עוגיות בצק שק"ח עם רחת לוקום.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
סליחה, נא לקרוא בעיון.
אין לי אורז מאתמול!
אפרופו אורז מאתמול לדעתי אורז לבן מבושל זה כמו בצל, חלב או תפוא"ד כלומר תמיד צריך שיהיה קצת בבית.

אגב כבר לפני שני רבות גיליתי שאורז מבושל עובר מקפיא לא רע ובד"כ יש לי תמיד במקפיא כמה מנות אורז לחירום.

מלבד אורז מטוגן אפשר להכין מאורז דאתמול (גם דשלשום הולך) יופי של טורטיות שמתאימות גם למאותגרי גלוטן.
 

צליליתה1

Well-known member
אפרופו אורז מאתמול לדעתי אורז לבן מבושל זה כמו בצל, חלב או תפוא"ד כלומר תמיד צריך שיהיה קצת בבית.

אגב כבר לפני שני רבות גיליתי שאורז מבושל עובר מקפיא לא רע ובד"כ יש לי תמיד במקפיא כמה מנות אורז לחירום.

מלבד אורז מטוגן אפשר להכין מאורז דאתמול (גם דשלשום הולך) יופי של טורטיות שמתאימות גם למאותגרי גלוטן.
טורטיה נשמע טוב. אנא שתף מתכון.
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
טורטיה נשמע טוב. אנא שתף מתכון.
קלי פשטות.

מועכים היטב את האורז המבושל עם מועך פירה או כל מכשיר אחר.
על פי הצורך מוסיפים מלח או פפ"ש וקצת שמן (אצלנו האורז הסטנדרטי כבר מכיל שמן ומלח).

לשים מעט את האורז עם הידיים ומכדררים לכדורים בגודל כדור פינג פונג קטן.

מכינים את הטורטיות לפי גודל המחבת, למי שאין Tortillera יכול לקבל את אותו האפקט על ידי הכנסת הכדור בין שני דפי ניילון ולחיצה עם סיר כבד בעל תחתית שטוחה.
(בזמן הכנת הטורטיות יש לדאוג לכיסוי הכדורים שטרם טופלו למניעת התייבשות).

קולים את הטורטיות על מחבת יבשה כשהופכים כל דקה עד שנראה מוכן לפי דרגת הרכות הרצוייה.

אם יצא יבש מדי לא לזרוק, גוזרים למשולשים קטנים, מטגנים בשמן חצי עמוק ומקבלים קרקרים חבל"ז.
 

סופהו 1

Well-known member
אפרופו אורז מאתמול לדעתי אורז לבן מבושל זה כמו בצל, חלב או תפוא"ד כלומר תמיד צריך שיהיה קצת בבית.

אגב כבר לפני שני רבות גיליתי שאורז מבושל עובר מקפיא לא רע ובד"כ יש לי תמיד במקפיא כמה מנות אורז לחירום.

מלבד אורז מטוגן אפשר להכין מאורז דאתמול (גם דשלשום הולך) יופי של טורטיות שמתאימות גם למאותגרי גלוטן.
אורז מבושל אכן עובר מקפיא ותודה שהזכרת מקפיא. בדקתי, יש שם שתי מנות אורז מבושל.
כשתשתף אותנו במתכון לטורטיה מאורז מבושל, אוציא ואנסה.
אולי
 

סופהו 1

Well-known member
דרך אגב אם מדברים על ריחות אז פעם הייתי עושה דייסת קוואקר, ומוסיף לזה כפית או שתיים השחר.
זה היה עושה ריח שחבל על הזמן.
לגמרי יש לי חשק עכשיו.
איזה מזל שבשביל להשיג עכשיו קוואקר צריך לרדת לסופר למטה קילומטר וחצי בכל כיוון, וגם לא בטוח שיש לו בחנות. אפילו סביר שאין.
בטח ריח טוב. הקרם בטעם שוקולד הזה מכיל ונילין.
(מעניין מה ה'בטעם' הזה מכיל, ונילין טבעי, או סינטטי.)

אפרופו קוואקר, נסה גרעיני שיבולת שועל, שמבשלים כמו פסטה. אבל כתוספת לארוחה, לא כדיסה עם ה'בטעם'.
 

אבח"י

Well-known member
דרך אגב אם מדברים על ריחות אז פעם הייתי עושה דייסת קוואקר, ומוסיף לזה כפית או שתיים השחר.
זה היה עושה ריח שחבל על הזמן.
לגמרי יש לי חשק עכשיו.
איזה מזל שבשביל להשיג עכשיו קוואקר צריך לרדת לסופר למטה קילומטר וחצי בכל כיוון, וגם לא בטוח שיש לו בחנות. אפילו סביר שאין.
לי יש בבית. לא יודע למה. אני לא משתמש, הגברת לא משתמשת. מחכה. אטום היטב בקופסה בה קנינו לפני כמה וכמה שנים.
אצלנו בבית העדיפו דייסת אורז.
לא אהבתי אז ולא אוהב היום.
אצל סבתא שלי אכלתי את הדייסה העילית מקמח תירס, ממליגה.
 

סופהו 1

Well-known member
אבל, אם אינך אופה, אתה מפסיד חלק מהריח המשתרר בבית.
לענ"ד אחד התורמים הגדולים לאווירת בית נעימה הוא ריח הבישול, ריח האפייה, ריחו של בצק שמרים.
כיוון שאנחנו לא אוכלים לחם בכלל, לאפייה יש מקום רב יותר.
הידעת? אם מעוניינים להעלות את הסיכוי למכירת דירה, כדאי לדאוג שיהיה בבית ריח של אפיה (ויש טוענים אפייה וקינמון).
 
למעלה