סתם תהייה 🤔 האם באמת חלה ירידה באיכות החיים עקב יוקר המחייה?

כולם בוכים על יוקר מחיה, רציתי לצאת לחגוג את חג האהבה וכל מקום שהתקשרתי אליו היה בתפוסה מלאה ונאלצתי להקדים את שעת היציאה אחרת לא היה לי מקום.
איך זה מסתדר עם זה שבוכים שאנשים עניים כאשר אין מקום במקומות הבילוי וכל בילוי הוא מאה ש"ח לקמצנים ולאדם הנורמטיבי הוא כמאתיים ש"ח ליחיד?

The Real Big Joe

Well-known member
כולם בוכים על יוקר מחיה, רציתי לצאת לחגוג את חג האהבה וכל מקום שהתקשרתי אליו היה בתפוסה מלאה ונאלצתי להקדים את שעת היציאה אחרת לא היה לי מקום.
איך זה מסתדר עם זה שבוכים שאנשים עניים כאשר אין מקום במקומות הבילוי וכל בילוי הוא מאה ש"ח לקמצנים ולאדם הנורמטיבי הוא כמאתיים ש"ח ליחיד?
אלה שחוגגים ולנטיין, שייכים לשכבה החברתית שמצליחה להתמודד. הם לא אלה שנמנעים מקניית עגבניות. אתמול התפרסם שיש ירידה של 8% בקניות מכולת. זה לא את למזלך, ולא אני. אבל יש רבים כאלה.

ai27

Well-known member
אלה שחוגגים ולנטיין, שייכים לשכבה החברתית שמצליחה להתמודד. הם לא אלה שנמנעים מקניית עגבניות.
:ROFLMAO:
לפידונים הפסיקו לקנות עגבניות?
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
אתמול התפרסם שיש ירידה של 8% בקניות מכולת. זה לא את למזלך, ולא אני. אבל יש רבים כאלה.
לפידונים ישלמו גם פי 2 יותר,
העיקר לא לקנות בחנות של ימנים...

ai27

Well-known member
אין דבר פתטי יותר מאידיוט שצוחק על הבדיחה של עצמו.
אכן.
בדוק כמה עולות העגבנית במכולת שלך. לפידון שמבוהל ממחירי העגבניות
וכמה אנחנו משלמים על עגבניות

ואז תבין - הבדיחה על חשבונך...

The Real Big Joe

Well-known member
אכן.

ואז תבין - הבדיחה על חשבונך...
דביל. אתה מנסה להציג עצמך כעשיר ומחצין סיפורי מעשיות. אני קונה עגבניות מגי בלבד, אבל אני לא צרכן חמוצע. יש מיליונים שמתקשים להשלים סל קניות, ןאתה מוזמן להמשיך בצחוק הדבילי שלך שמפגין קהות חושים עם תערובת של התחזות פתטית.

לא תאמין אחרי שיצאתי מרמי לוי ובדקתי את החשבונית היה איזה זקן שתפס אותי ואמר לי שהוא קנה עגבניות בזול ולא

אצל רמי לוי ושלח אותי להגיד למוכר שיעשה לי מחיר 3 ק"ג ב 10 במקום משהו יותר אצל רמי.

SupermanZW

Well-known member
אלה שחוגגים ולנטיין, שייכים לשכבה החברתית שמצליחה להתמודד. הם לא אלה שנמנעים מקניית עגבניות. אתמול התפרסם שיש ירידה של 8% בקניות מכולת. זה לא את למזלך, ולא אני. אבל יש רבים כאלה.
אני מכיר זוג (מבוגר) שחי בקראוון (כאן קוראים לזה mobile home, אבל זה מה שזה), בקושי שורדים כלכלית, וחוגגים ולנטיינס, במסעדה, למרות שיעלה להם יותר מביום רגיל. נדיר שהם אוכלים במסעדות, הם חיים מהיד לפה, כי לא חסכו לפרישה אבל כבר פרשו. הם מכרו את הבית שלהם ועברו לקרוון מחוסר ברירה.

certified.woke

Well-known member
זה רק מחר, האין זאת...או שמא הוולנטיין מתחיל כבר עם שקיעת החמה כבלוח העברי...או שמא קובע מועד הסיום של החגיגה שהוא דרך כלל הרבה אחרי חצות, ב- 14 לפברואר?

