עברתי על כל דפי הפורום

shirrlly

New member
עברתי על כל דפי הפורום

שבעה במספר, ולא ראיתי שירשור רציני ורב משתתפים לגבי הסיבות של כל אחד ואחת פה לאי רצון בילדים. זה מאד מעניין אותי אבל אין לי כח לעבור על דפי הפורום שוב. אז מישהו יכול לתת לי לינק לשירשור כזה? או אולי נפתח שירשור חדש? שבו גם גברים וגם נשים יספרו למה הם לא רוצים ילדים. אני יכולה לספר לכם שאני לא רוצה ילדים בגלל שאני לא רוצה לעבור הריון ולידה, וגם, אם לומר בפשטות - אין לי עצבים לגדל תינוק. בהחלט לא הייתי מתנגדת אם היו "מנחיתים" לי מהשמים ילד בן 3. אגב, מאד שמחתי לראות שיש פורום כזה. הייתי בטוחה באמת ובתמים שיש עוד שתי נשים כמוני בארץ. ומאד הופתעתי לגלות שיש גם גברים שלא רוצים ילדים. זהו. חג שמח

ברוכה הבאה !

ממה שראיתי עד עכשיו, אנשים כתבו את סיבותיהם בדרך אגב. אולי יש לנו כאן קצת רתיעה מלענות ישירות לשאלה, מדוע אינך רוצה ילדים. עקב אי הקבלה החברתית של שונות זו. אני פתחתי שרשור בנושא ולמרות שהיו בו תגובות רבות ואפילו קרניתי פנתה לחברי הפורום לפרט בו את סיבותיהם ובכל זאת רבים מהמשתתפים בשרשור נמנעו מכך. לכן עלתה בדעתי המחשבה שיש רתיעה מכך כפי שהסברתי למעלה. גם אותי מעניין לראות ריכוז של מניעי חברי הפורום. נראה איך יתפתח שרשור זה.

shirrlly

New member
בינתיים השירשור לא מתפתח משו... :)

אכן קראתי את השירשור שלך כשעברתי על דפי הפורום ואכן לא הרבה אנשים כתבו את סיבותיהם. חבל מאד. זו שאלה שהתשובות לה מאד יעניינו אותי ואני בטוחה שיעניינו גם רבים אחרים.

האמת היא שמה שלדעתי חסר כאן

(ואני מדברת,כאמור,כאחת שכן חושבת על ילדים בעתיד אבל בשום אופן לא על לידה) זה מענה לשאלות בנושאי אימוץ,פונדקאות וכו' (ואל תשפדו אותי...)

shirrlly

New member
אז אולי נפתח שירשור כזה

האמת שיש לי שאלה לגבי אימוץ, אמנם זה עדיין רחוק ממני אבל יש משהו שקצת מטריד אותי לגבי אימוץ. בכל אופן אני אפתח שירשור חדש כדי שלא לערבב שני שירשורים ביחד:).

fiorelam

New member
הי, אחת מהסיבות שרשמת...

דומה לשלי... לי יש רתיעה מלידה... אבל אני לא אנטי ילדים, אני פשוט לא חושבת שאני מסוגלת לחוות לידה... זה נראה "גדול" עלי יותר מדי, זה מה שאת מרגישה גם ?

