עד מתי שרון? עד מתי נתניהו?

L7

New member
אנחנו די חלשלושים...........

מה דעתך , טנק מול ילד קטן מיידה אבן ומצלמת CNN צופה בהם - מיהו המנצח בעימות?

alond

New member
לא.

הדוד לא תמיד יהיה זמין. דברים משתנים. והם צריכים להצליח רק פעם אחת...

אז להכי כדאי לעשות שלום?

כי אז האימפריה הפלסטינית, מעצמת העל הפלסטינית, פחות תאיים עלינו הקטנים והחלשלושים. לא כך?

alond

New member
אם באמת יהיה שלום, כדאי לעשות שלום.

היי! אם באמת היית יכול להבטיח לי שלום הייתי מוותר על כל השטחים. הייתי נותן להם את כל ירושלים. לעזאזל... אבל אתה לא יכול להבטיח. אפילו לא להתקרב לזה... ולא, אני לא מודאג מהפלסטינים. לא כרגע בכל אופן. אני מודאג מזה מהשימוש שמדינות ערב האחרות יכולות לעשות בשטח.

ובכן?

1. האם מדינות ערב יעלמו אי פעם? ברור לכולנו שלא. אם כך, תמיד יישאר התירוץ של אי ודאות מוחלטת להמשכת הכיבוש לנצח נצחים? 2. האם יתכן שלום עם הפלסטינים, כאשר אנו מכריזים בפירוש על כוונתנו להמשיך בכיבוש לנצח, ומאשרים זאת בהשקעות מיליארדי דולרים בבנייה בשטחים? כלומר, אנו אומרים ביודעין "אילו לסבתא היו גלגלים"?

alond

New member
אילו רק המצב היה תלוי רק בנו...

המשך שליטה בשטחים הוא לא רק מרצון אמפריאליסטי, נכון? זה שנחזיר אותם לא יפתור את הבעיות באופן קסמי. או אולי כן? מה דעתך? על כל טיעון שלך למה כן יש אנאלוג שווה משקל (פחות או יותר) ללמה לא. אי וודאות תמיד תהיה, נכון, אבל יש אי וודאות ויש אי וודאות. לטעון שזה תרוץ לא עושה אותו כזה. הפלסטינאים לא בדיוק מעוררי אמון. עצם זה שיש וויכוח כל כך גדול מראה על חוסר אמון מובהק בין הצדדים.

במקרה שלנו

אנחנו בפירוש רוצים להמשיך לשלוט בפלסטינים, ואומרים להם את זה בגלוי. על איזה "אמון בהם" בכלל מדובר? נניח אני שדדתי מישהו וגזלתי את ביתו. עכשיו מתקיימים דיונים מלומדים על השכנת שלום בינינו. הוא רוצה את ביתו בחזרה, ואני טוען כנגד שאין לי בו אימון... ותחת תירוץ זה אוכל להשאיר את ביתו בידי לנצח נצחים, שזוהי בעצם המטרה שלי. אחרי מלחמת ששת הימים יצחק רבין אמר: אין לנו מטרה להשאיר לעצמנו את השטחים הכבושים, לכן נחזיר אותם אם יושכן שלום בינינו ובין שכנינו. היום אף מדינאי אינו אומר זאת. אני מתכוון למדינאים הנמצאים בשלטון. שרון מדבר בפירוש על 40% מהגדה ו"סידורי ביטחון", והוא יודע מצויין שהצעה נדיבה כזאת לעולם לא תתקבל. ורוב מכריע של הבוחרים מצביע לשרון. אתה אומר שלעזאזל השטחים לוּ היה שלום, ואולי מתכוון לזה, אבל שרון אומר לג'רוזלם פוסט ששילה ובית אל שלנו. אתה קורא לזה "ויכוח בין הצדדים"?

alond

New member
האנלוגייה שלך לא קשורה למציאות.

מה דעתך על "השטלטת על בית של מישהו שפעל שבאופן עוין כלפיך ולא מראה סימנים של הפסקת העוינות". יש לך אמון בפלסטינים? שרון לא מדבר בשמי. אולי בשם מצביעי הליכוד וגם לא כולם. וברק עשה דברים שלתגובות שלהם גם יש השפעות אנלוגיות. ובין אומרים לעיתון ועושים יש פער רציני כמו שמודגם פעם אחרי פעם.

alond

New member
זה חלק.

