עוד מעשה הונאה בנדל"ן מתפרסמת היום.

עוד מעשה הונאה בנדל"ן מתפרסמת היום.

הונאת נדל"ן ענקית: רימו 60 רוכשי דירות ב-25 מיליון שקל
כתב אישום הוגש נגד 5 נאשמים שזייפו מסמכים, התחזו לעובדים של מנהל מקרקעי ישראל, וקיימו ישיבות במשרד עורכי דין כדי לשכנע מתלוננים באמיתות פעולותיהם

אלה לוי/ וינריב - גלובס - http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001142811

החוליה הכלכלית בפרקליטות מחוז ירושלים הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד יצחק בריל, נאור בשארי, אלון אליהו כהן, דן עמדי ואליעזר סלומון, בגין פרשיית הונאת נדל"ן רחבת היקף של כ-60 רוכשי דירות, בהיקף של כ-25 מיליון שקל.
לנאשמים מיוחסות עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, זיוף בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, קשירת קשר לפשע, סחיטה באיומים, עבירות הלבנת הון, עבירות מס, עבירות על חוק פשיטת רגל ושיבוש מהלכי משפט.

על פי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד נועה ברח"ד, קשרו הנאשמים קשר לרמות רוכשי דירות ולקבל מהם במרמה מקדמות עבור רכישת דירות אשר כלל לא הוצעו למכירה. במסגרת הקשר ועל מנת לקדם את תוכנית המרמה, לא בחלו הנאשמים באמצעים ובין היתר, זייפו מסמכים שנחזו להיות מסמכים רשמיים, קיימו ישיבות הסברה עם אחרים מטעמם שהתחזו לעובדים של מנהל מקרקעי ישראל, וקיימו ישיבות במשרד עורכי דין כדי לשכנע מתלוננים באמיתות פעולותיהם. את האמור ביצעו הנאשמים בין השנים 2011-2014.

על פי כתב האישום, הנאשמים נהגו כך ביחס לכ-63 קונים שהתלוננו במשטרה על המרמה כלפיהם, כאשר חלק מהלקוחות רכשו מספר דירות מהנאשמים. הנאשמים קיבלו מהם, במרמה, סכומי כסף בהיקף של כ- 25,366,000 שקל.

עוד נכתב באישום, כי הנאשמים רימו כ-40 קונים נוספים, מהם קיבלו במרמה סכומי כסף נוספים אשר אינם ידועים במדויק. קונים אלה לא התלוננו אודות המרמה במשטרה. חלקם, כ-20 קונים, לא התלוננו במשטרה היות וקיבלו את כספם חזרה בטרם החלה החקירה. לאחר שדרשו את כספם חזרה הנאשמים מסרו להם כי הפעילות לצורך קניית דירת הנכים מתעכבת בשל סיבות שונות, אך אם אינם מעוניינים לחכות, יוחזר להם כספם, והחזירו להם את כספם. חלק אחר לא התלוננו במשטרה כיון שנאמר להם על ידי הנאשמים או הסוכנים כי אם לא יתלוננו במשטרה, יקבלו בהמשך את כספם חזרה.

עוד עולה מכתב האישום, כי הנאשמים ביצעו פעולות רבות אשר נועדו להסתיר או להסוות את מקור הרכוש האסור, את זהות בעלי הזכויות בו, את מקומו, את תנועותיו ואת עשיית הפעולות בו וכך ביצעו עבירות של הלבנת הון, בהיקף כספי של כ-25,366,000 שקל לפחות.

בנוסף, על פי כתב האישום, הנאשמים לא דיווחו לרשות המסים בנוגע לכספים אשר קיבלו במהלך ביצוע פעולות המרמה ונטילת הכספים, ולא שילמו מס הכנסה או מס ערך מוסף אשר היו חייבים לשלם בגין קבלת הכנסות בהיקף האמור.

כתב האישום הוגש בתום חקירה משותפת למשטרת ישראל, רשות המיסים וחוקרי כונס הנכסים הרשמי במשרד המשפטים. הפרקליטות מבקשת לעצור שניים מהנאשמים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.

