עוד התייעצות

את חצי צודקת

כמו שנאמר, רק אורז זה באמת לא מספיק. לכן היא אוכלת שתי צלחות ממנו, כי אורז לבן הוא פשוט לא משביע, ולא ממש מזין כשהוא לבדו. אפשר ורצוי להוסיף לה קטניות לארוחות. להכין את האורז כמג'דרה, או עם שעועית ירוקה, או אפונה, או כל שילוב אחר. להכין אנטיפסטי - יכול להשתלב טוב בארוחת הצהריים. רצוי גם להחליף את הדגנים לדגנים מלאים. זה מבחינת ההמלצות התזונתיות. אחרי שארוחת הצהריים שלה תתעשר קצת בעוד ירקות וקטניות, אולי גם ההרגשה שלך תשתפר, וזה לא ייראה לך כל כך דל.

innalax

New member
הצעה למנה עיקרית

בתור צמחונית, אני יכולה להגיד לך שהרבה פעמים אני מכינה לי שניצל מפטריות כתחליף לבשר ולטבעולים למיניהם (שעם כל הכבוד נמאסים די מהר).

d a p h n a

New member
אבל פטריות אינן מכילות חלבון

זה רעיון יפה, אבל בפטריות אין חלבון. מבחינת הערכים התזונתיים זה לא תחליף לבשר.

innalax

New member
פשוט מאוד

לוקחים פטריות, (עדיף פורטבלו), וחותכים את הרגל. את ראש הפטריה טובלים בביצה ופירורי לחם, ומטגנים על המחבת (לא חייבים בשמן עמוק). ניתן לספוג אחר כך את שאריות השמן בנייר.

TheFinalCut

New member
הכנה של מנות "עיקריות" מן הצומח

לסולדים מהמנות המוכנות של "טבעול" \ "טופוטבע" וכו', אפשר להכין שניצלים, קציצות, שיפודים וכל דבר דמוי-בשרי אחר, על בסיס טופו. אני מכין לעיתים קרובות קציצות טופו דמויות סטייק ונתיחים דמויי שווארמה או "פרגית", תוך שימוש ב"בונזו" (חלקיקי טופו יבש), תבלינים מתאימים (אפשר לקנות תערובות מוכנות של תבלינים לסטייקים וכו'), שמן זית \ חמניות \ שומשום (תלוי במצב הרוח), קמח תירס, קמח חומוס ומלח. מבשלים את הטופו עם התבלינים, הקמחים והמלח במעט מים עד שהוא מתרכך ואז מטגנים בשמן הרצוי עד שהטופו משחים קלות. אפשר להכין כמויות גדולות ובזמן קצר (15-30 דק') וכמובן שזה עולה הרבה פחות, ומכיל הרבה פחות ג'אנק, מאוכל מוכן. את כל הרכיבים (אולי מלבד קמח חומוס, שאפשר לרכוש בחנויות אורגניות ו"בתי טבע") אפשר בימינו להשיג בזול ברוב הרשתות הגדולות. כמובן שטופו מכיל המון חלבון (זה למעשה מיצוי חלבון סויה), אם כי רצוי להשלים אותו בעזרת מנת דגניים (קינואה \ אורז \ מוצרי-חיטה וכו'). אם את מתעניינת בדברים מורכבים יותר, כמו פשטידות או קציצות מורכבות, קישרתי לאתר הצמחונות בהודעה קודמת (שם נמצאים מתכונים רבים ומגוונים).

אתם פשוט לא מבינים

האפשרויות הכספיות שלנו ברצפה. יש דברים שהמלצתם כמו דוחן, או סויה או טופו, שצריך חנויות מיוחדות לזה, אני לא יוצאת מהבית עקב מחלה קשה, ובעלי בטח שלא יקנה (ובטח שלא הילדה). והמחיר בשמיים!!!! חוץ מזה שרוב האוכל שאתם מציעים הוא מבושל, מי יבשל את זה? אני יכולה להשתמש רק במה שמשיגים במכולת השכונתית.

לקשמי

New member
את טועה

הטופו הגולמי, אפשר להשיג אותו בכל סופר והמחיר ממש לא יקר. בדרך כלל מוסיפים את הטופו לעוד משהו כמו: אורז, תבשיל ירקות או כל דבר אחר, כך שזה יותר חסכוני (כי משתמשים בפחות טופו). ולגבי ה"בונזו" (פתיתי סויה) ושאר סוגי הסויה, הם עולים ממש גרושים! פעם קניתי חבילה גדולה של סויה במשקל, ב-6 שקלים! וזה הספיק לי לדי הרבה זמן. התזונה הצמחונית היא בסופו של דבר הרבה יותר זולה מהתזונה הבשרית. גם במכולת/סופר אפשר לרכוש קטניות שממש לא עולות הרבה כסף ומיותר לציין שגם הירקות וכו' הם האוכל המוזל.

TheFinalCut

New member
לא דיברתי על טופו מוכן, מהסוג ש-

שמופיע בקישור שלך, אלא על טופו שצריך לבשל. כמו שלקשמי אמרה, ה"בונזו", שכיום ניתן להשיג אותו ברוב הרשתות הגדולות (ואגב, אם את נמנעת מהם וקונה במכולת, את כנראה קונה במחירים גבוהים יותר. את כל מה שאת רוכשת, סביר להניח), הוא מאוד זול. וכפי שציינתי, תהליך הבישול והכנתו פשוטים ומהירים. אם את לא רוצה לקנות תערובות תבלינים מוכנות מראש, אפשר להסתפק בפלפל שחור, פפריקה, שום ומלח לצורך הבישול, ולאחר מכן טיגון קצר וזה יוצא מצויין.