SupermanZW

Well-known member
זה רק מחר, האין זאת...או שמא הוולנטיין מתחיל כבר עם שקיעת החמה כבלוח העברי...או שמא החגיגה נמשכת אל מעבר לחצות ומסתימת ב- 14 לפברואר?
לרוב חוגגים בערב באותו יום, חצות בו מתחיל היום אין לו חשיבות בולנטיינס, בניגוד ליום השנה החדשה, שחצות בו מתחלפת השנה הוא שיא החגיגה.

זה רק מחר, האין זאת...או שמא הוולנטיין מתחיל כבר עם שקיעת החמה כבלוח העברי...או שמא קובע מועד הסיום של החגיגה שהוא דרך כלל הרבה אחרי חצות, ב- 14 לפברואר?
אכן, מתחילים אחרי חצות, אולם מכיוון שאנו בארץ, כבר מתחילים לחגוג ערב קודם לכן.
כשהגעתי אתמול, הכול היה מקושט ובאווירת החג :)

Harrington

Well-known member
מנהל

האם באמת חלה ירידה באיכות החיים עקב יוקר המחייה?​

מסוג הדברים שלענ"ד לא נכון לענות עליהם באופן גורף. אם נבחן זאת באופן כוללני-כללי-גורף, התשובה ככל הנראה תהיה שלילית, כפי שעולה מהדוגמאות שהבאת. אולם בהחלט יתכן שיש כאלה שאיכות חייהם נפגעה כתוצאה מיוקר המחיה ויתכן אפילו שמדובר במשפחות רבות בישראל (לאחר כתיבת הדברים ראיתי שעוד השיבו באופן דומה).

השאלה היא גם מה בדיוק המבחן להשיב על שאלת השרשור (וגם זה כבר נכתב לפני). האמנם תפוסה לחג האהבה הלועזי יכול ללמד אותנו משהו בעניין הזה? האמנם העובדה שברוב ימות השבוע נתב"ג מלא עד אפס מקום מלמדת משהו? יש שלל דוגמאות כאלה ובכל זאת, אפשר בשקט להניח שיש אנשים שנפגעו מיוקר המחיה עד לרמה של פגיעה מהותית באיכות חייהם.

lemner40

Well-known member
אחד הנתונים הכלכלים פסיכולגים ידועים זה
כשהמצב הכלכלי נהיה יותר קשה
אנשים קונים פחות דירות
עוצרים הוצאות גדולות
דוחים קניית רכבים
לא עושים טיול גדול לארצות הברית
ומגדילים כפיצוי הוצאות קטנות
משפחה שעוצרת קנית בית ב5 מיליון שח כי היא לא תעמוד בהחזרים החודשיים
תוציא יותר בקניות של מאות שקלים, יציאות והליכה למסעדות
אין שום קשר לכמות אנשים ברחוב, במסעדות
ובמיוחד בחג האהבה לגבי מצב כלכלי
אפשר לראות נתונים שמחירי דירות יורדים בישראל
אותה דירה שווה היום כמה אחוזים טובים פחות מלפני שנתיים,
אגב, כשמסתכלים על נתונים הלמס, הם כמו תמיד מסתירים ומציגים נתונים אחרים.
2 דירות ששכרתי בעבר לפני כמה שנים
מוצגות היום ביד 2 ב20 אחוז פחות במחיר.
תבדקי כמה אנשים טסו מישראל בשנה האחרונה, מול לפני שנתיים, ותראי
את ההוצאות הגדולות ,הישראלים חותכים
אגב, בזמן האחרון הייתי מעורב במשא ומתן של חברת הייטק ישראלית שהיתה אמורה לסגור עיסקה במליארדים עם חברה בנלאומית, ועכשיו זה התפוצץ ונאמר לי שלמרות שהמוצר הישראלי יותר טוב, הם לא רוצים לפרסם שהם עושים כרגע עיסקאות עם ישראל,
זה רק ההתחלה, הרבה עסקים ואנשים יפגעו מזה שישראל מדינה מצורעת.

נערך לאחרונה ב:

lemner40

Well-known member
יש ירידה בדירות היקרות אבל עליה בכל השאר.
אם אנשים שפעם גרו בדירת יוקרה עוברים לגור בדירות רגילות
ואנשים שפעם גרו בראשון עוברים ללוד
זה מראה שהמצב הכלכלי הולך ונהיה יותר ויותר רע
זה הוא בדיוק
כמה קילו עגבניות אנשים קנו או אם הלכו למסעדה חד פעמית לא אומר כלום על המצב הכלכלי

SupermanZW

Well-known member
יש ירידה בדירות היקרות אבל עליה בכל השאר.
ירידה בדירות היקרות? איפה? כמה?

