עוד מעשה הונאה בנדל"ן מתפרסמת היום.

arieciub

New member
חלילה, אני לא חושב שאתה שקרן

רק שלפעמים אתה אולי נותן איטרפטציה שונה לנתונים.
הכתבה היא מעיתון ערי המפרץ של סופ"ש האחרון שבה מתארים שבאיזור הקריות והצפון דירות חדשות נמכרות יותר מהר מאשר לפני שנתיים.
לדעתי זה מראה שעדיין יש ביקושים חזקים.
אני לא יודע אם המצב הוא בועה או לא, אבל ביקושים יש.

שוב, אולי אתה נותן אינטרפרטציה שונה לנתונים?

אז מה אם מישהו כתב ש"דירות חדשות נמכרות יותר מהר מאשר לפני שנתיים"..?
אז ראשית...
מי כתב? מאיפה הנתונים? לאיזה פרוייקט הוא בכלל משווה את זה?

הרי לפני שנתיים הייתה תקופה שבו כל השוק נעצר בגלל שהמתינו למע"ם אפס של לפיד.. אז מה זה אומר? שהיום מוכרים יותר מאשר תקופה שלא מכרו כלום?

הרי יכול להיות שקצב המכירות הוא הכי איטי שהיה בעשר השנים האחרונות, ורק לפני שנתיים בתקופת לפיד היה יותר איטי...

ואולי...
לא צריך להסתכל בכלל על "קצב", אלה על כמה דירות נמכרות באחוזים מהפרוייקט?
כי ברור שבפרוייקט שיש בו 250 דירות, אז תמכר דירה אחת או שתיים בשבוע..
אבל זה בוודאי מכירה בקצב יותר מהר מפרוייקט של 25 דירות... ששם נמכרת דירה פעם בחודש..

אז כפי שאתה מבין,
אפשר להראות נתונים איך שרוצים ולסובב את האמת בלי לשקר.

מה שחשוב להבין זה ש"דירות חדשות נמכרות יותר מהר מאשר לפני שנתיים", לא אומר כלום על מצב שוק הנדל"ן.
אבל ממש כלום

dat nigga daz

New member
חחחחח מה קשור בועת נדלן עכשיו??

איך כל דבר אתה דוחף את זה, אין אתה הורס מצחוק...
כל השנים היו הונאות נדלן ..
גם בבורסה יש הונאות והכל ממשיך כרגיל,
גם בשוק מכוניות יש הונאות , ולא קרה כלום,
גם בחו"ל יש הונאות, והעולם עוד לא נפל...

הונאות תמיד היו ותמיד יהיו... היכן שיש טיפשים ההונאות יגיעו אליהם....

בוקר טוב אליהו , תתעורר, בועת נדלן יש רק בחלומות שלך,
במציאות הביקוש רותח

Snow Jon

New member
חפירות קריסה אובססיביות הן סממן מובהק לליצן המתנה שנדפק

Johnn

New member
בינינו...

יש שימוש בשפה בפורום שתצליח לגרום למנהלי הפורום הנכבד (ואת ביניהם כמובן) למחוק הודעות ו/או להזהיר ו/או להרחיק משתמשים?
&nbsp
כמות ניבולי הפה, נסיונות ההפחדה, והתקיפה האישית על ״המוסקיטר האחרון״ (אשר אמנם מגיב באופן חד צדדי, אך עושה זאת בצורה עניינית) חרגה מזמן מכל גבול של טעם טוב, ולא נראה שזה מזיז למי ממנהלי הפורום.
&nbsp
דרך ארץ קדמה לתורה, כנראה שב״תפוז״ זה לא ממש רלוונטי.

dezvuv

New member
ביניינו

גון האם אתה כל כך תמים ?
באמת לא הבחנת שהמוסקיטר האחרון תמיד דוחף עם או ללא הקשר את האג'נדות שלו על ההודעות בפורום .
הוא לא מבין שהטרה לא באמת מקדשת את כל האמצעים.
הוא מקלל ומגדף ללא הפסקה את DAT .
הטענות שלו לא באמת עניינייות, הוא מניפולטור וההתנהלות שלו היא של טרול פר אקסלנס .
לעניות דעתי , ההתנהלות המניפולטיבית והמתנשאת הזאת בראש ובראשונה גורמת נזק לעניינם הצודק והלגיטימי של הזוגות הצעירים .

אני מתלהם? אני מקלל?

