נאכלות כמו פיצוחים, קטנות וממכרות.
½ 2 כוסות קמח ( 350 גרם) + ½ 2 כפיות אב.אפ. (או חבילה קטנה קמח תופח)
200 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה, יש השמים אשל, אני את השמנת של פעם.
לפני השאלות, הבצק ללא סוכר.
לעבד לבצק, (מג'ימיקס), למקרר לכמה שעות, רצוי לילה או 8 שעות.
לרדד לעיגול, קוטר 30 - 28 ס"מ בערך, לחתוך ל – 16 משולשים ארוכים.
לגלגל עם חתיכת רחת בפנים,
לאפות עד שלא מזהיב, בהיר עם מעט מוזהב.
180 מעלות צלזיוס, 20-17 דקות.
לפזר אב.סוכר לאחר קרור.
הערות:
לשמור את הבצק במקרר לא יותר מיום אחד, רצוי להקפיא אם לא משתמשים לאחר יום.
אפשר מילויים שונים, ממרח תמרים למשל, גם מלוחים, או/ו לגלגל כרולדה, לסמן חיתוך לפני האפייה.
ערכתי, הורדתי את מה שהיה כתוב על משקל הבצק וכמות העוגיות שלא אני כתבתי.
טיפ שלי,תקפיאו קצת בצק, תפשירו בששי בבקר, שבת, יום חופש, תרדדו קצת, בידיים, אין צורך במערוך, מלאו בגבינה עם קצת סוכר וניל, אולי גם ביצה, תלוי בכמות,
ולאחר האפייה יש לכם מאפה טרי וחמים לקפה.
רעיונות לשימוש, מילויים והערות, לקרוא טוקבקים, משתרעים מ 2004 עד 2010.
לבריאות!
½ 2 כוסות קמח ( 350 גרם) + ½ 2 כפיות אב.אפ. (או חבילה קטנה קמח תופח)
200 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה, יש השמים אשל, אני את השמנת של פעם.
לפני השאלות, הבצק ללא סוכר.
לעבד לבצק, (מג'ימיקס), למקרר לכמה שעות, רצוי לילה או 8 שעות.
לרדד לעיגול, קוטר 30 - 28 ס"מ בערך, לחתוך ל – 16 משולשים ארוכים.
לגלגל עם חתיכת רחת בפנים,
לאפות עד שלא מזהיב, בהיר עם מעט מוזהב.
180 מעלות צלזיוס, 20-17 דקות.
לפזר אב.סוכר לאחר קרור.
הערות:
לשמור את הבצק במקרר לא יותר מיום אחד, רצוי להקפיא אם לא משתמשים לאחר יום.
אפשר מילויים שונים, ממרח תמרים למשל, גם מלוחים, או/ו לגלגל כרולדה, לסמן חיתוך לפני האפייה.
ערכתי, הורדתי את מה שהיה כתוב על משקל הבצק וכמות העוגיות שלא אני כתבתי.
טיפ שלי,תקפיאו קצת בצק, תפשירו בששי בבקר, שבת, יום חופש, תרדדו קצת, בידיים, אין צורך במערוך, מלאו בגבינה עם קצת סוכר וניל, אולי גם ביצה, תלוי בכמות,
ולאחר האפייה יש לכם מאפה טרי וחמים לקפה.
רעיונות לשימוש, מילויים והערות, לקרוא טוקבקים, משתרעים מ 2004 עד 2010.
בצק שק"ם - אוכל - ynet / איילת בן-יוסף
בצק שק"ם הוא באמת המצאה גאונית. למרות מה שחושבים - לא קוראים לו על שם הקנטינה הצבאית, אלא על שם סך מרכיבים: שמנת, קמח ומרגרינה. אפשר לעשות איתו הכל - מאפים מתוקים ומלוחים, כיסונים, תחתית לפשטידה, עוגות ועוגיות.
www.ynet.co.il
נערך לאחרונה ב: