עוד התייעצות

lilithmm

New member
../images/Emo41.gifכנסי

חשוב שהבת שלך תאכל ירקות ירוקים כמה שאפשר, ובנוסף רצוי מאוד לשלב בכל ארוחה מנה שמורכבת מדגן וקטניה. השילוב הזה נמצא באוכל של כמעט כל עם. למשל גרגרי חומוס עם פסטה, עדשים עם אורז, שעועית ברוטב עבניות עם לחם ויש עוד הרבה דוגמאות. מדובר באוכל מאוד טעים שכל המשפחה תוכל להנות ממנו.
 
איפה את גרה?

בת"א אפשר להשיג טופו גם ב-19 ש"ח לקילו (ואולי אפשר לארגן משלוחה אלייך, אם את במקום קרוב לת"א) אבל לא על הטופו לבדו יחיה הצמחוני. אני, לדוגמה, מעדיפה להתבסס על קטניות אחרות (עדשים
) מאשר על סויה כל יום...
 
אני מבינה אותך לגמרי

בשנה שעברה היתה תקופה שבעלי לא עבד. התבססנו שנינו על קצת כסף שנשאר +המשכורת המאוד לא גבוהה שלי. שנינו טבעונים, חיינו על אוכל מאוד פשוט: דגנים וקטניות. וכמעט שום דבר מעבר לזה, אולי קצת ירקות חיים. אני זוכרת שיום אחד, בשיטוטיי בשוק חשבתי לעצמי, שאם בנוסף למה שאני קונה כרגע הייתי צריכה לקנות גם מוצרי חלב או בשר, בכלל לא היינו גומרים את החודש. הבעיה היא, כמו שכתבת, שככל שהחומרים יותר זולים, ככה נדרשת עבודה יותר מעמיקה בבישול. ואוכל מוכן עולה יותר. תצטרכו, כמשפחה, למצוא את האיזון בין השניים. איפה אתם מעדיפים לשלם כדי לעבוד פחות (שניצלים מוכנים? ארוחות שלמות מבושלות מדי פעם? וכו'), ואיפה אתם מעדיפים לעבוד יותר ולשלם פחות. ואגב, ככל שמתמקצעים יותר בעניין הבישול, כך הוא לוקח פחות זמן ומאמץ. אמרת שבעלך לא יבשל מה שהוא לא יאכל: האם הוא לא יאכל, נגיד, חומוס, או תבשיל אפונה? אורז זה די קונצנזוס וכל בני המשפחה יאכלו אותו. השאלה היא מה אפשר להוסיף לו שיהיה גם מזין לבתך הצמחונית וגם טעים לבעלך. אתם יכולים לפתוח ספר מתכונים ולחשוב על זה יחד. המון המון בהצלחה לכולכם.
 

גומבס

New member
אחרי שההמלצות לא נראות משהו..

הייתי מציע לך לחפש באינטרנט תחלופה לבשר. להתחיל להתעניין בנושא, יש המון אתרים שיש המלצות טובות ומתכונים לאורחות מלאות, בריאות וללא בשר. אני אישית אף פעם לא הכרזתי שאני צימחונית זה פשוט קרה כשמתי לב שאין לי במקרר בשר, אין לי רצון לקנות בשר וכך הבשר נעלם מעולמי. עד כמה שידוע לי מאכלים ירוקים הם תחלופה לבשר, שעועית ירוקה וזיתים.
 

danny girl

New member
נמ

יש מליון סוגים של קציצות ירקות (ירוק: קישוא פטרוזיליה וכו', בטטה, גזר עם קישוא ותפוח אדמה וכו') פלאפל, מליון סוגי פשטידות (הקלה בינהם מבוססת על לקט ירקות קפואים) או ברוקולי, או פטריות, או קישוא או וואטאבר, "שניצל" שעשוי חציל מטוגן, אגרול, שקשוקה,סויארמה (שאאורמה טופו), שיפודי טופו עם ירקות, טופו וסויה במליון מתכונים שונים, אפשר לקנות שניצל טופו בבית טבע ולעשות אותו כמו שניצל רגיל, וכמובן תחליפי המבורגר, תחליפי נקנקיות, החזה עוף הצמחוני, כל השניצלי ירקות של טבעול וזוגלובק.
 

