עבריין תנועה נולד - המלצת דרך פעולה

ברבורבר

New member
עבריין תנועה נולד - המלצת דרך פעולה

שלום רב,

רקע אישי:
נשוי + 2, בשנות השלושים המאוחרות של חיי, נורמטיבי, גר בפריפריה כיום ועובד במרכז.
אישתי נכה (עיוורת), לא עובדת ולכבי תו נכה לצמיתות.
בנוסף לבתי התינוקת בעיות בריאות שונות שחלקן עוד בבירור, בדיקותיה וטיפולה מצריכים דרך קבע (בממוצע) מספר בדיקות בחודש בבתי חולים המרוחקים ממקום מגורי בנוסף לבדיקות ומעקבים שונים בקהילה.

רקע:
לפני כשנתיים לערך עברתי דירה לדירתי הקודמת ולא שיניתי את כתובתי במשרד הפנים, ליד כתובתי החדשה דאז עובר כביש מהיר ליציאה מהעיר (3 נתיבים לכל כיוון).
מאז עברתי שוב דירה והפעם עדכנתי את כתובתי במשרד הפנים, אי-העדכונים דרך קבע נובעים מהיותי שוכר ולכן שונה מקום מגורי סה"כ דיי הרבה בחיי, אגב בזמנו שילמתי למין שירות בדואר ישראל להעברת מכתבים לכתובתי החדשה דאז (אך, כפי הנראה, שירות זה לא עובד במלואו).
משפחתי ומשפחתה של אישתי גרים רחוק מאוד ממקום מגורי וממילא אינם יכולים לסייע (כולם עובדים).

לעיניין:
אמש טילפן אלי אבי בשעות הערב/לילה ומסר לי שטילפנו אליו ממשרד גביה לגבי דוחות תנועה לא משולמים שלי ומשנבהל שילם סכום גבוה של כסף (2 דוחות עם קנסות ופיגורים ע"ס 750 ש"ח כ"א במקורם), הוא לא מסר לי את הסכום המדוייק עדיין.
כמובן שמהרתי ובדקתי היום והתברר שאני עבריין תנועה מדופלם.
באותו כביש "מהיר" (אך עירוני) ליד ביתי הקודם ניתנו לי לא פחות מ 8 דוחות (מתוכם 2 שולמו אמש ע"י אבי) מהם אחד הוא הזמנה לדין (מיותר לציין שלא ידעתי ולא קבלתי אותם מעולם).
הדו"ח הראשון היה ע"ס 250 ש"ח בזמנו (כיום כמובן הרבה יותר) ולו הייתי יודע דאז בוודאי שלא הייתי ממשיך בדבר עבירה.

- לעיניין העבירה, אינני מתכוון לתקוף את המשטרה / המדינה / המצלמה וכו', רק לבקש איחוד כל התיקים (לרבות, אם אפשר, אותם 2 ששולמו אמש) והתייחסות למקרה כמעין עבירה מתמשכת (כגון אדם שנסע בכביש מהיר במהירות מעל המותר וצולם בעשרה מצלמות בזו אחר זו).
- ולעניין העונש, מדובר בדיני נפשות ממש, אני גר ביישוב מבודד וקטן וכמעט ללא נגישות. לאישתי כמובן אין רשיון (עיוורת) ובתי חולה וצריכה הן בדיקות וטיפול והן נגישות למקרי חירום.
אני בסה"כ אדם נורמטיבי, שירתתי בצבא ובמילואים (ועדיין), כמעט ללא עבר תעבורתי (יש לי עבירת מהירות אחד מלפני למעלה מעשור עליה כבר ננתי את הדין).
ביצעתי דבר עבירה שכלל לא ידע עליה (ואף חשתי כי מדובר בכביש בין עירוני), אני גר בישוב מבודד ואני זקוק לרכבי הן כמפרנס יחיד והן לטיפולים באישתי ובבתי. כוונתי שאשא בכל כנס (ובלבד שיחלקו לי אותו לתשלומים) ואעשה כל דבר לרבות בחינה עיונית, נהיגה מונעת, בחינה מעשית, עבודות שירות, מאסר על תנאי וכו' וכו' ובקיצור כל שאדרש ע"מ לא לאבד את הרשיון לכל זמן.

