עוד הלחנה שלי...

GustavM

New member
אז כנראה שאנחנו לא מתכוונים לאותו בארנבוים...

לא, כי אם אתה מתכוון לביצוע האדיר של בארנבוים עם צ'ליבידאקה, אני מתקשה להבין איך לא אהבת..... ללא ספק אחד ביצועים הטובים ביותר לקונצ'רטו הזה.

הקיזומ

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo5.gif../images/Emo12.gif

אני אכן מתכוון לביצוע הזה שאתה מזכיר. הנה הוא כאן (חלק מהפרק הראשון, וכל היתר גם נמצא שם). אתה מכיר את הביצוע של ברנדל? אם לא, אתה חייב, חייב, חייב לשמוע אותו (ולהכיר אותו כמובן) כדי באמת להשוות. הביצוע של בארנבוים הוא פשוט זוועה יחסית לברנדל. זה הבדל של שמיים וארץ. זה נשמע כאילו ברנדל נולד עם הקונצ' הזה באצבעות ואילו בארנבוים מנסה "בכח" לנגן את זה.

ItsikH

Member
הזדמן לי לשמוע אותו בתיאוטרון ירושלים בחורף 1981. הוא ניגן איזה היידן חביב, את הסונטה בלה מינור של מוצארט (האהובה עלי ובגללה באתי לקונצרט), עוד משהו שאיני זוכר, ואז... את הפנטזיה של שומאן. את זה אני זוכר עד היום.

jonbaum

New member
ואו, אני לא הזקן היחיד כאן!!!

אני גם הייתי בקונצרט שאתה מדבר עליו. פשוט גדול. אני שמעתי את ברנדל עוד כמה פעמים מאז - בלונדון שמעתי אותו מנגן קונצ'רטו של מוצרט, ולא מזמן הייתי ברסיטל שמימי שלו שהיה ברובו שוברט. הוא פסנתרן מאוד שכלתני, אבל תמיד מעניין, והשוברט שלו מיוחד במינו.

GustavM

New member
אני כותב גם בלי פסנתר

הרבה כותבים עם פסנתר, אבל אני תמיד מרגיש שזה מגביל אותי. אני מתחיל לחשוב ממקום פסנתרני יותר מאשר ממקום קומפוזיטורי, וזה פוגע בתהליך ההלחנה לדעתי. ההמלצה שלי היא לכתוב על שולחן עם נייר תווים ועט (או עפרון, איך שרוצים) - וגם בלי פסנתר, כי זה מאוד מפתח שמיעה פנימית - וכל פעם מופתעים ממה שיוצא - ולרוב זה לטובה. מה שכן, אם לא היו בטוחים במשהו, הפסנתר מיד עוזר לתקן. אבל לבדוק כל תו 10 פעמים על הפסנתר זה משגע אותי. ולמי שהיכולת הפסנתרנית שלו לא מספקת - אני ממליץ לו שבעתיים לכתוב בכתב יד, ואפילו בלי פסנתר. בדיוק היום ניסיתי לגוון ולכתוב משהו עם פסנתר. זה פשוט עלה לי על העצבים אחרי 5 דקות.

למעלה