כמובן) - עדיף להגר לארה"ב, כל עוד הם מעניקים לכם הקלות הגירה
לישראל תמיד תוכל לחזור לפני הפנסיה - הרי אתה יהודי
ואין סיבה שתקפא למוות בקור הקנדי

אבל בוא נשאל גם לגבי הרווח שיש לך מהבחירה הזאת
אחרת תגיע למצב שתגיע לישראל בגיל פנסיה - בלי גרוש על התחת
לנו יש בחסכונות קצת יותר ממליון דולר קנדי - בגיל 45
לא כולל נדל"ן
אתה באמת מצליח לחסוך לפנסיה בקנדה?
כמה חסכת עד כה?
אני יודע מצויין מהם היצע לביקוש ולא מכחיש את הצורך לווסת מחירים כשאין התאמה בין הביקוש להציע, אבל שוב, אם אנשים היו רציונליים הביקוש היה יציב, נשאר אותו הדבר כל הזמן, וגם המחירים.

אין שום סיבה שבעולם שבמדינה מפותחת יהיה רעב אי פעם, אבל בלי להביא תרחישים הזויים לא תוכל לחזק את טיעוניו ולכן אני לא מתפלא.

אני לא ממקסם נזק, אני מסתדר, ואני לא אגואיסט כמוך שהביא ילדים רק כדי שיהיה מי שידאג לו כשיהיה זקן. אני אדאג לעצמי כל עוד אני יכול, ואם אגיע למצב סיעודי כנראה אבחר בהמתת חסד, לא אסכים לאבד את כבודי העצמי.

בניגוד אליך לא אחשוף את הוני העצמי או כמה חסכתי, כבר כתבתי בעבר עד כמה אני קנאי לפרטיותי. אסתפק בלומר שמצבי לא רע בכלל מבחינה כלכלית ושאני לא צריך לדאוג שמא אהיה עני אי פעם.

למעלה