רינהויס

New member
את קונה בשר ועוף במכולת??????

זה נורא יקר! אם את יכולה לקנות בשר ועוף במכולת... את יכולה לעמוד גם במחירי המזון הצמחוני. מזון צמחוני זה צמחים!!! ירקות!!! כמה זה כבר עולה? כמו שאת מבשלת או אופה את העוף והבשר כך תאפי את הפשטידה.... נכון שבהתחלה נתנו לך "על הראש" במקום לתת עצות מעשיות ומאכלים כמו שביקשת, והתגובה שלך היתה במקום. אך חלק מהמשתתפים נתנו עצות מאד מעשיות. השאלה היא אם את רוצה רק לשאול ולהגיד "מפריע לי" "אני כועסת" "אני מאוכזבת", או שאת באמת מחפשת פתרון. אם את מחפשת פתרון - אז נתנו לך.

תמשיכי לצעוק עליי, את נהנית?

אם יש אפשרות בעלי קונה ליד העבודה שלו. השאר אנחנו מקבלים מגמ"חים. אם אבקש ממנו לקנות משהו שהוא לא מכיר או לא יאכל הוא לא יקנה או יעשה טעויות. רוצה עכשיו את כל סיפור חיי, במקום לצעוק?

../images/Emo18.gifבבקשה להרגיע את הרוחות ומהר

כמו שזה נראה לי כרגע, אנשים פה באמת יוצאים מגידרם כדי לנסות ולעזור. אם יש הודעות שנראות לך שלא מנסות לעזור אלא רק להקניט - עדיף לא להגיב מאשר להתחיל להקים מהומות. לא נראה לי שמישהו כאן עם מטרה לענות לך ברשעות או לזלזל במגבלות שהצגת. כדאי שתנסי לקרוא מנקודת מבט קצת יותר רגועה את מה שכותבים לך, כי בסך הכול באמת מנסים למצוא לך פה פתרונות ולעזור.

לקשמי

New member
קראתי

ותגובה קצת יותר מנומסת ופחות תוקפנית לא תזיק, באמת. אני עניתי לך בצורה מנומסת ועניינית, אין צורך לתקוף אותי כתגובה. תוקפנות היא גם דבר מאוד לא בריא, סתם שתדעי.

לקשמי, מרגיז שאני אומרת "מכולת"

(או כל דבר אחר) ואנשים לא רואים, אני כותבת בצורה בהירה וברורה, ולא רואים את זה.

d a p h n a

New member
זה מחיר לקילו!

בחיים שלי עוד לא קניתי קילו טופו. זה כמות מטורפת. בדרך כלל הוא מגיע בקוביות קטנות. רוב המתכונים שמשתמשים בטופו משתמשים ב-100 גר' בערך. מקסימום 200 גר'. מקילו טופו את יכולה להכין לה אוכל ל-5-10 ארוחות. כשמחלקים את זה ככה זה לא יוצא כל כך יקר. לגבי הבישול, מי מכין עכשיו את האוכל שאתם אוכלים?

d a p h n a

New member
הבנתי

תראי, המצב שלכם באופן ברור לא קל. וזה מצב שבו אכן קשה לייצר מסגרת צמחונית ראוייה (מאחר ואת אמנם מעוניינת לעזור ולעשות, אבל אינך יכולה להיות פעילה בנושא, ואילו בעלך אינו יכול או אינו רוצה - ולא משנה כרגע מה מהם נכון - לעשות את המאמץ הבישולי הדרוש על מנת לאפשר לביתך שלא לאכול בשר ובכל זאת לשמור על תזונה ראוייה. אפשרות אחת (שיש לה גם יתרונות חינוכיים אחרים) היא להגיד לביתך שאם היא אינה מעוניינת לאכול בשר, עליה ללמוד לבשל לעצמה אוכל צמחוני. היא כבר בת 16, שזה גיל די מבוגר, וכישורי בישול הם דבר די מועיל בחיים באופן כללי, כך שזה בהחלט משהו שהיא יכולה ללמוד ולהרוויח ממנו. אתם יכולים להחליט על תקציב מסויים (שאתם יכולים להרשות לעצמכם) שממנו הנערה תוכל לרכוש לעצמה רכיבים להכנת מזון צמחוני (כמובן רק מתוך הדברים שאתם לא קונים לבית ממילא), ולדאוג שזה יעשה. אני מבינה שזה לא פשוט. בעקרון תזונה צמחונית נוטה להיות זולה יותר מאשר תזונה בשרית, אבל היא כן דורשת יותר מאמץ מבחינת הבישול וכו', וכן תדרוש ממישהו במשק הבית שלכם לעשות שינוי מהותי (לקנות מוצרים לא מוכרים, ללמוד לבשל אותם וכו'). נראה לי שמבחינה חינוכית יהיה נכון להגיד לבתכם שאם היא מתכוונת להפסיק לאכול בשר, עליה להיות אחראית ובוגרת ולדאוג ללמוד להשלים את התזונה שלה בצורה הנכונה. לכל הפחות, אני מניחה שדרישה כזו ממנה תגרום לה לחשוב על אי-אכילת הבשר ולהחליט האם היא רצינית בנושא או לא. יחד עם זאת, איני מכירה את בתכם ואיני יודעת אם פתרון כזה הוא ריאלי מבחינת האופי שלה. זו רק הצעה.

תענוג של תשובה, תודה d a p h n a

את צודקת. התחלתי כבר לטפטף לבתי שהיא תתחיל לבשל לעצמה מה שהיא אוהבת, כמובן שאשמח לייעץ לה, כי את הידע יש לי, רק לא יכולת ביצוע בגלל מגבלות גופניות. תודה לך.

למעלה