במקביל לכתב האישום ולבקשות המעצר, הגישה המדינה בקשה להורות על חילוט נכסיהם של הנאשמים. מהבקשה עולה כי יצחק בריל ניהל אורח חיים ראוותני או לכל הפחות החזיק צי של רכבי יוקרה.
בין נכסיו, מוזכרים בבקשת החילוט רכב מסוג וולבו הרשום על שם ליאת דן, אשתו; רכב מסוג יגואר הרשום על שם לינוי בריל, בתו; רכב מסוג פורשה הרשום אף הוא על שם לינוי בריל; רכב מסוג סאאב שבבעלות בריל אך רשום על שם דוד ביבי; רכב מסוג GMC שבעלותו אך רשום על שם עלי ראסם; רכב נוסף מסוג שברולט הרשום על שם בנו תום בריל; רכב מסוג אאודי הרשום על שם בנו בר בריל; רכב מסוג גרר פתוח הרשום ורכב נוסף מסוג קרייזלר הרשומים שניהם על שם בנו תום בריל.
לכל אחד מהנאשמים היה תפקיד מוגדר בתרמית

עוד עולה מהאישום, כי לכל אחד מהנאשמים היה תפקיד מוגדר בתרמית המיוחסת להם. כך, נטען, כי יצחק בריל, נאשם 1 באישום, ריכז את כל פעולות המרמה ביחס לכל המתלוננים ובאמצעות כל הסוכנים, ובין היתר, התחזה כמי שבקיא במכרזים של רשויות המקרקעין בישראל, בנוגע לדירות הנכים. הוא היה זה שאיתר והעביר לקונים, ישירות או באמצעות הנאשמים הנוספים או הסוכנים, רשימות של דירות, שבעלותן רשומה במסמכי הרישום כבעלות של תושב חוץ או כבעלות של משרד הביטחון. בהמשך, ובהתאם להתקדמות העסקה, העביר בריל, כנטען, מסמכים מזויפים, הנחזים כמאמתים את התקדמות העסקה ברישום במרשמי המקרקעין הרלוונטיים.

בחלוף הזמן, ומשלא נתקבלו הערות אזהרה במרשמי המקרקעין ביחס לדירות, ערך בריל שיחות עם הסוכנים והקונים, ובהן הרגיע אותם, הבטיח כי מדובר בתקופה קצרה עד להשלמת הרישום והעסקה, והבטיח להחזיר את כספם במידה והעסקה לא תושלם בקרוב.

נאור בשארי, נאשם 2, הוא עורך דין במקצועו. תפקידו, כנטען, היה לסייע למצג השווא בכך שכאשר המתלוננים החלו לשאול שאלות או לטעון טענות בנוגע להימשכות ההליכים. נוסף על כך, היו נערכות פגישות במשרדו, בנוכחותו ובנוכחות בריל ונאשמים נוספים, שבהן ניסה בשארי להרגיע את הרוחות ולהסביר כי ההליכים חוקיים. במסגרת הפגישות, הציג בשארי מסמכים מזויפים הנחזים להיות מסמכים של עסקאות למכירת דירות נכים שהושלמו ונרשמו במרשם המתאים.

נאשם 3, אלון אליהו כהן, ריכז על פי האישום את כל פעולות המרמה ביחס לכ-30 מתלוננים, כאשר את חלקם רימה גם בשותפות עם נאשם 4, דן עמדי. עמדי עצמו, נטען, ריכז את פעולות המרמה ביחס לכ-40 מתלוננים, כאשר את חלקם רימה בתחילה יחד עם כהן, ובהמשך רימה מתלוננים נוספים בלא קשר לכהן.

אליעזר סלומון, נאשם 5 בכתב האישום, ריכז את פעולות המרמה ביחס לכ-17 מתלוננים.

=======================================================================
פרל דוד, סלולרי - 051-8964914
מייל - [email protected]
בלוג - http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=862418

גילוי נוכלי נדל"ן הוא אחד הסימנים המובהקים להתפוצצות הבועה

במחקרים האקדמיים שנעשו על פיצוץ בועות נדל"ן במקומות שונים עולם, מציינים שהגורם מקדים והמשותף להתפוצצות הבועה בכל המקרים הנחקרים, היא גילוי של נוכלי נדל"ן למיניהם.
ומה ההגיון בזה?
הרי כל עוד בועת הנדל"ן בעליה, היא מזרימה עוד ועוד רוכשים חדשים עם כספים חדשים לענף הנדל"ן.
וחלק מהכספים האלה גם מגיעים לאותם נוכלים, אשר המשך ההזרמה של כספים חדשים לנוכלים, מאפשרת להם להמשיך להתגלגל ולגלגל את הפירמידה.