אנא המליצו על דרכי פעולה ואנשי מקצוע.
תודה, ברבור בר.

shlang

New member
מה שכתבת בתחילה לא רלוונטי לעבירות שלך

ממה שהבנתי, מדובר בעבירות מהירות, דוחות ששולמו, אין מה לעשות הם חלוטים, בשאר העבירות, אם אתה רוצה לצמצם נזקים - קח עו"ד.
כל הבעיות הקשות במשפחה עדיין לא נותנות לך היתר לנסוע במהירות או לעבור עבירות תנועה

ברבורבר

New member
סליחה שיצא "אכלו לי שתו לי"

זו לא הייתה הכוונה, הכוונה הייתה להבהיר שאעשה הכל רק לא לאבד את הרשיון (בשל הבעיות שצויינו) ותו לא.

משפטית:
1. אני לא שילמתי, אבי שילם בשמי - מה נותן לו את הזכות להפוך את עברתי ל"חלוטה"?

2. לו הייתי מקבל מן הסתם את הודעת הקנס הראשונה - היא הייתה היחידה ולא היו עבירות נוספות.

באמת שלא ראיתי בעצמי עבריין תנועה, נהפוך הוא, אני תמיד זהיר במיוחד, עוצר תמיד לפני קו עצירה, מקפיד על חגירה, בטיחות, תקינות, וכו'. והנה גם אני עבריין תנועה ע-נ-ק ובשוגג! מדובר בכביש גדול (דו-סיטרי עם 6 נתיבים, 3 לכל כיוון) צמוד לבית (דאז) ומדובר בעבירות שונות במשך כמעט שנתיים עליהם לא נודע לי דבר (למעשה עד היום הזה ממש, עת התחלתי לברר את זה, עדיין לא קיבלתי דבר רישמית), בערך עבירה כל חודש וחצי - חודשיים בממוצע.

אגב, בהערה מוסגרת לא ברור לי איך אין 700 עבירות כאלה מחד, ומאידך נסעתי תמיד פחות או יותר בקצב התנועה, בכל העבירות מדובר בשעות הבוקר עת ממילא התנועה מאוד ערה עד פקוקה כך שלא ייתכן שנסעתי מהר מקצב התנועה בכבישים גדושים.

shlang

New member
האשמה היא בך בלבד, ברגע שהחלפת כתובת

היית צריך לעדכן זאת במשרד הפנים
בקשר לסעי1 - זה עניין פנימי בינכם זאת לא תהיה עילה למשטרה לשנות את סטטוס 2 הדוחות ששולמו
כרגע, אתה בבעייה ולכן רצוי שתייעץ עם עו"ד, אני לא שופט אותך, לא ראיתי את הדוחות נגדך, ועו"ד ימזער נזקים

ברבורבר

New member
תודה, אתייעץ

אני לא בקיא, ובאמת שלעניות דעתי:
תשלומו של אבי על עבירה שלי לא יכולה להפוך את עברתי ל"חלוטה" גם אם זה אומר פניה בעניין זה לבג"ץ נגד תקנות המשטרה ו/או משרד התחבורה או המפשפטים או מי שאחראי לכך, הרי בכך צד ג' מודא בעבירתי בשמי.

עם זאת, כיוון שהעבירות ממילא ישנות יכול להיות שעצם זה שלא ביקשתי במועד שנקבע בהודעת הקנס (אותו מעולם לא קיבלתי, אף אחד מהם) להשפט הופך אותן לחלוטות, לא?

בכל אלו אתייעץ עם עו"ד כמובן.

wil

New member
אכן חוסר תגובה שלך בתוך המועד להישפט (90 יום)

גורם להרשעתך בעבירה והפיכת הקנס לחלוט.

תתחיל מלברר את רשימת העבירות לכאורה עם תאריכים וסוגי העבירות.
עבירות מהירות של 250 שקל הן ללא נקודות.
אם יש לך יותר מדי עבירות בטווח הבינוני (750 ש"ח+8 נקודות) או הגבוה (זימון+10 נקודות) אז אתה עלול לאכול חצץ בגלל שיטת הניקוד. 36 נקודות שולחות אותך לשלילה ל-3 חודשים.

אמרת שאתה מוכן לשאת בכל קנס - אז הקנס הוא בגובה תעריף הנסיעה במונית למשך תקופת השלילה. מחולק לתשלומים כמבוקש...

ברבורבר

New member
בדיחה טובה

מבחינה טכנית מונית בלתי אפשרית (יישוב קטן ומבודד, אולי בסכום דמיוני) ומבחינה אישית מדובר ממש בדיני נפשות לדעתי. כמובן שכוונתי הייתה ללא שלילה בפועל.
ברור לי מקריאה רצינית היום שזה בסבירות השואפת לאפס וכדאי שאתחיל להתנהג בהתאם (מעבר דירה ליד בתי החולים למשל).

