עד כמה מצב כלכלי משנה לכם אצל בן הזוג?

C l u e

New member
אני לא רואה טעם להיכנס לקשר

עם אדם שאין לו שום פוטנציאל להפוך לבעלי ואבי ילדי. אני יודעת שזה אולי נשמע מלחיץ, ואני אכן משתדלת להצניע את זה כדי לא להבריח אותם, אבל בכנות? לא רואה טעם לבזבז שנתיים-שלוש, גם אם מדהימות, בבן אדם שנניח לא רוצה ילדים. ככה זה גם עם העניין הכלכלי- אם מישהו לא נמצא במקום בו אני נמצאת מבחינה כלכלית (שזה: היכולת לממן את עצמו ולא להיות תלוי בי, ופוטנציאל להתקדם מבחינה אישית ומקצועית וכן, גם כלכלית), אין לי טעם בלהיות איתו בקשר. לא כי אני צריכה שוגר דדי, אלא כי המטרה שלי היא נישואין ומשפחה. אני מתכננת להיות מבוססת יחסית בחיים שלי, ואני עובדת קשה בשביל זה. ממש לא בא לי שכל הכסף שלי ילך על מימון בן הזוג/ילדים/משכנתא.
בנוגע לגברים שגרים עם ההורים- אני פוסלת אותם לרוב אבל ממניעים אחרים- זה פשוט לא נוח ולא מתאים לי לחיות ככה. אם זה עניין זמני של כמה חודשים או אפילו שנה, ברור שזה לא ביג דיל. אבל אם זה משהו קבוע או זמני לטווח הארוך- סליחה, לא מתכוונת להיכנס לזה. זה לטעמי מעיד על תכונות שאני אישית לא מעוניינת שיהיו בבן הזוג שלי. ברור שכל מקרה לגופו, וזאת לא פסילה אוטומטית, אבל בגדול כן- אני אטה לפסול ואני לא חושבת שזה דבר שלילי בהכרח. בעולם מושלם כולם היו נותנים צ'אנס לכולם, אבל הזמן שלנו כאן הוא מוגבל וחייבים לסנן, ככה זה עובד.

(חשבתי שזה נאמר בביקורת, לא?
)

קריסטה

New member
חשוב לי אדם עובד ומפרנס את עצמו

בדיוק כפי שאני מתכוונת להיות.
יצא לי לפול על בחור מאוד מוצלח מהבחינה הזאת (טפו טפו טפו) אבל כשהכרנו לא שאלתי דבר וחצי דבר על מצבו הכלכלי ולא עניין אותי שאין לו רכב ותואר. הוא עובד? אחלה. ממשיכים הלאה.

9צב

New member
ואם היה עונה "לא, אני כרגע... לא עובד... ז"א,

סוג של עובד... אבל כרגע יש לי עם זה בעיות... אממ"

וכ'ו.
ז"א, תשובה שברור לך שהיא "לא", אבל מורכבת מעוד כמה גמגומים.
מה הייתה תגובתך אז?

niwo

New member
*facepalm*

אני מצטער, אני פשוט לא אוהב את הסטיגמה הזו שיש על בנות.
יש אנשים שישימו דגש על המצב הכלכלי, ויש כאלו שיבינו את המצב של האדם גם אם מצבו הכלכלי לא מזהיר.
אבל זה תלוי אדם, ולא מגדר.
תפסיקו עם הסטיגמה הזו!!!

זאת הייתה הגם תגובה שלי בדיוק

ודמיט, מבחינתי זה הכי מובן מאילו: השאלה מה אתה עושה בחיים לאו דווקא סובבת משכורת, מה קורה לכם, אנשים? זאת אחת השאלות הכי לגיטמיות שיש, בחירת העיסוק מלמדת המון על האדם מולך. ליחס לשאלות מבוא בשיחת הכרות כזאת משמעות חבויה ושטחית יכולה ללמד יותר על השומע מאשר הדוברת.

אני לא טוענת שהמרכיב הזה זר לחלוטין, אבל פאקינג הל, איזו דימוניציה יש פה, כאילו כולן פגי באנדי.

באופן בלתי נמנע נזכרתי במערכון הפייתוני הזה לגבי עיסוק, אולי יש לי אסוציאציה חופשית מידי בשעה זו
http://www.youtube.com/watch?v=XMOmB1q8W4Y

ניר4819

New member
ואני בדיוק הזכרתי את אל באנדי בהודעה למטה

איזו טלפטיה ביננו, אה?

