עוד הלחנה שלי...

amitmis

New member
מכיר את הסונטה. ../images/Emo13.gif

לא רעה. טובה בביצוע לאנג-לאנג! ובעניין התסכול - זה אכן מאוד מתסכל...

GustavM

New member
זו לא סונטה

אכן במבנה היא מזכירה צורת סונטה, אבל שוברט בחר לקרוא לה "פנטזיה", ולא בכדי. אמנם לפנטזיית הנודד, כמו לסונטות אחרות של שוברט, יש 4 פרקים, אבל היא לא נקראית ככה. אולי שוברט רצה לייחד אותה משאר הסונטות משום שהיא כל כך קשה לביצוע (זה לא מפתיע בכלל ששוברט לא יכל לנגן את זה בקלות - הוא היה ויולן, אבל לא פסנתרן ווירטואוז - וזו בהחלט יצירה ווירטואוזית), אולי משום יחס שונה למבנה (אני לא יודע להעיד יותר מדי, לא ניתחתי את הפנטזיה מעולם), ולך תדע.

cut2

New member
תנסה לשמוע את פוליני מנגן את זה

איך שהוא לוקח את העאלק-פוגה בפינאלה... אין עליו. זו באמת אחת היצירות האהבות עליי. אבל בעצם כמעט כל יצירה של שוברט היא 'אחת היצירות האהובות עלי'
. אגב, גוסטב, יש לך איזה פייבוריט בביצוע הפנטזיה הזו?

amitmis

New member
גם אני לא שמעתי...

יש ביוטיוב? יש לך במחשב (אולי תעלה לאתר אכסון?)? תודה רבה. אגב - שמעתי שוב את הביצוע (היפה מאוד, לדעתי, ללא רבב) של לאנג לאנג לפנטסיה (שוב תודה על התיקון). את האמת - אני לא ממש ממש אוהב את שוברט. הוא חביב. ואני גם לא ממש ממש אוהב את הפנטסיה, אך היא חביבה (אפילו חביבה +).

cut2

New member
אפילו אין לי את זה בבית

לי יש ביצוע (בתקליט) של אלפרד ברנדל, שגם הוא מצויין. לביצוע הזה של פוליני יש לי חיבה מיוחדת, אבל אין ברשותי התקליט (שיצא בדויטשה גראמופון) - שמעתיו מספר פעמים אצל חבר, וגם אצלו זה בתקליט, כך שגם לו רציתי, אני לא ממש יכול להעלות את זה... מצטער. את האמת - אני ממש ממש אוהב את שוברט, וממש ממש אוהב את הפנטזיה. וברצינות - המלצתי על זה ספיציפית במיוחד בגלל הפרק השני, שתמיד מזכיר לי - קצת, קצת - את הכתיבה של שופן, אבל בצורה שאני אישית יותר מתחבר אליה.

amitmis

New member
תודה רבה בכל מקרה!

איזה כיף לך שיש לך חברים שאוהבים מוסיקה קלאסית...

cut2

New member
טוב,

החבר הספיציפי הזה הוא משהו באמת מיוחד במינו, אבל כן, זה באמת נחמד שזה הפך להיות המצב בתקופה האחרונה. בכל מקרה, אל תדאג, אם תמשיך להתעסק עם מוזיקה גם בשלב מאוחר יותר בחייך אני מניח שתפגוש עוד ועוד מוזיקאים, וחיי החברה שלך יראו בצורה מעט שונה מכיום.

L m a o

New member
אבל מי שלא עוסק במוסיקה, פחות...

הרגיזה אותי הפרסומת לקינדר- הילד החנון מנגן בכינור, והמגניב בגיטרה.. סטיגמות
בגלל זה קשה למצוא אנשים שאוהבים מוסיקה קלאסית, או אפילו אנשים שלא אוהבים אבל לפחות לא מרימים גבה על מי שכן.

yonti261

New member
אחת הפרסומות המטומטמות ביותר שעלו על המסך!

לא ראיתי פרסמות אחת של קינדר שהיא לא מטומטמת.השוקולד הזה נמכר ל מ ר ו ת הפרסומת.ובכלל,חלק גדול מהרתיעה של הציבור ממוזיקה קלאסית בנויה על סטיגמות ודעות קדומות.בדרך כלל בסרטים מצוירים כשרוצים להראות אופרה מראים זמרת שמנה וחסונה עם צמות בלונדיניות וקסדה מקורננת ששרה מ"הואלקירות" של ואגנר.אם אנשים בטוחים שכל האופרות הן כאלה לא פלא שהם נרתעים מהן.תמיד יש גם כל מיני להיטים קלאסיים שחורשים אותם בכל צורה אפשרית ככה שהם כבר יוצאים מכל החורים.לפני כמה ימים למשל,ראיתי במצו מישהו מבצע את "רונדו אלה טורקה" מהסונטה בלה מז'ור של מוצרט.הורדתי את הווליום לאפס.לא יכולתי לשמוע את זה,כמה אפשר?! לא משנה עד כמה קטע יפה ומוצלח,אם חורשים עליו,הוא יימאס בסופו של דבר.

cut2

New member
טוב, קשה להסכים עם סיום ההודעה הזו

הפרק האחרון מהסונטה בלה מג'ור של מוצרט הוא פרק מעולה, ולא משנה כמה חרוש הוא יהיה, זו עדיין תהיה מוזיקה גדולה עבורי, בדיוק כמו המונלייט של בטהובן, האייר מהסוויטה התזמורתית השלישית של באך, או ההללויה קורוס של הנדל. זה פשוט לא נמאס, כי למרות החריש העמוק שעברו, אלו עדיין קטעים עם עומק מוזיקלי אמיתי. זה לא להיט מזדמן של קיילי מינו.

GustavM

New member
לצערי אני לא מספיק בקיא בביצועי הפנטזיה הזו

אבל יש לי ביצוע של אלפרד ברנדל שאני חושב שהוא מאוד טוב.... אני אחפש את הביצוע של פוליני, ואשמח לעוד המלצות...

L m a o

New member
שמעתי שבחים על ברנדל

לא רק על הפנטזיה הזו.. גם את זה שווה לשמוע

cut2

New member
אוסטרי אשר נולד בצ'כוסלובקיה

מתוך ויקי: "Alfred Brendel (born January 5, 1931) is an Austrian pianist, born in Czechoslovakia and a resident of the United Kingdom." בכל אופן, אני ממליץ בחום. הביצועים שלו לשוברט, בטהובן ומוצרט (קונצ'רטי עם מארינר - נפלא) הם פשוט נפלאים.

L m a o

New member
מוצארט יהיה מעניין! בייחוד הקונצ'רטו מס' 20

שעוד לא שמעתי ביצוע גרוע שלו.

GustavM

New member
יש לי מלא שוברט איתו

סונטות מאוחרות, אימפרומפטי, מומנטים מוזיקליים - וכו'... הוא די ספץ בשוברט....

הקיזומ

New member
אלפרד ברנדל ../images/Emo26.gif

לאחרונה הכרתי את הקונצ' השני לפסנתר של ברהאמס. יש לי אותו רק בביצוע של ברנדל (ניצוח של אבאדו). אומנם לקח לי קצת זמן ממש לאהוב ולהתמכר לקונצ' הזה, אבל כשזה קורה מבינים מהר מאד שהביצוע של ברנדל הוא פשוט מדהים! לפני כמה ימים מצאתי ביוטיוב ביצוע של בארנבוים לקונצ' הזה והביצוע פשוט נשמע זוועה אחת גדולה ביחס לביצוע (הכמעט אלוהי) של ברנדל.

למעלה