ככה בדיוק ענבל אור וחברת אדמה המשיכו לגלגל את כל ההוצאות על משרדי פאר ורמת חיים מנקרת עיניים על מנת לייצר תדמית של הצלחה.

אבל מה קורה כאשר יש עצירה בזרם הקונים? פתאום, אותו כסף שהיה נחוץ לנוכלים להמשיך לקיים את תרגילי הנוכלות שלהם כבר לא מגיע.
ופתאום הבנקים מתעוררים ומתחילים ללחוץ.
ואז הם נופלים.

אז מה יש לנו בחודשים האחרונים בענף הנדל"ן?
* את הכתבה הנוכחית שהנדלניסט מהבקעה הביא לנו היום, שוב נוכלים שנופלים בגלל הפסקת הזרמת הכספים לשוק הנדל"ן. עוד נפילה בהמשך של ענבל אור וחברת אדמה.
* כיום ברור שלא רק שאין מחסור בדירות, יש כבר היום עודף עצום של היצע של דירות והמדינה תכננה כל כך הרבה דירות שירידת מחירי הנדל"ן היא האפשרות היחידה.
* כתבות על בריחת משקיעים שמראות על בעיות של הזרמת כספים חדשים לשוק
* הודעה של בנק ישראל על רמת הסכנה של ענף הנדל"ן היום
* חוקר אקדמי של שוק הנדל"ן שמדבר על קריסת הבועה ועל זה שאין מחסור
* ירידה בכמות עיסקאות הנדל"ן, לכמות הנמוכה מאז שנת 2008
* עוסקים בענף הנדל"ן שנמצאים בפאניקה מהמצב ומתלהמים כלפי שר האוצר
* הבנקים מעלים את הריביות למשכנתאות, ונגידת בנק ישראל מסבירה שזה בגלל הסיכון הגדול בענף הנדל"ן. כמובן שעלית הריבית מגדיל את הפער בין רכישה לבין שכירות לטובת השכירות, דבר שמקטין את מספר הרוכשים הפוטנציאליים
* האמת על זה שמחיר הדיור בישראל יכולים גם לרדת.. ומתברר שהם ירדו במשך שנים רבות.. וזו האמת על שוק הנדל"ן. לדוגמא - לדוגמא - בין השנים 1998 -2008 מחיר הדיור ירדו ב 30% נומינלית ו 40% ריאלית.
* הקבלנים תקועים על 30,000 דירות שלא מצליחים למכור וחייבם אשראי על מנת להמשיך לשבת על הגדר עד שיגיעו הקונים (שלא יגיעו). בנק ישראל מאפשר להגדיל את האשראי ב 10 מיליארד ש"ח נוספים.
* מחיר למשתכתן מתחיל לתת תוצאות, ובהרצליה הוא כבר מגלם הנחה של מיליון ש"ח על מחירי השוק.
* מתחיל המיסוי על 140,000 "דירות רפאים" בשוק, דבר שיגרום להצפה של דירות נוספות לשוק

לאחר כל ריכוז כל הנתונים האלה, עם מה נשארנו?
* עם כתבה על עליה בהיקפי המשכנתאות. וכנראה שעליה זו בהיקפי המשכנתאות כל כולה מתודלקת על ידי מחזורי משכנתאות, שנלקחים על ידי זוגות שקורסים נוכח העול של המשכנתא, ולכן גם ממחזרים וגם מגדילים את ההלוואות.
ככה שהעליה במחזורי המשכנתאות לא בהכרח מראה על מצב בריא בשוק הנדל"ן. נהפוך הוא
* הנתונים עדיין יש עליה במחירי הדיור. אבל זה כנראה השיא, שממנו אפשר רק לרדץ

כחלון לא יכול לשלוט על המחירים, לא בעליה ולא בירידה

ואכן הוא אמר את זה, וזה היה בתקופה שכל מיני אינטרסנטים השתלטו על השיח הציבורי אצלו במרד.
מה לעשות שבינתיים גם כחלון שינה את דעתו
ומתוך הכתבה:
כחלון על מחירי הדירות: "זו בועה שתתפוצץ - אנשים עוד יקפצו מהגגות"

אגב,
שום ממשלה לא יכולה למנוע מיתון.
אם זה היה אפשרי, לא היה מיתון בעולם

kobra14

New member
בנתיים אתה מתנהל כמו אחד שנוח לו מראה רק כתבות שנוחות

לתחזיות שלך
על כתבה שאומרת שיש עליות יש אותה כתבה נגדית
&nbsp
בשורה תחתונה הכל עולה אין ירידה בביקושים
&nbsp
תמיד הכותרת שלך " עוד כתבה מפחידה" מה מפחיד? מה כבר יקרה?
&nbsp
&nbsp

מה כבר יקרה....?

