עד כמה מצב כלכלי משנה לכם אצל בן הזוג?

ניר4819

New member
עד כמה מצב כלכלי משנה לכם אצל בן הזוג?

עד מה חשוב לכם שהוא יהיה מבוסס כלכלית, שתהיה לו עבודה טובה (או בכלל שיעבוד ולא יהיה מובטל)? בעבר שמתי לב, שבכמה שיחות שהיו לי עם בחורות באתרי הכרויות שונים, אחת מהשאלות הראשונות הייתה מה אתה עושה בחיים? (שזה בעצם לשאול בנימוס כמה כסף אתה מרוויח, בערך), אם אתה גר בדירה משלך או בשכירות (מעיד על מצב כלכלי, כמובן)? והכי חשוב - יש לך רכב? אני חושב - ואתם מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה - שהרבה מאד אנשים, בעיקר בנות המין היפה, שמות דגש מאד מאד חזק, אולי אפילו מוגזם, על העניין הכלכלי. וכבר קרה לי לא פעם שפסלו אותי בדיוק על הרקע הזה. אז בכנות - איזו חשיבות אתם מייחסים לעניין הכלכלי?

9צב

New member
לי לא משנה כלל, למען האמת.

איני מודד אדם, על אחת כמה וכמה בת זוג פוטנציאלית, לפי כמות השטרות שבארנקה.
הדבר היחיד שיהיה לי חשוב מהבחינה הזו - זה שהיא תגשים את עצמה. בנאדם שמגשים את עצמו ועושה את מה שהוא אוהב, מדהים בעיני עשרות מונים מאשר מישהי שעושה עבודה שאותה היא לא אוהבת, בזמן שהדבר המרכזי שהיא אוהבת נדחק תמיד הצידה (שלצערי, זה הרוב).
ממש לא משנה לי אם היא תהיה מובטלת או בעלת עבודה מסודרת.

אני מניח שאתה צודק שבנות שמות יותר דגש על כך (ואף נמשכות לניצוצות ולאופציות החומריות שייפתחו בפניהן שמגיעות עם הארנק העבה), אך נראה לי שהדגש הוא מבחינת "פרקטית" יותר (אלא אם נפלת על פרחה שהדבר היחיד שחשוב לה זה שעון הזהב והתכשיטים שתקנה לה ואתה סתם הכלי להשיג זאת), דברים כמו אוטו ויכולת פעם בכמה זמן לצאת לחופשה איפשהו או לאכול ארוחה במסעדה.
לכשעצמי, זה לא משחק תפקיד בבחירת בת זוג, אם אי פעם אגיע למצב בו אצטרך לבחור (מה שלא יקרה חח).

ניר4819

New member
למה שלא תצטרך לבחור?

וכן, אני חושב שזה אחרת בשביל נשים. בגלל זה מעניין אותי לשמוע מה בנות הפורום יגידו על הנושא. שמאד מאד מעניין אותי.

niwo

New member
"ואף נמשכות לניצוצות ולאופציות החומריות.."

אני לא מסכים עם המשפט הנ"ל שבסוגריים.
כל בחורה היא מקרה פרטי.
אני לא אוהב את ההכללות הללו שמפילים על בנות שהן מחפשות כסף אצל גברים.
אני חושב ששאלה כמו- 'מה את/ה עושים בחיים?' או 'האם את/ה עובד/ת?' היא שאלה לגיטימית. כפי שציינת.
יש כאלו המחפשים יציבות כלכלית ויש כאלו שלו.
אנשים נמצאים במצבים שונים בחיים. אם אדם סיים לימודים והוא לא מצליח למצוא עבודה במשך הרבה זמן, זה לא משהו שלא קורה. ניתן לקבל את זה. וישנם עוד הרבה מצבים אחרים בהם אנשים בשלב הנוכחי בחייהם חסרי עיסוק מסויים, וחלילה, אף גרים עם ההורים.

