עבריין תנועה נולד - המלצת דרך פעולה

creth11

New member
קישקושי ילדים

אף אחד לא היתקשר לאביך לגבות כספים . המדינה מנהלת גביה דרך דואר רשום לכתובת שאתה אחראי לעידכונה.
הדואר הרישמי הגיע לאביך כי זו הכתובת שאתה עידכנת, לאביך ויתכן שהוא שילם בטלפון אבל לא היתקשרו עליו לגביית כספים.
אתה מנסה להיתנער מאחריותך ולהאשים את כל העולם כולל המשיבים לך.
תתבגר אין לך גננת, אתה ורק אתה אחראי לעצמך, לאן נישלח הדואר הרישמי ולשאר ההיתנהלות המגוחכת שלך.
המדינה שולחת דואר רישמי קרי דוחות, כפל ופיגורים, וזימון למישפט לכתובת שאתה ורק אתה אחראי לעידכונה.
לגבי טענתך לעניין התשלום של אביך, שוב קישקוש ילדותי, אם תדאג ותוודא שהדוא יגיע לכתובתך אזי לא אביך לא אימך ולא אף אחד ידע מה כתוב שם, שוב היתרשלות שלך בניהול עניינך האישיים.
תתבגר ותקח אחריות אין צורך לתקוף פו איש מההמהמנסים להשיבך ולהסביר לך.
גם אם נעלבת מהנוסח זו עדיין בעיה שלך .
עורך דין יכול לתקוף מישפטית הליכים לא תקינים של המדינה, הוא לו יועיל להיתנהגות ילדותית שלך ולחוסר לקיחת אחריות לשטויות שאתה עשית.
תקרא לפחות פעמיים ותוודא שהבנת לפני שתקליד עוד שטויות

ברבורבר

New member
אל אבי התקשרה גברת בשם אור

מ"מחלקת גביה יזומה" ב"רשות האכיפה והגביה", ביום ה' בשעה 17:00 אחר הצהרים והטלפון שלהם הוא *35592. גבתה 2324 ש"ח טלפונית, כל אחד במקור היה דוח של 750 ש"ח וטפח ל1292 ש"ח.
דואר רשום מעולם לא התקבלך אצל הורי משום שאינני חי שם שנים, כתובתי במשרד הפנים עד לפני כשבועיים היתה כתובת הדירה הישנה שלי בתל אביב, בה אני לא חי כבר שנתיים... הורי גרים בראשל"צ.

מקווה שהבנת בעקבות ההבהרה שלו

שלא מומלץ להתערב בנושאים שבהם אתה לא מבין כלום. ואם אתה במקרה מתיימר להבין, או שאתה עוסק במקצוע אז באמת... מביך.

הסיפור שלו דווקא מאוד ברור

הוא לא עדכן את כתובתו במשרד הפנים, הדוחות נשלחו לכתובת הישנה. במשך שנתיים הוא ביצע מספר פעמים את אותה עבירת מהירות באותו הכביש ונתפס על ידי אותה מצלמה, בלי שידע או הבין זאת, והדוחות זרמו לכתובת הלא-מעודכנת במשרד הפנים של דירתו הישנה.
מכיוון שגם לא שילם בעבור הדוחות 2 מהם התגלגלו למשרד גביה, ממנו התקשרו לאביו (טלפונית, לא באמצעות דואר. חיפשו- מצאו כהרגלם של חברות גביה) הבהילו את הקשיש וגרמו לו לשלם בעבור בנו, בלי שהוא התייעץ עימו וללא שום קשר איתו. זוהי טענתו. מדוע מלכתחילה מתקשרים לאביו ומיידעים אותו בפרטים שהם מעבר ל״משרד x מחפש את הבן שלך, אנה אעבר לו הודעה זו בצירוף מספר טלפון לחזרה״?
ההורים שלי למשל לא יודעים שום פרט אישי הודותי, אני לא מערבת אותם בכלום- אם מישהו מתישהו היה מגיע להורי ומעדכן אותם בפרטים הודותי הייתי מקבלת על זה סיבוב רציני...

דבר

עם עורך הדין שלך. ר ק. על עניין הנקודות. זו הצרה הגדולה ביותר
בדוק גם מי הוא. ואת מידת הבנתו בדיני תעבורה בכלל ובשיטת הניקוד בפרט

אני שמח שאת פה, ברווזה.