אני אוכל את עצמי איך זה קרה לי, הרי ראיתי עצמי קצת כמר בטיחות ורבתי אפילו עם קרובי משפחה (עד כדי הורדה מהרכב) לחגור למשל.
איך נוח פתאום "למדינה" לא למצא אותי כאילו ירדתי למחתרת, הרי יש לי חשבונות חשמל, טלפון, פלאפון, טלויזיה, בנקים, הורים, קרובים, צבא, עבודה מסודרת ולכן מס הכנסה ועוד ועוד וכולם היו עם כתובתי הנכונה. שנתיים לא מצאו אותי?!? כך הגעתי למצב הזה.
אגב (מאכילת הסרטים), מכירים את כל הדיווחים בתקשורת של "הכתובת הייתה על הקיר, הרשעות קודמות, ..." ומה לא? גם אני הייתי קצת מהמצקצקים ועכשיו...
אני שם!

אינני

מבין איך שאר הרשויות מצאו אותך ורק רשויות החוק לא הדבר די לא ברור. מדינת ישראל אינה מעסיקה משרדי גבייה אז כנראה מדובר בכביש אגרה ולא בקנס

wil

New member
את כל היתר (בנקים בזק חברים משפחה)

הוא טרח לעדכן בכתובתו העדכנית בפועל ולכן השיגו אותו בלי בעיה.

את המדינה (רישום במשרד הפנים) הוא לא טרח לעדכן והנה התוצאה...

ברבורבר

New member
בפירוש לא נכון! מדינת ישראל כן מעסיקה משהו.

(ואותו משהו אולי שייך אף הוא למדינה)

אני לא יודע מי טלפן לאבי בשעות הערב - לילה המאוחרות בחמישי האחרון (15.5.2014) אבל בוודאות היו להם רק 2 דוחות, יתרה מכך, אחרת הוא (אבי), משנבהל, היה משלם יותר.
רק משנודע לי אמש (שישי, 16.5.2014) התחלתי לברר ונודע לי את שנודע.

ברבורבר

New member
ביררתי, ומי שהתקשרה אלי אבי היא גברת בשם אור

מ"מחלקת גביה יזומה" ב"רשות האכיפה והגביה", ביום ה' בשעה 17:00 אחר הצהרים והטלפון שלהם הוא *35592.
לא מדובר בכביש אגרה...

creth11

New member
סיפורך אינו ברור או חלקי לחוטין

סיפרת שאביך קיבל את הכפל קנס , הדוח הגיע לאותה הכתובת של הכפל קנס, אז הגיע רק הכפל ?
לא ברור מסיפורך את מי עידכנת בשינויי הכתובות עם בסוף הגיע הכפל לאביך?
מידע
עבירת מהירות היא עבירה כמו כל אחת אחרת, אם יש לך כל כך הרבה, לפחות בעיני חלק מהציבור אתה לא נהג נורמטיבי,
דוח שלא שולם ולא נישלחה בקשה להישפט תוך 90 יום או דוח ששולם הינם דוחות חלוטים.
כדי לגלול את הזמן לאחור אתה צריך לשכנע את בית המישפט שלא באשמתך הזמן פג, ראה שאלתי מההתחלה למה אני בספק.
דוחות מהירות והזמנה לדין כרוכים בנקודות צפה פגיעה גם מרשות הרישוי,
חובה עליך לבדוק בבית המישפט מה קרה לגבי ההזמנה לדין, עם לא היתייצבת ייתכן שנישפטת לא בפניך ועומדת כנגדך שלילה.

creth11

New member
ייתכן שתשלום לעורך דין במצבך יהיה ביזבוז כסף

בגלל חוסר יכולתו לסייע לך בנתונים הקיימים

ברבורבר

New member
ה"סיפור" מוסבר לחלוטין

ובאופן מפורט ומלא גם בהמשך תחת הת'רד של:
" •מה שכתבת בתחילה לא רלוונטי לעבירות שלך" של shlang