99% מההודעות שלי הן ענייניות,
כל מה שאני כותב, מרוח לאורך ולרוחב של כל התקשורת הישראלית.
זה מתחיל באתרים הכלכליים של דה מרקר, כלכליסט וביז פורטל, זה ממשיך בלילה כלכלי, ומגיע גם למהדורות החדשות.
הנה רק אתמול לאחר החדשות של ערוץ 2, הייתה כתבה על ההשתעבדות של הצעירים להחזרי משכנתא ועל הרס העתיד שלהם.
בעצם, כל המדינה יודעת שיש בועת נדל"ן
כל המדיה עוסקת בזה על בסיס יום יומי.
והמקום היחידי !! שבו לא שמעו על בועת הנדל"ן, זה פורות נדל"ן בתפוז..
ומה עוד, שבאים בתלונות!! למנהלי הפורום, שיש למחוק הודעות על קיומה של בועת הנדל"ן....
כאילו מה?
אתם חושבים שכולם מטומטמים?

אז אמנם עם אג'נדה, אבל תמיד עם נימוקים והבהרות, דוגמאות, נתונים וניתוח.

ואם אני כבר עונה לא יפה ל dat, הרי זה רק בגלל התגובות המתלהמות שלו..
זה שקורא לכולם הומלסים, אידיוטים וכו'.
זה הוא שממציא שאנשים "הפסידו" מיליונים כי לא קנו (כאילו מה כבר אפשר להפסיד כאשר משתעבדים לארבע קירות במשך שלושים שנה?)

וכשהוא יגיב לגופו של ענין, הוא גם יקבל תשובות לגופו של עניין.

וחברה,
תתעוררו...
זה קצת מוזר שבפורום נדל"ן מתלוננים על זה שיש פוסטים על בועת הנדל"ן...
במיוחד שכל התקשורת בשיראל עוסקת בזה.

dezvuv

New member
לפחות אתה מודה שאתה מקלל את dat

והעובדה שהוא חושף פעם אחר פעם את פרצופך האמיתי ואת ההמצאות שלך אינה תירוץ.

h a j b i

New member
אני דווקא ראיתי די בחיוב את הכתבה של ערוץ 2

זה שיש אופציה לקבל אשראי ולקנות דירה גם בלי הון עצמי זה מצויין בעיני, מי שעושה שטויות ודופק את עצמו יכול גם להאשים רק את עצמו.
&nbsp
נכון לעכשיו אין באמת סימנים מובהקים כלשהם של בועה. זה לא אומר שהמחירים ימשיכו לעלות או שלא ירדו אבל זה המצב.
&nbsp
אתה בכלל לא יודע מה זו בועה ומביא כל הזמן כדוגמא ירידה מתונה מאוד ואיטית מלפני יותר מעשור.
&nbsp
בפועל אין שכונות רפאים, מחירי הדירות ומחיר יהשכירות ממשיכים לעלות. הביקוש להגרלות בסגנון מחיר למשתכן עצום והסיקה הורדה קלה של הבנקים מהגז של המשכנתאות בשביל שתצטרך לחכות שבועות לפגישה איתם. אפילו הדוגמאות למעילות וענבליות אור למינהן זו תוצר של ביקוש עצום לנדל"ן שגורם לאנשים לעשות טעויות, העיקר לקנות בכל מחיר.

ועוד משהו - בנושא ה"נזק" (כביכול) לזוגות הצעירים..

אז ראשית, זוג צעיר שירצה לקנות דירה, צריך לשמוע את מגוון הדעות הקיימים.
אם עד לפני שלושה חודשים, כל התקשורת דיברה רק על "המחסור" בדירות (שכאמור, על פי כל הגורמים הרשמיים,כבר הוכח שהוא לא קיים ושאי מחסור. נהפוך הוא), אז עכשיו יש גם דעות שונות ומגוונות בנושא.

אני יכול לכתוב א' ומישהו אחר יכול לכתובב ב'
אבל בסוף, הזוג הצעיר לוקח את ההחלטה לבד..........