היכן שאני גר דירות יקרות (דירות, לא בתים, הנתון הזה חשוב) הן תמיד דירות מסוג קונדו, דהיינו מי שאחראי על התחזוקה למעט נקיון הדירה מבפנים זה חברת הניהול של הבניין. זה כולל שיפוץ מרפסת כל עשור בערך, החלפת חלונות, תיקוני אינסטלציה אם צריך, שיפוץ גג הבניין כל 20 שנה, בדיקות תקופתיות של גלאי העשן והספרינקלרים, וכו'. על כל זה (ובמקרים רבים יותר מכך, במיוחד בדירות יקרות) משלמים דמי קונדו, שהם מקבילים לועד בית אך מכסים הרבה יותר משמכסים דמי ועד בית. אני גר בדירת קונדו לא יקרה ולא זולה, ויש בריכה ששייכת לבניין שלי, בנוסף יש בבניין ספריה וחדר אירועים. בבנייני יוקרה (כולם ללא יוצא מן הכלל בנייני קונדו) יש במקרים רבים גם חדר כושר, בריכת דגי נוי, מעגן סירות, ועוד. בבנייני היוקרה תמיד יש חניה תת קרקעית, החניה הקרקעית היא לאורחים. דירה בבניין יוקרה בהליפקס עולה 600000 דולר ומעלה, אבל לא שמעתי על דירות מעל מיליון. עם זאת, מדובר בדירות ענקיות, לכל הפחות 200 מ"ר, ויש גם דירות של 300 מ"ר. תמיד מדובר בדירות עם 2 או 3 חדרי שינה (בישראל היו מכנים אותן 3 או 4 חדרים, כי בישראל סופרים את הסלון), אין בכלל דירות עם 4 חדרי שינה או יותר, אלא רק בתים פרטיים. שטח הדירה שלי 110 מ"ר ויש בה שני חדרי שינה, החדרים בינוניים, הסלון גדול ויש מרפסת. זה מקובל בדירות קונדו בינוניות.

אתה בטח חושב "מה זה 600000 דולר קנדי לדירת יוקרה בשטח 200 מ"ר, זה זול בטירוף", אז זהו שלא, דמי הקונדו לדירה כזו מגיעים ל800 דולר לחודש, מס רכוש על דירה כזו הוא 7200 דולר לשנה, יקר מאוד לחיות בדירה כזו. אם ניקח אדם שאין לו חוב משכנתא על דירה כזו, עולה לו לגור בה 1400 דולר לחודש, רק לגור, בלי שום הוצאות נלוות, זה רק מס רכוש ודמי קונדו. מן הסתם משלמים תשלומים אלה רק הבעלים, אז מי ששוכר זה מגולם לו בשכירות. לשכור דירה כזו עולה 4500 דולר לחודש לכל הפחות. לשם השוואה, לשכור דירת קונדו ממוצעת עולה 1700 דולר לחודש. באמת יש תופעה מעניינת של התייקרות הרבה יותר מאסיבית של הדירות הזולות יותר לעומת היקרות. אם משווים את מחירי 2016 לעכשיו, ב2016 דירת קונדו ממוצעת עלתה 110000 דולר, עכשיו דירת קונדו ממוצעת עולה 350000 דולר, הסף התחתון לדירת קונדו יוקרתית ב2016 היה 400000 דולר, עכשיו מדובר על 600000 דולר. למרות שפער המחירים קטן, הפער בדמי הקונדו גדל וגם פער השכירויות גדל. לשכור בית צמוד קרקע עולה בדרך כלל פחות מלשכור דירת קונדו יוקרתית, גם אם מחיר הבית גבוה ממחיר הדירה. נדיר מאוד שבתים פרטיים מתוחזקים על ידי חברת ניהול. באופן אוטומטי (מסיבה זו) אין (למעט מקרים נדירים) דמי קונדו מגולמים בשכירות של בית פרטי.

