עוגיות בצק שק"ח עם רחת לוקום.

mיטלמן

Well-known member
נאכלות כמו פיצוחים, קטנות וממכרות.


½ 2 כוסות קמח ( 350 גרם) + ½ 2 כפיות אב.אפ. (או חבילה קטנה קמח תופח)
200 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה, יש השמים אשל, אני את השמנת של פעם.
לפני השאלות, הבצק ללא סוכר.

לעבד לבצק, (מג'ימיקס), למקרר לכמה שעות, רצוי לילה או 8 שעות.
לרדד לעיגול, קוטר 30 - 28 ס"מ בערך, לחתוך ל – 16 משולשים ארוכים.

לגלגל עם חתיכת רחת בפנים,
לאפות עד שלא מזהיב, בהיר עם מעט מוזהב.
180 מעלות צלזיוס, 20-17 דקות.
לפזר אב.סוכר לאחר קרור.
הערות:
לשמור את הבצק במקרר לא יותר מיום אחד, רצוי להקפיא אם לא משתמשים לאחר יום.
אפשר מילויים שונים, ממרח תמרים למשל, גם מלוחים, או/ו לגלגל כרולדה, לסמן חיתוך לפני האפייה.

ערכתי, הורדתי את מה שהיה כתוב על משקל הבצק וכמות העוגיות שלא אני כתבתי.

טיפ שלי,תקפיאו קצת בצק, תפשירו בששי בבקר, שבת, יום חופש, תרדדו קצת, בידיים, אין צורך במערוך, מלאו בגבינה עם קצת סוכר וניל, אולי גם ביצה, תלוי בכמות,
ולאחר האפייה יש לכם מאפה טרי וחמים לקפה.

רעיונות לשימוש, מילויים והערות, לקרוא טוקבקים, משתרעים מ 2004 עד 2010.

לבריאות!
 
נערך לאחרונה ב:

אבח"י

Well-known member
נאכלות כמו פיצוחים, קטנות וממכרות.


½ 2 כוסות קמח ( 350 גרם) + ½ 2 כפיות אב.אפ. (או חבילה קטנה קמח תופח)
200 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה, יש השמים אשל, אני את השמנת של פעם.
לפני השאלות, הבצק ללא סוכר.

לעבד לבצק, (מג'ימיקס), למקרר לכמה שעות, רצוי לילה או 8 שעות.
לרדד לעיגול, קוטר 30 - 28 ס"מ בערך, לחתוך ל – 16 משולשים ארוכים.

לגלגל עם חתיכת רחת בפנים,
לאפות עד שלא מזהיב, בהיר עם מעט מוזהב.
180 מעלות צלזיוס, 20-17 דקות.
לפזר אב.סוכר לאחר קרור.
הערות:
לשמור את הבצק במקרר לא יותר מיום אחד, רצוי להקפיא אם לא משתמשים לאחר יום.
אפשר מילויים שונים, ממרח תמרים למשל, גם מלוחים, או/ו לגלגל כרולדה, לסמן חיתוך לפני האפייה.
מוסיפה משהו, לא בטוחה שכתבתי או העתקתי, מזמן, כנראה לא אני, לא הייתי כותבת בערך 184 עוגיות ולא שוקלת כל חתיכת בצק.
טיפ שלי,תקפיאו קצת בצק, תפשירו בששי בבקר, שבת, יום חופש, תרדדו קצת, בידיים, אין צורך במערוך, מלאו בגבינה עם קצת סוכר וניל, אולי גם ביצה, תלוי בכמות,
ולאחר האפייה יש לכם מאפה טרי וחמים לקפה.

מהכמות הנ"ל נוצר בצק במשקל 800 גרם, אני מחלקת לחתיכות של כ- 70 גרם, בערך 184 עוגיות.

רעיונות לשימוש, מילויים והערות, לקרוא טוקבקים, משתרעים מ 2004 עד 2010.

לבריאות!
וואוווו
בהחלט עוגיות שאעבוד עליהן עם נכדתי הבשלנית והאופה.
תודה רבה רבה לך.
 

mיטלמן

Well-known member
ערכתי, מחקתי, למעלה במתכון.

מזל שזכרתי שהעתקתי חלקית,
אבל כמעט נכון,
350+20+200+200=770
ואני מודה שאין לי מושג מה משקלה של כפית אבקת אפיה, משתמשת בקמח רגיל + אב. אפ. וכפית היא בטח פחות מ - 5 גרם, אז אולי רק 757 גרם.
עזוב מתמטיקה, לא להיות קטנונית,
נריב על עוגיה או שתיים פחות או יותר?
ובדיוק ציינתי בהערה.
ואם יצא פחות, עלי.
 
נערך לאחרונה ב:

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מזל שזכרתי שהעתקתי חלקית,
אבל כמעט נכון,
350+20+200+200=770
ואני מודה שאין לי מושג מה משקלה של כפית אבקת אפיה, משתמשת בקמח רגיל + אב. אפ. וכפית היא בטח פחות מ - 5 גרם, אז אולי רק 757 גרם.
עזוב מתמטיקה, לא להיות קטנונית,
נריב על עוגיה או שתיים פחות או יותר?
ובדיוק ציינתי בהערה.
ואם יצא פחות, עלי.
לא נריב על עוגייה או שתיים אם תסבירי לי איך מ800 גרם בצק (או 770 ג' לחישובך) עושים 184 עוגיות.
 

mיטלמן

Well-known member
לא נריב על עוגייה או שתיים אם תסבירי לי איך מ800 גרם בצק (או 770 ג' לחישובך) עושים 184 עוגיות.
ערכתי, מחקתי, למעלה במתכון.