המטרה היא דעתך. עושים גם דברים אחרים. למשל משקיעים גם בשטחים שיודעים שלא יישארו אצלנו.

ותכל'ס, תגיד לי שאני לא צודק:

תירוצים תמיד תמצא כדי להמשיך ולהחזיק בקולוניה. המטרה שלך היא להמשיך ולהחזיק בקולוניה. גם אם הייתָ בטוח בכל 100 האחוזים שלא נשקפת לנו כל סכנה, גם אז הייתָ מתנגד לשחרורה. נכון או לא נכון?

במוסף לשבת האחרון של ידיעות אחרונות

ישנה כתבה גדולה על קריית שמונה: על המצב לפני היציאה מלבנון, לעומת המצב אחרי היציאה. כדאי לקרוא! נכון, מחבר הכתבה נזהר מאוד בלשונו: הוא מדבר רק על כמעט שקט, כמעט רגיעה, כמעט נורמליוּת. וגם מזכיר ללא הרף את הנ"מ שחיזבאללה ממשיך לירות, מבלי להסביר מה זה בכלל, ומדוע זה: מהתעקשותנו להפגין ללבנונים שאנחנו עדיין בעלי הבית - גם של המרחב האווירי שלהם... ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ בכתבה אחרת באותו מוסף מדובר על סוריה. גם על מגמות מיתון בחיזבאללה. רק אף כתבה לא מזכירה שאנחנו מחזיקים בשטח סורי כבוש (כבר העירו לי לא אחת, שזה... לא קשור! אנשים אולי חושבים באמת, שזה לא קשור לנושא הסורי, מנקודת המבט הישראלית?!). וגם אינני רואה אזכור כלשהו לעובדה שאנחנו ממשיכים להחזיק בלבנונים החטופים. בקושי מזכירים את הישראלים החטופים בידי הלבנונים...

L7

New member
אילו החיזבללה היו אתאיסטים.....

היינו רואים משיח באופק

אל תדאג להם, הם מספיק פרגמטיים.

מנהיגי חיזבאללה פועלים כגוף צבאי-פוליטי פשוט בהתאם למסורת הלבנונית של מיליציות עדתיות. העדה השיעית בלבנון קיימת כעובדה היסטורית, ולא כתופעה דתית. אתה הרי יודע שכל הדתות הפועלות היום הן שרידים של "פוליטיקה" קדומה, של שלטון אנשי הדת בהמונים, פלוס הפוליטיקה של היום. החיזבאללה הם כח הפועל על רקע עדה מסויימת, וכל העניין הדתי הוא כיסוי בלבד. מה שקיים זה רק האינטרס הפוליטי. בתוך העדה שלהם, ובכל לבנון. האוייב האמיתי שלהם זה בכלל לא ישראל, אלא היריבים בתוך לבנון, ובראש ובראשונה תנועת אל-אמל, היריבה שלהם בתוך העדה השיעית. אנחנו, ישראל, כמעט המצאנו את חיזבאללה, כאשר לא רק נתקענו בלבנון, אלא גם התערבנו בענייניה הפנימיים לטובת אחד הצדדים המסוכסכים כנגד צדדים אחרים. מי יודע, אפילו כשהיינו תקועים בלבנון, אילולי חברנו כל כך חד-צדדית למרונים, יתכן שחיזבאללה בכלל לא היה קם נגדנו. עם כל המעטה הדתי שלהם.

L7

New member
דתי זה שיא הפרגמטיות. ראה אדם

כמו הרב יוסף שיכול היה להיות מהנדס ונעשה עשיר חזק ומפורסם. כמו נסרללה שגילו מחצית.

אם כך מה יעזור לנו ../images/Emo86.gif ../images/Emo86.gif

שחיזבאללה יהיו אתאיסטים? ובנוסף - הגביע הוא שלנו

L7

New member
חיזבאללה אתאיסטים זה כמו סארס

על הירח. לא מזיק. פגשתי פעם מהנדס אנגלי שעזב לימודי כמורה ודת לטובת ההנדסה. לטענתו בגלל חיפושיו אחר עיסוק טהור וישר יותר..........

תגובה

בעניין המהנדס
בעניין חיזבאללה, גם הם לא היו מתנגדים שנעבור לירח ולא נפריע להם בענייני לבנון. ובינתיים נמשכת בנייה אזרחית רבת תנופה באזור הגבול, כאילו הם לא מתכוננים למלחמה...

למעלה