עד מתי שרון? עד מתי נתניהו?

יאנוס

New member
עד מתי שרון? עד מתי נתניהו?

התוכנית הכלכלית של ביבי תהרוס את החברה הישראלית. רק עכשיו שמענו על התאבדותו של חקלאי נוסף מבנימינה ושל מורה מהרצליה. עד מתי רשעים תעלוזו? עד מתי נשתוק ונקבל את המכות הניחתות עלינו. האם לישו הנוצרי דמינו שנגיש את הלחי השניה? אזרחים, תושבי מדינת ישראל - קומו, עשו מעשה: עיברו מבית לבית וספרו על התוכנית הכלכלית - איך בקיצוצים במגזר הציבורי - המורות למשל, יפחיתו את שעות ההוראה והבורות בארצנו תחגוג. ספרו לאנשים, לחבריכם, למכריכם, איך בקיצוצים במגזר הציבורי, באחיות בתי החולים, טיפות חלב, למשל, יפחיתו את הזמן שיוקדש לכל חולה, ילד, בוגר או קשיש. צאו ודברו על הקיצוצים למשפחות החד-הוריות, שלא נותנות לילדיהן ללכת למסיבות ימי הולדת מכיוון שאין כסף לקנות מתנה. על משפחות שיושבות בערב בחושך כדי לחסוך חשמל. על קשישים שנשארים לשכב במיטה כי אין להם כסף לשלם עבור חימום בחורף. ממשלת ישראל מפקירה את תושביה. אין כסף לרווחה - היכן כל המיסים ששילמנו? האם נשאבו על ידי הכבישים בהתנחלויות? אין כסף לבריאות - היכן כל המסים ששילמנו? האם הלכו למענקים למפעלים שפשטו את הרגל אך בעליהם "עשו קופה" על חשבוננו? אנשים - זעקו זעקה גדולה, כי בנפשנו היא!!! כתובות אינטרנט נילוות: כיתבו לחברי הכנסת שיתנגדו לתוכנית הקלוקלת של נתניהו ושרון

למי אכפת

מגזירות כלכליות, מקיצוצים, מפגיעה בחלשים ולא רק, מהאבטלה ומהפיטורים?! העיקר שאנחנו אימפריה!

L7

New member
זהו הכשלון הגדול של השמאל המתנשא

ואיננו מצליח לכן לסחוף המונים ולעלות לשילטון. השמאל ובעיקר השמאל הקיצוני המצטמק איננו ער לעובדה הפשוטה שקהל הבוחרים מורכב מבני אדם- להם כידוע תכונות משותפות רבות שאינן תואמות את הטפות השמאל כגון: -אני צודק יותר מאויבי. -לא אבליג אם פוגעים בי. -אני טוב. -מי שפוגע בי רע.

"בטח"!

הרוב - נח לו מאוד "לחשוב" ככה, ו... להיות אימפריה קולוניאלית. שיפטרו את המורים ואת אנשי ההיי-טק, מה אכפת לנו? שיעלו את גיל הפנסיה, מה אכפת לנו? נשלח גדודי גדודים לשמור על כל כל מתנחל בודד, כדי שאשתו לא תעשה הפלה חס וחלילה, העיקר שאנחנו אימפריה. ואיזה טובים אנחנו! אנחנו אפילו מדברים על "לתת" להם מדינה! בסדר, לא ממש מדינה, ו"הוויתורים הכואבים" אולי באמת כואבים אבל לא באמת ויתורים, כי לא היינו משקיעים את כל המיליארדים האלה אילו חשבנו ברצינות לוותר על הקולוניה. נכון להיום השמאל הקיצוני, זה שרוצה לחיות ולתת לאחרים לחיות, ומבין שזה אפשרי רק בתנאי הוויתור על האימפריה הקולוניאלית שלנו - מפסיד בגדול. כי הרוב הגדול חושב שהוא "חושב", אך למעשה רוצה להמשיך להיות אימפריה, להיות אימפריה, להיות אימפריה ולהזיל דמעות תנין "כמה אנחנו צודקים"!

L7

New member
יש לך שיטה להעלאת השמאל לשלטון?

לי יש.

L7

New member
להאזין ולהבין את הטבע האנושי.

האדם הממוצע איננו רוצה לראות סימטריה בינו לבין העוינים אותו. וכו- כמו שכתבתי למעלה ......... כלומר : שמאל שרוצה לעלות לשילטון ולהחזיר שטחים ולפנות התנחלויות צריך לאמר: 1. אויבנו מנוולים. 2.תרבותם ומהותם זרה לנו . 3. אנו רוצים להפרד מהם. חד צדדית. תפיסה כזו - תנצח.

כלומר, לדעתך,

אדם נורמלי יכול להיות שלם בלבו עם הדיכוי של עם אחר? ומדוע היפרדות "חד צדדית" עדיפה על היפרדות מוסכמת? האם הצד השני אינו רוצה להיפרד? או שמא "חד צדדיות" פירושה להשאיר לעצמנו נתח שמן מהשטחים הגזולים (ובמקרה זה היא אכן יכולה להיות רק "חד צדדית")? ואכן את "גדר ההפרדה" בונים היום כך, שהיא מפרידה בין הפלסטינים לבין... אדמותיהם. כמה נעים להיות "צודקים" בעיני עצמנו ולהמשיך בכיבוש! שדדתָ את ביתו של השכן, ובמקום להביע הסכמה ברורה וחד-משמעית להחזיר לו את ביתו, אתה מתעסק בנושא אם הוא מנוול או לא מנוול, וכמה הוא מנוול. בגדול, המנוולים זה אנחנו.