אני חושב שהן בנים והן בנות יכולים ויכולות לקבל מצבים שכאלו. ושוב, כל אדם לגופו.
אני פשוט לא אוהב שמתחילים עם הסטיגמה של 'בנות מחפשות כסף'.
כי לא!

snoopytush

New member
נכון חוץ מזה שיש גם בנים שמחפשים כסף אז להגיד

שזה רק מהצד הנשי זה העלמת מידע:p
קיצר יש גולדיגר בכל מקום ולשמחתינו לא כל האנושות מורכבת מהם

iba90

New member
ובכן...אני מכליל

המצב הכלכלי מסתבר מאוד משפיע...אני כרגע עובד בעבודה יציבה וקבועה עם "אחלה תנאים" אפשר להגיד, אני לומד ומממן את הכל בכסף שלי ובנוסף להכל אני חוסך לדירה ככה שיוצא שאין לי ברירה ו....אני גר עם ההורים שלי (וכן אני גם עוזר להם בגלל שאני גר איתם...אני לא מפונק). אפילו תוך כדי התכתבות אני יכול לראות את הפרצוף של מישהי ששומעת שאני גר עם ההורים.אני חושב שבגלל שהמצב הכלכלי היום כמו שהוא נשים חוזרות להתנהג במה שתבוע בהן בDNA שזה למצוא את האדם ש"יבנה להן מערה ויצוד בשבילן" וכל מה שהן יצטרכו לעשות זה לפתוח רגליים מידי פעם. אני יודע שאני מכליל ואפילו מעליל אבל לפחות לפחות 8 נשים פוטנציאליות שפנו אליי ביוזמתן באתרי ההכרויות השונים..ניתקו איתי קשר\נעלמו\הודו שזה לא מתאים

C l u e

New member
נכון, זה לא מתאים לצאת עם מישהו שגר עם ההורים

זה אומר שכל הזמן נהיה בדירה שלי, שבעצם אין אופציה אחרת. סליחה, אבל זה לא מתאים לי. אני אומרת את זה מניסיון, לא כי בתיאוריה זה נשמע לי רע אלא כי היה לי קשר כזה בו אני גרתי לבד והפרטנר גר עם ההורים (זה כי היה צעיר ממני, בן 23, וזה גיל שזה עדיין לגיטימי ולכן לא פסלתי). מעבר לזה שזאת הוצאה כספית (כן, חשמל/מים/אוכל עולים כסף!), לי אישית זה פשוט לא מתאים. הדירה שלי צריכה להיות שלי, ובעוד שזה מאד נחמד לארח את בן הזוג מידי פעם, הניסיון מלמד שברגע שאין להם דירה הם נוטים להתנחל הרבה הרבה יותר (ולפחות בהתחלה הניקיון נופל 100% עלי), ואני פשוט צריכה שהדירה שלי תהיה שלי.

בנוסף, כן. גבר בן 34 שגר עם ההורים זאת נורת אזהרה. אני לא אומרת את זה כדי לפגוע חס ושלום, ברור לי שיש לך את הנסיבות שלך ואתה נשמע כמו אדם שנמצא בבית מבחירה ולא מתוך הכרח, שזה תמיד טוב וכמובן שאני לא באה להעביר ביקורת על הבחירות שלך. אני פשוט אומרת שזה לא נורמטיבי, ולכן כשאני לא מכירה את הבן אדם והוא מציע לי לצאת (נניח באתר הכרויות או שחברה סידרה וכו', בניגוד לאם היית ידיד טוב שלי או קולגה שאני מכירה טוב ואז יתר התכונות שלך מאד בקלות יפצו על כך, כי באמת שיש לך סיבה טובה לגור בבית)- כן, אני לא אתלהב כשאני אשמע שאתה גר עם ההורים כי מבלי לדעת את הפרטים זה מדליק נורה אדומה. אם היית הגבר היחיד בעולם כנראה שנשים לא היו פוסלות אותך על זה, אבל guess what, אתה לא הגבר היחיד בעולם ולכן אתה צריך להבין שזה די מרתיע נשים.