מאיהק

New member
אופציות צימחוניות:

לא משימה כל כך קשה- אני רושמת רעיונות אם יש לך שאלה את מוזמנת- רשימה חלקית לבישול ללא חיות, מוצרי חלב, ביצים: @תבשיל ירקות- לטגן בצל ולהוסיפ ירקות חתוכים ( קישואים, כרוב, גזר, חומוס(טוב מאוד לצימחונית), ברוקולי, כרובית, תפוחי אדמה, חציל פלפל כל מה שיש בבית) @@מגדרה- מעולה לצמחונים- מבשלים עדשים, מטגנים עם קצת בצל מחלקים למנות ומקפיאים- ששאר הבית אוכל אורז לבן להפשיר מנה אחת לבת. @@@פלפלים ממולאים רק באורז. @@@@פסטה- פה את ממש חופשייה- פסטה ברוטב עגבניות, פסטה מוקפצת עם ירקות, נודלס מוקפצים עם ירקות. בחורפ אפשר מרק ירקות עם איטריות. @@@@@ ירק ברוטב עגבניות ( קישואים, במיה, אפונה וכו') @@@@@@ טיגוני ירקות בבירה- תפוחי אדמה\בטטות פרוסים דק מועברים בבלילת קמח ובירה. @@@@@@@ קינואה- הבעיה היא שהיא יחסית יקרה נידמה לי 8 ש"ח לחיצי קילו- מצד שני חצי קילו מספיק ל-4 ארוחות כלומר פעם בחודש אולי אפשר לקנות לבת ( ממש לא ניכנסת לך לארנק אולי אי אפשר וגם זה בסדר) שלל מתכוני קינואה יש בפורום מתכונים. @@@@@@@@ ירקות בתנור- תפוחי אדמה, בטטות, קישואים, בצל, עגבניות כל מה שיש לחתוך לקוביות גסות לזלופ שמן זית מלח ( אם יש עשבי טיבול-רוזמרין, בזייקום זה משדרג). אני חושבת שהבנת שזה אפשרי, הכל, כמו כל דבר בחיים, הוא עיניין של רצון. הבצלחה לבת ולהורים מאיה
 
לא רק רצון, גם ידע, תודה על התשובה

אחי הגדול על גבול הצמחונות (איך לא חשבתי על זה, אחי!). הוא נתן לי קינואה, ואני מפחדת לבשל את זה, כי הוא אמר שצריך לסנן כי אחרת הטעם לא טעים (אם הבנתי אותו נכון). זה עדיין על השולחן במטבח כמו שהבאתי את זה כאשר נפגשתי איתו לפני שבועיים.
 

מאיהק

New member
לא רק שאני לא מסננת

אני אפילו לא שוטפת ( אם אייל שני לא שוטפ אני לא שוטפת!) קינואה אפשר לאוכל גם חם ( כל מתכוני האורז) וגם כסלט קר (קינואה, נענע, פטרוזילה, צימוקים, צנוברים, מישמישים מיובשים חתוכים, שמן זית ומלח)
 

asterisk

New member
אזהרה לגבי קינואה

לא משנה מה אייל שני עושה . בסטנדרט גרגרי הקינואה מצופים בחומר מריר שנקרא ספונין . צריך להסיר אותו ,ע"י שטיפה למשל . זאת פרוצדורה מאוד פשוטה .
 

lilithmm

New member
קינואה להכין כמו אורז

לא להפוך את הקינואה לדיסה. לטגן עם קצת שמן לפני הבישול. כשמוכן אני מצננת ומוסיפה לסלט עגבניות או לסלט בורגול - במקום הבורגול.
 
למעלה