L7

New member
טלמון , לצערי לא הבנת.

אין כאן עניין של שלמות שבלב. השאלה היא האם אתה רוצה להקים ממשלת שמאל או לא. אם כן, עליך לחרוט על דיגלך ולהכריז כל יום כל הזמן: אנחנו הטובים הם מנוולים נצא מהשטחים. זה הכל. אם אינך מוכן להצהיר כך בבחירות- אתה משחק לידי הימין.

נדמה לי

שלא רק העבודה אלא גם מרצ אומרים כמוך - והתוצאה לפנינו. לי נראה שהדרך הנכונה יותר היא להפסיק את העמעום ולקרוא לדברים בשמם. יפה עשה ברק שהוציא אותנו מלבנון. התוצאה היתה יכולה להיות עוד יותר טובה לו היה גם משחרר את הלבנונים החטופים ומתנצל רשמית בפני לבנון.

alond

New member
תמיד משעשע אותי לשמוע דברים כאלה.

אילו היה עושה קצת אחרת... שמעתי את זה מכל כך הרבה אנשים. יש להם דעה איך צריך לעשות משהו. קם מישהו ועושה את זה. הוא נכשל. עכשיו התירוצים באים:"לא עשה את זה כמו שצריך", "לא עשה מספיק", "מישהו אחר היה מצליח". נדירים האנשים שאומרים "אולי טעינו. צריך לחשוב על העניין מחדש".

alond

New member
היום? בינתיים אף אחד (חוץ משלושה).

אני לא אומר שיהיה מישהו בהכרח אבל לשפוט משהו עפ"י מצב זמני - לא מוצלח. לעשות משהו שמצליח זמנית זה לא סימן להצלחה. תמיד פסימיסטים יכולים לטעון שמה שהרווחת בלבנון אתה מפסיד בפיגועים (מאמץ שהלך ללבנון ילך עכשיו לפיגועים "רגילים").

אתה עושה את עצמך, או באמת כזה?

שכחתָ את ההפגזות על קריית שמונה? את התושבים היורדים למקלטים? מילה נחמדה "מצב זמני". כל כדור הארץ הוא "מצב זמני". אז בואו נהיה אידיוטים: למה לנו להיות הגיוניים, אם ממילא הכל זמני? אם כבר אתה מנסה לקשר בין לבנון לבין השטחים הפלסטיניים הכבושים, אז למה שלא נעשה אותו דבר ונצא גם מהם? חבל להפסיד את הקולוניה?

alond

New member
יש לך בעיה עם המילה זמני?

היא לרוב באה עם הקשר של אורך. במקרים כאלה זה יותר מכמה שנים. עוד 20 שנה יהיה שקט בזכות זה - קטונתי. בינתיים, פלסטר זמני שעלול להתפוצץ יחד עם השטחים (במיוחד אם נחזיר אותם). אין סיכוי שזה המצב? כנראה שלא...

לי ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo13.gif איזה היגיון! לשם מה

אתה צריך פצצה שיכולה להתפוצץ יחד אתך (ויחד אתי)

תום30

New member
טלמוני, שאלה אישית ברשותך..

היות ואני מודע לדעותיך הפוליטיות בסוגיית השטחים הכבושים (ואף שותף לה אולם מסיבות שונות בתכלית כזכור..), תמהני- מהי השקפתך הפוליטית בתחום הכלכלה? זו אינה שאלה לדיון אלא שאלה שבעובדה, ואשמח אם תענה. יום טוב

אם בקיצור, אז...

מתקשה לענות! אם לא נדבר על המצוי אלא על הרצוי, הייתי רוצה משהו מעין "סוציאליזם נאור". אלא שאני יודע, שגדולים ורבים "פתרו" סוגיה זו דורי דורות, אולי משחר האנושות, ולכן אינני מתיימר לדעת משהו... ישנן תופעות מסןיימות, בהן אנו נתקלים בחיי היום-יום, בעיתונים, למשל משפחות הנזרקות לרחוב כי אינן עומדות בנטל תשלום המשכנתא, ותופעות כאלו אותי מקוממות. אבל איך "לבנות את העולם"? קטונתי! בארץ אחת, נדמה זה היה ביוגוסלביה אבל אולי אני טועה, ניסו פעם להרכיב ממשלה על טהרת פרופסורים, כלכלנים, משפטנים וכו'. אז ממשלה זו תקעה אותם לכזאת מפולת... ששנים לא יכלו אח"כ להחלץ.

alond

New member
אולי אתה חושב שאנחנו יכולים לצאת

משם ולהתעלם מכולם. הרי זה בדיוק כמו הנסיגה של בריטניה מהקולוניות שלה. לא? חוץ מכמה מאות קילומטרים שמפרידים כמובן...

לפני 67 הסתדרנו יפה בלי הקולוניות

כפר סבא ונתניה היו ישובים רגועים למרות קרבת הגבול. אף אחד לא בדק תיקים בכניסה לצרכניה. בבתי הספר לא רק שלא היה שומר, אלא גם גדר לא היתה. למרות יחסי האיבה עם המדינות השכנות הצבא היה מספיק חזק להגן על גבולותינו. ההבדל היום, שנוסף לכך יהיו לנו גם הסכמים עם המדינות השכנות (עם שתיים כבר יש לנו). ואפילו אם הצבא הקטן והחלשלוש שלנו, שאין לו חיל אויר ואין לו שיריון ואין לו דימונה ואין לו נס ציונה, יחוש עצמו בסכנה קיומית מול המעצמה הצבאית הפלסטינית, גם אז סביר להניח שהדוד הגדול סם לא יאפשר לפגוע בנו לרעה. לא כך?

למעלה