עוד מקרה,ועוד מקרה,וכל פעם אני מזועזעת מחדש:

מה ציפית שיגיבו?

זה הילד שלהם וזה בא אליהם בהפתעה (לפחות, זה מה שאני הבנתי ממה שרשום). איזה הורה לא יגונן על ילדו לטוב ולרע?

iris51

New member
אני לא טובה בהקלדה רבה מידי,אבל דעתי:

הנושא פתח את כל מהדורות החדשות היום,דובר שהילדה טופלה בשירותי הרווחה בגלל בעיות משפחתיות ורגשיות ,דובר שהחבר שלה ניצל את תלותה המוחלט בו,ומנגד דיבר עורך הדין של החבר שלה שטען שהכל היה בהסכמה. הקריין סקר את כל מקרה פרשיות המין בקרב נערים שקרו השנה,בינהם אונס של ילדה בת 10 בידי ילדים בכיתות ה-ו,(בהמשך לחלק מהתגובות כאן:האם גם היא הלכה בלבוש לא צנוע?,פיתתה את הילדים?,),עוד מקרה של ילד בן 13 (!!), שאולי אנס בת 30 (!!),מה קורה כאן? האם כל ילד יכול להיות אנס בפוטנציה?, מניין הם מקבלים את הרעיון ,האומץ לזה?,הרי לא כל אחד ,גם אם תלך מולו מישהי בעירום,יתנפל עליה ,.... היום בדרכי לעבודה בעודי מהרהרת בעצב בעניין,וחרדה גם לגבי ביתי בת ה-7 שהולכת וגדלה,ובעצם גובהה הוא כשל ילדה בת 10,מה יהיה אם מחר כשתהיה בגיל 13 ,יחשוב איזה שמיניסט שהיא בת 17,ינצל את תמימותה (והיא תמימה),גם לביתי בעיות רגשיות והיא מטופלת מגיל צעיר אצל פסיכולוגית קלינית,ואף יש לה קשיים חברתיים . נכון שהיא משתפת אותי בכל דבר,אך האם גם בעתיד זה יהיה כך?. את רצף מחשבותי קטעה אחת מהעובדות איתי,שסיפרה לי בהתלהבות על תוכנית רדיו מצחיקה ששמעה על הבוקר,שאלתי אותה אם שמעה על מקרה האונס,היא לא התרגשה במיוחד ופטרה את העניין בכך שהנערה בטח איזה "פריחה"..... ואני חשבתי בעצב,האם הילדה בת ה-10 יכולה להיות פריחה?.. זהו,שיתפתי אותכם. אשמח לשמוע.

תודה שאת משתפת אותנו (ואני לא ציני)

למזלי לא יוצא לי לצפות/להקשיב לחדשות יותר מדי, כך שנחסכות ממני כל הידיעות הנוראיות האלו. אם התגובה של אחת העובדות איתך שהנערה היא "פריחה", משהו נגוע פה בהתיחסות של הציבור. אולי זה נותן את ה'לגיטמציה' לאותו נער לבצע את זממו באותה נערה. הרי הוא עושה את מה שהוא עושה (וזה ככה משחר דברי הימים). אם הנערה מתנגדת.. אין בעיה.. כבר נלכלך עליה שהיא 'פריחה'... ויחליקו את זה... ועוד דבר שחשבתי עליו. קבוצה של נערים בכיתה ה' ו'... היי.. מדובר בילדים בני 11-12!!!! יש לי אחיינים בגיל הזה.. בנות לא ממש בראש שלהם. הם יותר בקטע של לשחק כדורסל או לשחק במחשב.. לא רק שהן לא בראש שלהן.. זה בכלל לא במודעות שלהם והם לא חושבים על בנות כעל "אובייקט", אלא כאל עוד מישהו בכיתה שלהם שבמקרה יש לו שיער ארוך ולא צומח לו התחלה של שפם. ממתי ילדים בגיל הזה בכלל חושבים על סקס? מתקן את השאלה... איך בכלל הגיעו הילדים האלו למחשבות על סקס? ואולי אני נאיבי?

iris51

New member
ההתבגרות המינית תופסת כל ילד בזמן אחר:

