עוד התייעצות

עוד התייעצות

כיון שהשרשור הקודם נעשה ארוך, וקצת מסורבל. רציתי להגיד ולשאול כמה דברים, בהמשך מה שכתב hal767a אני רוצה שתבין וכל האחרים, לי אין בעיה עם זה שהיא לא רוצה לאכול בשר, (או דגים, או ביצים, או גבינות), אני לא אמא לחוצה או היסטרית. הענין שאחרי כל כך הרבה שנים, שהכנת ארוחה חמה כללה: בשר עם תוספת, עוף עם תוספת וכו', כאשר מורידים את הבשר מהתפריט, או יותר נכון מהתפריט שלה, אני לא מבינה איך אפשר לאכול ככה. היא מסוגלת לאכול שתי צלחות אורז, ולפעמים להוסיף קטשופ, וזה נראה לי כל כך דל ולא מספיק, וזה משגע אותי, איפה התוספת (בראיית העולם שלי, הבשר או העוף). מצד שני, נראה לי שחלק מהמלחמה של הנערה בנו, כי זה גיל ההתבגרות וככה כולם עושים, זה הסיפור הזה עם הצמחונות/טבעונות, ולא בגלל איזו אידיאולוגיה, וכיוון שהיא שמעה אחרים אומרים שבשר בצלחת זה "בשר מת", היא התלבשה על הענין. אוקצור, אז מה כן אוכלים? אפשר לשמוע אופציות? ולא סתם להגיד "ירקות, פירות" וכו'. אני ממש מרגישה מסתובבת באפילה ולא מוצאת את עצמי. אודה לעצתכם.

hal767a

New member
תזונה מצחונית נכונה

יכולה להיות מגוונת וטעימה ועשירה מבחינה תזונתית. משאלתך אני מסיק שהנושא רחוק ממך ולא מוכר לך. לכן המלצתי לך לפנות למומחה בתחום, כמובן, ביחד עם הבת, כדי למצוא את הדרך המתאימה לה. הדרכתו צריכה ללמד גם את הצד המעשי של הכנת המזון. האמיני לי שאיננו אוכלים עשבים וצמחים, אלא מזונות טעימים ומגוונים, כאשר כל אחד מוצא לעצמו את שמתאים לו, מתוך המגוון הגדול שקיים. גם אם תהליך זה, של התנזרות מבשר, הוא חלק ממלחמה בכם , הנובע מגיל ההתבגרות, עליכם לכבד זאת כדי לחסוך עימותים מיותרים. ואולי היא כן הושפעה מכך שאכילת בשר זאת אכילת פגרים ונבלות של בעלי חיים, מה שנכון. ואולי קיים בה האלמנט המוסרי של אי רצון להרוג כדי לאכול. אין זה משנה. החשוב הוא שאת תנהגי נכון. כך גם תוכלי לזכות באהדתה ולהדק את הקשרים שבינכן. נראה לי שהצעותי הן הפתרון הנכון.

"מומחה", הגדרה כה כוללת

אבל בהודעה נוספת נכתב שיש "תזונאי". אין לנו שום אפשרות לשלם לבעל מקצוע כזה.

hal767a

New member
אתן לך שני פתרונות

1- מפנה אותך לפורום "רפואה משלימה" ב"תפוז", לשרשור בנושא תזונה טבעית נכונה, שהתקיים ב 1/6/06. 2-אשמח ליעץ לך ללא תשלום, אם תצרי קשר דרך האימייל שלי. בהצלחה.

lilithmm

New member
למה? זה בקופת חולים

לא זכור לי שיש תשלום על ביקור כזה.

נסי לחפש סטודנטים

שצריכים להתאמן על מישהו. את יכולה למצוא אותם במכללות לראופה משלימה, בקורסים לנטורופתיה\תזונה הוליסטית. סביר להניח שהם יקחו ממך מחירים סמליים. לפעמים המכללות עצמן מחפשות מטופלים, לצורך הסטאז' של המטפלים. ותמיד אפשר להתייעץ כאן בפורום... אחד הדברים הראושנים שאני עשיתי כשעברתי שינוי קיצוני בתזונה הוא לבוא ולשאול את הנוכחים "תגידו, מה אתם אוכלים לארוחת צהריים?". (אגב, אני כרגע סיימתי קערה של שעועית צ'ילי שניגבתי עם פיתה)

lilithmm

New member
שלום ורד

את צריכה לשנות קצת את אופן המחשבה שלך. בחלק גדול מהעולם לא אוכלים בשר בכלל, והארוחה מורכבת ממנה עיקרית בלבד. יש לך הרבה אפשרויות לתת לבת שלך אוכל בריא ומזין. למה שלא תלכי לתזונאי שמתמחה בצמחונות ילדים? חשוב להרכיב מנות שכוללת חלבון מלא - בשילוב של קטניה מלאה ודגן מלא אם אפשר (מלא). ד.א. קטשופ זה ממש לא זבל. מסתבר שבעגבניות מבושלות לקטשופ יש ערכים תזונתיים לא רעים בכלל (נוגדני חמצון וכו'). פעם חשבתי שזה זבל ואמא של מי שאכל את זה כמעט הורידה לי את הראש. ותזכרי שכמה שאת יותר תתנגדי הבת שלך כנראה תעשה לך יותר "אנטי". בהצלחה

הסברתי שאני לא מתנגדת, אבל למה

אני זוכה לשורה "ותזכרי שכמה שאת יותר תתנגדי הבת שלך כנראה תעשה לך יותר "אנטי".????? בשביל מה? אני מדברת (כותבת) כל כך יפה ומוסבר.

ממש מוציאים לי את החשק להתייעץ

ולנסות לעשות מה שאני יכולה לבד, עם עצמי.

צודקת

את באמת מנסה יפה לעזור לבת שלך בלי למחות ולכעוס יותר מדי על המצב פשוט רגילים שבדרך כלל ההורים מאד כועסים ובאים כדי למחות ולא כי הם באמת רוצים ללכת לקראת הילדים שלהם כמוך. אז זו כבר תבנית מובנת פה אצל אנשים, חוץ מזה שאת יודעת איך זה, כולנו חושבים שאנחנו חכמים גדולים וכולם צריכים את עיצותינו המופלאות
סתם בצחוק, אנשים עושים את זה מתוך רצון לעזור, אף אחד לא מכיר אותך ויודע את היחסים בינך ובין הילדה לכן לפעמים מחוסר ידע ממליצים גם על מה שאין צורך להמליץ. הכל מכוונה טובה אין צורך לקחת אישית.

lilithmm

New member
צודקת

כנראה שהיתה אי הבנה? אני לא אומרת שאת מבקשת ממנה לאכול בשר. את יודעת איך זה בגיל ההתבגרות, נכון? אני בטוחה שהבת שלך יודעת שאם היית יכולה לבחור היית בחורת שהיא כן תאכל בשר.

miri2204

New member
מאכלים...

1. כמו שרשמו פה אפשר להכין פשטידות טעימות מתרד, ברוקולי, קישואים, גבינות,פטריות וכו' (דר"א, גם אני בטור ילדה ונערה שנאתי את הירקות הנ"ל, אבל עם המעבר לצמחונות למדתי לאהוב). בהקשר למתכונים של הפשטידות אין לי מושג, אבל יש מלא מתכונים באינטרנט. המלצה שלי, לחפש כמה מתכונים לפשטידה מסוימת, לנסות כמה סוגים אולי לשנות את המתכון לפי דעתך האישית. 2. שניצל טבעול את יכולה להגדיר "כמנה עיקרית", יש מלא שניצלים טעימים כמו שניצל סויה, ברוקולי/ כרובית (עם הנגיסות גבינה מומלץ), לקט ירקות, תירס וכו'. (וכמובן שיש עוד חברות לשניצלים צמחונים חוץ מטבעול, תסתכלי במקררים של הסופר, דר"א השניצלים הצמחונים של סופר-קלאס ממש לא מומלצים, זאת דעתי בכל אופן). 3. ירקות מעודים בתוספת רוטב סויה פשוט מעדן. את יכולה למשל לעדות כרוב, גזר ונבטים במחבת (ולהוסיף תבלינים, ורוטב סויה). ויש אפשרות גם טעימה, לקחת ת'ירקות הנ"ל (אחרי שאת מעדה אותם) ולגלגל אותם בתוך בצק כלשהוא, ואת כל זה לתנור.

motyka

New member
טבעול לא יקר מבשר

ואם מגיעים לאזור קיבוץ לוחמי הגטאות ניתן לרכוש אריזות גדולות במחירים מוזלים.

פלגיה

New member
כל צורת ה"מנה עיקרית ושתי תוספות"

לא קיימת בתזונה הצמחונית. אין מנה עיקרית, פשוט אין. ומה שנראה לאוכלי בשר "תוספות" הוא האוכל. לא מגבילים לשתים, אוכלים הרבה סלטים, הרבה תפוחי אדמה ואורז. קונים ספר בישול צמחוני (מאלה עם האוריינטציה הבריאה) ומוצאים שילובים לתפריטים. אם אני אדגים למשל בסעודת שבת אצלינו: מרק ירקות (לא ה"מרק עוף" שהוא מים עם עוף, אלא מרק סמיך ועשיר עם ירקות וקיטניות) תפוחי אדמה אפויים עם עירית ובצל אורז עם עדשים כתומים (האיש שלי לא אוכל אורז ותפו"א באותה ארוחה מטעמי בריאות. אבל השאר כן אוכלים) תבשיל גזר וקישואים מתובל פשטידת תירס סלט חסה סלט ירקות היה טעים, מזין ומשביע

p0miki

New member
תזונה טבעונית.