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
בעיה

1. גם כשאביך שילם את הדו"חות + קנס פיגורים - הם היו כבר חלוטים
2. היה לך דו"ח אחד - 250 - זה בלי נקודות, 2 דו"חות שאביל שילם של 750 - זה 12 נקודות, דו"ח אחד הזמנה לדין - אם המשפט כבר נערך - זה 10 נקודות - כלומר אתה כבר חייב בקורס נהיגה מונעת ובמידה וזומנת ולא הגעת אתה כבר בפסילה מנהלית - כדאי שתטלפן מיד למשרד הרישוי ותברר
3. נותרו עוד 4 דו"חות שלא ברור מדברייך כמה נקודות עבורם - כלומר יכול להיות שאתה כבר בפסילה מנהלית בגלל צבירת נקודות - טפל מיד בעניינים אלה
4. בקש מאביך שלא יטפל בעניני עבירות התנועה שלך אלא שיפנה את המטלפן אלייך או אותך אליו,

ברבורבר

New member
לפי חשבון פשוט

צריכות להיות לי עכשיו (כולל המשפט שעוד לא התקיים) כ-58 נקודות.
המשפט עוד לא התקיים, הוא ממתין לתאריך.

מאז שנודע לי אמש אני כמובן לא נוהג.

אבי לא היה צריך "לטפל לי בעינייני עבירות התנועה" שלי, יתרה מכך - באיזו זכות לקחו ממנו כסף (ובכך לעניות דעתי פגעו באפשרותי לקחת את הזמן אחורה לאיחוד תיקים) ועוד יותר מכך באיזו זכות בכלל מסרו לו פרטים אודותי?! אנחנו מאז לא בקשר כלל (וכמעט כלל גם עם אמי), זה פגע לנו בקשר אנושות.
אבי איש מבוגר מאוד ופשוט נבהל וניסה לעזור.

ברבורבר

New member
תיקון

בעצם למה כתבת ש- 2 דו"חות של 750 ש"ח כ"א = 12 נקודות סה"כ?
משתמע מכך שדו"ח אחד כזה הוא 6? - אם כך אז 46 סה"כ.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
כנראה שאתה בפסילה מנהלתית

סגור זאת מיד מול משרד הרישוי כי הפסילה מתחילה מהפקדת הרשיון - 46 נקודות, גם אם נוריד מזה את ה 10 של המשפט שטרם התקיים - נשארו 36 - שמשמעותן פסילה מנהלתית ל 3 חדשים.

creth11

New member
לא מובן איך הדוחות הגיעו לאביך

מדינת ישראל לא שולחת דואר רישמי המיועד אליך לכתובת שונה מי זו שעידכנת גם לא להוריך,
,מכאן משתמע שכתובתך המעודכנת במשרד הפנים היא בכתובת הוריך,
מכאן ברור שכל הדואר הרישמי הופנה לאותה כתובת ועובדה שחלקו לפחות הגיע,
אם אין לך הסבר יותר טוב אז אין לך טענה כנגד המדינה בעניין משלוח לכתובתך ואין לך עילה לתביעה לשינוי המצב והחזרת הגלגל לאחור,
חובתך לעדכן את כתובתך במישרד הפנים או הרישוי לכתובת שהדואר הרישמי יגיע עליך.
חובתך לאסוף את הדואר בכתובת הרשומה גם אם זה אצל הוריך.
טענה מישפטית מסוג אבי שילם ללא ידיעתי בדרך כלל לא קבילה מהנחה שאת גן הילדים סיימת בגיל 6 ולא 36.
לכן מציע לך לחשוב לפני שאתה משלם לחינם לעורך דין רק כדי לקבל אותם תשובות.

ברבורבר

New member
לאבי טלפנו באמצעות טלפון!

אני לא מבין מה לא מובן, הכל כתוב בפרטי פרטים:
מישהי מ"משהו" שלשום טלפנו (טלפנו באמצעות מכשיר טלפון, וזה הרי כתוב פה בכמה וכמה הודעות!) להורי ואבי ענה.
כתובת הורי לא הכתובת שלי לא עכשיו ולא אז.
אבי שילם בטלפון.

אני רוצה לקחת אחורה גם את התשלום של אבי, באיזה זכות בכלל נותנים לו פרטים אודותי?! זה ממש מידע אישי חסוי ופרטי.
זאת ועוד שבתשלומו ייתכן ומנע ממני את איחוד התיקים הללו?
ובנימה אישית אנחנו לא מדברים מאז כלל (אבי) וכמעט בכלל (אמי), הסיפור הזה פגע קשות בקשר בינינו.
חוצפה שאין כדוגמתה!

המשפט (אחד מהדו"חות) עוד לא התקיים, הוא ממתין לתאריך.

ביום ראשון אני נפגש עם עו"ד בתחום.

למעלה