עוגיות בצק שק"ח עם רחת לוקום.

קלייטון.ש

Well-known member
אין לך קואקר אבל יש לך השחר?
פעם השתמשתי הרבה בקואקר ודחפתי אותו בכל מקום. בדייסה, בחביתה, לערבב עם כמה כפות גבינה בתוספת דבש וקצת קינמון ולאכול לאט לאט עם כפית.
הבעיה העיקרית שלי עם קוואקר, כמו עם הרבה דברים דומים בחיים, היא שזה ממש טוב. זה טעים, זה משביע, זה מנחם.
ולכן פסול מעיקרו.
יום אחד פשוט חתכתי. אין יותר דייסות בבוקר, החביתה מביצים בלבד בלי שיפורים, וכל עניין הגבינה עם דבש וקינמון מבוטל מכל וכל.
נשארו רק שני דברים פסולים, בשביל לשמור על לפחות חזות של שפיות, והם הוויסקי והשחר.
 

mיטלמן

Well-known member
פעם השתמשתי הרבה בקואקר ודחפתי אותו בכל מקום. בדייסה, בחביתה, לערבב עם כמה כפות גבינה בתוספת דבש וקצת קינמון ולאכול לאט לאט עם כפית.
הבעיה העיקרית שלי עם קוואקר, כמו עם הרבה דברים דומים בחיים, היא שזה ממש טוב. זה טעים, זה משביע, זה מנחם.
ולכן פסול מעיקרו.
יום אחד פשוט חתכתי. אין יותר דייסות בבוקר, החביתה מביצים בלבד בלי שיפורים, וכל עניין הגבינה עם דבש וקינמון מבוטל מכל וכל.
נשארו רק שני דברים פסולים, בשביל לשמור על לפחות חזות של שפיות, והם הוויסקי והשחר.
אתה אי שם כתחליף למנזר?
כל הנאה פסולה? בגלל שזו הנאה או בגלל העקרון של הסתפקות במעט?
יש (בעיני) הבדל גדול.
 

mיטלמן

Well-known member
אני לגמרי יכולתי להיות נזיר. יכולתי להעביר את כל החיים באיזה מנזר מבודד ולהרעיל ספרים חשובים כמו ההם בשם הוורד.
יש מבדדים,
הייתי בטיול במבדד נטופה,
יש עוד.
ויש לי שאלות, אבל כנראה שלא חייבת להבין הכל.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
פעם השתמשתי הרבה בקואקר ודחפתי אותו בכל מקום. בדייסה, בחביתה, לערבב עם כמה כפות גבינה בתוספת דבש וקצת קינמון ולאכול לאט לאט עם כפית.
הבעיה העיקרית שלי עם קוואקר, כמו עם הרבה דברים דומים בחיים, היא שזה ממש טוב. זה טעים, זה משביע, זה מנחם.
ולכן פסול מעיקרו.
יום אחד פשוט חתכתי. אין יותר דייסות בבוקר, החביתה מביצים בלבד בלי שיפורים, וכל עניין הגבינה עם דבש וקינמון מבוטל מכל וכל.
נשארו רק שני דברים פסולים, בשביל לשמור על לפחות חזות של שפיות, והם הוויסקי והשחר.
ממש הערב הכנתי דייסת שיבולת שועל רק שאני מכין אותה בגרסה מלוחה ולא מתוקה.

כוס ש"ש
כוס וחצי חלב
כוס וחצי מים
כף בינונית אבקת מרק פטריות
מלח ופפ"ש לטעם.

מתקבל תבשיל במרקם די דומה לריזוטו (בעיקר אם משתמשים בש"ש הגסה) והכמות שציינתי מספיקה ל3 מנות.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
ה - MSG מפחיד?
לעומת הים של עזה?
כל הקטע עם הMSG התחיל לפני אי אלו שנים בארה"ב כשהתפרסם כאילו מחקר על מה שהם קראו "אפקט המסעדה הסינית" בו יחסו לMSG את הסיבה לכל מיני תופעות לואי.

הנושא נבדק מאוחר יותר באופן רציני על ידי מכוני מחקר ידועים כולל מנהל התרופות והמזון האמריקאי ולא הוכח שום קשר בין צריכת MSG לתופעות שתוארו.
חוץ מזה מיליארד וחצי סינים כידוע אינם טועים.

* כל האמור לעייל כמובן לא ישנה את דעתם של אלו ששום דבר כגון עובדה למשל לא יקלקל להם קונספירציה יפה.
 

צליליתה1

Well-known member
ממש הערב הכנתי דייסת שיבולת שועל רק שאני מכין אותה בגרסה מלוחה ולא מתוקה.