ואני לא מכליל לגבי כל הנשים. אבל כן, חלק לא קטן מהנשים שהכרתי ועדיין מכיר מייחס לנושא הכסף והמצב הכלכלי חשיבות אדירה, הרבה מעבר לכל פרופורציה. אני לא אומר שכולן ככה, אני אומר שלא מעט - לפחות מאלו שאני הכרתי - הן ככה. והבחורה שאת הדוגמא שלה הבאתי למעלה היא רק דוגמא אחת אך מייצגת מאד.

טוב הזוג האומלל הזה נחקק עמוק בתרבות הפופ

לא יודעת, זה לחלוטין מתנגש עם הנסיון שלי מהסביבה הקרובה (מצד שני המינים). וממה שאני רואה בתגובות, לרוב נשים מציינות שזה פרמטר אחד מיני רבים, ושיש להן יותר מרחב תמרון משנדמה לכם.

מתנצלת על הפשטנות אבל נראה לי שזאת נחמה לבחורים ביישנים וחסרי ניסיון/מזל להפיל את האשמה על השטחיות של נשים שלא נותנות להם סיכוי בכלל.
ושוב אני לא אומרת שזה לא קיים, אבל שזה קצת תפח בחוויה שלכם למשהו הרבה יותר גדול משנדמה לכם.

ותמיד שווה לזכור עוד אפשרות- אם זה קורה למישהו הרבה פעמים, אולי הוא פונה סיסטמטית לנשים הלא נכונות, ואלוהים יודע שיש הרבה מאלה.

ורק למען הסר ספק (אם בכלל יש בשלב הזה
) נישואים פלוס היא כמעט פרודיה על פרודיה לגבי סטריאוטיפים, סדרה מביכה ולא רלוונטית. וזה עוד לפני שאני בכלל נכנסת להצגת נשים שם וליחס כלפיהן, בפרט כלפי נשים עם עודף משקל.

ניר4819

New member
אני רק אגיב לגבי מה שאמרת על נשואים פלוס

אני מסכים עם הכל, חוץ מאשר מביכה ולא רלוונטית. הסדרה הזו מצחיקה בטירוף, בין השאר בדיוק בגלל שהיא לועגת לכל סטראוטיפ אפשרי (מה שהם עושים עם בלונדיניות, בדמותה של קלי, לא הרבה יותר טוב מהיחס שלהם לנשים עם עודף משקל), ולעוגת לכל המגזרים השונים בחברה, בלי הבדל דת, צבע ומין (בעיקר מין). פשוט מת על הסדרה הזו, גם היום אחרי כל השנים.

אין שום ספק שמה שהם עשו לקלי הוא תמונת ראי

מובהקת של מה שהם עשו לשמנות. בכל מקרה נשים לא יכולות לנצח שם, או קלילות טפשות ויפיפות, או מרירות ושמנות (ואז מושא לשנאה יוקדת מטעם גברים).
כמו שמירדנה אמרה בסקס והעיר, בעת חיפוש תחפושת האלווין לנשים - יש בחנות רק 2 אופציות: או תחפושת חתלתולה סקסית או מכשפה.
הרבה סדרות צחקו על "הבלונדינית" (נכון, לא בכזאת בוטות גסה), רק אחת עשתה כמעט קמפיין אנטי נשים שמנות.

בסטנדרטים של ההומור שלי היא מביכה, סופר צפויה וממחזרת מוטיבים סדרתית, וזה הולך יד ביד עם ההשענות שלה על סטריאוטיפים גסים ונורא מוגזמים. בדימוי הקבוצות בחברה שיש לרבים כיום (ובצפיות מטלווזיה לשקף אותן בצורה מסוימת), נשואים פלוס נראה כמו שריד תמוה מהעבר האפל.

לא משנה לי

כסף לא ממש מושך אותי,אני שואלת על מה שהוא עושה בחייו סתם בשבילי כרקע כללי,אם הוא מובטל כבר שנתיים אני אולי אחשוב פעמיים. לגבי דירה...? לא פוסלת על זה,ושוב,אם הוא גר עם ההורים זה תלוי בכל אחד,שואלת למה ומדוע בגיל 30+ עדיין עם ההורים. ושוב,אני לא שמה שום דגש על העניין הכלכלי,זה לא ממש חשוב לי.
יותר חשוב לי אם לא עשית את השירות הצבאי זה פשוט אומר המוווווווון על הבנאדם...וכן,אני אפסול על זה.