תופעת ירידת מחירים לבתים יקרים במיוחד קיימת בזעיר אנפין, עבור בתים המוצעים למכירה זמן רב ולא נמכרו, ויש מניע חזק לכך. מס רכוש על בית שלא גרים בו גבוה יותר מאשר על בית שגרים בו, וזה לוחץ את הבעלים למהר למכור ולהוריד את המחיר אם צריך. תג מחיר של 1.4 מיליון דולר על בית יוקרה זה נפוץ מאוד, כך היה ב2016 וכך גם עכשיו, גם הרבה יותר קשה להעלות מחירים של בתי יוקרה, כי המחיר בו נקנה בית קובע גם כמה מס רכוש ישלם הרוכש בשנה הראשונה, וכשמס רכוש עומד על 1.2% ממחיר (או שומת, אם לא מדובר בשנת הקנייה) הבית, הרוכשים מוצאים חשיבות רבה מאוד למחיר, כי לא השטח קובע (דבר יחודי לישראל, כי שיטת הארנונה יחודית לישראל) אלא ערך הבית.

ירידה בדירות היקרות? איפה? כמה?

היכן שאני גר דירות יקרות (דירות, לא בתים, הנתון הזה חשוב) הן תמיד דירות מסוג קונדו, דהיינו מי שאחראי על התחזוקה למעט נקיון הדירה מבפנים זה חברת הניהול של הבניין. זה כולל שיפוץ מרפסת כל עשור בערך, החלפת חלונות, תיקוני אינסטלציה אם צריך, שיפוץ גג הבניין כל 20 שנה, בדיקות תקופתיות של גלאי העשן והספרינקלרים, וכו'. על כל זה (ובמקרים רבים יותר מכך, במיוחד בדירות יקרות) משלמים דמי קונדו, שהם מקבילים לועד בית אך מכסים הרבה יותר משמכסים דמי ועד בית. אני גר בדירת קונדו לא יקרה ולא זולה, ויש בריכה ששייכת לבניין שלי, בנוסף יש בבניין ספריה וחדר אירועים. בבנייני יוקרה (כולם ללא יוצא מן הכלל בנייני קונדו) יש במקרים רבים גם חדר כושר, בריכת דגי נוי, מעגן סירות, ועוד. בבנייני היוקרה תמיד יש חניה תת קרקעית, החניה הקרקעית היא לאורחים. דירה בבניין יוקרה בהליפקס עולה 600000 דולר ומעלה, אבל לא שמעתי על דירות מעל מיליון. עם זאת, מדובר בדירות ענקיות, לכל הפחות 200 מ"ר, ויש גם דירות של 300 מ"ר. תמיד מדובר בדירות עם 2 או 3 חדרי שינה (בישראל היו מכנים אותן 3 או 4 חדרים, כי בישראל סופרים את הסלון), אין בכלל דירות עם 4 חדרי שינה או יותר, אלא רק בתים פרטיים. שטח הדירה שלי 110 מ"ר ויש בה שני חדרי שינה, החדרים בינוניים, הסלון גדול ויש מרפסת. זה מקובל בדירות קונדו בינוניות.

אתה בטח חושב "מה זה 600000 דולר קנדי לדירת יוקרה בשטח 200 מ"ר, זה זול בטירוף", אז זהו שלא, דמי הקונדו לדירה כזו מגיעים ל800 דולר לחודש, מס רכוש על דירה כזו הוא 7200 דולר לשנה, יקר מאוד לחיות בדירה כזו. אם ניקח אדם שאין לו חוב משכנתא על דירה כזו, עולה לו לגור בה 1400 דולר לחודש, רק לגור, בלי שום הוצאות נלוות, זה רק מס רכוש ודמי קונדו. מן הסתם משלמים תשלומים אלה רק הבעלים, אז מי ששוכר זה מגולם לו בשכירות. לשכור דירה כזו עולה 4500 דולר לחודש לכל הפחות. לשם השוואה, לשכור דירת קונדו ממוצעת עולה 1700 דולר לחודש. באמת יש תופעה מעניינת של התייקרות הרבה יותר מאסיבית של הדירות הזולות יותר לעומת היקרות. אם משווים את מחירי 2016 לעכשיו, ב2016 דירת קונדו ממוצעת עלתה 110000 דולר, עכשיו דירת קונדו ממוצעת עולה 350000 דולר, הסף התחתון לדירת קונדו יוקרתית ב2016 היה 400000 דולר, עכשיו מדובר על 600000 דולר. למרות שפער המחירים קטן, הפער בדמי הקונדו גדל וגם פער השכירויות גדל. לשכור בית צמוד קרקע עולה בדרך כלל פחות מלשכור דירת קונדו יוקרתית, גם אם מחיר הבית גבוה ממחיר הדירה. נדיר מאוד שבתים פרטיים מתוחזקים על ידי חברת ניהול. באופן אוטומטי (מסיבה זו) אין (למעט מקרים נדירים) דמי קונדו מגולמים בשכירות של בית פרטי.