כי סוף סוף מישו מסביר לחבורת המתנדבים הידידותיים,
(שתמיד מתנדבים להסביר אך ורק כמה המעשה חמור, כמה אין שום סיכוי להקל בעונש, וכמה כדאי לשלם מהר ומיד את הקנס כולו, ומיד, ואין שום סיכוי ששום עו"ד יצליח לעזור בשום צורה שהיא)
ומסבירה במילים פשוטות וקליטות את הנאמר.
רק חוששני, ברווזה, שהדממה המתלווה להסברייך נעוצה בעובדה שאף אחד מהם לא באמת מקבל אותם...

ראיתי את הודעתך.

דברי רלוונטיים כלפי כל מי שהקשה את ליבו מול סיפור שכזה,
ובלתי רלונטיים כלפי מי שלא מצא הזדמנות מיידית לשפוט אלא להזדהות ולנסות לראותו מנקודת מבטו של הכותב.
ואם יצאו דברי מהקשרם וגרמו עגמת נפש שלא במקומה - הריני מתנצל בזאת.

למה הם נגדך, למה???

במקום לשמוע את דבריך, להזדהות, לנסות 'להיכנס לנעליים שלך', כל הצדקנים מטיפים לך על זה שאתה לא צריך גננת, ואתה צריך לקחת אחריות על החיים שלך, ובלה ובלה ובלה...

כן, ידידי, יש נסיבות מקילות בהחלט במצבך, לטעמי (איני עו"ד ואף לא איש מקצוע. אני סתם איש פשוט שרוצה לחשוב שהוא מצטיין בהבנת הנקרא, גם בתחום המשפטי).

ראשית, כפי שנאמר כאן, הייתי בודק את מצב רשיוני מול משרד הרישוי. אם אני בשלילה - לא הייתי מעז לנהוג מילימטר.
בכל מקרה בודאי ובודאי שהייתי פונה לעו"ד מומחה לענייני תעבורה. יש לך הרבה מה להפסיד וממילא הרבה מה להרוויח!
במידה ואני בשלילה, הייתי שואל אותו אם הפקדת הרישיון לתחילת ריצוי השלילה המנהלית מהווה איזושהי הודאה באשמה, או האם היא עלולה להקשות עלי את הערעור בשל תום הלב אל מול המשרד הרישוי.
כמובן, במידה ואין לי מה להפסיד - הייתי מפקיד את הרישיון ללא שיהוי.

אח"כ הייתי מתייעץ עם העו"ד באשר לבעיות אשר לפתחי ולברירות העומדות לפני:
הבעיה הבוערת היא השבת הרישיון עד לבירור המשפטי.
הבעיה הדוחקת פחות אך חשובה יותר היא הבירור המשפטי.
הבעיה הקטנה היא התשלום אשר שולם כבר בעד הדוחות המתוארים.

בעיקרון, העו"ד צריך להמליץ לך באשר לסיכוייך להשיב את הרישיון מהשלילה המנהלית.
ובאשר לסיכוייך לאחד את התיקים, ו/או להשיג הקלות משמעותיות בענישה על מכלול העבירות.

כמה הערות:
לא ברור לי אם בדקת מול הדייר החדש שבדירה הקודמת אם קיבל את הדוחות, אם חתם, אם דחה וכדומה.
לא היה ברור לחלוטין מהודעתך אם המדובר בעבירת מהירות דהיינו מצלמת מהירות והאם מדובר באותה המצלמה.
זכותך לתבוע לראות את כל החומר המשפטי, ואת כל חומר הראיות.
מומלץ מאד לתבוע את הוכחות שליחת הדואר הרשום ואת הוכחות המסירה, אם ישנן.
הייתי ממליץ לנסות לאתר את המתקשרים לאביך, לשוחח איתם, להקליט את השיחה, ולנסות לברר מדוע טופלו רק שני דוחות, מדוע הגבייה פנתה לאביך, כיצד קיבלו תשלום מאדם שאינו העבריין ובלא ידיעת העבריין, וכו'.
ההקלטה עשויה להיות ראיה בעלת משקל בבית המשפט.