יש כאלה שעדיין ילדים בכיתות האלה,ומצד שני ילדים שכבר החלו את ההתבגרות המינית,מנגד ישנם הבנות שכיום מתחילות להתבגר מוקדם יותר מאשר אנחנו התחלנו. אני חושבת גם שילדים חשופים יותר למין הן בטלויזיה ,החל מהדיווחים בחדשות שמתחילות היום כבר במהדורת 5 בערב,וכוללים דיווחים ותיאורים אינטימיים לפירטי פרטים על מעשי אונס,שוד ורצח,וחוזרים ונטחנים במהדורות השעות 6 אח"כ 8 בערב,פעם זה לא היה ,היה דיווח תמציתי ויבש והוא החל בשעה 9 בערב כשהילדים כבר ישנו. ילדים רבים חוזרים מבה"ס לבית ריק:יודעים לתפעל מחשב,מתגברים על חסימות אם יש,גולשים וצופים באתרי מין על כל סוגיו (אני שוב מזמינה אתכם לראות באתר FXP את פורום ה"ייעוץ מיני",צפייה בסירטי פורנו מתחילה בגילאי ה-11 . פעם כל זה לא היה נגיש,היו חוברות למינהם שראו אולי מהאח הגדול שלהם,התגנבו בגילאי התיכון לבתי קולנוע שהקרינו סירטי זימה קונבנציונליים. אבל במחשב הם רואים הכל מוחשי :מין חד מיני,קבוצתי,שלא כדרך הטבע ועוד. מספיק שרואים בתוכנית "האח הגדול" בערוץ 2 ,שהתוכנית די נצפית בכיתות האלה,את סער גוהר על איילה במיטה,ומצד שני משפיל אותה בכל הזדמנות. זה הדוגמאות שהם מקבלים.

Master Stav

New member
מה זה מין שלא כדרך הטבע ?

בהנחה שאת יודעת שהחיה היחידה למעט האדם שמקיימת יחסי מין לצורך הנאה היא דולפין אני תוהה......

iris51

New member
עם ../images/Emo107.gif../images/Emo54.gif ,למקרה ששאלת....../images/Emo163.gif

Master Stav

New member
זופיליה ....

הבנתי ...אפילו ש

במחשב

הכל עניין של מודעות של ההורים. היום יש חברות ותוכנות שחוסמות את הילדים ממקומות שאינם ראויים. הכל עניין של כמה כסף הורה מוכן להשקיע בלחסום את הילד שלו מתכנים שאינם ראויים. הבעיה שבבתים רבים הילד הוא המוביל הטכנולוגי והילד מורח את ההורה... הפתרון: תשקיעו כסף וזמן בפתרונות מחשוב אם אתם רוצים שהילד שלכם לא ייחשף לפורנו ולפורומים כאלו.

אני בגיל 12.5 אבדתי את בתוליי לחברתי הראשונה

הציבור מתייחס לבחורה שמקיימת יחסי מין בגיל כזה כ"פריחה". לפי ההתרשמות שלי, בפעם הראשונה זה היה בהסכמה ומתוך אהבה. הבעיה היא שהנער ניצל את אהבתה אליו וצירף את חבריו והיא הסכימה לכך מתוך אהבתה אליו וזה כבר סוג של "פריחה". לפי דעתי, אם היא היתה אומרת "לא", אז זה לא היה קורה בהנחה שאלו הם ילדים נורמטיביים. מה שלי נראה שקרה, הוא שבשלב מסויים ירד לה האסימון והיא הבינה שהיא מנוצלת ואז הפכה את זה לרטרואקטיבי, אך אותו אחד שעשה זאת כביכול בהסכמתה המלאה, לא אמור לשלם על טעיות השיפוט שלה. אני מעוניין להדגיש, שזאת פרשנות שלי ע"ס פסיכולוגיה בגרוש ומכיוון שאין לנו את הנתונים המדוייקים, אנו לא יודעים מה קרה שם.

Master Stav

New member
כשלא הסכמתי כיבה עלי סיגריה

ובכיתי כי זה כאב הוא תפש לי את הידים ושבר לי בקבוק על הראש .... מתי בדיוק היא הסכימה ???

דברתי על התחלת ההשתלשלויות

שוב, אני עוסק בספקולציה, אך נראה לי שבהתחלה זה היה מהסכמתה המלאה ובמקרה כזה זוהי אשמתה ואשמת הפסיכולוג שאיתו היא היתה בקשר. לפי דעתי, צריך לקחת לו את הרשיון. הנער הזה בוודאי שאמור לשלם ובגדול ממתי שהתחיל להפעיל אלימות כלפיה. כל עוד שזה היה בהסכמתה, הוא לא אשם, גם אם כל חבריו "עברו" עליה, אך ברגע שהפעיל עליה אלימות, הוא אשם וצריך להענש בחומרה רבה.

Master Stav

New member
חיוך עצוב עלה על פני עכשיו ....

