עוד מאמר דבילי נגד חולדאי

droriko

New member
השכר במנהטן הוא גבוה פי 4

כי כל העשירים עברו לגור שם. זה מה שיקרה לטענתך בתל אביב עוד 20 שנה.

תראה מה יהיה בעוד 20 שנה בתל אביב זה ויכוח מעניין . אבל המוחים ברוטשילד בכלל לא ניסו להעלות את הויכוח הזה. מבחינתם תל אביב כבר היום היא עיר לעשירים, אז איך זה שכל המוחים גרים שם. זה יותר מדי מסריח מטרנדיות .

כבר היום לא מעט צעירים עוזבים את מרכז ת"א

ועוברים לדרום העיר ולבת-ים. מה שאני טוען זה שבעוד 20 שנה גם אלו שכיום עוצמים עיניים, ביניהם חולדאי, יבינו את התוצאות ההרסניות של המדיניות הזו.

droriko

New member
האם יש לזה תקדימים בעולם?

של צעירים שעסבו את העיר הגדולה לערים סמוכות כי לא יכלו להעמוד בשכר הדירה? ומה קרה באותם המקרים? האם אותם צעירים המשיכו לבלות ולעבוד בעיר הגדולה? האם זה יצר יותר מקומות בילוי ותעסוקה בערים הסמוכות על חשבון העיר הגדולה? ואם התשובה לשאלה השניה היא כן אז מה רע בזה?

אין לי בראש דוגמה מובהקת

אבל לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין לאן הרוח נושבת בת"א.

ומה יקרה אם הצעירים יגורו מחוץ לעיר אבל יעבדו ויבלו בה? זו לא תהיה אותה עיר... בת ים אולי תרוויח אבל ת"א תפסיד ובגדול. יש כאלו שמתפעלים מגורדי השחקים אבל מה שעושה את ת"א למה שהיא הם קודם כל התושבים! (הרבה פחות יוממים/מבקרים) ואם בעתיד העשירים המזדקנים של אקירוב, אסותא ו-U הם אלו ש"יצטרכו" למשל להשתמש באופניים של "תל אופן" אז תחשוב לבד איך הדברים ייראו...

אני לא רוצה להיות על תקן נביא הזעם, אבל צריך להבין שיש גם עניין של מינון - בערים גדולות ומוצלחות בהחלט מחירי הנדלן עולים ובונים מגדלים לעשירים. השאלה היא כמה ומה יישאר מזה לצעירים? בינתיים חולדאי משחק אותה ראש קטן ונהנה מהמיליונים שהעירייה מקבלת על היטלי השבחה ואגרות בניה... הוא מצידו, שראשי העיר הבאים ישברו את הראש.

droriko

New member
נו

אז אם הת בעצמך אומר שתהליך ההגירה מהעיר ישפר את הערים שמסביב אז מה רע בזה? בסופו של דבר צריך להתייחס לתל אביב כמטרופולין ולא כעיר .

לא מדויק

מטרופולין לא מורכב מיחידות הומוגניות. במטרופולין ת"א, לעיר ת"א שהיא גם הגלעין, יש ייחוד חברתי ותרבותי מאוד מאוד מסוים שמבדיל אותה מהערים הסובבות. אם תערער את הייחודיות הזו אז ההפסד יעלה על הרווח. יש כאלו שטוענים שבת ים תהפוך ל"תל אביב הקטנה" אבל אתה לא באמת חושב שבת-ים תקבל בעתיד את התפקיד של ת"א... בת ים תרוויח קצת, ת"א תפסיד הרבה.

droriko

New member
אתה בעצמך אומר

שאין דוגמאות אחרות שאפשר ללמוד מעין, אז מנין לך שמעבר תושבי מתל אביב לערי הלווין תהייה הרסנית?

לא אמרתי שאין דוגמאות

אמרתי ש*אני* לא מכיר דוגמאות. אני די בטוח שישנם תקדימים כאלה.

אגב, רבים לא יודעים אבל בשנות ה-70 (וגם קצת ה-80) האוכ' של ת"א עצמה הצטמצמה והזדקנה וצעירים רבים עזבו. אמנם הסיבות היו שונות בתכלית אבל כדאי לדעת זאת כדי להבין שלא לעולם חוסן, במיוחד אם המדיניות החברתית והנדל"נית אינה חכמה.

droriko

New member
אז אם אתה לא מכיר

איך אתה יודע שההשלכות של זה רעות?

כי בכיתה א למדתי לעשות 1+1

למעלה