בוא נחשוב ביחד מה יכול לקרות בשוק הנדל"ן שבו נרכשו עשרות אלפי יחידות דיור במחירי בועה, עם משכנתאות שאנשים לא הבינו את ההתחייבות שהן מתחייבים אליהן....
הרי המשכנתא עולה מחודש לחודש... עכשיו זה המדד, ועוד מעט יהיו אלה הריביות...
ואז, אלה שלקחו התחיבויות גבוהות בגובה החזר המשכנתא, יתקשו לשלם את ההחזרים החודשיים...
ועל מנת לשמור על תזרים מאוזן, הם יקחו עוד הלוואות, שאיתן הם ישקעו עוד בתזרים שלילי ומסוכן.
ואכאשר כל מסגרות האשראי יגמרו, יבוא הבנק ויגידו להם שהדרך היחידה לצאת מהמעגל שנכנסו אליו, זה... למכור את הדירה ולהחזיר את המשכנתא...
אבל מה קרה בינתיים?
מחירי הדיור יירדו מתחת לערך המשכנתא שלקחו...

וזה לא תרחיש מופרך.
זה בערך מה שקרה כמעט בכל מקום בעולם לאחר התפוצצות של בועת נדל"ן.
בארה"ב, משקי הבית ניצלו כי הם יכלו פשוט להשתחחרר מהמשכנתא באמצעות החזרת הבית לבנק..
ואז הבעיה הפכה לבעיה של בנקים..
ואצלנו?
הבעיה תהיה של משקי הבית

kobra14

New member
פה זה לא יקרה - אתה יודע למה?

כי אין אינטרס שזה יקרה - ואינטרס הכוונה למקבלי ההחלטות לאלו שאוכלים את העוגה ומשאירים אותה שלמה
לסיכום:
זה באמת האינטרס שלי אדם פשוט ושל רבים אחרים שהמחירים ירדו
אבל זה לא אינטרס של מקבלי ההחלטות
&nbsp
ככה שזה לא יקרה
&nbsp
אתה מבין שלפי התרחיש לך יהיה פה אסון לאומי
&nbsp
ודרך אגב עדו ההערה שהמחירים יקרסו לטענתך אף אחד לא יקנה דירות וכמובן שאתה תגיד זה לא הזמן לקנות דירה הכל קורס
&nbsp
וגם אתה שם לב "שהפופולאריות שלך יורדת בפורום" - לתשומת לבך !
&nbsp
&nbsp

בקשר לזה ש"אין אינטרס" אז זה לא יקרה.. יש תשובה פשוטה

לאף אחד בשום מדינה אין אינטרס שיהיה מיתון.
רק מה? פלא פלאים.. כל מדינה נכנסת למיתון מדי כמה שנים..
מה אנחנו למדים מזה? שאף ממשלה לא יכולה למנוע מיתון. אם הן היו יכולות, לא היה מיתון בעולם.
ובעניין מחירי הנדל"ן.. זה לא עניין של אינטרס (שגם ככה לא ניתן לשלוט בזה), זה עניין כלכלי גרידא של מחירי הנכסים. הם תמיד מתנהגים בצורה של גאות ושפל סביב המדד. תמיד. הן בישראל והן בעולם.
וכמו שאחרי 10 שנות שפל ושל ירידות מחירים בין השנים 1998 - 2008, התחילה ב 2008 תקופת גאות שנמשכת כבר שמונה שנים.
ולכן, המחירים יירדו.
כי זה תמיד גאות ושפל.
וקוראים לזה כלכלה.