iba90

New member
הבחירה שלי היא הכרח

אם אני רוצה שיום אחד יהיה לי בית בישראל...זה לא שאני נהנה מהמצב הזה

TheShining

New member
לצערי הרב, כסף הוא גורם מרכזי בשיקוליהן

של נשים.
אני יודעת בוודאות, שנשים רבות פוסלות גברים מקסימים רק כי הם לא מרוויחים "מספיק" כסף. סתם משכורת לא מספקת אותן. הן רוצות גבר "מבוסס".
זה עצוב.
אני יודעת שגברים רבים מובטלים סתם כי פיטרו אותם, או כי הם בין עבודות. זה לא מצדיק חוסר יחס. גברים רבים עובדים במשהו שהם אוהבים, אבל גם זה לא משכנע את אותן נשים, מסתבר.
שמעתי דברים גרועים יותר, כמו אפליה על רקע של עדה, כי יש כנראה נשים שחושבות שאם אתה אשכנזי, אתה בטח עושה יותר כסף.
אני יכולה לומר כאן בשיא הכנות, מצב כלכלי אף פעם לא היה שיקול מבחינתי. נכון, אולי זה בגלל שאני לא צריכה להיות תלויה באף גבר מבחינה כלכלית ולא צריכה אף אחד שיממן אותי או ישלם עלי. יכול להיות. יש לי רכב, אני אוהבת לנהוג, ואין לי שום בעיה שלבחור לא יהיה רכב.
בפגישות אני תמיד מתחלקת חצי חצי, או פעם הוא משלם ופעם אני.
גברים הם לא כספומטים, ואני שונאת כשמנצלים אותם.

ניר4819

New member
תבורכי על דברייך הנהדרים

בעיקר על השורה האחרונה, אבל לא ניכנס לזה עכשיו. מי ייתן ויהיו עוד נשים כמוך בעולם. אני חושב שאת די נדירה.

אספר לך סיפור - יצאתי לפני כמה שנים, בין שתי האקסיות המיתולוגיות שלי, עם עוד בחורה אחת. בגלל שזה נמשך רק חודש, אני לא מחשיב את זה כניסיון זוגי, למרות שמבחינה פיזית ומינית למדתי בחודש הזה וצברתי בו יותר ניסיון מאשר בכל הזמן שהייתי עם אקסותיי. היה לנו קשר מדהים, בעיקר ברמה הפיזית אבל אני חושב שלא רק (לפחות, מבחינתי לא). ואז יום אחד דברנו על כמה כסף אנחנו מרוויחים בעבודה. היא ידעה כבר בזמן הזה במה אני עובד, אבל לא כמה אני מרוויח. יום לאחר מכן היא התקשרה וגמרה איתי בטלפון. היא לא אמרה שזה בגלל זה (סירבה להיכנס לסיבות), אבל סמיכות האירועים של זריקתי והחשיפה של כמה אני מרוויח לא השאירו אצלי מקום לספק. זו הייתה הפעם הראשונה שקלטתי כמה הפן הכלכלי חשוב לנשים. אחרי הכל, היה לנו קשר מדהים מכל בחינה שאת רק יכולה לחשוב עליה. יומיים לפני שהיא זרקה אותי אף דיברנו לסוע ביחד לסופ"ש ולהתחיל להכיר זה לזה בני משפחה וחברים. ויומיים לאחר מכן - כאילו כלום. אני מוכן לחתוך את הראש שלי אם זה לא היה בגלל הפן הכלכלי. ומאז שמתי לב שהדבר הזה חוזר על עצמו עם לא מעט מהנשים שהכרתי.

TheShining

New member
אני לא מאמינה...

איזה רוע לב. בכזו קלות היא ויתרה על הכל... פשוט לא יאמן.
זו פעם ראשונה שאני שומעת על כזה מקרה קיצוני. ולחשוב שזה רק מקרה אחד מני רבים...

נ.ב. תודה על התגובה המקסימה

supersonic777

New member
Shining,אם היו עוד כמה,לא הרבה,נשים כמוך...

הרבה גברים לא היו נשארים רווקים...
כל מילה בסלע,שאפו.

nivos7

New member
כסף כסף תרדוף

יצא לי לפגוש נשים נשואות , שחיות מהיד לפה , שאמרו שלהתחתן רק עם מישהי מבוססת. אהבה תבוא אחרי
מצד שני הכרתי נשואות שהתחתנו בשביל הכסף, אבל דיי משועממות מהגבר.

צריך לתת את האיזון.
חשוב בעיניי שהבת זוג תעבוד, וכל עבודה מכבדת את בעליה , שיהיה לנו אפשרות לצאת לבלות ביחד. לעשות דברים ביחד.
ויש גם בעיה עם העובדה שגרים עם ההורים, בתור רווקים ולא נשואים.
לא חושב שהרבה בחורות ישמחו לקפוץ לבן זוג כשההורים בחדר ליד.