כוס ש"ש
כוס וחצי חלב
כוס וחצי מים
כף בינונית אבקת מרק פטריות
מלח ופפ"ש לטעם.

מתקבל תבשיל במרקם די דומה לריזוטו (בעיקר אם משתמשים בש"ש הגסה) והכמות שציינתי מספיקה ל3 מנות.
לפני שנים, בדיון שונה אבל כנראה גם נגע בקווקר, או אולי ריזוטו, הצעת להכין ״ריזוטו״ מפטריות וקווקר
ישר הכנתי, היה מעולה, די זוכרת הרבה בצל מושחם
בכל מקרה, תודה שהזכרת שוב, זה טעים וזריז להכנה
בדיוק מסוג המנות החביבות עלי
היום אין לי פטריות בבית (אבקת מרק הס מלהזכיר, וגם אין לי פטריות מיובשות, שעושות טוב במיני תבשילים שונים)
לעומת זאת יש לי סיר אורז במקרר
מה שאומר שלצהרים היום אוכלים אורז מטוגן
אחת המנות האהובות עלי ever
 

mיטלמן

Well-known member
לפני שנים, בדיון שונה אבל כנראה גם נגע בקווקר, או אולי ריזוטו, הצעת להכין ״ריזוטו״ מפטריות וקווקר
ישר הכנתי, היה מעולה, די זוכרת הרבה בצל מושחם
בכל מקרה, תודה שהזכרת שוב, זה טעים וזריז להכנה
בדיוק מסוג המנות החביבות עלי
היום אין לי פטריות בבית (אבקת מרק הס מלהזכיר, וגם אין לי פטריות מיובשות, שעושות טוב במיני תבשילים שונים)
לעומת זאת יש לי סיר אורז במקרר
מה שאומר שלצהרים היום אוכלים אורז מטוגן
אחת המנות האהובות עלי ever
אורז מטוגן,
אפשר מתכון מקוצר?
מכה על חטא שהרחבתי.
 

צליליתה1

Well-known member
אורז מטוגן,
אפשר מתכון מקוצר?
מכה על חטא שהרחבתי.
בבקשה

מסוג המתכונים הסובלניים, אלתרי כאוות נפשך
ממליצה לעבוד עם אורז מאתמול, הרבה יותר קל להשתלט על זה

ועוד טיפ- כדאי לעבוד עם כמויות קטנות, אחרת קשה להקפיץ(לערבב) כמו שצריך
 
נערך לאחרונה ב:

סופהו 1

Well-known member
בבקשה

מסוג המתכונים הסובלניים, אלתרי כאוות נפשך
ממליצה לעבוד עם אורז מאתמול, הרבה יותר קל להשתלט על זה

ועוד טיפ- כדאי לעבוד עם כמויות קטנות, אחרת קשה להקפיץ(לערבב) כמו שצריך
תודה.
אני אוהבת את המתכונים שלו, בין היתר כי הוא לא כותב מגילות מטופשות וארוכות, על נושאים שאינם קשורים לנושא, לפני, בין ואחרי המתכון.
בדקתי ואין טריאקי, אין צילי מתוק, אין אורז. הוספו לרשימת הקניות.
אנסה בפעם אחרת.
 

צליליתה1

Well-known member
תודה.
אני אוהבת את המתכונים שלו, בין היתר כי הוא לא כותב מגילות מטופשות וארוכות, על נושאים שאינם קשורים לנושא, לפני, בין ואחרי המתכון.
בדקתי ואין טריאקי, אין צילי מתוק, אין אורז. הוספו לרשימת הקניות.
אנסה בפעם אחרת.
מעולם לא הוספתי טריאקי או צילי מתוק
במידה וצריך קצת מתוק לאיזון - טיפי סילאן או מייפל עושה את העבודה

(אבל אורז את כנראה חייבת)
 

סופהו 1

Well-known member
מעולם לא הוספתי טריאקי או צילי מתוק
במידה וצריך קצת מתוק לאיזון - טיפי סילאן או מייפל עושה את העבודה

(אבל אורז את כנראה חייבת)
לא נגמר כאן. יש מייפל, אין אורז, אין גזר, אין כרוב.
צריכה גם סילאן .
פעם אחרת
 

mיטלמן

Well-known member
תודה.
אני אוהבת את המתכונים שלו, בין היתר כי הוא לא כותב מגילות מטופשות וארוכות, על נושאים שאינם קשורים לנושא, לפני, בין ואחרי המתכון.
בדקתי ואין טריאקי, אין צילי מתוק, אין אורז. הוספו לרשימת הקניות.
אנסה בפעם אחרת.
ואיך?
איך אעבוד עם אורז מאתמול?
בשביל זה אני צריכה לבשל אורז אתמול,
התקלתני.
 
למעלה