אגב, אין לי בעיה לא להיות פופולרי בפורום. העיקר שאני מציל זוגות צעירים מהשתעבדות למשכנתא חונקת ל 30 שנה.
לא הפופולריות קובעת מה נכון ומה לא נכון, אלה המציאות.

kobra14

New member
אתה מה בלי להבין בכלכלה (אני לא כלכלן ולא איש נדלן) אבל יש

עניין מאוד מעניין לגבי היחס של לפני המיתון ולאחריו ולמה הכוונה
&nbsp
במילים פשוטות אני שומע מהרבה זוגות שקנו דירה לפני 2008
&nbsp
ואם מסתכלים כמה הם ישלמו בסוף המשכנתא הם יגיעו לכמעט אותו סכום (אם ריביות והצמדות וכו וכו של אותה דירה במחירים של היום)
&nbsp
נראה שיש איזה שמירה על יחס מסוים משכורות ריביות עלויות וכו
&nbsp
&nbsp

בעניין האיזון שבין משכורות ריביות וכו'

כפי שכתבתי לא מעט, אני בשוק הנדל"ן כבר שלושים שנה.
את הדירה הראשונה שלי להשקעה קניתי ב 1986, עוד לפני שקניתי דירה לעצמי.
כי ראיתי בזה הזדמנות.

בגדול, בעולם משקי הבית יש שני סוגים של משפחות.
כאלה שקנו בית בית בזול והמשיכו בחייהם וחוגגים ונהנים עד לפנסיה, וכאלה שהשתעבדו לארבע קירות בתקופה של שיא מחירי הנדל"ן, וכל החיים לאחר מכן סובלים ממחסור.

אמנם הגאות והשפל היו מאז הקמת המדינה, אבל אני אספר על הנסיון שלי בשוק הנדל"ן, מאז שיצאתי לעולם לאחר הלימודים.

בשנת 1983, מחירי הנדל"ן הגיעו לשיא הגאות, והתחילו לרדת. במהלך שש שנים, מחיר הנדל"ן נחתכו בערך לחצי מהשיא. לאחר מספר שנים של ירידות, קניתי בשנת 1986 את הדירה הראשונה שלי להשקעה.

שיא השפל הגיע בשנת 1989 ואז חזרו לעלות, והעליות האלה תודלקו גם באמצעות המחסור האמיתי שהיה בשנות ה 90 כתוצאה מהעליה הרוסית.
את דירת המגורים שלי קניתי בשנת 1991, כשהבנתי שמתחילה תקופה של עליות.
אגב, גם במהלך התקופה הזאת (1989 - 1998) המחירים כמעט והוכפלו....
המחירים עלו ברציפות, הגיע לשיא הגאות בשנת 1998 ואז התחילו לרדת.
בין השנים 1998 ועד 2008, המחירים ירדו בעקביות, ובאופן מצטבר הנכסים איבדון באופן ריאלי כ 40% מערכם. דירה נוספת להשקעה קניתי בשנת 2001 (ובערכו הממשי של הנכס הפסדתי הרבה כסף)
שיא השפל של המחירים היה ב 2008. מאז, המחירים עולים עד היום.
אגב, את הדירה השלישית שלי להשקעה קניתי ב 2011.
וחלק מהתדלוק של העליה הנוכחית הם גם מחירי הריביות האפסיים.
אבל זה הכל תירוצים.
כי מה שקובע זה מחזורי הגאות והשפל.
אז פה זה משפיע קצת יותר על העליות.. ושם זה משפיע קצת יותר על הירידות, אבל בסוף הכלכלה מנצחת.

אני כבר 30 שנה חי את השוק הזה, ומכיר וחי את כל סיפורי הגאות והשפל בענף הנדל"ן שהיו כאן גם לפני שנים אלו, גם מאבא שלי ז"ל, ובמקרה גם מאבא של אשתי ז"ל.

ובגלל זה, בגלל ההכרות העמוקה שלי את שוק הנדל"ן, אני יודע שהכלכלה תנצח.
כי זה תמיד גאות ושפל.
זה תמיד היה ככה. גם בישראל וגם בעולם.