כזכור, איני עו"ד וכו' ואני ממליץ לברר את הנקודה הבאה אצל עו"ד מומחה בתעבורה, עם זאת, איני נמנע מלכתוב את דעתי ואת תחושתי:
אני ממש משוכנע שנסיבות חייך הלא קלות בכלל,
היותך מפרנס יחיד לשני בני משפחה התלויים בך,
צרכיה הרפואיים של בתך,
עברך הרחוק - הנקי
ושירותיך למדינה -
כל אלו יהוו משקל מוחץ לבקשתך להמיר את הקנסות והעונשים לפסילות על תנאי וקנסות כספיים בלבד.
קשה לי להאמין שבית המשפט ישלול ממך רישיון בנסיבות שכאלה.
לא אתפלא אם בית המשפט יבוא לקראתך גם בגובה הקנס, למרות הצטברות לא פשוטה.
אני בהחלט מסוגל לדמיין מצב בו השופט יאחד את התיקים, ירשיע אותך בכולם, ויעניש אותך לפי עבירה אחת או שתיים.

בעיקר, ידידי, אני ממש ממש מקווה שלא נפלה רוחך בשל כל הנשמות הטהורות שטרחו להטיח בך האשמות, ואטמו את לבם מול הסיפור שלך.
ככל שאני מהרהר בנסיבות חייך - עולות לי דמעות זעם רותח על האנשים האטומים הללו.
הכוח משחית, משחית עד העצם. נראה שגם לאנשים טובים ורגישים אין ביטוח נגד כוח ההשחתה הזה.

אני מאחל לך הצלחה רבה, ופתרון נאות וקל לבעיה שניחתה עליך.
היה חזק, אני מחזיק לך אצבעות!!

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
אתה מערבב כמה דברים

השלילה שלו, במידה ויש, אינה של בית המשפט, מדובר כאן על הזמנה לדין אחת שבעניינה עליו להאבק בבימ"ש שלא תינתן פסילה בפועל (ולפי ההמשך אולי אין טעם במאבק)
את השלילה בגלל אי הופעה להשתלמות בנהיגה מונעת ניתן לבטל במשרד הרישוי ע"י קביעת תאריך להשתלמות.
הבעיה העיקרית היא שלילה של משרד הרישוי (אם יש כזאת) בגלל צבירת נקודו, ל 3 חדשים (ואם באותו זמן תינתן גם פסילת בימ"ש - אז חבל להשקיע בעורך דין כדי לבטלה.
השופט לא יטפל בעבירות ברירת המשפט מאחר ועברו שלושת החדשים לבקשה להישפט - כך שאין כאן עניין של איחוד תיקים

ישנם בתי משפט לעניינים מנהליים.

בהם ניתן לערער על פעילות לא תקינה, (או תקינה אך לא מידתית, או מידתית אך בלתי מוסרית,) של משרדי ממשלה, ביניהם גם משרד התחבורה.
בה במידה, יכול בית המשפט הזה לטפל גם בדוחות חלוטים, במידה וחליטתם נעשתה באופן לא תקין (או תקין אך לא מידתי וכו').

עלי להודות על האמת שמעולם לא נזדמנתי לבית משפט זה, ואין לי מושג מהם נהליו, מהם סיכוייו וכו'. אבל ידוע לי בוודאות שישנה ערכאה שכזאת.

רק עו"ד מומחה בתחום, יוכל לחוות דעה אמינה באשר לסיכויים ולכדאיות בפניה לבית משפט מינהלי.

ברבורבר

New member
תודה

מדובר באותה עבירת מהירות מופרזת, באותו מקום שנתפסה ע"י אותה מצלמה במשך שנתיים, בערך אחת לחודש וחצי עד חודשיים. אין אף עבירה אחרת משום סוג לפני או תוך כדי בשום מקום אחר.

בדקתי מול הדואר ויש מה לעשות:
1. היה לי עקוב אחרי לכתובתי מחדשה.
2. בכתובתי החדשה לא ניתן היה לקבל דואר בשל בעיות של הדואר (אין חלוקה, רק תאי דואר ואין תאי דואר לשוכרים, רק בעלי בתים).
3. בכל שליחות הדו"חות יש סטטוס "עזב" מהדואר, או שהם ראו את העקוב אחרי ולא עקבו או שהם ניסו ובכתובת ואמרו להם שאינו גר פה, למיטב הבנתי ובירורי "עזב" לא חזקה חלוטה ופה באמת יש מקום לשופט.

עיקר הבעיה היא שהרבה / רוב הדו"חות ישנים וחלוטים מבחינת פקע זמנם לבקשה להישפט, פה יש מקום לבקשה לבית המשפט.

אין לי שלילה, מיום שישי בשבוע שעבר (משנודע לי) לא נהגתי כלל (נסעתי אף לעבודה שעתיים וחצי לכיוון באוטובוסים) עד שביררתי. עכשיו חזרתי לנהוג.

למעלה