עוד מאמר דבילי נגד חולדאי

raminec

New member
על איזה סמים נמצא

מי שכתב את ההודעה הזו???

droriko

New member
מעניין שדווקא להולילנד נטפלו

זה המבנה היחיד בעיר הזאת שמזכיר את המאה ה-21

raminec

New member
אין לי שום בעיה עם הולילנד

יש לי רק בעיה עם האופן שבו התקבלו האישורים לבניה של הפרוייקט.
בניה לגובה זה דבר מבורך. בכל מקום.

davidfainshtein

Member
מנהל
כנראה שהיסטוריה היא לא הצד החזק שלך...

החוק העירוני המחייב כל קיר חיצוני בירושלים להיות מחופה באבן מסותתת נחקק ע"י המושל הבריטי הראשון של ירושלים רונלד סטורס ב- 1918 בתחילת המנדט הבריטי. החוק תקף עד היום.

droriko

New member
זה התירוץ שלכם?

אתה יודע מאז המנדט הקמנו מדינה, אפשר לשנות חוקים מדי פעם......

amit1270

New member
למה לשנות חוקים מוצלחים?

אני מבין שנורא מפריע לך שירושלים לא מכוסה בטיח שפריץ ותריסולים, אבל אתה ממש לא חייב לאהוב כל דבר. רוב הציבור חושב אחרת ממך.

droriko

New member
ברור ברור

בגלל זה רוב הציבור הולך לבלות בירושלים, בזמן שבתל אביב נשארו רק הדוסים והערבים.

davidfainshtein

Member
מנהל
איך לא חשבנו על ה קודם

בגלל האבן הירושלמית נשארו פה רק דוסים וערבים ואף אחד לא בא לבלות. תנותץ האבן המסותת לאלתר!

amit1270

New member
מה הקשר בין בילוי ליופי של העיר?

יש לא מעט מקומות בילוי באזורי תעשיה לכוערים (גם בירושלים. שם אגב אין חובת ציפוי באבן). חוצמזה רואים שלא היית הרבה זמן בירושלים. גם כאן יש חיים.

amit1270

New member
*מכוערים

וכמובן - בתמונה שהעליתי פה למעלה רואים רק דוסים וערבים.

droriko

New member
כמו רוב הישראלים הפעם האחרונה שהייתי

היתה בטיול שנתי, וגם זה בגלל שהכריחו אותי......

yairp4

Active member
זה בסדר, תן לתל אביבים חמש שנים עם דב חנין

והרעיונות ההזויים שלו והם יתחננו לקבל את חולדאי חזרה.

רוב הביקורת נגדו אינה מוצדקת אבל

ספציפית בנושא הדיור אני חושב שאתה טועה. לראש עיר יש השפעה עצומה על מאפייני הבניה למגורים בעיר שלו - גודל דירות, אוכלוסיית יעד, מיקום, וכן - בחלק מהמקרים גם השפעה על המחיר, עד רמה מסוימת.

לא נראה לי שחולדאי עשה משהו בשביל לשמור בעיר שלו אנשים צעירים שלא מסוגלים לקנות או לשכור במגדלי יו או אקירוב, בדיוק להיפך - הבניה המואצת של מגדלים יוקרתיים רק דוחקת אותם הצידה.

חולדאי אכן לא מגניב והוא לא צריך להיות כזה כמו שאתה אומר. אבל אם המגמה שהתחילה בשנים האחרונות תימשך, מי שפתאום יהיה לא מגניב היא העיר ת"א, כי יום בהיר אחד היא תמצא את עצמה כמעט בלי תושבים צעירים ו"יצירתיים" שהפכו אותה לפנינה שהיא כיום, ועם אלפי זקנים עשירים שיאכלסו את שלל המגדלים / בתי אבות למיליונרים.

חולדאי מסתתר מאחורי הממשלה ומאחורי "כוחות השוק החופשי" אבל בראש ובראשונה זו אחריות שלו. עכשיו הכול נראה ורוד אבל התהליך שהתחיל, בעוד 20 שנה בהחלט יכולות להראות התוצאות הלא סימפטיות שלו.

droriko

New member
אבל אתה מדבר על תוצאות של עוד 20 שנה

בל בהחלט לדון על לאיפה המדיניות של חולדאי לוקחת אותנו לטווח הרחוק. אבל כל המבקרים שלו טוענים ש*כבר עכשיו* שמרכז תל אביב זה מקום שבלתי אפשרי לחיות בו . א.איך זה שהם עדיין גרים ו-ב.בערים הגדולות בעולם המחירים הם הרבה יותר גבוהים מבתל אביב. במנהטן בשביל דירה 2 חדרים בשדרה החמישית אתה צריך להיות מולטי מיליונר. אז בואו לא ניסחף.

droriko

New member
בגלל זה

כל הביקורת על תל אביב מסריחה לי מטרנדיות ואל מתוך רצון לנהל דיון רציני .

שמתחילים לראות אותן כבר היום

כרגע הם עדיין גרים במרכז ת"א, תוך 5 שנים 10% יעזבו ואם המגמה שיש כיום תימשך אז תוך 20 שנה 50% יעזבו.

בערים הגדולות בעולם המחירים גבוהים יותר? טעות!! אם מסתכלים על כוח הקניה (וכך יש להשוות בין מדינות) אז ת"א היא בין הערים המערביות הכי יקרות בעולם! תסתכל בבקשה בקובץ שהעלה מישהו בפורום נדל"ן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?ForumId=579&MessageId=162648717

מנהטן יותר יקרה? במנהטן גם השכר הממוצע גבוה בטח פי 4! ותתפלא, אפילו במנהטן יש דיור בר-השגה:
http://www.calcalist.co.il/world/articles/0,7340,L-3530375,00.html

אז... למה במנהטן כן ובת"א לא?! כי לחולדאי נוח עם זה.

למעלה