אז למה שעכשיו זה יהיה אחרת ?

kobra14

New member
אבל יש פה פספוס של נקודה לגבי "אלו שמחכים לשפל"

במידה ואכן נכנס לפשל מחירים יתרסקו וכו וכו...
&nbsp
תאמין לי שאותם "היושבים על הגדר" ימשיכו לשבת
&nbsp
כי עכשיו יש שפל צריך לשמור על הכסף, צרות בעבודה וכו וכו...
&nbsp
ובאותה מידה שלא יודעים כמה זמן הגאות תימשך לא ידעו להעריך כמה זמן השפל יימשך
&nbsp
&nbsp

מעולם אי אפשר לנחש, לא את השיא ולא את השפל

אבל באופן הכי נכון שבעולם, זוג לא יכול לקחת על עצמו התחייבויות שהן הרבה מעבר ליכולת ההחזר שלהן במהלך השנים.
התפתחה פה במדינה מגמה מאד מדהיגה שבה הרבה מאד זוגות מתחילים את חיי המשכנתא שלהם לשלושים שנה בסכומים התחלתיים של 5,000 וגם 6,000 ש"ח..
בסכומים האלה, מדובר רק על החזרים התחלתיים של 1.8-2.2 מיליון במהלך החיים, עוד בטרם המדד עלה אפילו בפסיק והריבית עדיין לא התחילה לעלות..

לפי הסטטיסטיקות, רק המאיון העליון (1% מהאוכלוסיה) מצליח להגיע לחסכונות של שני מיליון ש"ח במהלך כל שנות חיי העבודה שלהם...
זה בכלל הגיוני מה שקורה כאן?
דור שלם זורק את כל העתיד שלו בשביל ארבע קירות במחירי השיא
וכל זאת, כאשר על פי ההיסטוריה של גאות ושפל, מחירי הנדל"ן יירדו בעשרות אחוזים (כפי שתמיד קרה כאן בעבר לאחר כל שיא)

זה נראה שהתפתחה בשיראל חוסר אחריות קולקטיבי ברמה הגבוהה ביותר.

Nemesis001

New member
בכלל לא, למרות הריבית הנמוכה הרוכש משלם היום הרבה יותר

נקח דירה תאורטית שעלתה 667 אלף ש"ח ב-2007 והיום 1.334 מיליון ש"ח.

לקח הרוכש חצי מיליון ש"ח בריבית של 8% צמודה עם מדד 2.5% שנתי (גבוה לכל הדעות) ל-20 שנה, התחיל עם תשלום של 4,200 לחודש וסיים עם 6,850 לחודש. שילם סה"כ 1,000,000 ש"ח.

לעומת זאת, מי שיקח היום מיליון ש"ח משכנתא עבור אותה דירה (שהרי מכירה הוכפל לכל הפחות), בריבית 4% לא צמודה ל-20 שנה (ריבית סבירה עד טובה), ישלם כל חודש 6,050 ש"ח ובסך הכל 1,450,000 ש"ח. כלומר, למרות הריביות המאוד נמוכות שילם 450,000 ש"ח פחות מאשר הזוג ששילם ריבית כסאח צמודה.

הפרש של כמעט חצי מיליון לפני שלקחנו בחשבון שגם ההון עצמי הדרוש הוכפל. כלומר נוסיף לכך 166 אלף ש"ח, ונגיע לכך שהרוכש היום כאשר המחירים הוכפלו לכל הפחות, שילם כ- 620 אלף ש"ח יותר, כמעט את אותו השיעור של עליית המחירים.

כמובן אל לנו לשכוח שהזמן הדרוש לאסוף פי שתיים הון עצמי גדול הרבה יותר, ולכן הזוג היום יכול להתחיל לחשוב על רכישה בשלב הרבה יותר מאוחר בחיים ונמצא בעמדת נחיתות נוספת.

kobra14

New member
הזוגות לא יכולים לצבור הון היום (ללא עזרה)

אני ממוצעים (שכירים כמוני)
שמרווחים 12000- 16000 הכנסה משפחתית בחודש
+ ילד אחד
קשה להם מאוד לחסוך כסף (כמעט בלתי אפשרי)
&nbsp
1. שכר דירה
2. מיסים
3. גנים
ומה אני צריך לספר לכם על ההוצאות
&nbsp
ככה שכנראה למי שאין הון עכשיו כנראה גם במיתון לא יהיה לא הון
&nbsp
&nbsp

Nemesis001

New member
לא בהכרח קשור

הרי אנשים קנו דירות גם כאשר המחירים היו נמוכים.
בכל אופן, אני יצאתי נגד האמרה שבגלל שהריביות היום ממש נמוכות, למרות שהמחירים משתוללים הרוכשים משלמים בסוף אותו דבר. זה ממש לא נכון, אולי במקרים סופר קיצונים.

dat nigga daz

New member
סורי .. שטוית מה שאתה כותב..חוסר הבנה בסיסי..