תראה איזה מזל שהבהרתי שזו לא אני, כן המתכון, לא השטויה הזו.
אבל מה שטוב בארבעה גרם בערך לעוגיה, שזה מצוין לדיאטה.
לא להציק לי, אחרת אצרף את המתכון של קלייטון עם "שוקולד" השחר העולה.
גלגול העוגיות שלי - לא משימה קשה, אבל 184? יש לי גבולות!
יאללה, נוטלה בכפית!
 
נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member
בשביל מה כל העבודה הזו. מורחים שוקולד השחר על פרוסת לחם וזה סוגר את עניין המתוקים. אם רוצים לעלות ברמה אפשר למרוח קודם טחינה ועל זה השחר.
 

קלייטון.ש

Well-known member
זה ביום צום?
ולא אוסיף.
חלילה לא ביום צום וגם לא ביום אוכל.
אבל אם אומרים "בא לי משהו מתוק", ולא מתכוונים לתפוח דווקא, אז בבקשה, פרוסת לחם להפשיר מהמקפיא, טחינה גולמית, שוקולד השחר, וגמרנו.
אני בכל מקרה לא אומר שבא לי מתוק אלא אם אני שתוי.
וזה דבר שיחכה בשלב זה כי אני לא שותה לבד. זה פתטי מדי אפילו בשבילי.
 

אבח"י

Well-known member
חלילה לא ביום צום וגם לא ביום אוכל.
אבל אם אומרים "בא לי משהו מתוק", ולא מתכוונים לתפוח דווקא, אז בבקשה, פרוסת לחם להפשיר מהמקפיא, טחינה גולמית, שוקולד השחר, וגמרנו.
אני בכל מקרה לא אומר שבא לי מתוק אלא אם אני שתוי.
וזה דבר שיחכה בשלב זה כי אני לא שותה לבד. זה פתטי מדי אפילו בשבילי.
אבל, אם אינך אופה, אתה מפסיד חלק מהריח המשתרר בבית.
לענ"ד אחד התורמים הגדולים לאווירת בית נעימה הוא ריח הבישול, ריח האפייה, ריחו של בצק שמרים.
כיוון שאנחנו לא אוכלים לחם בכלל, לאפייה יש מקום רב יותר.
 

קלייטון.ש

Well-known member
הריח המשתרר בבית
בשבילי בלי ריחות של בישול ואפייה בבית, תודה רבה.
בכל אופן לא אם אני קובע.
נכון שבדרך כלל לא אני קובע ויש ריחות של בישול ואפייה בבתים שאני עובר בהם.
אבל עכשיו אני במקום שבו אך ורק אני קובע ופה לא יהיו ריחות אפייה וגם הבישול ממש במינימום.
 

אבח"י

Well-known member
רצונו של אדם כבודו.
אצלי, הריח הוא חוש משמעותי מאוד. לצערי ניחונותי ברגישות גבוהה כמו אמי, שלשמחתי בשנות עישון רבות קצת נרגעה. אמ-מה, משהפסקתי לעשן חזרתי להריח יותר ויותר.
ריח יכול לגרום לי לכאב ראש, לבחילה, לחרדה או לתשוקה מטורפת. [פעם זה היה ריח הגויאבה. היום כבר לא.]
 

קלייטון.ש

Well-known member
רצונו של אדם כבודו.
אצלי, הריח הוא חוש משמעותי מאוד. לצערי ניחונותי ברגישות גבוהה כמו אמי, שלשמחתי בשנות עישון רבות קצת נרגעה. אמ-מה, משהפסקתי לעשן חזרתי להריח יותר ויותר.
ריח יכול לגרום לי לכאב ראש, לבחילה, לחרדה או לתשוקה מטורפת. [פעם זה היה ריח הגויאבה. היום כבר לא.]
דרך אגב אם מדברים על ריחות אז פעם הייתי עושה דייסת קוואקר, ומוסיף לזה כפית או שתיים השחר.
זה היה עושה ריח שחבל על הזמן.
לגמרי יש לי חשק עכשיו.
איזה מזל שבשביל להשיג עכשיו קוואקר צריך לרדת לסופר למטה קילומטר וחצי בכל כיוון, וגם לא בטוח שיש לו בחנות. אפילו סביר שאין.
 

mיטלמן

Well-known member
דרך אגב אם מדברים על ריחות אז פעם הייתי עושה דייסת קוואקר, ומוסיף לזה כפית או שתיים השחר.
זה היה עושה ריח שחבל על הזמן.
לגמרי יש לי חשק עכשיו.
איזה מזל שבשביל להשיג עכשיו קוואקר צריך לרדת לסופר למטה קילומטר וחצי בכל כיוון, וגם לא בטוח שיש לו בחנות. אפילו סביר שאין.
אין לך קואקר אבל יש לך השחר?
אבל תודה, לכבוד הסתיו שהגיע אולי אכין מחר.
 
למעלה