9צב

New member
ואם זה בנאדם שלא הצליח נפשית להתמודד

עם המערכת הצבאית?
יש גם כאלה.

נכון,יש גם כאלה...

אבל אם נכים,אוטיסטים,עיוורים (ועוד כל מיני בעלי מוגבלויות) מתמודדים עם הצבא אין סיבה שהוא לא יכול...ואם הוא לא עשה מסיבות נפשיות אני כנראה אצטרך לשקול שנית אם נוכל להיות ביחד.

זה קצת בולשיט

לא כל בעיה שמונעת מבן אדם לשרת בצבא בגלל מצב נפשי, גם מעידה על איך הוא בתחומים אחרים כמו מערכות יחסים. נכות נפשית זה תחום מאוד מאוד רחב של בעיות שיכולות להיות לבן אדם, לא כל דבר שמונע ממנו להתמודד עם מסגרת צבאית בהכרח קשור למערכות יחסים.
בדיוק כמו שאם מישהו נכה פיזית זה לא אומר שהוא לא יכול ללכת, לפעמים זה בכלל אומר שהוא חרש.

אם מישהו קיבל שחרור חוקי מצה"ל מבלי שהוא הצטרך לשקר או להמציא לעצמו בעיות, כנראה שבאמת הייתה לו בעיה שהיא סיבה טובה מספיק כדי לא להתגייס, ושגם הצבא בעצמו הסכים עם זה.
משתמטים הם כאלה שמשקרים או מזייפים לעצמם כל מיני בעיות כדי לקבל את השחרור שלהם, זה עצוב שזה גורם לאנשים להסתכל ככה על כל מי שהשתחרר בגלל בעיה נפשית.

זה שיש אנשים שלמרות שמשחררים אותם הם בוחרים להתגייס בכל זאת, זה כנראה בגלל שהם השתחררו על משהו שטכנית משחררים עליו, אבל בפועל הם כן היו מסוגלים להתמודד עם המסגרת הזאת. אלה ברוב המקרים אנשים שהבעיה שלהם היא פיזית או משהו מולד (כגון נכים פיזית, אוטיסטים וכו'), כי פיזית יש להם מוגבלויות, אבל מבחינה נפשית הם בסדר גמור ולכן הם רצו לקחת חלק בכל זאת. לאנשים שהבעיה שלהם היא מוגבלות פיזית בדרך כלל יש גם קטע כזה שהם רוצים להוכיח שלמרות המוגבלות הם יכולים להיות ממש כמו כולם, וזה שוב בגלל שמבחינה נפשית הם באמת כמו כולם.

מה זה לעזאזל "אם הם יכלו אז אין סיבה שהוא לא יכול"? זה ממש זלזול בבעיות של אחרים. האם היית בעצמך בכל אחד ממליון המצבים של נכות נפשית בשביל לקבוע דבר כזה? מאיפה את יודעת מה כל אחד יכול ומה לא? את אפילו לא יודעת באיזו בעיה נפשית מדובר.

ברוב (אם לא כל) המקרים של אנשים שמקבלים את השחרור שלהם בגלל נכות נפשית ולא פיזית, מדובר באנשים שבאמת לא יכולים להתמודד עם המסגרת הזאת, ולכן גם אם הם ירצו הם לא באמת יהיו מסוגלים.
אלה אנשים שלהתגייס יכול לפגוע בהם (!!!) מבחינה נפשית וזה מסוכן להם, זה מאוד שונה מבעיות פיזיות. במיוחד שבעיות פיזיות מקבלות הרבה יותר הכרה, הבנה והקלות מהסביבה, משום שזה משהו שרואים כלפי חוץ בדרך כלל ואז הרבה יותר קל להוכיח אותו. במקרים של בעיה נפשית, צריך להתמודד עם המון זלזול מצד הסביבה שפשוט "לא קונה את זה", ואנשים שקובעים לך עובדה שאם אתה יכול לעשות ככה וככה וככה, אז אתה סתם שקרן ויכולת גם להתגייס. או שאם יש נכים שהתגייסו בכל זאת, אז זאת עובדה מוכחת שכולם יכולים. אז לא, זאת לא. וזה שמישהו יכול או לא יכול לעשות דבר אחד, לא בהכרח משפיע על אם הוא יכול או לא יכול לעשות דבר אחר.

למעלה