תופעת ירידת מחירים לבתים יקרים במיוחד קיימת בזעיר אנפין, עבור בתים המוצעים למכירה זמן רב ולא נמכרו, ויש מניע חזק לכך. מס רכוש על בית שלא גרים בו גבוה יותר מאשר על בית שגרים בו, וזה לוחץ את הבעלים למהר למכור ולהוריד את המחיר אם צריך. תג מחיר של 1.4 מיליון דולר על בית יוקרה זה נפוץ מאוד, כך היה ב2016 וכך גם עכשיו, גם הרבה יותר קשה להעלות מחירים של בתי יוקרה, כי המחיר בו נקנה בית קובע גם כמה מס רכוש ישלם הרוכש בשנה הראשונה, וכשמס רכוש עומד על 1.2% ממחיר (או שומת, אם לא מדובר בשנת הקנייה) הבית, הרוכשים מוצאים חשיבות רבה מאוד למחיר, כי לא השטח קובע (דבר יחודי לישראל, כי שיטת הארנונה יחודית לישראל) אלא ערך הבית.
התכוונתי שהשכירות ירדה אבל לא דמי האחזקה לועד הבית,ארנונה וכו'.

בישראל סיפור אחר וקשה להשוות לקנדה.

SupermanZW

Well-known member
התכוונתי שהשכירות ירדה אבל לא דמי האחזקה לועד הבית,ארנונה וכו'.

בישראל סיפור אחר וקשה להשוות לקנדה.
ברוב העולם מקובל שועד בית, דמי אחזקה ומס רכוש מגולמים בשכירות (כי ההוצאות האלה נופלות על הבעלים והוא מגלם אותן בשכירות), ישראל שונה בכך מכל שאר העולם. גם אוסטרליה שונה משאר העולם, באופן אחר (שיטת מס רכוש באוסטרליה היא ייחודית לה ושונה מהמקובל בשאר העולם).

בכלל, השכירות בישראל נמוכה מאוד ביחס למחירי הדירות ומשקפת תשואה מגוחכת שבין 2% ל5%, כשהממוצע הוא בערך 3%. אם תבדוק, תמצא שהשכירויות במדינות מפותחות בדרך כלל קרובות מאוד לאלה שבישראל, אבל מחירי הדירות נמוכים מהותית מאלה שבישראל.

השכירות בישראל נמוכה מאוד ביחס למחירי הדירות ומשקפת תשואה מגוחכת שבין 2% ל5%, כשהממוצע הוא בערך 3%. אם תבדוק, תמצא שהשכירויות במדינות מפותחות בדרך כלל קרובות מאוד לאלה שבישראל, אבל מחירי הדירות נמוכים מהותית מאלה שבישראל.
כי בישראל השכירות לא מגלמת את ההוצאות השונות חשמל מים,אינטרנט,גז,ארנונה,ועד.

בנוסף בישראל המקום מאוד צפוף והריבוי הכי גבוה למדינות מפותחות ולכן יודעים שאין סיכוי שתהיה ירידת מחירים עקב עודף דירות

ולכן המחיר של הדירה גבוה כי מרויחים בעיקר את העליית ערך.

בנוסף הדירות מבטון - הוצאות התיקונים נמוכות לבעל הבית.

SupermanZW

Well-known member
כי בישראל השכירות לא מגלמת את ההוצאות השונות חשמל מים,אינטרנט,גז,ארנונה,ועד.

בנוסף בישראל המקום מאוד צפוף והריבוי הכי גבוה למדינות מפותחות ולכן יודעים שאין סיכוי שתהיה ירידת מחירים עקב עודף דירות

ולכן המחיר של הדירה גבוה כי מרויחים בעיקר את העליית ערך.

בנוסף הדירות מבטון - הוצאות התיקונים נמוכות לבעל הבית.
חשמל בדרך כלל לא מגולם במחיר השכירות, גם גז לא. אינטרנט תלוי איפה, מים תלוי איפה. ארנונה זה דבר ייחודי לישראל שאין באף מקום אחר בעולם, בכל שאר העולם (למעט אוסטרליה) יש מס רכוש עירוני במקום ארנונה. באוסטרליה יש מס רכוש מסוג אחר (פרובינציאלי, לא עירוני, חל רק על בתים מעבר לשווי מסויים)
ברוב אירופה ואסיה הבניה מבטון בדיוק כמו בישראל, בניה מעץ נפוצה בעיקר בצפון אמריקה ובסקנדינביה.

למעלה