אם תיקח את המחירים מפעם והיום ותשווה אותם ביחס לריבית הנמוכה ולעליית הערך והאינפלציה אתה תראה שהמחירים כמעט לא השתנו .. זאת אומרת שהזוגות הצעירים לא כל כך נדפקו... תהיה בטוח שרובם הגדול חיים טוב..

Nemesis001

New member
חוסר הבנה בסיסי? מציע לך לחזור ולחשב

בינתיים מי שמפגין חוסר נימוס וחוסר הבנה בסיסי הוא אתה.
אני מתבסס על מספרים רשמיים ועל חישוב מתמטי, ולא על נפנופי ידיים וכתיבה אגרסיבית.

חישוב מדוייק מראה כי מי שקנה דירה ממוצעת (667,000 ש"ח אז והיום 1.34 מיליון) באוקטובר 2000 אז הריבית היתה הגבוהה ביותר ב~20 שנה האחרונות , שילם חצי מיליון ש"ח פחות מאשר מי שקונה את אותה דירה היום ביחד עם עלות המשכנתא.

דירה ב- 31/10/2000:
עלות: 667 אלף ש"ח.
הון עצמי: 167 אלף ש"ח.
משכנתא: 500,000 ש"ח.

ריבית צמודה ממוצעת לפי בנק ישראל: 6.9%
מדד ממוצע לפי הלמס: 1.9%

סה"כ שולם על משכנתא כולל ריבית והצמדה: 1.12 מיליון ש"ח
סה"כ שולם על דירה: 1.287 מיליון ש"ח

----------------------

דירה ב- 2016:
עלות: 1.334 מיליון ש"ח.
הון עצמי: 334 אלף ש"ח.
משכנתא: מיליון ש"ח.
ריבית צמודה ממוצעת לפי בנק ישראל ל-20 שנה: 3.32
ריבית קבועה לא צמודה ל-20 שנה עבור 100% קל"צ בהנחה אופטימית: 4%

סה"כ שולם על משכנתא כולל ריבית והצמדה: 1.454 מיליון ש"ח
סה"כ שולם על דירה: 1.79 מיליון ש"ח

------------------------------

ההפרש ששולם: חצי מיליון ש"ח.
השכר החציוני עלה משנת 2000 ועד 2016 ב-28% בלבד. פחות מאשר עליית המדד הרשמי. המדד הרשמי הוא כמובן די חרטוט, שכן עלויות המזון, המגורים והנסיעות שהן ההוצאות הכבדות ביותר משפחה עלו בצורה גבוהה הרבה יותר מאשר המדד והשכר החציוני.

ההכנסה הפנויה הממוצעת של זוג חציוני נמוכה יותר מאשר אותו זוג חציוני בשנת 2000 בצורה מהותית.

אותו זוג חציוני של היום, שמרוויח 12,600 ש"ח צריך לחסוך 167 אלף ש"ח כדי שיוכל לגייס את ההון העצמי לדירה ממוצעת. בקצב חסכון של 4,000 ש"ח לחודש, שהוא יפה למדי, יקח לו 3.5 שנים נוספות כדי שיוכל להכנס למעגל היכולים לרכוש דירה. בסופו של דבר, רוכש את הדירה 3.5 שנים מאוחר יותר, ומוציא מהכיס חצי מיליון ש"ח יותר מאשר אותו זוג חציוני בדיוק לפני 15 שנה.

dat nigga daz

New member
חישובים לא נכונים .. מצטער... אתה פשוט משקר...

בתור אחד שמעורב חזק בשוק אני יודע בדיוק מה הולך...
הריביות ברצפה... לעומת שנים קודמות בהן הריביות היו בשמיים...
מי שבא עם הון עצמי נורמלי יקבל מהבנק תנאים מעולים ..
אתה כנראה לקוח לא טוב, שהבנק לא שש לתת לו משכנתא....
ההורים שלי לקחו משכנתא של רבע ממה שלקחתי והחזירו בדיוק כמוני...

שלא נדבר על המשכורות שעלו ועל אינפלציה..
זוגות כבר מזמן הבינו את זה, וגם הדור הצעיר שברובו כבר חוסך לבית אצל ההורים

למעלה