אז כן , שמים לב..
ודאמט
שיעשו משהו עם הדיור והשכר במדינה הזאת

ניר4819

New member
לגור עם ההורים זו אכן בעיה

לפחות במקרה שלי אני יכול לומר שאין לי אותה. ואפילו, ואני מרוצה מזה במיוחד, לא צריך לשלם שכ"ד. דירה משלי.

אני מסכים איתך לגבי עניין האיזון, אבל נראה לי שהרבה נשים מחשיבות את העניין הכלכלי הרבה מעבר לכל פרופורציה. שהן הופכות את זה לעיקר.

חן1

New member
אגיד לך איך זה אצלי...

היי ניר,
בכנות אני יכולה להגיד שהרבה פעמים אני מוצאת את עצמי (בעיקר באתרי הכרויות וכאלה) נרתעת מאנשים שלא עובדים, לא בגלל הכסף
אלא בגלל שהרבה פעמים זה מעיד על משהו אחר ועמוק יותר... למשל, על היכולת או הרצון לממש את הפוטניצאל שבהם (זה דווקא מאד חשוב לי), על היכולת או הרצון להתחייב, להרחיב אופקים וכו' וכו'... לי חשוב שבן הזוג שלי יהיה אדם שמממש את עצמו בעבודה או בלימודים...

9צב

New member
אינך חושבת שצריך לבדוק כול מקרה לגופו?

אני מכיר אדם שעבד במשך קרוב לעשור בחברת הייטק מצליחה והגיע למעמד די טוב ומבוסס.
הוא נפל כי ביצע טעות מסוימת בפרויקט כלשהו, מול לקוח די גדול מחו"ל (סינגפור) והטעות הייתה כה תהומית - שפיטרו אותו ממש "מהיום למחר" בערך. הייתה לו טעות בארגון, שגררה טעות ביומנים, שגגרה טעויות בזמנים ובימים ובתאריכים ומה לא ובלאגן... והכולללל התפקשש וזה בנאדם שהיה מרוויח סכום מאוד יפה כול חודש. הוא כבר לא צעיר וקצת יותר קשה לו למצוא עבודה כיום באותו שדה בו עבד.
פתאום הוא מוצא את עצמו... מחפש עבודה... ומחפש עבודה... ומחפש...

אני מסכים איתך שיש אולי חלק מסוים באוכלוסיה של אנשים שלא עובדים, שמבחינתם עצלנות היא הדובדבן שבקצפת האנושית ולהיזרק כול היום זה אחלה כי "על הז*ן" שלהם הכול וכ'ו... אבל הנ"ל זה רק דוגמא אחת (ואני מניח שיש עוד הרבה במצבים דומים) לבנאדם שפשוט נדפק בקטע הזה וכשהוא יגיד לבחורה "אני כרגע לא עובד", והוא אחלה בנאדם - זה יוריד מערכו למרות שהוא אחד האנשים החרוצים שאני מכיר.

חן1

New member
בהחלט כן

מסכימה איתך שצריך לבדוק כל מקרה לגופו...
לכן עבודה היא לא קריטריון יחיד.
אני בודקת אם למד או לא... אם גר לבד או עם ההורים... אם עבד או עובד...
וגם אז בודקת. יצא לי כבר להכיר כמה אנשים מעולים שלא למדו ולא היו עם מקצוע מסודר, אבל היו אנשים טובים וחכמים ורגישים ואכפתיים... ולעומת זאת, כאלה שלמדו ועשו ועובדים והכל, אבל לא שווים כלום.

ניר4819

New member
אז אם אני מבין נכון

לשיטתך, אם הבחור לצידך אינו עובד כרגע, אבל לומד ומשקיע בעצמו מבחינת ההשכלה והידע שהוא רוכש, זה "בסדר", אבל בחור שהוא סתם בטלן, שלא עובד ולא לומד ולא כלום, זה "לא בסדר"? כי עם זה אני יכול להסכים. אבל אני חושב שיש המון נשים שמתעקשות דווקא על הפן הכלכלי. מבחינתן, לימודים זה כלום. עבודה וכסף זה הכל. אני לא רואה את הדברים כך - אחרת לא הייתי סטודנט עדיין, בקרוב לדוקטורט. השקעה בעצמך - מה שאת מכנה מימוש פוטנציאל או הרחבת אופקים או יכולת להתחייב - יכולה לבוא בכל מיני צורות, לאו דווקא הכלכלית. אני חושב שהרבה נשים לא שותפות לתפיסה הזו.

למעלה