efroch99

New member
אוקיי

אולי חלק מהאנשים כבר כתבו את סיבותיהם, ואולי אנשים לא כל כך רוצים לחשוף את עצמם. סך הכל מדובר בדברים שבאמת אי אפשר כמעט להגיד בקול רם ביום יום, צריך להסוות את הסיבות האמיתיות בכל מיני ניסוחים שלא יגרמו לאנשים האחרים להשתבץ. כשהתחלתי לכתוב בפורום אפילו פתחתי שם משתמש חדש, רק כדי שאנשים מפורומים אחרים לא יזהו אותי - לא שאני כותבת כל כך הרבה - אבל התחושה היא שתשעים אחוז מהאוכלוסיה לא תסבול את דעותיי ומחשבותיי בנושא. בסוף החלטתי fuck it "אני efroch99 ואני לא רוצה ילדים..." אז סיבותיי? באמת עוד לא מצאתי סיבה אחת למה כן. אני לא מתחברת לילדים כמעט בכל גיל. אני לא שואפת להעסיק את עצמי בענינים של ילדים (רוב העיסוקים סביבם נראים לי משעממים). אני לא רוצה שיהיה משהו בחיי שתהיה לו אחיזה בלתי מוגבלת וחסרת פשרות על זמני ומשאביי. אני אל רוצה את האחריות. אני רוצה להגיד פוס מתי שבא לי. ואני לא מעונינת לעבור הריון ולידה. ומעבר לכל הקשיים, באמת, פשוט לא בא לי!! יש לי כל כך הרבה דברים טובים לעשות עם חיי! יש רק סיבה אחת רגשית שאני קצת מתחברת אליה, אבל גם זה כל כך קלוש שזה בקושי ראוי לציון, אבל בכל זאת - הייתי רוצה לראות איך היתה נראית ילדה שהיא חצי ממני וחצי מבן זוגי. המחשבה הזאת עושה לי משהו. ואגב למרות שאפשר להגדיר אותי "קריריסטית" אני לא מונה את נושא העבודה כחלק מהסיבות לאי הבאת ילדים. מה שיפה בפורום הזה, ומה שמחזק אותי, שזה עוזר לי להבין שאי הבאת ילדים זאת בחירה, כאילו, הסביבה רואה את זה כ"עוד לא" אבל בעצם עשיתי החלטה, למרות שתמיד ניסחתי את זה - אני עוד לא רוצה, נראה לי שלא... רק להגיד את זה מספיק עדין כדי שלא יתנפלו עליי. זה לא אומר שאני סוגרת את עצמי לתחושות אחרות או לשינויים. אבל כרגע זאת בחירה מבחינתי.

orengolan

New member
הסיבות שלי

אני דוקא מסתדר מצויין עם ילדים, בתנאי שהם לא שלי, כנ"ל לגבי כלבים. אבל אני מאמין שאין לי את התכונות והשאיפות שמאפשרות לגדל ילד בריא בנפשו - אני לא אחראי מספיק, ואין בי את הרצון להמשכיות או לשכפול של עצמי, מה גם שבעולם ההזוי שאני חיים בו, גם אנשים שיש להם את 'זה' לא מצליחים במשימה הכבדה הזו. בקיצור, מספיק לי שיש אחד כמוני בעולם (וגם זה יותר מדי)

prizman

New member
למה?

בערך מאותה סיבה שאני לא מגדל ורדים, בעלי חיים ואקזמות. אני פשוט לא מגדל דברים שלדעתי התועלת שלהם לחיי פחותה מההשקעה שלי, ויסלחו לי אוהבי הבע"ח למיניהם. עשבי תבלין אני כן מגדל כי שווה לי. ילדים בשבילי זו מעמסה. דבר שלא בא לי להתעסק איתו. טוב לי עם עצמי והדברים האלו די דוחים אותי. כשדוחפים לי אחד מאלו לפרצוף "תחזיק אותו רגע" אין לי בעיה להגיד להורה "זה מגעיל אותי". אלו שתי סיבות: התועלת האישית והגועל האישי.

TheCrazyCatLady

New member
הרבה סיבות-

-לא רוצה להיות אחראית לחיים של בנאדם אחר. -לא רוצה להיות אחראית לחיים של בנאדם אחר,בעולם הזה. -לא רוצה לחוות הריון, או לידה כיון שמדובר בוויתור אוטונומיה על גופי לטובתו של יצור אחר. -מוסרית, אני מאמינה שזה אכזרי, גחמני, נרקיסיסטי ואגואיסטי להביא חיים נוספים לעולם הזה. -לא מכבדת/אוהבת או מאמינה בבני אדם ככגזע, ומאמינה אידיאולוגית שיהיה טוב יותר לכולם, אם בני האדם יכחדו מרצונם. -אין לי שום צורך, או מניע ליצור אדם שיכיל חלקים ממני ו/או לעצב אותו. -לא רוצה לתת לבנאדם אחר שליטה בחיים שלי, ובחופש שלי. -אני לא אוהבת ילדים. (כל עוד הם לא מנוזלים/מלוכלכים/מסריחים/מעצבנים/יורקים אוכל/מקיאים רועשים/רעים/נוגעים בי/מדברים אליי/או פיזית לידי-אין לי בעיה איתם.) שכחתי משהו..? נראה לי שזהו...