אבל לפחות, כשהזוג הזה לקבל לקחת החלטה, חשוב שיהיה לו בסיס רחב לקבל את ההחלטה, ולא רק כתבות מוזמנות של אינטרסנטים ומציאות מדומיינת שמפומפמת על ידי משרד יחסי הציבור של התאחדות הקבלנים (שאגב, אני מכיר באופן אישי)

dezvuv

New member
ההתנהלות שלך מזיקה לעינין החשוה

כתבתי שאתה מזיק לעניין של הזוגות הצעירים, ע"י כך שרואים הצגה מניפולטורית יהירה שלא מהססת לחזור על שקרים וטענות שגויות. זה מזיק לעניין הצודק והלגיטימי - הזכות לקנות בית במקום סביר ובמחיר סביר.
dat בעצמו הסביר גם את הנזק שנגרם למי שהשתכנע לחכות שנים והיום כבר לא יכול לקנות בית! מי יפצה אותו?

בוא תרשום פה כל מה שאתה חושב שהוא שקר. ואביא נתונים שיוכיחו

ובעניין ה"הזכות לקנות בית במקום סביר ובמחיר סביר."...

בדיוק בשביל זה אני נלחם.
כדי שזוגות לא ישתעבדו להחזר של 2.5 מיליון בשלוישם שנה, סכום שגם לא ירוויחו אותו בברוטו, ולכם גם ל יוכלו להחזיר את ההלוואות

Johnn

New member
בינינו, אתה מיתמם

ראשית, מה שכתבתי יועד בראש ובראשונה למנהלת הפורום, הגברת הנכבדת, עו״ד חן סרי, אשר השתמשה בסמיילי משועשע כדי להגיב לטענותיו של המוסקיטר, אבל אני בספק אם היא היתה משועשעת באותה המידה במידה והיו מוטחים בה קללות, האשמות, והיו רודפים אותה באותה אובססיביות.
ייתכן והיא עו״ד מוצלחת מאוד, אבל כנראה שבניהול הפורום היא קצת פחות מוצלחת. (וכן, אני מכיר את כיסוי הישבן של תפוז שביקורת על מנהל הפורום יש להעביר באופן מסודר ל״הנהלת הפורומים״, אבל אני בספק אם מנהלי הפורום יבחרו להסתתר מאחורי כסתח שכזה).
&nbsp
מעבר לכך, אתה מיתמם.
&nbsp
היחס פה הוא ברור, וכמות הקללות והנאצות שזוכה לה המוסקיטר האחרון היא חסרת פרופורציות, משתמשת בטקטיקות של FUD ונועדו כדי לגרום למוסקיטר להפסיק לכתוב, ולעשות דה-לגיטימציה לדברים שהוא כותב (ואיני מביע דעה לגבי טיב הדברים שאותם הוא כותב, ו/או נכונות דעתו).
&nbsp
אפשר וראוי גם להגיב ולהעיר לאותו ״מוסקיטר אחרון״ וניתן לקיים דיון תרבותי גם ללא הסכמות, אבל הצורה בה בוחרים חלק מחברי הפורום הנכבדים לפעול אינה לגיטימית בעיני והיא גובלת בבריונות (בריונות רשת במקרה זה), וצר לי שהיא אינה זוכה לגינוי או מענה ראוי ממנהלת הפורום.

dezvuv

New member
אתה חדש כאן?

הצפה בלתי פוסקת = בריונות רשת אמיתית
לא באמת ניתן לנהל עימה דו שיח ענייני
לא ניתן להסתתר מאחר הלשון הגבוהה כביכול והיא אינה יכולה לחפות על המטרד

dat nigga daz

New member
בינינו..הוא צודק לחלוטין , המוסקיטר גורם נזק לכולם...

כנראה שלא יצא לך לפגוש משפחות שפיספסו את הרכבת , משפחות שהשלימו עם העובדה שיצטרכו לגור בשכירות עד מותם, משפחות שעד לפני כמה שנים היו יכולות לקנות דירת 4 חדרים בגוש דן , לא יכולות לקנות דירה היום אפילו בפריפריה...
אבל כנראה שאותך זה לא מעניין...

יושב כאן נביא זעם שרוצה לגרום לכולם לזרוק כסף על שכירות , ולחכות לפיצוץ בועה שבכלל לא קיימת, וכל זאת למה ? כי הוא לא קנה בזמן ...

אתה יודע כמה נביאי זעם היו כאן בשנים שאני כאן ?
איפה כולם ? חלפו עם הרוח... קנו דירות ונעלמו.. גרמו נזק לעשרות אלפים , האם הם ישלמו להם על ההפסדים ?

כל התירוצים העלובים : "יש בועה" ," לאנשים נגמר הכסף", " אין מחסור" .. נשמעים כבר 7 שנים... מה השתנה ? רק זהות הנביאים... אני כאן בשביל להראות לכולם את האמת, ולחשוף בערמותו נוכל בדמות " משקיע"...

