עד כמה אתם אתאיסטים?

Lonly badger

New member
הדרך היחידה

שבה אנו יכולים לא להאמין בכלום , היא להיות מודעים לכך שלא קיימת שום מחשבה שאומרת שאנו מאמינים במשהו , איזה סוג של רצון. כלומר הדרך היחידה היא להפסיק לחשוב מחשבות כאלה או מחשבות בכלל, לשם כך צריך להיות מודע. אחרת , האגו אומר שהוא לא מאמין בכלום , אבל בדיעבד ישנן מחשבות לא מודעות שמאמינות במשהו. זה בהנחה שאת מאמינים ב"תת מודע" , זה הכל עניין של אמונה או מחשבה לא מאומתת , בה אנחנו משתמשים יום יום.

0Pandemonium0

New member
לא אמרתי את זה, שאלתי לגבי האמונה

שלכם. הרי מזל הוא לא משהו שבאמת קיים בהגדרות שלנו, נכון? אתה לא יכול להרגיש או לראות אותו או בכלל להוכיח שיש דבר כזה. אולי זה שזכית בלוטו שלוש פעמים ברציפות זה סתם מקרה? ומצד שני, אולי זה איזה כוח שעוטף אותך וגורם לדברים טובים לקרות לך? לכן שאלתי.

Lonly badger

New member
אוף טופיק

מזל קיים בהגדרות שלנו אתה לא יכול להרגיש או לראות אותו או בכלל להוכיח שיש דבר כזה. זמן קיים בהגדרות שלנו אתה לא יכול להרגיש או לראות אותו או בכלל להוכיח שיש דבר כזה. אלוהים... קיים בהגדרות שלנו אתה לא יכו לראות אותו או בכלל להוכיח שיש דבר כזה... אבל מה לעזאזל נשאר לך להגיד שאתה גומר? oh chemical chance ..! chemical chance! ד"א , מסתבר שיהוה = התפרצות אנרגיה, בינהם אנרגיה מינית. jehova / yauwey הזהרתי אותכם שזה אוף טופיק

MetalSinagouge

New member
המממ גם חשבתי על זה.

על ההגדרה של מה זה אלוהים. נניח שאלוהים הוא מה שגרם לנקודה הסינגולרית הזו "להתרחב", ז"א שנייה 0 של המפץ הגדול. התפרצות אנרגיה מינית, יש על זה אפילו קצת בקבלה, Sex magick.

מזל לא קיים

ואתה יכול לקרוא את זה בהודעה הראשונה שלי בשרשור הזה. זמן הוא פונקצייה של מרחק ומהירות (זוכרים את הטבלה?) ואלוהים? don't get me started!

Lonly badger

New member
בקשר לזמן

זה מה שאני לא אוהב ביחס של אנשים למדע ומתמטיקה, הם חושבים ומלמדים אותם שאם יש לכם נוסחה אז הכל בטוח עכשיו וניתן להשתמש בה כמו חוק שחקוק באבן. זה סבבה, אבל לדעתי כל מה שמנוון את החשיבה שלנו ולא להפך מגרה אותך לחשוב עבור עצמך , זה לא כיוון חכם וזאת לא גישה טובה. חבר שלי העדיף תמיד לזכור את הנוסחא הבסיסית ותמיד להמציא או להזכר בעצמו בנוסחאות יותר מאשר לזכור את כל הנוסחאות ואז לחשב את הכל כמו אנדרואיד. ובכלל היום לומדים באוניבסיטאות מתמטיקה כל כך מתקדמת שהיא כביכול מנותקת מן המציאות, צריך להבין שהיופי במתמטיקה טמון בטבע ובהבנה לא לוגית, ומתמטיקה היא רק כלי שצריך להשתמש בו רק כאשר רוצים להשתמש בה כפתרון בעיה , כל בעיה, למעשה מתמטיקה היא בסך הכל פילוסופיה אשר נעזרת בסמלים - מספרים. זהו מדע , ולפני כל מדע בא הפילוסופיה וההגות של המדעה המטאפיזיקה, הלוואי שאנשים לא היו שוכחים את זה. אם ההנחות יסוד שלנו כבני אדם הם לא נכונות אז כל הפירמידה והקומפלקס היפהפה והמסובך שאנחנו רוצים לבנות מתמוטט.

דבריי הוצאו מהקשרם!!!

בצורה גסה! מה שהתכוונית להגיד בקשר לזמן הוא שלא קיימת אצלנו תחושה אמיתית לגביו, רגע יכול להרעות כשעה ושעה יכולה לעבור ברגע מה שנשאר הוא תמיד ההווה. וכל הקשר שלנו עם הזמן מבוסס על מהירות התנועה של הכדור שלנו סביב עצמו/ סביב השמש או מספר הפעמים שקוורץ רועד כשמעבירים בו חשמל, בקיצור "זמן לא קיים! (מבחינתי)

Master Boo

New member
"מזל"

מבחינתי הכל זה סיבה ותוצאה. לא קורה שום דבר בלי סיבה. מילאתי את המספרים של הזכייה בגלל סיבה מסוימת. או כי הם אומרים לי משהו, או כי במקרה חשבתי עליהם לפני אז הם עלו לי כשמילאתי את הטפסים. המספרים שעלו בהגרלה עלו בגלל עוצמת המכונה + שפשוף הכדורים + אי אלו כוחות שאני לא מודע אליהם. ככה ששני הצירופים- בחירת המספרים שלי והעלת המספרים האלה בהגרלה- שניהם לא "מקריים". זה מבטל "מזל"? מצד אחד כן, אבל מצד שני לא- כי עדיין היתה את החפיפה בין הבחירה שלי לתוצאה של המכונה. האם זה נקרא מזל?

miss mcmillan

New member
כמדומני שאתה מאמין שיש אלוהים,

ושהוא יטגן אותך בשמן עמוק ברגע שתגיע מספיק קרוב אליו
? ואני לא יודעת אם אני בגדר אתאיסטית מוחלטת: מאמינה בכיוון, סדר, גורל והגיון בקיום שלנו. לא מאמינה (לא מרשה לעצמי לעצמי להאמין) ביישות כלשהי שאחראית על כל אלה.

לא

אבל זה לא מה שהוא שאל, הוא הגדיר אתאיזם כימשהו שלא מאמין בכח עליון:"ולצורך ההבהרה, אני מתכוון למשהו מופשט, מיסטי ולא מוחשי," בזה אני מאמין, אבלזה מורכב יותר ממה שאת עושה את זה.

אני מאמין

בסוג של סדר כללי. קצת קשה לי להסביר את זה כרגע וזה גם לא משהו מאוד מוגמר, אני בוחן את זה כל הזמן. אבל אני מרגיש שהכל מתחבר והכל קשור ומושפע מהכל, כמו בספר טוב.

לא יודע למה להקביל את

ה"ספר" בדימוי הזה. העולם? היקום? הקיום? החיים? ואני מני שלא.

0Pandemonium0

New member
אז עדיין אין סוף.

אבל אתה יכול להשפיע עליו? אתה יכול להשפיע על משהו בעלילת הספר שלך, או שאתה עבד של הכותב, מי שזה לא יהיה? או שאולי אתה מחויב "לזרום" עם מה שיקרה ולהיות מובל למקום מסוים?

אני לא חושב שאתה בכיוון

לא אמרתי שמשהו כתוב, רק אמרתי שהכל מתחבר. וכן, הכל בשליטה והכל תחת בחירה.

למעלה