QueenOfMagic

New member
אממ לא שינויים גדולים במיוחד

אבל אי הבאת ילדים אצלי לא קשורה בזה שיש יותר מדי אנשים בעולם וכיו"ב..

fiorelam

New member
הי..

לי יש גם רתיעה מלידה... אבל אני לא אנטי ילדים, אני פשוט לא חושבת שאני מסוגלת לחוות לידה... זה נראה "גדול" עלי יותר מדי, מעניין אותי לדעת אם נשים אחרות מרגישות ככה גם,

karnity

New member
חלק מהסיבות שלי...

הסיבה הראשונה והבסיסית היא חוסר רצון... כה פשוט להבנה ועם זאת כה מסובך להבנה בעיניי האחרים... הרצון לילד, הוא אמוציונלי...(אם שיקולים רציונליים היו כבדים דים לפני הבאת ילדים לעולם... אף אחד לא היה עושה אותם, לא?) ואני נטולת אמוציות כאלה... כמו כן, לא מתחברת לילדים, לא מתלהבת מה"חכמות" שלהם, מ"הפנים המתוקות" שלהם... לא מבינה אותם.. באחד מהעמודים הקודמים של הפורום היתה הודעה של אישה, שסיפרה על הרס הזוגיות שבאה בעקבות ההורות... הידיעה שהזוגיות שלי תשתנה באיזשהו אופן בעקבות ילד מעבירה בי צמרמורת - החיים שלי, כפי שהם היום, מושלמים (כמעט)! אין אפילו פיסת מקום קטנה כדי לדחוס לשם איזה זאטוט... ה"משכנעים" מסבירים לי בהתלהבות " אהה! זה משנה לך את כל החיים!" ולא מבינים שבדיוק מזה אני מפחדת... אני לא רוצה ששום דבר יאיים על חיי כפי שהם היום! סיבה נוספת, האחריות! הו..רק המחשבה על האחריות לחייו של יצור אחר היא בלתי נסבלת עבורי!(בגלל זה אני אפילו לא מסוגלת לגדל כלב... שהוא אגב היצור שיכול להפיק ממני את כל הקוצ'י-פוצ'י האפשריים... אני נמסה למראה גורים.. ) אין אחריות יותר כבדה מגידול ילדים ואני... אני נמנעת מאחריות כמו ... כמו.. מהריון!
ה"משכנעים" גם מוסיפים.."ילד הופך אותך לאחראי.."... וואלה? אני רצה לעשות! אני ממש-ממש-ממש רוצה להיות "אחראית" ... איזה טיעון מוחץ - לההפך לאדם אחראי...כן..בטח!.. ואלה רק חלק מהסיבות...

התשובות שלי:

לא רוצה להביא לעולם הזה ילדים לא רוצה להביא לעולם הזה ילדים כלומר: העולם הזה, הכדור הזה, רק סובל מבני אדם, לא רוצה להביא לו עוד יצורים מזיקים שכאלה. האנשים שפה חיים בעולם רע שמצבו רק מחמיר. לא רוצה להביא אותם לפה. כן מאמין באימוץ של ילדים בוגרים, ילדים שנפלטו, אבל מי יתן לי? אני לא עונה על סטנדרט ה"נורמל". לא נשוי, בלי ילדים. הממסד מעדיף אותם המוסדות.

נברשת1

New member
לא בטוחה שלא ייתנו לך

שווה לברר אם אתה באמת מעוניין באימוץ. אני יודעת שיהודית רביץ למשל אימצה ילדה. יהודית רביץ רווקה, והנה, נתנו לה לאמץ ילדה.

למעלה