עוד חידת הגיון, מספר 46

מיכי 10

Member
שאקנה לך מחברת?

מיכי 10

Member
לא צריך לכתוב את המילה "מחברת". רואים שזאת מחברת!

Mi povas skribi: Logikaj enigmoj.
Bone?

מיכי 10

Member
בטח. חצי קילו אבן יקרה, אתה יודע כמה שווָה

אם לא הייתי מתקמצנת (אבל אני כן), הייתי מביאה לך אבן עם מאובנים (גרגרי חיטה. אולי אֵם החיטה?), אבל היא יקרה מאד. לליבי

זו אבן שמצאתי תוך כדי סיקול אבנים בגלבוע, לפני נטיעת העצים על ההר. מצאתי גם שבלול ענק מאובן.

Eldad S

New member
בינתיים

הפתרון מתמהמה. ניסיתי לחשוב בכמה כיוונים חדשים. אשתדל לכתוב היום בכל פעם, במחברת, את הרעיונות (קרי, כיוונים) שיש לי לפתרון החידה, ואם לא אצליח היום, אקנה ממך בלילה רמז.

מיכי 10

Member
אלדד, אל "תבזבז" את כספך על רמז.

אני אתן לך רמז חינם: שים לב למה שדורון כתב לך אתמול. זה היה רמז טוב: "pikas לדעתי יכול להיות לא רק במשמעות 'עוקץ'."
אז למרות שאתה יודע היטב א-ו, תבדוק את המילה piki במילון, ואז יבוא לך הפתרון בקלות, לדעתי.

מיכי 10

Member
אתן לך עבודה מכובדת יותר,

במשכורת זהה:
תתן לנו שיעור או הרצאה או מה שאתה רוצה במועדון

איך אני בשבילך

מיכי 10

Member
להיפך! יפה שאתה צנוע, אבל אני מוכנה אפילו להכפיל אותה,

ובלבד שתעביר לנו שיעור או כמה. את הנושאים כבר ציינתי בפניך, ואוכל להזכיר לך שוב, אם צריך.
והפעם אני רצינית

Eldad S

New member

מיכל, אני כבר קלטתי את ה"רמז" שלו אתמול, ושיניתי את כיוון החשיבה, ובכל זאת זה לא עוזר לי לפתור את החידה.
&nbsp

Eldad S

New member
בעקבות

הרמז אתמול, אפילו שיניתי את כיוון המחשבה, ואם מדובר על "דקירה", חשבתי אפילו על nadlo, מחט (אבל זה לא נתן לי "אישיות אניגמטית"...
).

Eldad S

New member
האם במקרה התשובה

היא pinto?

זה גם משהו חד, שדוקר, וגם מעין סוג של אדם, כמו laborinto, רק שהוא מסתורי משהו, כי אין פועל pi, ולכן לא ברור איזה מין בן אדם זה...
&nbsp
אני מקווה שהפעם קלעתי לדעת המשורר, אם כי זו תשובה די לא שגרתית (אם לכך כיוונת הפעם).

למעלה