שלום ורד. אני אומנם לא תזונאי, אבל כבר 4 שנים טבעוני, אז אני חושב שאני יכול קצת לייעץ לך. באופן כללי, בתור התחלה הייתי שם לב לשלושה דגשים כשזה מגיע לתזונה טבעונית (בלי ביצים וחלב): 1) חלבון מלא: ברוב המוחלט של הצמחים אין את כל חומצות האמינו הדרושות לגוף, ועל מנת לקבל את כולם ולקבל, את מה שקרוי בעגה התזונאית, חלבון מלא, יש לשלב בין דגנים וקטניות (יוצאי הדופן הם פולי סויה וקינואה מכיוון שהם צמחים שדווקא כן מכילים חלבון מלא). עם הדגנים נמנים אורז, חיטה (לחם, פסטות, בורגול, סולת), תירס, שעורה, דוחן, קינואה, אמרנט ושיבולת שועל ומן הקטניות ניתן להזכיר: סויה, אפונה, שעועית, חומוס, פול ועדשים. מומלץ כאמור לצרוך דגן וקיטניה יחדיו באותה ארוחה (חומוס עם לחם, אורז עם עדשים וכו'), אולם הגוף יכול גם להסתדר גם אם צורכים חלבון מלא "בחלקים", ובתנאי שלא עוברות יותר ממספר שעות בין הארוחות. 2) ברזל: על קצה המזלג, הברזל ממקורות צמחיים רגיש יותר לסוג המזון שאנו אוכלים איתו לעומת ברזל מן החי - דבר שיכול להשפיע על הספיגה שלו בגוף (שזה בסופו של דבר מה שחשוב) עד פי 20. לכן כאשר אוכלים מזונות צמחיים שעשירים בברזל מומלץ לצרוך איתם גורמים שמעודדים ספיגה של ברזל (כמו ויטמין C) ולהמנע מרכיבים שמעקבים את הספיגה כגון קאקאו, תה וכו'. את יכולה לקרוא מידע בנושא עם פירוט של מקורות צמחיים לברזל בקישור הבא: http://www.anonymous.org.il/nut-iron.html 3) B12: זהו הויטמין היחיד שאי אפשר להשיגו מתזונה טבעונית (יש כאלו שיגידו שזה אפשרי, אבל מכיוון שעד היום אין מחקר רפואי שמעיד על כך, אני מעדיף לנקוט בגישה של better safe than sorry), אולם אין בעיה להשיג אותו דרך סוכרית מציצה שניתן לקנות בכל בית מרקחת (משהוא כמו 80 ש"ח ל- 100 סוכריות שזה מספיק לכמה חודשים). דבר הפשוט הוא לעשות בדיקת דם למציאת רמת ה- B12 הנוכחית ואז הרופא יכול להמליץ על המינון (פעם בשבוע אם אין חוסר או יותר). המצחיק הוא שלרוב, דווקא אצל טבעונים יש פחות בעיות עם B12, מכיוון שהספיגה של הוויטמין הזה היא בעיתית אצל הרבה אנשים, ולרוב אוכלי הבשר לא מודעים לכך ולא טורחים לבדוק ולגלות את הבעיה בזמן, לעומת טבעונים שמודעים יותר לנושא. באופן כללי, הייתי ממליץ לך לקרוא קצת מידע תזונתי באתר של אנונימוס: http://www.anonymous.org.il/nutrition.htm, בשבילי זה היווה בזמנו מקור נוח וזמין להבנת הצרכים התזונתיים שלי ואיך למלא אותם בתזונה צמחית. יש להם גם מדור מתכונים מאוד מושקע: http://www.anonymous.org.il/recipe.htm ואם זה לא מספיק את גם יכולה לחפש מתכונים נוספים בלוחות של פורום צמחונות וטבעונות בתפוז או בנענע. בהצלחה.

d a p h n a

New member
את צריכה לעשות סוויץ' מחשבתי

לא לחשוב במונחים של ארוחה עם בשר ותוספות (שאז הדרך היחידה להכין משהו דומה היא להשתמש בטבעול וכד', וזה לא נורא בריא כדרך חיים), אלא לחשוב איך מבשלים בעולם שבו בשר אינו מרכיב, ולהכיר את כל העושר של שאר המרכיבים: פסטות, פשטידות, שילובים של אורז וקטניות, מאכלי ירקות למיניהם, מוקפצים עם טופו ועוד ועוד. זה פשוט עולם תזונתי אחר, כזה שבו ארוחה אינה בשר + תוספת. (אגב, בתפיסה שלי, אפילו כשאני אוכלת שניצל טבעול עם אורז, נגיד, אז השניצל הוא התוספת והאורז הוא המנה העיקרית
).

למעלה