אם הסכימה בהתחלה זו אשמתה ? כפיה אינה מתבצעת רק באמצעים אלימים אלא גם במניפולציות שכבה איתו ....סבבה, הסכימה לשכב עם החברים גם סבבה אין פה אשמה !!! אם ההסכמה הושגה בדרכים של מניפולציה ....לא רק שאין פה אשמה יש פה כפייה ועל כפייה צריך לשלם ומחיר כבד !!! והנה משהו שמצאתי בדיוק על זה השופטת סירוטה ז"ל בבפסק דין של מורשע אחד תיארה את השתלשלות הענינים שחזרו התובעת והנתבע אל ביתה הם החלו מקיימים יחסי מין בהסכמתה המלאה אך תוך כדי היא שינתה את דעתה וביקשה להפסיק בקשה שלא כובדה עלידי הנתבע וככזה אין לי אלא לקבל את התביעה ולהכריז על הנתבע כאנס ....גם אם לא הופעל כוח אלא נעשה פה מעשה שתחילתו בהסכמה וסופו בכפייה רגשית או בהפעלת מניפולציה וממכר תירוצים של אני כבר בפנים שאצא ( פה צונזר קטע נרחב שמתאר את האקט כולו על פי כתב התביעה ) אלימות אינה רק אלימות פיזית אלא גם מניפולציה שמטרתה הקטנת אידבידואל ושימוש בו ככלי ולא כאדם חושב.

gils33

New member
הרי ידוע שאם

היא אומרת לא!!בכל שלב זה לא!!!וכל הייתר אונס!

אם כך, איך אתה מגדיר BDSM?

כי עם המשפט שלך בשורה האחרונה אפשר להגדיר כל מקרה של סקס כאינוס ובכוונה נתתי את הדוגמא המוקצנת של ה-BDSM שמותרת בחוק שמכסה לבטח סקס נורמטיבי. גם ככה הגברים מסכנים, שמספיק שבחורה לא ישרה רוצה להתנקם, אז מתלוננת במשטרה והגבר ישר מוצא את עצמו במעצר ורק אח"כ חוקרים את הנושא ולצערי לא חסרים מקרים כאלו. לדעתי, כל סקס התחלתי הוא מניפולציה של אחד מן הצדדים.

Master Stav

New member
BDSM אינו רק סקס....

אלא אורח חיים ... ישנם כאלו שעבורם הינו רק משחקי מיטה ואז ....בהחלט מרגע השימוש במילת הביטחון כל המשך יוגדר כאונס !!!

schlomitsmile

Member
מנהל
חולשה אינה חטא נערה חלשה, שמפתחת תלות בנער, אינה הפקר. הוא לא צריך להענש על חולשתה, אלא על בחירתו הנפשעת לנצל אותה. אילו היה אומר לה לקפוץ מהגג כדי להוכיח לו שהיא אוהבת אותו ולזכות באהבתו, והיא היתה נעתרת ונהרגת, בעוד הוא עומד עם חבריו למטה וצוחק, גם אז היית אומר שהיא הסכימה אז זבש"ה ובעצם מגיע לה? זה בערך מה שקרה כאן. הוא ידע את חולשתה, ניצל אותה והרס אותה. ומה עם אבות שאונסים את בנותיהן הקטנות "בהסכמתן", כי הן אינן מתנגדות שהרי אוהבות את אבא ובוטחות בו? זבש"ן שהן חלשות? מגיע להן? הן פרחות?

דוגמתך האחרונה היא מחוץ לחוק

כי אסור לבגיר לקיים יחסים עם קטינה וכלל לא משנה אם זה אבא או גבר אחר. לגבי דוגמתך הראשונה, החוק לא יאשים את הצד ששכנע את השני/ה לקפוץ מהגג, אלא אם כן היא פגוע/ת שכל. אילולא קפיצה מהגג היתה דבר עבירה, אז הצד השני היה נאשם בשידול לדבר עבירה. שלא תביני אותי לא נכון, אני חושב שאותו נער הוא חלאת המין האנושי וכלל לא משנה אם היא הסכימה או לא גם אם יתברר שהוא לא נהג כלפיה באלימות (לבינתיים, הוא לא מודה) והכל היה בהסכמה.

schlomitsmile

Member
מנהל
החוק מעניין אותי פחות מהמוסר את הפילפולים המשפטיים אני משאירה בשימחה לעורכי-הדין. מה שחשוב לי, כאדם וגם כהורה-מחנך, זה המוסר. מהבחינה הזאת, כל הדוגמאות שהבאתי, כמו המקרה דנן, עוסקים באדם שמנצל את חולשת זולתו כדי להפיק ממנו סיפוק/תועלת כלשהי ולהביא עליו חורבן. האשמה המוסרית *כולה* מוטלת על המנצל, ולא על הקורבן. כשהייתי מטפלת בקיבוץ, בקבוצה של בני 9-14 , היה לנו מקרה חמור. קבוצת ילדים קשרו ילד אחד לכסא, ושמו שק על ראשו. להגנתם טענו, שהוא הסכים. בסופו של דבר, הצלחתי לגרום להם להבין, שאדם אחראי על מעשיו, בכל מצב. גם אם מישהו יבקש ממני לתקוע לו כדור בראש, הרי שאם אעשה זאת, רצחתי אותו. הסכמת הקורבן להיות קורבן, אינה מנקה את הפושע מאחריות על מעשיו. הקורבן הרי לא הכריח את הפושע לפשוע.

למעלה