היום כל טמבל יודע שהביקוש רותח , היצע כמעט ואין ...המדינה תומכת בזה.. אפילו שר האוצר שלך משקיע נדלן ממולח....
מי שקורא את מה שרשמתי בשנים האחרונות יודע שאני צודק בכל מילה, וזה לא הולך להשתנות כי אני רואה מול עיניי מציאות, בניגוד לאחרים שרואים פנטזיות

אגב עוד משהו -
זהו פורום נדלן ,
אנשים באים לכאן ושואלים שאלות על נדלן...
תבקשו מתפוז שיפתחו לכם פורום אנטי נדלן ותפחידו אנשים שם..
כל עוד אני כאן, זה לא יקרה..
אני בדעה שלכל אחד מגיעה קורת גג ומשפחות לא צריכות לגור בשכירות עד יום מותן

elvinnox

New member
לא יודע מי צודק ומי לא

אבל כולנו מסכימים שמחירי הנדלן הגיעו לגבהים מפחידים ולא פרופורציונאלים לכושר ההשתכרות של אנשים.
&nbsp
כיום יש פה דור שלם שגדל לתוך מציאות שבה לא יוכל לרכוש לעצמו קורת גג.
בנוסף לגדילה דמוגרפית של מגזרים מסויימים שלא עובדים לפרנסתם ואנו נמצא את עצמנו במיתון ארוך.
&nbsp
השוק לאחרונה דיי בהאטה, פחות עסקאות ונראה שכל צד (מוכרים וקונים) מסתגרים.
הקונים לא מוכנים לשלם את המחיר והמוכרים לא מוכנים להתפשר.
אנחנו בעידן חדש של כלכלה שכל יסוד הכסף מתערער ונכסים ריאלים הופכים להיות חוף המבטחים והגנה מפני אינפלציה מלאכותית שנוצרת מהממשלות.
&nbsp
אני לא יודע אם יש או אין בועה, אם יש או אין מחסור, אני רק יודע שהמחירים גבוהים ביחס לעולם וכוח הקניה. ואת זה תפקיד הממשלה לפתור, ואם היא לא מסוגלת להביא פתרון לזה, אז הגיע הזמן שתהיה ממשלה אחרת שתטפל בזה.
&nbsp
&nbsp

בנדל"ן, תמיד יש גאות ושפל. ושעון מקולקל צודק פעמיים ביום

ולטעון שאתה "תמיד" צודק רק בגלל שאנחנו נמצאים בתקופה של גאות, היא לא פחות מדמגוגיה זולה.
כי עולם הנדל"ן תמיד התנהג במחזורים של גאות ושפל. וכמו שאחרי השפל של 1998 עד 2008 הגיעו העליות, ככה גם אחרי הגאות של 2008 - 2016, יגיעו הירידות.

זה לא אני.
זאת כלכלה.

dat nigga daz

New member
חחחחח שטוויות במיץ..

אני צודק כי אני פשוט מבין בכלכלה הרבה יותר טוב ממך (אל תשכח שאני כלכלן) ...

"מה שעולה יורד" .. פחח איזה משפט בדיחתי... כאן זה לא בורסה שאתה מהמר מתי לקנוץ בזול ולהרוויח..

בישראל שוק הנדלן בין היציבים בעולם ....ירידת מחירים - רק בחלומות שלך ...
ונניח שתהיה ירידה גדולה שך 10% תוך שנתיים (לא יקרה אבל) רק השכירות שמשפחות יזרקו ועליית הריבית הם ישלמו כפול.. ממש המתנה גאונית...

שמתי לב שהבעיה שלך היא שאתה מחפש לקנות בזול.. ולא אכפת לך כמה כסף אתה מפסיד בדרך...
מזכיר לי את הרשלה שנסע מכפר אזר עד לאילת בשביל לקנות לחם בשקל אחד פחות...

אנשים לא טיפשים, הם רואים את הביקוש הרותח שגדל בכל יום שעובר.. הם רואים את כוונות הממשלה ורואים איך הריבית מתחילה לעלות והם נלחצים ורצים לקנות...

רק השבוע 4 זוגות שאני מכיר קנו.. מזל טוב להם...
אחד מהזוגות האלו התפכח מאוחר... יכל לקנות כבר לפני 4 שנים.. "הנביא" שהמליץ לו קנה כבר לפני שנתיים חחח

למעלה