ולמה לעזאזל
המספר הסימבולי הזה 12 כיתות, 12 שעות, 12 חודשים, לעזאזל אנשים לא רואים שזה שטיפת מוח? כולם אומרים לעצמם שאפשר ללמוד את השש שנים ראשונות בשנה או שנתיים. והדבר הכי גרוע ששמעתי פעם את ראש הממשלה ברדיו מדבר על חינוך מיוחד לילדים בגיל הכי קריטי של התפתחות המוח 0-3 , ולחשוב שפעם הייתי בעד אותו הדבר. אנשים חושבים שהעולם הוא איזה משחק שאתה עולה רמות ואז מנצח. אומרים לך לך לגן, תשיג חברים , בצפר , תיכון, צבא, אוקיי מה עכשיו, עבודה, אוקיי מה עכשיו, עוד לימודים? כן! אוניברסיטה, יאללה תואר ראשון שני שלישי, כמה אתם עוד רוצים ממני אין בעיות... - לא לא לא, עכשיו נהוג בגיל שלך להתחתן , יופי התחתנתי , עכשיו תביא ילדים, - ואו the miracle of life, אוקיי עכשיו מה- אתה לא למדת מזמן, אוקיי אני אמשיך ללמוד רק תגידו לי מה - הגעת לרמה שסוף סוף אנחנו מכבדים אותך ועכשיו אתה יכול לחקור כל מה שאתה רוצה- מה ? באמת? אתם נותנים לי חופש אינטלקטואלי מלא סוף סוף ומכבדים אותי?- כן, הרי זה מגיע לך עבדת קשה בשביל זה. אה אבל יש כמה דברים שעדיף מאוד עם תמנע מלחקור אותם... כמו איזה? אתה יודע.. דברים מוזרים.. אה.. לא אני לא יודע.. אל תדאג אנחנו נודיע לך, או נצחק עליך. ובמקרה הכי גרוע נמנע ממך להתפרסם. אוקיי.. מה עם הנושא הזה --- זה בסדר? כן.. את זה כולם מכירים - בחרת בנושא מצויין! אני מכיר חברות טבק וארגוני ממשלה מסווגים שישמחו לממן אותך! אה.. אוקי..? סיימתי מה עכשיו אתה בן 60, יש לך שתי ברירות , או שאתה באמת חכם ותצטרף אל האחווה הסודית שלנו, או שתמצא לעצמך חיים ותעשה מה שאתה רוצה, בתחום החוק כמובן , ז"א מה שאנחנו אומרים לך. מננממנ.. מה יש באחווה הסודית, מה אתם עושים שם? זה סודי. עזוב אתה לא חכם במילא. ואז, כעבור עשר שנים שאתה מחליט ללמד צעירים שאין להם שום כבוד לאף אחד , והם נראו בדיוק כמוך בגיל 20, ו...אתה... מתחיל... לחשוב... על... מוות. עוד כמה שנים והמוות מנפץ לך את כל האשליות. אתה מת, ואתה מבין את התשובה ליקום וכל זה.. 42.. ולחשוב שכל מה שהיית צריך לעשות הוא לקרוא את דגלס אדמס ופשוט להיות שמח במשך כל שאר חייך. במקום לרוץ במרתון המטורף הזה.